میرنیوز
به گزارش ایسنا، عیسی کلانتری در نشست خبری احیای دریاچه ارومیه که امروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: امسال عملیات سختافزاری احیای دریاچه ارومیه به اتمام میرسد و قولی که رییس جمهوری در سال ۹۲ برای احیای دریاچه ارومیه داد تقریبا به صورت کامل اجرایی خواهد شد.
کلانتری با اشاره به اینکه احیای دریاچه ارومیه شاید تنها پروژهای در جهان باشد که دریاچهای مرده را مجدد به مسیر احیا بازگردانده است، تصریح کرد: تا پایان سال ۱۴۰۶ دریاچه به تراز اکولوژیک خود میرسد.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه افزود: از دی ماه سال ۹۲ که مسئولیت احیای دریاچه ارومیه را بر عهده گرفتیم، عملیات برنامهریزی برای احیا آغاز شد و ظرف شش ماه مطالعات ما برای احیا به اتمام رسید. متاسفانه هیچ مهندس مشاوری در کشور قبول نکرد که این کار را انجام دهد. به همین دلیل با همکاری ۱۳ دانشگاه و با محوریت دانشگاه شریف برنامه احیا را تدوین کردیم.
کلانتری با بیان اینکه احیای دریاچه ارومیه شاید اولین برنامهای باشد که طبق زمانبندی مشخص شده اجرا شد، گفت: البته ما حدود یک سال و نیم به خاطر توجیه مسئولان محلی از اجرای برنامه عقب افتادیم. آنقدری که با مسئولان دولتی منطقه چالش داشتیم و با مردم محلی مشکلی نداشتیم.
وی با اشاره به اینکه اوج هزینههای پروژه احیای دریاچه ارومیه مصادف با تحریمها بود، گفت: تا حدود زیادی سازمان برنامه و بودجه با ما همکاری کرد و البته حمایتهای شخص رییس جمهوری را نیز داشتیم.
کلانتری در ادامه اظهار کرد: افرادی بودند که در ابتدای شروع کار اعتقادی به احیای دریاچه ارومیه نداشتند و آن را امکانپذیر نمیدانستند اما چون دلیل و سند علمی نداشتند ما نمیتوانستیم ادعاهای آنها را بپذیریم. تعدادی از سمنهایی که در سالهای ۹۱ و ۹۲ برای احیا تلاش میکردند به دلیل اقدامات ضد امنیت ملی محبوس شده بودند.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه ادامه داد: بودجهای که امسال برای احیای دریاچه ارومیه خواسته بودیم کاملا محقق شده است و اکنون با همکاری قرارگاه خاتمالانبیا ۳۴ کیلومتر از ۳۶ کیلومتر تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه احداث شده است.
به گفته کلانتری از سال آینده مرکز آیندهپژوهی دریاچه ارومیه جایگزین ستاد احیا میشود و زمستان امسال همراه با سایر پروژهها به بهره برداری میرسد و مدیریت و حفظ دریاچه ارومیه با این مرکز خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه مجلس قبل لایحهای برای حفظ تالابها و تامین حقابه آنها تصویب کرد، گفت: حدود ۷۰ تالاب بزرگ و نسبتا بزرگ در کشور داریم. تا حدود یک سال گذشته وزارت نیرو مقید به تامین حقابهها نبود اما اکنون حقآبه حدود ۳۷ تالاب مشخص شده است و وزارت نیرو موظف به پرداخت حقآبه آنها است. امیدواریم بتوانیم تا پایان دولت حقآبه تمام تالابهای بزرگ و نسبتا بزرگ را مشخص کنیم.
کلانتری افزود: چنانچه حقآبه این تالابها مشخص شود در مواقع خشکسالی و کم آبی سهم تالابها همانقدر کم خواهد شد که سهم کشاورزی کم میشود و وزارت نیرو نمیتواند در شرایط کم آبی حقآبه تالابها را صفر کند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه اکنون تالاب گاوخونی شرایط حادتری دارد، تصریح کرد: امیدواریم با سر و سامان گرفتن تالابها، آنها دیگر قربانی کم آبی نشوند.
کلانتری با این اینکه برخی میگویند بارش خوب باران سبب احیای دریاچه ارومیه شده است، گفت: باید آب و بارانی وجود داشته باشد که تالاب و دریاچهای به حیات خود ادامه دهد. در دهه ۸۰ بارندگی داشتیم اما متوسط دریاچه ارومیه هر سال ۴۰ سانتیمتر کاهش پیدا می کرد. کاری که ما انجام دادیم این بود که آبی که وجود داشت را به پیکره دریاچه رساندیم و برای احیا ۱۱ هزار میلیارد تومان هزینه شد که کمتر از ۵۰ میلیارد تومان آن برای بخش برنامهریزی و دانشگاهی صرف شد.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه ادامه داد: در سال ۱۳۹۴ فشار خون ممیکرد. در سال ۹۵ به دلیردم تبریز به دلیل غبارهای نمکی ناشی از دریاچه ارومیه بالا رفته بود. دریاچه ارومیه حدود ۱۳ میلیارد تن نمک دارد و اگر این دریاچه خشک میشد مردم منطقه آواره می شدند. در سال ۹۵ به علت غبارهای نمکی زنبور عسل نتواست فعالیتی در منطقه داشته باشد این درحالیست که اگر زنبور عسل چندین سال فعالیت نکند کشاورزی منطقه ریشهکن خواهد شد. اگر دریاچه ارومیه احیا نمیشد جابهجایی شهر تبریز صدها میلیارد تومان هزینه به دنبال داشت.
وی در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه تکلیف سدهای نیمه ساخته در حوضه آبریز دریاچه ارومیه چه میشود، توضیح داد: از ابتدای کار احیا قرار بود که سد جدید ساخته نشود و آب اضافه سدهای موجود نیز به سمت دریاچه رها شود. برای برخی سدهای نیمه ساخته مانند سد نازلو و باراندوزچای حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده بود اما ما بر اساس مصوبه ستاد جلوی تکمیل آن را گرفتیم و تا زمانی که دریاچه ارومیه به طور کامل احیا نشود این سدها تکمیل نخواهند شد. پس از سال ۱۴۰۶ و احیای دریاچه بررسی میشود که آیا میتوان سدهای نیمه ساخته را تکمیل کرد یا خیر.
به گفته کلانتری از اواخر امسال یک میلیارد متر مکعب آب جدید وارد دریاچه ارومیه میشود و از سال ۱۴۰۷ که تراز دریاچه ارومیه به حدنصاب میرسد حدود ۵۰۰ میلیون متر مکعب از حقآبه دریاچه کاهش و به امور دیگر اختصاص مییابد.
ادامه دارد
منبع : خبرگزاری ایسنا
تخصیص مکان مناسب به مشاغل سیار توسط شهرداری تهران
میدری: امکانات خدماتی و درمانی برای کمک به زلزلهزدگان خوزستان بسیج شود
امام موسی صدر توانمندسازی زنان را یکی از ارکان محرومیتزدایی میدانست
الگوی امام موسی صدر در محرومیتزدایی تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود
ششمین دوره شب های شعر انقلاب برگزار شد
آمادهباش امدادگران هلال احمر در ۵ استان کشور
روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیرمحمد خالقی
القاصی: ۱۳۰ مرکز دپو سوخت قاچاق در استان شناسایی شده است
مرمت کاخ صاحبقرانیه در دستور کار قرار گرفت
برنامه ریزی جهت برگزاری ۳۵ساعت کلاس آموزشی برای حجاج
فرماندهی یگانهای حفاظتی تکیهگاه دستگاهها و سازمانها است
درگیری فراجا با اشرار مسلح
بیانیه «گام دوم انقلاب» یکی از اساسی ترین سند های بالا دستی معماری آینده پلیس است
برپایی مراسم شب احیا در برخی از مساجد تاریخی
اعتبارات تکمیل تصفیهخانههای فاضلاب جنوب غرب تهران در مسیر تأمین
روشهای مشارکت مردم در جشن نیکوکاری اعلام شد
تشکیل کارگروه ویژه برای توسعه بازارهای محلی
عملیات عمرانی مسیر تراموا در منطقه ۶ تهران
دستگیری یک هزار و ۴۰۰ نفر از اعضای شرکت بازاریابی شبکهای
اتمام ۳۰ پروژه مطالعاتی صنعتی بنیاد مستضعفان
بازدید سفرا و دیپلماتهای خارجی از جاذبههای گردشگری تهران
روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیر محمد خالقی
راهاندازی اینترنت رایگان در پردیس مسافری شرق تهران
کشته و مجروح شدن ۲ نفر در پی تیراندازی در میلان
هشدار به پلتفرمهای ثبت آگهی درباره کلاهبرداریهای حوزه وام
فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اسفند ماه سال ۱۴۰۳
دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا تصویب شد
۱ کشته و ۱ مجروح در پی تیراندازی در میلان
آتش سوزی در کارخانه ای در پنجاب پاکستان ۲ کشته و ۳ زخمی برجای گذاشت
خلیلی: مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست