میرنیوز
دکتر نریمانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضعیت کاشت حلزون شنوایی در شرایط شیوع کرونا در کشور، گفت: در سال ۱۳۹۷ با تامین پروتزی که انجام شد، آمار خوبی را در زمینه اعمال جراحی کاشت حلزون داشتیم. به طوری که ۱۲۲۴ مورد عمل کاشت حلزون در این سال انجام شد. در عین حال در سال ۱۳۹۸ با توجه به اینکه چهار مناقصه برگزار کردیم و در این مناقصات، ۱۲۵۰ پروتز را خریداری کرده بودیم، پیشبینی میکردیم که رکورد سال ۱۳۹۷ را در اعمال جراحی کاشت حلزون شکسته و به ۱۳۰۰ عمل میرسیم. منتها از اواسط بهمن ماه بحث کرونا پیش آمد و مراکز به دلیل حفظ سلامت کودکان اعمال جراحی کاشت حلزون را به صورت موقت متوقف کردند. حتی به این سمت رفتند که جلسات گفتاردرمانی را هم تا حد امکان به صورت غیرحضوری برگزار کنند.
وی افزود: بر این اساس ما در سال ۱۳۹۸ تا مقطع اواسط بهمن ماه حدود ۱۰۹۱ عمل کاشت حلزون داشتیم که بعد از آن اعمال جراحی متوقف شد و این روند تا اواخر فروردین ماه ادامه داشت. در اردیبهشت ماه با اجرای فاصلهگذاری صحیحی که اعمال شد، وضعیت بهتر شد و مراکز به تدریج اعمال کاشت حلزون را آغاز کردند و درخواست پروتزها به تدریج به ما میرسید. منتها مجددا با افزایش تعداد مبتلایان به کرونا روند کاشت حلزون دوباره کُند شده است. با توجه به اینکه معاونت درمان وزارت بهداشت به ما اعلام کرد که با توجه به لیست انتظار بیماران انتظار داریم که تا حد امکان تعداد عملها در سال ۱۳۹۹ بیشتر شده و در وجه مقابل لیست انتظار به حداقل رسانده شود. بر این اساس اعلام شد که اگر بتوانیم امسال بین ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ عمل کاشت انجام دهیم، میتوانیم لیست انتظار را به حداقل رسانده و حتی آن را صفر کنیم.
نریمانی ادامه داد: بنابراین در حال حاضر طی بیش از چهار ماهی که از سال جدید گذشته است، چهار مناقصه برگزار کردیم و ۱۵۰۰ پروتز خریداری کردیم. در حالی که هیچ سالی این تعداد پروتز را خریداری نمیکردیم. بنابراین امسال این میزان پروتز خریداری کردیم که دپوی کافی داشته باشیم تا اگر مراکز ظرفیت انجام عمل کاشت حلزون را افزایش دادند، بتوانیم پاسخگو باشیم، اما نمیدانم با شرایط فعلی کرونا این امکان فراهم خواهد بود تا اعمال جراحی کاشت حلزون مانند سالهای گذشته ادامه یابد یا اینکه عملها با محدودیت مواجه خواهند شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مراکز کاشت حلزون از امکانات ارتباطی آنلاین برای برگزاری جلسات گفتار درمانی استفاده می کنند، اظهار کرد: در سه ماه ابتدایی سال ۱۳۹۹ با ارائه حدود ۲۰۰ پروتز به مراکز کاشت حلزون اعمال کاشت حلزون انجام شده که به نظر میرسد با توجه به شرایط کرونایی آمار خوبی باشد. در عین حال برای امسال هدفگذاریمان این بود که به کاشت ۲۰۰۰ تایی برسیم که البته منوط به تحقق بودجههای آن است. طبق برآورد ما بالای ۷۰ میلیارد تومان هزینه خرید پروتزها خواهد شد. اگر این بودجه تحقق یابد، امکان رسیدن به این هدف عملیاتی وجود خواهد داشت. تاکنون مناقصات را با بودجه داخلی هیات امنا برگزار کردیم. منتها باید بودجه مصوب در قانون بودجه تحقق یابد تا بتوانیم برنامه را پیش ببریم.
نریمانی ادامه داد: در سالهای گذشته نیز مشکل عدم تحقق بودجه کاشت حلزون را داشتیم، اما برای اینکه روند درمان بیماران دچار خدشه نشود، طی پنج سال گذشته با وجود اینکه بودجهها در حداقل ممکن محقق شده است، در مجموع ۵ هزار و ۳۱۷ عمل کاشت پروتز انجام داده بودیم که بابت اینها در قانون بودجه ۲۸۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده بود، اما از مجموع این بودجه فقط ۳۴.۴ میلیارد تومان به هیات امنا تخصیص یافته است و بقیه را از منابع داخلی خودمان استفاده کردیم. اگر قرار باشد امسال به تعداد پیشبینی شده برسیم، باید بودجههای آن در زمان مناسب تخصیص یابد. البته سازمان برنامه و بودجه قول مساعدی داده که در این زمینه با جدیت بیشتری اقدام کند.
نریمانی درباره هزینه عمل جراحی کاشت حلزون در شرایط کنونی، گفت: از آنجایی که ارز دولتی به پروتزهای کاشت حلزون تعلق میگیرد، خوشبختانه تغییرات قیمت ارز به این حوزه تسری پیدا نمیکند. اگر قرار باشد به این حوزه ارز نیمایی تعلق بگیرد، از آنجایی که اکثر خانوادهها از طبقات اقتصادی پایین جامعه هستند، هزینه عمل حدود ۱۲۰ میلیون تومان می شود که از توان خانواده ها و بودجه های هیات امنا خارج است. بر همین اساس خوشبختانه با حمایت وزارت بهداشت پروتزها همچنان در بسته تعلق ارز دولتی قرار دارند و خوشبختانه افزایش هزینهای در این حوزه نداشتیم.
وی افزود: البته هنوز تخصیصی بابت پروتزها به هیات امنای صرفه جویی ارزی تعلق نگرفته است، اما با توجه به اینکه ارز دولتی به این حوزه تعلق میگیرد، ما مناقصات را برگزار کردیم و امیدواریم ارز دولتی هر چه زودتر تخصیص پیدا کند. در حال حاضر هزینه کلی کاشت حلزون حدود ۴۳ میلیون تومان است که از این میزان، ۳۷ میلیون تومان توسط هیات امنا تقبل شده و شش میلیون تومان باقیمانده توسط خانواده ها پرداخت می شود. بر این اساس حدود ۸۵ درصد هزینه کاشت حلزون را هیات امنای صرفهجویی ارزی تقبل میکند.
نریمانی درباره تعداد افراد در لیست انتظار انجام عمل کاشت حلزون، گفت: مبنای قرار گیری در لیست انتظار این است که خانوادهها قدرالسهم عمل را پرداخت کرده باشند. بر این مبنا بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ نفر در لیست انتظار کاشت حلزون داریم. از طرفی ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر دیگر را داریم که پروندههایشان در مراکز ۱۴ گانه سراسر کشور در حال بررسی است. روند بررسی پرونده هر بیمار بین چهار تا شش ماه طول میکشد تا مشخص شود که آیا کودک میتواند با سمعک، شنوایی داشته باشد یا خیر. اگر با سمعک شنوایی داشته باشد، دیگر بحث کاشت حلزون برایش منتفی میشود، اما اگر بعد از چهار تا شش ماه با امتحان سمعک به آن حد شنوایی که بر اساس استانداردهای جهانی تعریف شده، نرسد، آن زمان کاندید کاشت حلزون میشود.
وی درباره سن کاشت حلزون شنوایی نیز گفت: یک باور غلط را به خانوادهها القا میکنند و باعث نگرانی خانوادهها میشوند، مبنی بر اینکه اگر برای کودک تا دو سالگی عمل کاشت حلزون انجام نشود، کودک دیگر شانسی برای شنوایی نداشته و کاملا ناشنوا باقی خواهد ماند. در حالی که اصلا اینطور نیست و تا چهار سالگی هم نتایج عمل مشابه سنین پایینتر است. البته ترجیح ما این است که بتوانیم پروتز به میزان کافی تامین کنیم که هر چه زودتر این عمل برای کودکان انجام شود. بعد از چهار سالگی نتایج عمل به تدریج ضعیفتر خواهد شد؛ به این معنی که تعداد جلسات گفتار درمانی بیشتری بعد از عمل نیاز است. اما کودکانی داشتیم که در سن بالاتر هم کاشت حلزون شدهاند و اکنون کاملا شرایط عادی دارند و به گفتار آمده اند.
نریمانی با بیان اینکه سالانه بین سه تا چهار هزار نفر کودک ناشنوا در کشور متولد می شوند، گفت: از این تعداد پیش بینی می شود که بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ نفر امکان کاشت حلزون را داشته باشند.
وی تاکید کرد: به نظر میرسد که اگر نهادهای خیریه و مردم نهاد با این حوزه آشنایی پیدا کنند، بسیار خوب است. زیرا این ناشنوایی تنها معلولیتی است که با کاشت حلزون کاملا خوب میشود و یک کودک معلول میتواند به یک فرد کاملا عادی تبدیل شود. ما در بین کودکان کاشت حلزون شده مهندس، خلبان، دندان پزشک و... داریم. بنابراین جای موسسات خیریه و مردم نهاد برای کمک به این حوزه خالی است و باید وارد میدان شوند. باید توجه کرد که بعد از کاشت حلزون هم این افراد یکسری هزینه دارند. به طوری که سالانه بین دو تا سه میلیون تومان باید هزینه قطعات پروتز را دهند که تحت پوشش بیمه هم قرار ندارند. بنابراین خانوادهها نیاز دارند که دراین زمینه به آنها کمک شود. اگر بیمه هم بتواند در این حوزه کمک کند، بسیار خوب است. بر اساس برآوردها یک فرد ناشنوا با عمر متوسط ۶۵ سال بین ۸۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد تومان هزینه برای بودجه عمومی دولت دارد. در حالی که می توان با یک شانزدهم تا یک بیستم این هزینه برای کودک کاشت حلزون انجام داد تا زندگی کاملا عادی را داشته باشد.
نریمانی با بیان اینکه ما از سال ۱۳۷۲ در کشور کاشت حلزون را انجام میدهیم، گفت: حدود ۲۷ سال است که کاشت حلزون در کشور انجام می شود و طی این مدت تا پایان سال ۱۳۹۸ در مجموع ۱۱ هزار و ۷۶۰ مورد عمل کاشت حلزون در کشور انجام شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
موحدی: باید ساختارها و قالبهای سنتی را بشکنیم
اختصاص ۲.۲ همت برای تکمیل پروژههای آموزشی سیستان و بلوچستان
وعده صادق ۳ در راه است/ دوره نوجوانی بهار معنویت است
جزییات واژگونی اتوبوس در محور زاهدان از زبان پلیس راه
صدور حکم بازداشت نتانیاهو پیروزی حامیان فلسطین است
صدور حکم دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو و گالانت پیروزی است
همکاری اسکاپ و ایران برای توانمندسازی زنان و مقابله با ریزگردها
افتتاح یاورشهر ۱۲ ویژه مردان معتاد جوان در تهران
نجات ۴ سرنشین محبوس در پی واژگونی اتوبوس
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
بازگشایی آزادراه تهران _ شمال و محور چالوس
زمانبندی آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد