میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سال تحصیلی دانشآموزان به شیوه حضوری آغاز شد و دانشآموزان سراسر کشور نخستین روز حضور در مدرسه را تجربه کردند.
بیشترین نگرانی خانوادهها در بحث بازگشایی مدارس، توانایی مدارس دولتی در رعایت پروتکلهای بهداشتی و از سوی دیگر توانایی دانشآموزان بهویژه دبستانیها برای رعایت نکات بهداشتی، نگهداری ماسک و بهویژه حفظ فاصلهگذاری است.
علاوه بر اینها، مدارس هم برای پذیرش دانشآموزان به الزاماتی نیاز دارند تا بتوانند پروتکلهای بهداشتی را رعایت و سلامت دانشآموزان را تضمین کنند.
نظارت بر مدارس شرط اصلی تضمین سلامت دانش آموزان
با این وجود بسیاری از معلمان، مدیران مدارس و خانوادهها بر ضرورت آموزش حضوری البته به روش ترکیبی تأکید دارند و به این نکته اشاره میکنند که در شیوه آموزش مجازی انتقال برخی مفاهیم و آموزش برخی دروس عملا امکانپذیر نیست برهمین اساس بازگشایی مدارس به شیوه ترکیبی یک نیاز بود اما در این میان اعمال نظارت دقیق از سوی آموزش و پرورش بر نحوه عملکرد مدارس و رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی شرط اصلی برای حفظ سلامت دانش آموزان است.
اما در این میان انتظاراتی هم مطرح است مبنی بر اینکه مدارس دولتی به ویژه در کلانشهری مانند تهران که فضای بیشتر مدارس کوچک است و در مقابل جمعیت دانشآموزان بالاست، چگونه پروتکلهای بهداشتی را رعایت خواهند کرد، در پروتکلهای بهداشتی ویژه مدارس آمده است که سرویسهای بهداشتی روزانه دو بار و محیط مدارس روزانه یک بار ضدعفونی شوند آیا مدارس امکان این کار را دارند از سوی دیگر استلزامات مورد نیاز مدارس برای حضور دانشآموزان و تأمین سلامت آنها چیست؟
خبرگزاری تسنیم تصمیم دارد در مصاحبههایی با مدیران مدارس، معلمان، خانوادهها و نمایندگان مجلس وضعیت بازگشایی حضوری مدارس، مزیتهای آموزش حضوری در مقایسه با آموزش مجازی، امکانات مدارس دولتی برای بازگشایی در شرایط کرونایی، الزامات مورد نیاز مدارس برای اجرای پروتکلهای بهداشتی و ... را بررسی کند.
ضدعفونی روزانه مدارس دشوار است
مدیران مدارس درباره بازگشایی مدرسهها و حضور فیزیکی دانشآموزان در مدارس صحبتهایی دارند و معتقدند که برنامهریزی آنها در مناطق قرمز بر مبنای آموزش مجازی بود اما به یکباره ورق برگشت و قرار برآن شد دانشآموزان در تمام مناطق بهصورت حضوری به مدارس بروند که همین موضوع سبب شد فرصت اندکی را برای آمادگی استقبال از دانشآموزان داشتند.
همین موضوع باعث شده است تا برخی مدارس فقط در روز نخست میزبان دانشآموزان آن هم فقط برای تحویل کتابهای درسی و آشنایی با معلمان باشند و به آنها گفتهاند فعلا در خانه باشید تا بگوییم دوباره چه زمانی به مدرسه بیایید و فعلا هم خبری نیست.
برخی مدیران هم در واکنش به خانوادههای نگران گفتهاند که میتوانید فرزندتان را به مدرسه نفرستید، برخی مدارس گفتهاند هفتهای یکبار آموزش حضوری و برخی هم فقط برای دانشآموزان پایه 12 آموزش حضوری برگزار میکنند و آموزش سایر پایهها به روش مجازی است.
در این گزارش سعی کردیم با سه مدیر مدرسه به گفتوگو بنشینیم تا از زاویه نگاه آنها بازگشایی مدارس و آمادگی برای حضور فیزیکی دانشآموزان را بررسی کنیم.
نکته جالب این است که بیشتر مدیران موافق ارائه آموزش به شیوه حضوری البته با اولویت روش ترکیبی هستند اما معتقدند شرط موفقیت این روش، تضمین سلامت دانشآموزان است به همین جهت مدارس دولتی به حمایت ویژه تری نیاز دارند تا بتوانند نکات بهداشتی را رعایت کنند.
مدیران مدارس، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی توسط دانشآموزان بهویژه دبستانیها را دشوار میدانند و معتقدند که این مسئله به عنوان یکی از نگرانیها در بازگشایی مدارس مطرح است، چرا که در برخی مدارس گاه حتی با تقسیم بندی دانشآموزان در یک شیفت 100 نفر در محیط مدرسه حضور خواهند داشت که حتی اگر جمعیت در کلاسهای درس هم نهایت 10 تا 15 نفر باشد اما بالاخره هنگام ورود به مدرسه یا خروج تجمع ایجاد میشود. از سوی دیگر نیاز است تا خانوادهها هم دائم به فرزندان خود رعایت فاصله اجتماعی در محیط مدرسه را گوشزد کنند.
در همین رابطه مهدوی، مدیر یکی از دبیرستانهای پسرانه شهر تهران میگوید: برگزاری آموزش بهشیوه مجازی امکانپذیر است اما رعایت برخی موارد که در پروتکل بهداشتی هم به آن اشاره شده از جمله ضدعفونی روزانه مدارس یا ضدعفونی سرویس بهداشتی دو بار در روز از توان مدرسه خارج است و نمیتوانیم هر روز محیط را ضدعفونی کنیم.
او میگوید: مثلاً همین روز نخست آغاز فعالیت مدارس، ماسک برخی دانشآموزان پاره شد و ما ماسک در اختیار آنها قرار دادیم اما مدرسه هم تا حدی توان خرید ماسک دارد و تا چند روزی میتواند آن را تأمین کند چرا که با محدودیت مالی مواجه هستیم.
این مدیر مدرسه بیان میکند: برای آغاز تدریس به شیوه حضوری، دانشآموزان را گروهبندی کردیم و پایه به پایه به مدرسه آمدند تا ازدحام شکل نگیرد به عنوان مثال هر دو ساعت 50 دانشآموز در مدرسه حاضر میشوند و جمعیت کلاسهای درس نیز 10 تا 12 نفر است.
خودمراقبتی برای دانشآموزان دبستانی دشوارتر است
مهدوی که مدرسهاش 200 دانشآموز دارد، معتقد است: برخی نکات را هم باید دانشآموزان رعایت کنند مثلاً خانوادهها باید به آنها آموزش بدهند که در حیاط مدرسه به یکدیگر نزدیک نشوند و فاصله را رعایت کنند یا اینکه حتماً از وسایل شخصی خود استفاده کنند البته مدیریت این مسائل برای دانشآموزان ما که دبیرستانی هستند آسانتر است و بیشترین مشکل در بحث خودمراقبتی را برای دانشآموزان دبستانی شاهد خواهیم بود.
او به مشکلات ارائه آموزشها در کلاسهای درس 35 دقیقهای هم اشاره میکند و میگوید: برخی معلمان معتقدند انتقال کامل مطلب در این زمان کوتاه ممکن نیست با این حال معتقدم باید جریان آموزش در کشور راه بیفتد هر چند که در ابتدای کار سختیهای خاص خود را دارد اما باید تلاش کنیم تا اعتماد اولیا را جلب کنیم تا بپذیرند فرزندان خود را با اطمینان خاطر به مدارس بسپارند.
مدارس دولتی به حمایت نیاز دارند
این مدیر مدرسه این را هم گفت که رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و ضدعفونی روزانه مدارس به هزینه مضاعف نیاز دارد که باید برای مدارس تأمین شود و این نیازمند اختصاص مرتب سرانه به مدارس است البته ما به دانشآموزان گفتهایم که حتماً ماسک همراه داشته باشند و از خانه آب بیاورند تا نیاز به استفاده از آبخوری مدرسه نباشد.
قطعاً آموزش حضوری با رعایت پروتکلها اولویت دارد
ابراهیم زعفرانی، مدیر یکی از دبیرستانهای متوسطه اول شهر تهران میگوید: قطعاً آموزش حضوری با رعایت پروتکلهای بهداشتی نسبت به آموزش مجازی بهتر است چون در آموزش مجازی یادگیری دانشآموز دچار اشکال میشود؛ هماکنون بحث رعایت داشتن ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی در مدارس بسیار مهم است و باید دانشآموزان را توجیه کرد که فاصله لازم را از یکدیگر رعایت کنند.
او بیان میکند: بحث دیگر در اختیار قراردادن ماسک برای دانشآموزانی است که آن را ندارند بنابراین نیاز است تا این امکانات در اختیار مدارس قرار بگیرد.
امکان تدریس مجازی دیگر وجود ندارد
این مدیر مدرسه میگوید: بحث دیگر فضای مجازی است، هماکنون دبیران ساعات موظف را به صورت حضوری تکمیل میکنند و اگر قرار باشد تدریس مجازی هم داشته باشند باید به صورت مکمل و اختیاری باشد.
زعفرانی که مدرسهاش 270 دانشآموز دارد معتقد است در مدارسی که تعداد دانشآموز زیاد نیست خیلی آسان میتوان حضور زوج و فرد دانشآموزان را اجرا کرد.
او ادامه میدهد: در روز نخست بازگشایی مدارس کلاسهای درس را به 10 نفر تقسیم کرده بودیم اما در هر کلاس 6 تا 7 نفر حضور داشتند و دانشآموزان نیامده بودند چون خانوادهها تماس میگرفتند و نگران رعایت پروتکلهای بهداشتی بودند ما هم گفتیم حضور اختیاری است اما دیگر آموزش مجازی نداریم.
حذف زنگ تفریح
زعفرانی میگوید: برای این که دانشآموزان کمتر با هم در تماس باشند دو کلاس 35 دقیقهای را پشت سر هم قرار دادیم و دیگر زنگ تفریحی نداریم و فقط دبیران جابهجا میشوند.
ضدعفونی روزانه مدارس دشوار است
این مدیر مدرسه میگوید: خانوادهها هنوز به مدارس برای رعایت پروتکلهای بهداشتی اعتماد ندارند در حالیکه میتوان پروتکلها را رعایت کرد اما دردسرهایی دارد مثلا ضدعفونی روزانه مدارس واقعاً سخت است و نیروی کافی نداریم، در مدرسه ما یک خدمتگزار و سرایدار داریم که دو نفر نمیتوانند هر روز چند طبقه را ضدعفونی کنند برای تامین وسایل ضدعفونی کننده هم مجبوریم از خانوادهها مشارکت مردمی دریافت کنیم چون هنوز سرانهای به مدارس ندادهاند.
زعفرانی معتقد است برای اینکه دانشآموزانی که در خانه هستند و نوبت حضورشان در مدرسه نیست از آموزش معلم بهرهمند باشند نیاز است تا مدارس دوربین فیلمبرداری و وبکم داشته باشند.
روز اول آمار غایبان بالا بود
همچنین مدیر یکی از دبستانهای دخترانه منطقه 14 شهر تهران که ترجیح میدهد، نام او منتشر نشود، میگوید: دانشآموزان را برای حضور در مدرسه گروهبندی کردیم و کلاسها 10 نفره است اما در روز نخست کلاسها 6 نفره و حتی یک کلاس یک نفره بود چون دانشآموزان به مدرسه نیامده بودند، بارها تماس از سوی والدین داشتم که نگران فرستادن فرزندشان به مدرسه و تهدید سلامتی بودند بنابراین هفته اول را با آنها مدارا میکنیم.
این مدیر که مدرسهاش هزار دانشآموز دارد، بیان میکند: هر روز 250 نفر در مدرسه حاضر میشوند همچنین وسایل ضدعفونیکننده و دستگاه تبسنج را خریدهام و تا جایی که در توانمان باشد برای نظافت مدرسه تلاش میکنیم تا بتوانیم اطمینان خانوادهها را جلب کنیم.
نیروی کافی برای ضدعفونی روزانه مدرسه نداریم
او میگوید: طبق پروتکلهای بهداشتی، مدرسه باید روزانه ضدعفونی شود اما نیروی کافی نداریم، مدرسه ما دو نفر نیرو دارد و اگر بخواهند هر روز 4 طبقه را ضدعفونی کنند عملاً امکان پذیر نیست؛ هماکنون کلی وایتکس برای ضدعفونی مدرسه خریدهام اما نیروی لازم را نداریم از سوی دیگر تهیه مایع ضدعفونی دست و تعبیه آن در سرویس بهداشتی یا کلاسهای درس ممکن نیست چون هزینه آن بالاست.
این مدیر مدرسه معتقد است که مدارس برای اجرای دقیق پروتکلهای بهداشتی نیازمند حمایت بیشتر هستند همچنین یکی دیگر از مشکلات در تدریس معلمان است چرا که آنها تمام ساعات خود را مشغول تدریس حضوری هستند و با گروهبندی دانشآموزان، آنهایی که در خانه حضور دارند، نمیتوانند از تدریس مجازی معلم بهرهمند شوند چون معلم در کلاس درس مشغول تدریس حضوری است. به نظرم در شرایط فعلی تدریس مجازی بهتر است چون دیگر شاهد دو دستگی نیستیم که برخی دانشآموزان در خانه باشند و منتظر تدریس مجازی و برخی در مدرسه باشند و از تدریس حضوری معلم بهره ببرند از طرف دیگر برخی معلمان در تابستان به ضبط تدریس دروس برای آموزش مجازی اقدام کرده بودند و آمادگی کامل داشتند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
کشف ۲۰ میلیاردی کالای قاچاق در جنوب تهران
۶ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس پرداخت شد
کشف بیش از ۳ کیلوگرم موادمخدر شیشه در فرودگاه امام (ره)
توسعه زیرساختهای آموزشی و رفع مشکلات ترک تحصیل دختران در سیستان و بلوچستان
پیشنهاد بیش از ۷۰۰ ایده از سوی شهروندان در سومین دوره «من شهردارم»
غرق شدن قایق سافاری در جنوب شرقی مصر/ ۱۶ نفر مفقود هستند
آغاز اجرای برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری
توزیع ۱۱۰ هزار فیش عوارض پایدار شهری
قتل مقابل دریاچه چیتگر؛ دستگیری در شیراز
نوسازی ۴۰۰ اتوبوس بی آر تی ۱۸ متری دیزلی در تهران
۲۶ سردیس چهرههای ماندگار تهران در خانه اتحادیه رونمایی شد
۶ خودروی خارجی متعلق به شرکت کوروش کمپانی به مزایده گذاشته میشود
حکم پرونده چای دبش تا پایان ماه صادر میشود
توفان برت بریتانیا را درنوردید/ ۳ نفر کشته شدند
بیانیه نشست کارگاهی ذخیرهگاههای زیست کره ایران
۴ نفر در پی بارش برف سنگین در ترکیه ناپدید شدند
قیمت انواع گوشت قطعه بندی و بسته بندی بوقلمون اعلام شد
متهم ردیف اول پرونده چای دبش در دادگاه چه گفت؟
ماجرای واریز یک میلیون تومان به حساب بازنشستگان چه بود؟
برنامه بررسی تخلفات سردفتران با هوش مصنوعی تدوین میشود
افزایش قاچاق چوب با صدور مجوز برداشتن درختان شکسته
رمزارزها پر تکرارترین معضل مطرح شده در سامانه مشکلات حقوقی
کنترل تورم مطالبه بازنشستگان از دولت
فروش ۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان کالای تملیکی در ۸ ماهه امسال
دستگیری شیاد تلگرامی: دختران کمسن طعمه فریبکاران فضای مجازی شدند
کمک یک میلیاردی دیوان عالی کشور به پویش ایران همدل
هزینه ۲۰۰ میلیاردتومانی نگهداشت پلهای عابر
پروژه تونل شهید متوسلیان نیازمند سرمایهگذار است
توقیف سواری تویوتا به علت ۵۲۵ فقره تخلف و جریمه ۵۹ میلیون تومانی
نظام فنی و اجرایی اختصاصی بناها و بافتهای تاریخیفرهنگی ابلاغ شد