میرنیوز
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم، دکتر علیرضا بیگلری در جمع خبرنگاران گفت: آزمایش سرولوژی جایگاهی در تشخیص بیماران علامتدار و شکستن زنجیره انتقال در جامعه ندارد؛ آزمایشهای «پی سی آر» نیز عمدتاً برای تشخیص افراد علامتدار و در تماس با مبتلایان است و این آزمایش فقط تا لحظهای که نمونه از فرد گرفته میشود ارزش دارد و ممکن است پس از خروج فرد از آزمایشگاه به کرونا مبتلا شود.
وی اضافه کرد: برای کیت ایرانی در اسفندماه فراخوان داده شد؛ 53 شرکت در این فراخوان شرکت کردند و بررسی شدند. چندین شرکت شرایط تولید کیت را داشتند. در اوایل اسفند، مجوز تولید کیت مولکولی کرونا به دو شرکت در شرایط اضطراری داده شد. درصد قابل توجهی از کیتهایی که در شبکه آزمایشگاهی دولتی استفاده میشوند توسط شرکتهای داخلی تأمین میشود و بیش از 50 درصد کیت مصرفی آزمایشگاههای خصوصی نیز از همین کیتهاست. کیت الایزا یا آنتی بادی کمبودی ندارد و تولید میشود ولی نباید برای تشخیص بالینی بیماری به کار برود.
بیگلری در پاسخ به این سؤال خبرنگار تسنیم که با توجه به محدود شدن غربالگری آزمایشگاهی کرونا به گروههای هدف در بخش دولتی توسط وزارت بهداشت آیا کمبودی در کیتهای کرونا وجود دارد یا خیر ، تصریح کرد: از 200 تست در روز به 8000 تست در روز در ابتدای شیوع بیماری رسیده بودیم، ما در ابتدا تست را در بیماران بستری انجام دادیم و سپس به صورت پایلوت آن را سرپایی انجام دادیم و میتوانیم بیش از 70 هزار تست در روز را در آینده انجام دهیم. الان تستهایی که در کشور میتوانیم انجام دهیم 30 تا 40 هزار تست است و قابلیت افزایش به 70 هزار مورد را دارد.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه چه میزان از کیتهای تست کرونا وارداتی هستند گفت: الان در بخش دولتی میزان تست متغیر است اما در حدود 30 هزار تست است؛ حدود 30 درصد کیتهای تست کرونا وارداتی هستند که قسمتی از این اقلام، اهدایی از سوی سازمان بهداشت جهانی و قسمتی دیگر اهدایی سایر کشورهاست. ولی با توجه به اینکه وارد پاییز و همزمانی آنفلوانزا و کووید19 را خواهیم داشت باید سیاستگذاری خود را به سمت تستهایی پیش ببریم که همزمان کرونا و آنفلوانزا را تشخیص بدهند.
بیگلری افزود: در صد سال گذشته عمده کاهش مرگ و میری که در جوامع بشری شاهد بودهایم ناشی از واکسنها بوده است اما با توجه به اینکه کووید19 ناشناخته است و معلومات ما بسیار کمتر از ندانستههای ما از این ویروس است به همین دلیل باید به سوالاتی پاسخ داده شود. ما اصلا مطمئن نیستیم که کرونا واکسن مؤثری خواهد داشت یا خیر زیرا در برخی موارد شاهد ابتلای مجدد بهبودیافتگان هستیم.
وی ادامه داد: سوال دوم این است که مدت زمان تأثیر واکسن چه قدر خواهد بود و واکسن چه مدت باعث جلوگیری از ابتلای فرد به بیماری میشود. بیش از 200 گروه در دنیا مشغول مطالعه روی ساخت واکسن کرونا هستند اما پس از اینکه واکسن ساخته میشود باید از دو نظر مورد مطالعه و کارآزمایی بالینی قرار بگیرد، در فاز اول واکسن بر روی تعداد محدودی فرد برای بررسی بیخطر بودن آزمایش میگیرد. بعد از آن در فاز دوم به داوطلبین بیشتری تزریق میشود تا ایمنی و کارایی آن مشخص شود سپس در فاز سوم اگر ثابت شود که واکسن مؤثر و کارا و بیخطر است باید بررسی شود که بر گروههای مختلف سنی و جنسی و بیماران خاص و مادران باردار عوارضی دارد یا خیر.
بیگلری گفت: در کشور ما تعداد زیادی از گروههای علمی در شرکتهای دانش بنیان و مؤسسات دولتی مشغول ساخت واکسن هستند و پیشبینی میشود یکی از راههای مختلفی که برای ساخت واکسن در جهان به کار برده میشود را بپیمایند و دو شرکت نیز مراحل خوبی را پشت سر گذاشتهاند و از نظر زمانی جلوتر هستند و مطالعات حیوانیشان انجام میشود که بعد از آن وارد فاز کارآزمایی بالینی میشوند؛ حداقل در دوسال آینده، مهمترین نکته، رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی است.
بیگلری درباره خطای کیتهای آزمایشگاهی مولکولی گفت: درصد موفقیت کیتهای مولکولی حدود 70 درصد است. اگر یک مورد مثبت وجود داشته باشد، تست مولکولی تا 70 درصد میتواند مثبت بودن را تشخیص بدهد. عوامل مختلفی این درصد را مشخص میکند که یک عامل، خود بیماری است. در اوایل و اواخر بیماری به دلیل کاهش تعداد ویروسها، احتمال مشاهده منفی کاذب زیاد میشود. نوع و نحوه نمونه گیری هم اهمیت دارد. گاهی نمونه گیری توسط فرد مسلط انجام شده و در نتیجه نمونه خوبی گرفته میشود.
وی با بیان اینکه موضوع کیتهای قاچاق تشخیص کرونا از ابتدا مطرح بوده، گفت: اما از ابتدا اجازه ندادیم کیتهایی که مورد تایید نیستند، وارد نشوند. آزمایشگاههای دولتی با انستیتو پاستور ارتباط دارند. نکته مهم این است که نمیتوان رد کرد که هیچ کیت قاچاقی در کشور استفاده نمیشود و پروتکلها به درستی انجام میشود. آزمایشگاههای دولتی به دقت پایش شده و از وضعیت در همه شهرستانها اطلاع داریم. امروز در جلسهای کیفیتها را بررسی میکردیم و دیدیم که یک آزمایشگاه دولتی در یک شهرستان بهتر عمل کرده و دیگری به نظارت و پیگیری نیاز دارد. حدود 70 درصد آزمایشگاههای دولتی در کشور خوب عمل کرده و نمره خوبی میگیرند و برخی آزمایشگاههایی که جدیدتر راه افتادهاند به کمک بیشتری نیاز دارند. در مجموع، شبکه دولتی آزمایشگاهی مورد اعتماد است.
ادعای تأثیر نیش زنبور بر درمان کرونا مورد تأیید نیست
بیگلری درباره ادعای تاثیر نیش زنبور بر درمان کرونا بیان کرد: این موارد مورد تایید انستیتو پاستور نیست. عضو هیئت علمی بازنشسته ممکن است عقاید خود را بگوید و این موارد به هیچ وجه بررسی نشده و مبنای علمی بودن آنها تایید نشده است. در نتیجه منعکس کننده نظر رسمی انستیتو پاستور نیست. به همه اعضای هیات علمی هم این تذکر را میدهیم که در اظهار نظرهای علمی کاملا مراقبت کنند که موجب گمراهی و تنشهای اجتماعی نشود.
آگهی پیشفروش واکسن کلاهبرداری است
رئیس انستیتو پاستور ایران در پاسخ به سؤالی مبنی بر آگهیهای پیشفروش واکسن هشدار داد: آگهیهایی که در فضای مجازی مبنی بر پیش فروش واکسن میآید هم به نظر میرسد که کاملا برنامه ریزی شده بوده و جنبه کلاهبرداری دارد. اگر واکسن وارد شود قطعا از مسیر رسمی و وزارت بهداشت توزیع میشود. حتی اگر واکسن ساخته شود نیز مردم باید تشویق به استفاده از ماسک شوند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
موحدی: باید ساختارها و قالبهای سنتی را بشکنیم
اختصاص ۲.۲ همت برای تکمیل پروژههای آموزشی سیستان و بلوچستان
وعده صادق ۳ در راه است/ دوره نوجوانی بهار معنویت است
جزییات واژگونی اتوبوس در محور زاهدان از زبان پلیس راه
صدور حکم بازداشت نتانیاهو پیروزی حامیان فلسطین است
صدور حکم دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو و گالانت پیروزی است
همکاری اسکاپ و ایران برای توانمندسازی زنان و مقابله با ریزگردها
افتتاح یاورشهر ۱۲ ویژه مردان معتاد جوان در تهران
نجات ۴ سرنشین محبوس در پی واژگونی اتوبوس
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
بازگشایی آزادراه تهران _ شمال و محور چالوس
زمانبندی آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد