میرنیوز

در آرزوی «نفس»

در آرزوی «نفس» 2020-08-21T06:24:48+04:30

به گزارش ایسنا، در آستانه «روز پزشک» با دو پزشک پرکار و خدوم که این روزها همانند سایر همکارانشان جان بر کف دست گرفته  و مشغول مداوای بیماران کرونایی در بیمارستان های تامین اجتماعی هستند به گفت وگو نشستیم.

دکتر مریم دادگر، پزشک متخصص عفونی بیمارستان فیاض بخش و پزشک مسئول کنترل عفونت بیمارستان است که از آذرماه سال گذشته در فیاض بخش مشغول به کار شده است. از او درباره شرایط و وضعیت کاری اش قبل و بعد از کرونا سوال می کنم؛ می گوید که قبل از کرونا در بیمارستان فیاض بخش تک پزشک بودم و به همه کارهایم تک نفره می رسیدم و همه را خودم انجام می دادم.

وی ادامه می دهد: اما از وقتی که کرونا وارد کشور شد و بیمارستان شلوغ شد حجم کار ما به قدری بالا رفت که ناچار شدیم از حضور همکار دیگری نیز استفاده کنیم چون دیگر یک نفری به کارها نمی رسیدم. حالا دو نفر هستیم که هر روز از هفت و نیم صبح شروع می کنیم و تا بعدازظهر در قسمت های مختلف درگیر هستیم.

وی درباره سختی های رفت و آمد از منزل به بیمارستان هم سخن می گوید: از همان ابتدا، ما منزل می رفتیم اما با ترس و اضطراب. اوایل اپیدمی کرونا به قدری حجم کار زیاده شده بود که تا بیمارستان بفهمد باید چه طور بیمارها را سامان دهد مدتی طول کشید و روزهای طاقت فرسایی را سپری می کردیم؛ از هفت صبح که خانه بیرون می رفتم تا هشت شب، حتی نمی توانستم یک لیوان آب بخورم، آنقدر که حجم بیماران زیاد و وضعیت آشفته بود.

دادگر ادامه می دهد: امیدوارم دیگر هیچ وقت به شرایط آن دوران باز نگردیم. شب ها به منزل برمی گشتم، اما با ناراحتی و نگرانی که مبادا خانواده و دخترم مبتلا شوند.

شیرینی بازگشت به زندگی

او که خوشبختانه خودش در این ایام به کرونا مبتلا نشده، خاطره یکی از بیمارانش هنوز در ذهنش مانده است و درباره او می گوید: همان قدر که بیمار بدحال داشتیم  و نتوانستیم نجاتشان بدهیم همان قدر هم بیمار بدحال داشتیم که نجات پیدا کردند. یک خانم ۵۰ ساله که بسیار وضعیت وخیمی داشت، حدود ۲۰ روز در بیمارستان ما بستری شد. با آن وضعیت ریه ای که داشت از او قطع امید کرده بودیم و با همراهانش نیز صحبت کرده بودیم که او دیگر بر نمی گردد، اما با کمک خداوند و داروهایی که تهیه کردند سلامتی اش را به دست آورد که برای ما بسیار خوشحال کننده بود.

دادگر می افزاید: متاسفانه همان ابتدای اپیدمی دو تن از همکارانمان را از دست دادیم که فکر نمی کنم هیچ وقت داغشان از دلم ما برود.

وی با بیان اینکه اسفندماه بیماری خیلی جدید بود و ما اطلاعات زیادی درباره خود ویروس نداشتیم و نمی دانستیم ممکن است چه عکس العملی در بدن نشان دهد و چه اتفاقاتی بیفتد می گوید: این موضوع خیلی برای پزشک استرس زا و دقیقا مانند این است که یک حریف جنگی داشته باشید و هیچ چیز درباره اش ندانید.

وی ادامه می هد: با دست خالی و بدون دارو با آن همه مریض بدحال و مردمی که جواب می خواستند مانده بودیم. متاسفانه در همان بحبوحه اول کار یکی دو تن از همکاران مبتلا شدند و پزشک تک بیمارستان بودم و به همین خاطر فشار کاری زیادی را تحمل کردم. در حال حاضر وضعیت کمی بهتر شده ولی کل تیر و ابتدای مرداد ماه واقعا شرایط بدی داشتیم.

فقط ویزیت می کنیم و در این لباس ها عرق می ریزیم

این پزشک بیمارستان شهید فیاض بخش از سختی های کار با پوشش های محافظتی نیز سخن می گوید: تحمل گان ها و پوششی که داریم بسیار سخت است، به ویژه حالا که هوا گرم و تعریق در این لباس ها زیاد است. به علت شرایطی که وجود دارد وقتی در بخش ها ویزیت می کنیم، هم ما و هم پرستارها که مراقب بیماران هستند و زحمت می کشند عملا نمی توانیم چیزی بخوریم و نیمی از روز روزه دار هستیم. هیچ کاری نمی توانیم بکنیم غیر از اینکه ویزیت کنیم و همین طور عرق بریزیم.

دادگر ادامه می دهد: از نظر تهیه دارو هنوز هم مشکل داریم و دارویی مانند رمدسیور را به برخی بیمارستان می دهند اما برای همه بیمارستان ها در دسترس نیست و با شرایط خاص به دست ما می رسد که برای برخی بیماران بدحال می توانیم استفاده کنیم اما اینترفرون که در پروتکل ها هست را تجویز می کنیم و در دسترس است.

وی از حضور مردم در مناطق پر ازدحام که بدون ماسک در کنار همدیگر راه می روند و اهمیتی به بیماری نمی دهند نگران است و می گوید: این بیماری همچنان در کمین ماست و اگر ازدحام جمعیت را به هر دلیلی داشته باشیم دوباره با پیک بیماری روبرو می شویم. ای بسا که پاییز و زمستان را در راه داریم و احتمال می رود که با شیوع آنفلوآنزا، کرونا فعالتر از قبل بشود.

این پزشک متخصص بیمارستان فیاض بخش با اشاره به اینکه قبلا تصور می شد ویروس با گذشت زمان و گرمتر شدن هوا ضعیف می شود اظهار می کند: ویروس اصلا ضعیف نشده، چه بسا که گیرایی آن بیشتر شده است و ما در پیک دوم که بیمارها را بستری می کردیم شاهد بودیم که خانواده ها دسته جمعی می آمدند.

ابتلاهای خانوادگی و مرگ های تلخ

دادگر می افزاید: خاطرم هست خانم و آقایی که با همدیگر در مراسم عروسی شرکت کرده بودند را به بیمارستان آوردند؛ متاسفانه آقا فوت شد و خانم مدت طولانی در بیمارستان بستری بود. یا دو باجناق بودند که به مراسمی رفته بودند و هر دو مبتلا شدند و متاسفانه یکی از آنها فوت شد. مردم توجه نمی کنند که حضور در این محافل تا چه اندازه می تواند خطرناک باشد.

از او سوال می کنم که در این روزهای پرکار و طاقت فرسای کار در بیمارستان، بیشتر از همه دلش برای چه کسی تنگ شده است؟ در جواب می گوید که دلم بیشتر از همه برای پدرومادرم تنگ شده. آنها شهرستان زندگی می کنند و قبلا هم دیر همدیگر را می دیدیم که با  کرونا و محدودیت رفت وآمد، اوضاع بدتر هم شده است.

از دکتر دادگر می پرسم دلش از همه بیشتر می خواهد بعد از کرونا چه کند؟ می گوید: دوست دارم دیگر ماسک نزنم و بتوانم با خیال راحت نفس بکشم...

پزشکی در خط مقدم پذیرش بیماران کرونایی

به گزارش ایسنا، دکتر مریم نیازآذری، متخصص طب اورژانس است و شش سال است که در اورژانس بیمارستان تامین اجتماعی شهریار خدمت می کند.

او درباره شرایط کاری اش اینگونه توضیح می دهد: قبل از کرونا در بیمارستان های تامین اجتماعی و در بخش های دیگر کار می کردم. اما محیط اورژانس همیشه محیط پراسترسی است. ما بیشتر با شرایط خو گرفته ایم و راحت تر می توانیم کار کنیم؛ ولی از زمانی که کرونا آمده تعداد بیماران بیشتر شده است.

وی ادامه می دهد: آن اوایل ترس از کرونا باعث شده بود کارها با استرس بیشتری نسبت به قبل انجام شود. پوشش ما هم فرق کرده، قبلا با یک روپوش سفید  و لباس معمولی می رفتیم اما الان باید ماسک و گان و کاور می پوشیم که کار را سخت می کند.

نیازآذری که شیفت های ۲۴ ساعته در بیمارستان حضور دارد و ناچار است برای مدت زمان طولانی پوشش های محافظتی را تحمل کند، به ارتباط مستقیم با بیماران کرونایی اشاره می کند و می گوید: میزان مواجهه ما با ویروس بالاست و مستقیم با بیمار در تماس هستیم. بسیاری اوقات شرایط طوری است که مریض می آید و بدحال است و باید برایش لوله تراشه بگذاریم که مستقیم با دهان و حلق او در ارتباط هستیم.

این متخصص طب اورژانس که در اورژانس و در خط مقدم پذیرش بیماران کرونایی ایستاده و خدمت می کند می گوید که در اورژانس قسمتی را جدا کرده ایم که بیماران با علائم کرونا درآنجا پذیرش می شوند اما مریض هایی هم داریم که سکته قلبی کرده اند و یا تصادفی اند و چند ساعت در اورژانس در بخش عادی می مانند و بعدا معلوم می شود که کرونا هم دارند.

استرس کم، اما خستگی ها زیاد شده

نیازآذری که در اثر مواجهه با بیمار جوانی که در اوایل اسفند به کرونا مبتلا و در بیمارستان فوت کرد، بدن درد و سایر علائم کرونا را تجربه کرده و مشکوک به کرونا بوده است، می گوید که در این مدت بسیاری از همکارانم به کرونا مبتلا و بهبود پیدا کردند که تعدادی بدحال شدند و روزهای سختی را سپری کردند.حالا استرس هایمان کمتر شده، اما خستگی زیاد شده است.

او توصیه می کند مردم  به دستورات و توصیه هایی که مسئولان می دهند گوش بدهند. تا حد امکان از خانه بیرون نروند، حتما ماسک استفاده  کنند و در مهمانی های بی مورد و بی جهت شرکت نکنند. دست هایشان را مرتب بشویند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند. اینها بهترین کارهایی است که مردم میتوانند انجام دهند.

این پزشک بیمارستان تامین اجتماعی شهریار که اهل بابل است می گوید دلش می خواهد بعد از کرونا یک بار با خیال آسوده به شهرشان برود و مادرش را که چندماهی است از او دور است را ببیند. او آرزو می کند زندگی عادی همه مردم از سرگرفته شود و مردم هم آسایش پیدا کنند.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

زائران حج بدون چمدان وارد مکه شدند

 زائران حج بدون چمدان وارد مکه شدند
2024-05-19T22:58:33+03:30
زائران حج تمتع از شب گذشته پس از ۵ روز اقامت در مدینه، با قطار سریع‌السیر و بدون چمدان عازم مکه مکرمه شدند.

دعا برای سلامتی رئیس‌جمهور و هیئت همراه در مدینه منوره

 دعا برای سلامتی رئیس‌جمهور و هیئت همراه در مدینه منوره
2024-05-19T22:58:29+03:30
گروهی از زائران ایرانی که هم‌اکنون در مدینه منوره حضور دارند برای سلامتی رئیس‌جمهور و هیئت همراه دعا کردند.

آخرین جزئیات اعلامی سانحه هلیکوپتر رئیس‌جمهور توسط هلال‌احمر

 آخرین جزئیات اعلامی سانحه هلیکوپتر رئیس‌جمهور توسط هلال‌احمر
2024-05-19T22:58:28+03:30
دبیرکل جمعیت هلال‌احمر با اعلام این مطب که امیدواریم تا دقایقی دیگر خبر خوبی دریافت کنیم، گفت تاکنون ۴۸ تیم واکنش سریع در منطقه حاضر شده‌اند.

از زمین تا کهکشان؛ سفری با تلسکوپ در تهران

 از زمین تا کهکشان؛ سفری با تلسکوپ در تهران
2024-05-19T20:58:45+03:30
رویداد "شبی با ستارگان" به مناسبت هفته جهانی نجوم، با هدف ترویج علم و به همت جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در سطح شهر تهران و با حضور کارشنا...

استمرار حضور عمره‌گزاران ایرانی در عربستان بعد از موسم حج

 استمرار حضور عمره‌گزاران ایرانی در عربستان بعد از موسم حج
2024-05-19T20:58:44+03:30
سفیر کشورمان در عربستان ابراز امیدواری کرد که بعد از پایان عملیات حج ۱۴۰۳، شاهد استمرار حضور عمره‌گزاران ایرانی در عربستان باشیم.

دلایل کاهش نگران‌کننده موالید و ازدواج در کشور/ چاره چیست؟

 دلایل کاهش نگران‌کننده موالید و ازدواج در کشور/ چاره چیست؟
2024-05-19T20:58:43+03:30
بررسی‌ها نشان می‌دهد که روند رشد جمعیت و ازدواج طی سال‌های اخیر به شدت نزولی بوده است؛ با وجود این کارشناسان می‌گویند که مردم دوست دارند که بیش از دو فرزند ...

فن بازار شیراز؛ دروازه ورود ۲۰۰ شرکت به دنیای دانش‌بنیان‌ها

 فن بازار شیراز؛ دروازه ورود ۲۰۰ شرکت به دنیای دانش‌بنیان‌ها
2024-05-19T20:58:42+03:30
رئیس هیئت مدیره کارگزار فن بازار منطقه‌ای استان فارس گفت: با تلاش‌های انجام شده، بیش از ۲۰۰ شرکت از طریق فن بازار شیراز به فرآیند دانش‌بنیان شدن ورود پیدا ک...

بازداشت مالخران یک پاساژ موبایل‌فروشی در تهران

 بازداشت مالخران یک پاساژ موبایل‌فروشی در تهران
2024-05-19T20:58:42+03:30
رئیس پلیس آگاهی پایتخت از دستگیری ۷ متصدی یک مغازه که مالخری تلفن‌های همراه می‌پرداختند خبر داد و گفت: در این عملیات پلیسی ۴۵ مال‌باخته شناسایی شدند.

ماجرای قطع ۸۱۲ درخت در بوستان چیتگر و شکار سنجاب چیست؟

 ماجرای قطع ۸۱۲ درخت در بوستان چیتگر و شکار سنجاب چیست؟
2024-05-19T20:58:41+03:30
معاون خدمات شهرداری و محیط زیست شهرداری منطقه ۲۲ درباره قطع ۸۱۲ درخت در بوستان چیتگر و موضوع شکار سنجاب در این بوستان توضیح داد.

چالش امتحانات نهایی و استرس مضاعف میلیون‌ها دانش‌آموز

 چالش امتحانات نهایی و استرس مضاعف میلیون‌ها دانش‌آموز
2024-05-19T20:58:40+03:30
در حالی که امسال برای نخستین بار امتحانات نهایی در سه پایه دوره متوسطه دوم برگزار خواهد شد اما در گام‌های ابتدایی آن، چالش‌ها و مشکلات موجب سردرگمی و استرس ...

دستگیری قاتل پس از ۲۰ سال زندگی مخفیانه در سوئد

 دستگیری قاتل پس از ۲۰ سال زندگی مخفیانه در سوئد
2024-05-19T20:58:40+03:30
مرد جوانی که ۲۰ سال قبل همسر خود را به قتل رسانده و مخفیانه به سوئد فرار کرده بود، پس از ۲۰ سال به ایران بازگشت و در فرودگاه توسط کارآگاهان اداره دهم پلیس آ...

سفر به جنوب؛ حکایت تویوتای هیبرید توقیفی و لنج و گیتار!

 سفر به جنوب؛ حکایت تویوتای هیبرید توقیفی و لنج و گیتار!
2024-05-19T20:58:39+03:30
ما هم میهمان جنوبی‌ها بودیم؛ در استان هرمزگان و بندرعباس، همراه با گروهی ۲۸ نفره از خبرنگاران و گرمای جنوب و گرمی جنوبی‌ها را همراه با قهوه عربی و چای کِرَک...

اعزام ۸ آمبولانس به محل سانحه بالگرد حامل رئیس جمهور

 اعزام ۸ آمبولانس به محل سانحه بالگرد حامل رئیس جمهور
2024-05-19T20:58:37+03:30
سخنگوی سازمان اورژانس کشور با بیان این که به دلیل مه شدید، ادامه عملیات هوایی ممکن نبود، گفت: هشت دستگاه آمبولانس اورژانس تبریز راهی محل سانحه شده‌اند.

اعزام پهپادهای هلال احمر به محل سانحه بالگرد رئیس جمهور

 اعزام پهپادهای هلال احمر به محل سانحه بالگرد رئیس جمهور
2024-05-19T20:58:37+03:30
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از اعزام پهپادهای هلال احمر به محل سانحه بالگرد رئیس جمهور خبر داد.

همه امکانات درمانی در محل سانحه مستقر شده است

 همه امکانات درمانی در محل سانحه مستقر شده است
2024-05-19T20:58:36+03:30
وزیر بهداشت با بیان این که به دلیل آن که منطقه شدیداً مه‌آلود است امکان جست‌و‌جو سخت است، گفت: ما همه امکانات درمانی را در منطقه مستقر کرده‌ایم.

هشدار دادستانی نسبت انتشار اخبار دروغ درباره سانحه امروز

 هشدار دادستانی نسبت انتشار اخبار دروغ درباره سانحه امروز
2024-05-19T20:58:36+03:30
دادستانی تهران با ورود به موضوع تولید محتوای کذب درباره وقوع حادثه برای هلیکوپتر رئیس‌جمهور، طی ساعات گذشته به تعدادی از افرادی که تشویش اذهان عمومی کرده بو...

حضور یگان‌های ویژه پلیس در منطقه سانحه بالگرد رئیس‌جمهور

 حضور یگان‌های ویژه پلیس در منطقه سانحه بالگرد رئیس‌جمهور
2024-05-19T20:58:36+03:30
سخنگوی فراجا از حضور نیروهای امدادی و یگان‌های ویژه و تکاوری پلیس به همراه یگان موتورسوار در مناطق صعب‌العبور در منطقه سانحه هلی‌کوپتر رئیس‌جمهور خبر داد.

نیروهای امدادی به محل حادثه بالگرد رئیس‌جمهور نزدیک شدند

 نیروهای امدادی به محل حادثه بالگرد رئیس‌جمهور نزدیک شدند
2024-05-19T20:58:35+03:30
رئیس اتاق عملیلات جمعیت هلال احمر گفت: ۴ تیم عملیاتی به محل مختصات حادثه سقوط بالگرد رئیس جمهور نزدیک شدند.

۴۰ تیم واکنش سریع در منطقه سانحه حضور یافتند

 ۴۰ تیم واکنش سریع در منطقه سانحه حضور یافتند
2024-05-19T20:58:35+03:30
رئیس جمعیت هلال‌احمر گفت: ۴۰ تیم امدادی و واکنش سریع به محل حادثه سقوط هلیکوپتر رئیس‌جمهور اعزام شدند و با توجه به شرایط جوی و منطقه‌ای، جستجو فقط به صورت ز...

پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!

 پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!
2024-04-14T13:18:23+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت پهپاد گرده‌افشان شد. این ماژول که قابلیت نصب بر روی انواع پهپادهای ایرانی و خارجی را دارد، به صورت هوشمند می‌تواند ب...

ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T12:51:47+03:30
فرد شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دس...

ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟

 ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟
2024-04-14T12:38:24+03:30
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران درباره ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های چینی مورد نیاز متروی تهران توضیح داد.

رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"

 رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"
2024-04-14T12:38:23+03:30
یک سالیست که سازمان محیط زیست با نادیده گرفتن حکم شرعی شکار و تاکید رهبر انقلاب بر لزوم توقف شکار، بدون پاسخگویی به نقدهای دانشگاهیان و بی‌توجه به ابعاد اجت...

ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان

 ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان
2024-04-14T11:58:31+03:30
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت پهپادهای آشیانه‌دار برای تصویربرداری از مناطق صعب‌العبور شدند.

حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد

 حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد
2024-04-14T11:58:31+03:30
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران از حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد خبر داد و گفت: با آغاز فرایند پرداخت و تملک معارضات ملکی؛ پیش...

آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی

 آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی
2024-04-14T11:58:30+03:30
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: پلیس از امروز در همه معابر و اماکن عمومی، اقدامات خود را به منظور برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی مانند بی‌حجابی با جدیت بیشت...

شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری

 شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
2024-04-14T11:58:30+03:30
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی ۷۹ مورد ابتلا به وبا در سال گذشته، از کاهش چشمگیر آمار این بیماری در کشور نسبت به سال‌ ۱۴...

طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی

 طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی
2024-04-14T11:58:29+03:30
مرحله اول طرح فجرانه از ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد. مرحله دوم آن از ۲۰ اسفند تا ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ ادامه داشت و مرحله سوم نیز از ۲۰ فروردین آغاز شده و تا ۱۸ اردی...

التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی

 التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی
2024-04-14T11:58:29+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان زخم‌پوش نانویی تولید کرده که می‌تواند به التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی کمک کند. این پانسمان باکتری‌ها را از بین برده و روند بهبود را تسری...

۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود

 ۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود
2024-04-14T11:58:29+03:30
شهردار منطقه ۱۷ با اشاره به احداث و بهره‌برداری از ۳ میدان میوه و تره‌بار در سطح منطقه گفت: در راستای تکمیل شبکه توزیع میوه و کالاهای اساسی، میدان های میوه ...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)