میرنیوز
دکتر علی ناصح در گفتوگو با ایسنا ضمن تاکید بر اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر و با اشاره به شیر آغوز، کلستروم یا همان شیر اولیه مادر که در بدو تولد نوزاد و چند روز ابتدایی تراوش میکند، گفت: کلستروم حاوی حجم بالایی از پروتئین است که این مواد منجر به تقویت سیستم ایمنی و دفاعی نوزاد شده و از این نظر اهمیت بالایی دارد.
رییس بخش نوزادان بیمارستان طالقانی خاطر نشان کرد: در ابتدای شیردهی معمولا شیر مادر به طور فیزیولوژیک حالت آبکیتری دارد؛ به این خاطر که رفع تشنگی کرده و نوزاد و شیرخوار را برای تغذیه موثرتر آماده کند، شیر مادر طی شیردهی کیفیت مد نظر خود را بدست می آورد و در انتهای شیردهی حجم بالاتری از چربی دارد تا منجر به سیری نوزاد شود.
ناصح با بیان اینکه تمام تلاش کمپانیهای تهیه کننده شیر مصنوعی این است که بتوانند ماهیت شیر را نزدیکتر به شیر مادر تولید کنند ولی هیچ گاه نمیتوانند جای شیر مادر را بگیرند، ادامه داد: پایه و اساس مواد اولیه تمام شیر خشکهای موجود در بازار، شیر گاو است که املاح زیادی داشته و پروتئین آن دو سه برابر شیر مادر است و ماهیت آن با سیستم گوارشی نوزاد خیلی سازگار نیست.
وی با اشاره به تلاش برای ایجاد تغییر در ماهیت شیر خشک، گفت: با این حال ماهیت آن خیلی با سیستم گوارشی شیرخوار و نوزاد همخوانی ندارد و گاها عوارضی همچون ایجاد آلرژیهای گوارشی که شاخصترین آن ریفلاکس، دل درد، نفخ ، دل پیچه و یبوست است را ایجاد میکند.
این عضو هیات علمی گروه نوزادان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با بیان اینکه وجود رگ خونی در مدفوع نوزاد یک پدیده شایع و از علل حساسیت و آزردگی مخاط سیستم گوارش در رودههاست، گفت: خون در مدفوع گاهی به صورت روشن و گاهی به صورت تیره مشاهده میشود و علت آن حساسیت به پروتئین گاو یا مصرف شیر خشکهای حاوی پروتئین گاو است.
ناصح در ادامه با اشاره به مواد غذایی موجود در شیر مادر و سایر مزایای آن، گفت: راحت جذب شدن مواد غذایی موجود در شیر مادر یکی از امتیازات فوق العاده با ارزش آن است که میتواند مواد ضروری را از طریق شیردهی در اختیار شیرخوار قرار دهد.
وی با بیان اینکه پروتئین شیر مادر نصف شیر خشک ولی پروتئین بسیار با کیفیتی است، اظهار کرد: نوع پروتئین شیر مادر "وی" whey و شیرگاو و شیر خشک پروتئین "کازئین" است و نسبت بالای کیفیت پروتئین "وی" به "کازئین" در شیر مادر یکی از عوامل ارزشمند بودن، تحمل بهتر شیر مادر، کم کردن آلرژی و حساسیت های گوارشی و جذب بهتر مواد غذایی است.
این عضو هیات علمی در خاتمه با اشاره به افزایش ضریب هوشی در کودکانی که با شیر مادر تغذیه میشوند، تصریح کرد: کاهش بروز برخی بیماریها از جمله دیابت، چاقی، افزایش وزن بیمارگونه، آسم، حساسیتهای تنفسی و ریوی در کودکان برخی دیگر از مزایای تغذیه با شیر مادر است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
پایان انحصار آمریکا در گردهافشانی با پهپادهای ایرانی!
ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
ماجرای سنگاندازی برای واردات واگنهای متروی تهران چیست؟
رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرقهای شکار"
ساخت پهپادهای آشیانهدار توسط یک شرکت دانشبنیان
حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد
آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی
شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی
التیام سریعتر زخمهای دیابتی با کمک پانسمان نانویی
۳ میدان میوه و ترهبار در جنوب تهران احداث میشود
مشکلات واگنهای مترو با ورود رئیسجمهور حل میشود؟
تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی
امتحانات شبه نهایی دانشآموزان دهم و یازدهم از دوشنبه
ورود واگنهای مترو امسال منتفی نیست
ثبتنام رسمی برای دریافت مشوقهای سربازی از ۱۵ اردیبهشت
چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟
افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو
انتقاد بهزیستی از کمکاری مسئولان شهری در قبال معلولان
ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
"زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند
"برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی میکند
فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات
احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی
استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانشآموزان موفق رشتههای ورزشی بدون کنکور معلم میشوند
غربالگری اختلالات یادگیری دانشآموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید
کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام
ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان
توصیههای پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید
صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیهای در سال ۱۴۰۳