میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر؛ در نشست مشترک مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با یک بانوی کارآفرین پسماند، چالشهای کاهش مصرف پلاستیک و عدم نتیجه بخشی اقدامات و برنامههای اجرا شده در این زمینه بررسی شد.
شینا انصاری در این نشست بر ضرورت آگاهسازی شهروندان از مخاطرات زیست محیطی استفاده از کیسههای پلاستیکی تاکید کرد و گفت: برای حفظ سلامت و محیط زیست، میبایست مصرف کیسههای پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف را کاهش داد و از کیسههای پارچهای وجایگزین های پایدار استفاده نمود.
مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه بر اساس برخی از آمارها کشور ما جز ده کشور با مصرف بالای پلاستیک است گفت: ما ضوابطی برای پسماند پلاستیکی و کاهش مصرف مواد آسیب رسان به محیط زیست نداریم و من معتقدم تحقق کاهش مصرف پلاستیک در کشور نیازمند وضع سیاستهای بازدارنده و تشویقی و تقویت زیرساخت هاست.
وی در ادامه تصریح کرد: اگرچه امروزه مبحث پلاستیکهای زیست تخریب پذیر مورد توجه قرار گرفته است اما هنوز ابهامات فراوانی وجود دارد و توسط متخصصان محیط زیست تأیید نشده است و از آنجایی که این محصولات میتوانند به اجزا بسیار ریزتری تجزیه شوند، با پدیده ریز پلاستیکها مواجه هستیم که به مراتب خطرناکتر هستند.
انصاری بر نهادینه ساختن الگوهای فرهنگی در زمینه کاهش استفاده از این محصولات در سطح جامعه اشاره کرد و افزود: اقداماتی نمادین و در راستای فرهنگ سازی از سوی شهرداری تهران در هفته بدون پلاستیک از تاریخ ۱۴ تا ۲۱ تیر ماه اجرا شد.
مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران به نقش آموزش و فرهنگ سازی توسط سازمانهای مردم نهاد هم در این زمینه اشاره کرد و گفت: به طور مثال در یکی از شعب فروشگاههای شهروند خط خرید سبز راه اندازه شده است و برای افرادی که تمایل به خرید محیط زیستی داشته باشند و از کیسههای پارچهای استفاده کنند، امتیازاتی در نظر گرفته میشود.
در ادامه این نشست «هایده شیرزادی» با بین اینکه زبالههای پلاستیکی شامل مواد پلیمری و مصنوعات آن است که به دلیل ماهیت خاصی که دارند سالها در طبیعت مانده و تجزیه نمیشوند.تصریح کرد: عمر زبالههای پلاستیکی را بر اساس تحقیقات دانشمندان حدود ۵۰۰ تا هزار سال است که با این شرایط اولین زبالههای تولیدی بشر هنوز در طبیعت است و تجزیه نشدهاند.
مدیرعامل شرکت بازیافت زباله کرمانشاه معتقد است: زبالههای پلاستیکی ۱۵ تا ۲۰ درصد زبالهها را به خود اختصاص میدهند که کیسههای نایلونی با سهم ۶ تا ۷ درصدی بیشترین سهم را دارند.
شیرزادی با تاکید بر اینکه تولید حداقل ۸ درصد از پسماندهای تهران قابل پیشگیری است گفت: معتقدم بررسی نوع پسماندها، میزان آنها و نحوه کاهش آنها در تمامی واحدها از جمله مسکونی و تجاری، نیازمند آنالیز فیزیکی دقیق و علمی با نتیجه گیری کاربردی است که پس از ان میتوان روشهای کاهش تولید و مصرف پلاستیک را طراحی کرد.
وی با بیان اینکه تهران بزرگترین سایت دفع پسماند را دارد اظهار داشت: حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد از پلاستیکهای مصرفی ارزشمند و قابل بازیافت است.
وی به تجربیات سایر کشورها در برنامه ریزی کاهش مصرف پلاستیک اشاره کرد و گفت: در سال ۲۰۰۴ اتحادیه اروپا اعلام نمود که تا سال ۲۰۱۰ میانگین سرانه مصرف کیسههای پلاستیکی برای هر فرد در سال ۷۰ عدد کیسه پلاستیک خواهد بود و پس از آن اعلام نمود که تا سال ۲۰۲۵ این رقم باید به ۴۰ کاهش یابد این در حالیست که پس از اعلام اتحادیه اروپا، کشور آلمان دو سال پیش، کاهش سرانه مصرف کیسههای پلاستیکی هر فرد ۳۰ عدد را بعنوان یک پیروزی اعلام کرد.
شیرزادی با انتقاد از اینکه کشور ما در زمینه کاهش مصرف پلاستیک برنامه مشخصی ندارد گفت: تغییر مدیریتها، نبود قانون کاهش مصرف پلاستیک و در عین حال نداشتن یک برنامه مشخص و مدون در این زمینه باعث شده، اقدامات مقطعی که در این زمینه تاکنون صورت گرفته موفق و پایدار نبوده است.
بانوی کارآفرین حوزه پسماند تنها راه کاهش زبالههای پلاستیکی را کاهش تولید آن دانست و یادآوری کرد: در کشورهای دیگر مردم موظفند برای کیسههای نایلونی پول پرداخت کنند و این کار باعث میشود برای خرید سبد با خود ببرند و کمتر از کیسههای پلاستیکی استفاده کنند.
منبع : خبرگزاری مهر
نمایش آثار زیرلعابی و بدل چینیهای استادان نایین در عصر قاجار
طرح بهزیست محله از سوی بهزیستی اجرا میشود
هشدار به مسافران مترو در خصوص فروش کارت بلیت با شارژ نامحدود
اداره پایتخت بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست
سخنگوی شهرداری تهران به کلیسای ارامنه رفت
باند سارقان سند نمره کار متلاشی شد
رونمایی از دیوارنگاره شهید ترور سید مجتبی هاشمی
دستگیری باند دلالان ارز تقلبی در میدان آزادی
محمدی: انتقال زباله از ساری به تهران برای حل بحران در این شهر بود
تعاونی روستایی حامی طرحهای نوین کشاورزی
گزارش سازمان بازرسی درباره آشوراده؛ اقدام موثر برای دریافت عوارض آلایندگی
نه قانون و نه عرف به شورا اجازه دخالت در انتصابات شهرداری نمیدهد
اولین آزمون اختبار وکالت تخصصی رشته دعاوی مالیاتی برگزار شد
رشد ۵ درصدی تصادفات فوتی زنان
جزئیات سومین جلسه رسیدگی به پرونده موسوم به چای دبش منتشر شد
یک واحد صنفی نانوایی به دلیل عرضه خارج از شبکه آرد محکوم شد
۲۶ سردیس از مفاخر و چهرههای ماندگار در شهر تهران رونمایی میشود
جایگاه دار سوخت ۷۰ میلیارد جریمه شد
یک معدن ناایمن با دستور قضایی بسته شد
آغاز ثبت نام حج تمتع از امروز
بارش برف و باران از امشب در تهران؛ آمادهباش نیروهای خدمات شهری
توصیههای پلیس راه برای انجام سفرهای زمستانی
جرایم یکساله از امروز برای رانندگان پیامک میشود؛ سقف خلافی برای توقیف خودرو
ارائه بیش از ۲۰۰ طرح از سوی زنان کنشگر مسجدمحور پایتخت
هشدار پلیس درباره خاموشی چراغهای جادهها و افزایش خطر تصادفات
تداوم هوای آلوده در تهران؛ وضعیت همچنان نارنجی
کاهش تأثیر تحریمها بر توانمندسازی زنان
جزئیات تصادف مرگبار در محور فرعی خوشاب-فیروزه با ۴ کشته و ۲ مصدوم
امضای تفاهمنامه پژوهشگاه میراث فرهنگی با موزه شانگهای چین
جای خالی مالکیت معنوی میراثفرهنگی در موزههای خارجی