میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ شرکتها برای تأمین سرمایه یا از بانکها وام دریافت میکنند یا سعی میکنند نیاز مالی خود را از بازار سرمایه تأمین کنند البته ورود یک شرکت به بازار بورس و تأمین مالی از این طریق قواعد و ضوابط خاص خود را دارد.
از جمله قواعدی که شرکتها برای ورود به بورس باید رعایت کنند این است که شرکت باید در ایران ثبت شده و دارای تابعیت ایرانی باشد، سهام عام باشد، حداقل دو سال از تاریخ بهرهبرداری شرکت گذشته باشد و بسیاری شروط دیگر که در قانون آمده است.
با رونق بازار بورس در کشور بسیاری از شرکتها با وجود قوانین پیچیده و سختی که برای ورود به بازار بورس وجود دارد، تمایل زیادی به حضور در این بازار دارند اما دلایل این تمایل چیست؟
وقتی شرکتی وارد بازار بورس میشود به دلیل فضای رقابتی که در این بازار حاکم است، کارایی شرکت بالاتر میرود، شرکتها با ورود به این بازار میتوانند راحتتر از قبل نیازهای مالی خود را تأمین کنند و دیگر نیازی به استقراض از بانکها و پرداخت سودهای بانکی آنچنانی ندارند؛ اگر یک شرکت گردشگری در طول فعالیت خود در بین مخاطبان شناخته شده باشد، راحتتر میتواند به سرمایه مورد نیاز خود در بازار بورس دست پیدا کند.
علاوه بر این از مزایای مالیاتی برخوردار شده و هزینههای خود را کاهش میدهد بنابراین به جای پرداخت مالیات 25 درصدی با درصدی تخفیف مالیات پرداخت میکنند.
در بازار بورس ارزش سهام شرکت در فرآیند عرضه و تقاضا تعیین میشود و با توجه به اینکه قیمتگذاری داراییهای نامشهود در نظام اقتصادی فعلی کشور کمی دشوار است و بخشی از ارزش شرکتهای فعال در حوزه گردشگری هم بر پایه داراییهای نامشهود بنا شده است، بهترین راهِ تعیین ارزش آنها، بازار بورس است که قدر داراییهای نامشهود در آن مشخص میشود.
با ورود شرکتهای گردشگری به بورس، ارزش و اعتبار آنها هم بیشتر میشود و دارایی نامشهود آنها وجهه رسمیتری پیدا میکند و اعتماد مردم هم بیشتر میشود؛ همین فرآیند کمک میکند تا اگر یک شرکت فعال در حوزه گردشگری نیاز به دریافت وام داشته باشد، راحتتر بتواند این پروسه را پشت سر بگذارد و بتوانند تسهیلات بیشتری از بانکها دریافت کنند چرا که سقف تسهیلات بانکی برای شرکتهای پذیرفتهشده در بورس بیشتر از شرکتهای غیربورسی است.
وقتی دولت توان حمایت از شرکتهای فعال در حوزه گردشگری را ندارد بهترین راه تسهیل ورود این شرکتها به بازار بورس است
با ذکر این مزایا وقتی دولت توان حمایت از شرکتهای فعال در حوزه گردشگری را ندارد بهترین راه تسهیل ورود این شرکتها به بازار بورس است؛ برخی از این فعالان گردشگری در قالب استارتاپ مشغول فعالیت هستند و همین موضوع میتواند باب همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را باز کند، چرا که معاونت علمی ریاست جمهوری به تازگی بر ورود شرکتهای دانش بنیان و استارتآپها به بازار بورس تمرکز داشته است.
در شرایطی که فعالان گردشگری با بحران مواجه هستند معدود شرکتهای فعال این حوزه در بورس وضعیت خوبی دارند، به طوری که در بازار به اصطلاح منفی امروز بورس برخی شرکتهای گردشگری مانند هتل پارسیان کوثر اصفهان با کمال تعجب روند مثبتی داشتند. نام برخی شرکهای گردشگری فعال در بازار بورس به این شرح است: توسعه بین المللی پدیده شاندیز (گشان)، امور رفاهی کارگزاران پارس (گپارس)، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا)، هتل پارسیان کوثر اصفهان (گکوثر) و برخی شرکتهای دیگر که قابل توسعه و تسری به سایر فعالان گردشگری است.
البته مسئولان وزارت میراث فرهنگی هم مدتی است از لزوم ورود حوزه گردشگری به بورس می گویند، به عنوان مثال مدیرکل دفتر تسهیلات و تأمین منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر لزوم تلاش برای دستیابی به راههای جدید برای تأمین منابع شرکتهای گردشگری گفته بود: روشهای تامین مالی در این حوزه به روشهای جدید تغییر میکند. بخشی از این روشها، شرکتهای تأمین سرمایه، بورس، اوراق قرضه، مشارکت، صکوک، اوراق بهادار، سرمایهگذاری خارجی (فاینانس و یوزانس) و… هستند.
وی از سیاستگذاری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی برای هدایت عرضهکنندگان خدمات گردشگری به بازار بورس و رفع ابهامات و نگرانیهای صاحبان سرمایه این صنعت گفت.
اما چرا تاکنون شاهد حضور این شرکتها در بازار بورس نبودهایم؟! شاید یکی از دلایل عمده این فقدان حضور در بازار سرمایه نگاه فعالان این حوزه به بازار بورس بوده است، هنوز نگاهی سنتی بر بازار گردشگری کشور حاکم است و برخی از فعالان این حوزه علاقهای به داشتن شریک در کارشان ندارند، آنها ورود به بازار بورس را به مثابه اعمال برخی از محدودیتها میپندارند و این نگاه از بین نخواهد رفت مگر با هدایت دستگاههای مربوطه.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد
ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران
شهرداری تهران انتقال زبالههای ساری به تهران را تایید کرد
درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی