میرنیوز
به گزارش ایسنا، دهمین جلسه شورای راهبری طرح گفتگوی ملی خانواده و بین نسلی با حضور نمایندگان ۱۴ بخش دولتی و غیر دولتی به شکل ویدئو کنفرانس در محل معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده تشکیل شد.
در این جلسه معصومه ابتکار با تاکید بر اینکه گفتگوی خانواده و بین نسلی می بایست هم به لحاظ مفهومی و هم به لحاظ تاثیر گذاری و گستره، پیشرفت لازم را داشته باشد، افزود: ضروریست همکاران بخش های دولتی، غیر دولتی و دانشگاهی با قوت کار را ادامه دهند تا نقش خود را با بهره وری مطلوب جهت کمک به انسجام خانواده و جامعه ایفاء کنند.
وی تصریح کرد: آسیب کرونا تنها از جنبه بهداشتی و اقتصادی نیست و ما باید برای ابعاد اجتماعی، روانشناختی و جامعه شناختی ناشی از این بحران نیز برنامه و سازوکار مشخصی داشته باشیم.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: به نظر می رسد طرح گفتگوی ملی خانواده که بیش از دو سال از آغاز آن می گذرد، بتواند زمینه ساز مقابله با آسیب هایی باشد که در این دوران خانواده ها با آن مواجه شده اند و امکان تشدید آن نیز وجود دارد. لذا بر تقویت مهارت های زندگی و گفتگو تاکید داریم و در این زمینه فعال خواهیم بود.
دکتر سوسن باستانی معاون بررسی های راهبردی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده در این جلسه گفت: ما در شورای راهبری طرح هایی را که به نوعی به بحث خانواده و ارتباطات در خانواده مربوط می شوند دنبال می کنیم و یکی از چند طرحی که زیربنای اصلی مباحث را تشکیل می دهد، طرح گفتگوی ملی خانواده است که از طریق مسئله یابی مشارکتی در ۵۸ شهر و ۳۱ استان آغاز شده و طی آن تسهیلگران اجتماعی آموزش دیده با جمعیت مخاطب و ذینفعان شامل: پدران، مادران، فرزندان و سازمان های مردم نهاد مرتبط هستند که دراین طرح ۳۴ تاکنون گزارش تهیه شده که همه در سایت معاونت قرار گرفته است.
باستانی در ادامه به طرح گفتگوی بین نسلی به عنوان طرح دیگری که به تفاوت های بین نسل ها از دهه چهل تا دهه هشتاد می پردازد، اشاره کرد و گفت: محصول این کار رادیو نسل و پادکست هایی است که در این ارتباط به اشتراک گذاشته شده اند.
وی تصریح کرد: معاونت زنان و خانواده در انجام پیمایش ملی خانواده هم یکی از دستگاه های همکار بوده که نتایج آن نیز منتشر شده است.
به گفته باستانی طرح سفیران گفتگو با همکاری وزارت علوم و طرح مهارت زندگی با همکاری وزارت آموزش و پرورش از جمله طرح های در دست اجرای معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده است.
در ادامه این جلسه دکتر سید رضا صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک ضمن ارائه خلاصه ای از کتاب آسیب شناسی مسائل موجود در خانواده ایرانی که نوشته اوست، اظهار داشت: در بخش اول این کتاب تغییر و تحولات خانواده ایرانی بر بستر تحولات مدرنیته مورد واکاوی قرار گرفته است که بررسی تغییرات به وجود آمده در مناسبات خانواده، عوامل موثر در ایجاد تغییرات در خانواده ها و سیاست گذاری تغییرات خانواده از جمله موارد مطرح شده در این بخش است.
وی با اشاره به اینکه آسیب شناسی خانواده ایرانی بخش دوم این کتاب را تشکیل می دهد، افزود: آسیب ها و چالش های فراروی خانواده ایرانی طی ۴ دهه اخیر و زمینه یابی آنها در این بخش مورد بررسی قرار می گیرد.
صالحی امیری در ادامه به ارائه توضیحاتی در خصوص طراحی و تدوین الگوی مدیریت خانواده پرداخت و بر لزوم شناسایی آسیب های دهگانه در خانواده ها تاکید کرد.
فریبا ابتهاج مشاور رسانه ای معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده نیز در این جلسه با اشاره به اجرای طرح سینمای دوستدار خانواده در معاونت ریاست امور زنان و خانواده با همکاری بنیاد سینمایی فارابی و سینما تیکت، گفت: تلاش ها برای اجرای این طرح از حدود یکسال پیش آغاز شد تا به عنوان مکمل مسیر گفتگو بتوانیم از آن استفاده کنیم.
وی افزود: سال گذشته در جشنواره فیلم فجر از این طرح رونمایی شد تا از این طریق مخاطبین سینماها، فرصتی برای اعمال نظر پیدا کنند و بگویند که آیا این فیلم دوستدار خانواده بوده یا خیر و اصلا برای خانواده مناسب بوده یا نه؟ و با اعلام نظرات مردم، جریان سینمای کشور ضمن حفظ گیشه نیاز خانواده ها را نیز ببیند.
ابتهاج در ادامه گفت: بر همین اساس و با برنامه ریزی های صورت گرفته سوالاتی مرتبط با هر فیلم برای خریداران بلیط با پیامکی از طریق سینماتیکت ارسال می شد که نظراتشان را در مورد فیلم ها مشخص می کرد.
مشاور رسانه ای معاونت اظهار داشت: پس از جشنواره فیلم فجر در بهمن ۹۸ تا ایام نوروز که شیوع کرونا موجب بسته شدن سینماها شد حدود ۲۵۱۰۰۰ پیامک ارسال شد که گزارش و تحلیل ها نشان داد میزان استقبال مردم از این نظر سنجی نسبت به سایر نظر سنجی هایی که پیش از آن سینما تیکت انجام داده بود حدود دو برابر بوده است.
به گفته وی فیلم هایی که مردم مورد قضاوت قرار دادند و همچنین نوع قضاوت آنها در مورد فیلم ها براساس کارشناسی های صورت گرفته از سوی بنیاد سینمایی فارابی قابل تامل و کاملا در جهت سینمای دوستدار خانواده بود.
ابتهاج در بخش دیگری از این گزارش گفت: خانم ابتکار جهت پیگیری این موضوع و با توجه به تعطیلی سالن های سینما و اینکه در حال حاضر شبکه های نمایش خانگی می توانند برای پیشبرد این طرح بسیار موثر واقع شوند، در جلسه ای که با حضور وزیر محترم ارشاد، مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی و معاون وزیر در سازمان امور سینمایی تشکیل شد، درخواست همکاری شبکه نمایش خانگی را مطرح کردند.
در ادامه این جلسه دکتر سیامک زند رضوی مدیر طرح گفتگوی ملی خانواده در انجمن جامعه شناسی ایران به ارائه نتایج تحقیق انجام شده با موضوع "مسائل خانواده ها در دوران کرونا" که در ۵۸ شهر کشور صورت پذیرفته، اشاره کرد و گفت: در هر شهر حداقل ۲۰ مصاحبه عمقی با ۱۰ زن و ۱۰ مرد با شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی متفاوت و با هدف بررسی مسائل، خواسته ها و نیازهای خانواده ها در دوره زمانی خانه نشینی اجباری کرونا و در بازه زمانی ابتدای اسفند ۹۸ تا ۱۵ فروردین ۹۹ انجام شده است.
وی گفت: بیماری کرونا در ایران مانند سایر کشورها نه تنها سیستم پزشکی که سایر حوزههای جامعه را تحت تاثیر قرار داده است و پیامدهای این بیماری جدای از یک امر پزشکی، تبدیل به امری اقتصادی، سیاسی، روانی، اجتماعی و فرهنگی شده است و در حقیقت بیماری کرونا تاثیراتی فراتر از امری پزشکی و بهداشتی از خود برجا گذاشته و وارد زندگی روزمره مردم شده و زندگی خانوادگی، روابط اجتماعی و فعالیتهای اقتصادی آنها را تحت تاثیر قرار داده است.
زند رضوی تصریح کرد: یکی از حوزههایی که به شدت تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته، خانواده است و با توجه به اعمال محدودیت رفت و آمد و تأکید بر قرنطینه خانگی از اسفندماه ۱۳۹۸، این امر باعث گردیده تا ساختار و کارکردهای خانواده در دوران قرنطینه تغییر یافته و به همان نسبت عوارض و پیامدهایی برای هر یک از اعضای خانواده داشته باشد و شاید بتوان گفت که همهگیری ویروس کرونا، بر نهاد خانواده تاثیری به مراتب عمیق تر از سایر نهادها گذاشته است.
زند رضوی مواردی همچون بررسی مسایل، خواستهها و نیازهای خانوادهها در دوره زمانی خانهنشینی اجباری کرونا ، بررسی پیامدها و تاثیرات خانه نشینی مردم در کوتاه مدت و میان مدت در صورت تداوم شیوع کرونا، بررسی و ارزیابی اقدامات و راهکار انجام شده توسط نهادهای مختلف دولتی و غیر دولتی درمورد کرونا و پیش بینی نیازها را از جمله اهداف کلی این پژوهش برشمرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تصادف زنجیرهای در آزادراه قزوین ـ زنجان ۹ مصدوم بر جای گذاشت
محمودی: بمبافکنهای آمریکایی محمولههای امدادی را هدف حمله قرار دادهاند
روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین؛ لزوم تلاش جهانی برای توقف جنایتهای فجیع رژیم صهیونیستی
وقوع حادثه در ایستگاه مترو مهرشهر
وضعیت جوی و محدودیتهای ترافیکی در جادههای شمال کشور
کاظمی: مصوبه «تاثیر معدل در کنکور» بازبینی میشود
سند تحول بنیادین محوریترین برنامه آموزش و پرورش است
برگزاری نمایشگاه دست آفریدههای یلدایی زنان کارآفرین
بارگیری و ارسال ١٥ تریلی کمکهای مردمی به لبنان
پرچم اهل بیت علیهم السلام را با روحیه بسیجی و جهادی در شهر برافراشتیم
بهرهمندی از ظرفیت خانوادهها در حل مشکلات پایتخت
آخرین مهلت ثبت نام در المپیاد دانشآموزی نانو
واژگونی اتوبوس کارگران در کرمان یک کشته و ۷ مصدوم بر جای گذاشت
مسجدی آرانی: بیش از ۲۲۰ هزار نمونه زیستی از مجرمان در کشور اخذ شد
۴ تصادف فوتی در پایتخت طی هفتهای که گذشت؛ عابران پیاده قربانیان تصادفات
زاکانی: رمز پیروزی ملت ایران در عرصههای مختلف وحدت کلمه و همدلی است
برخورد کامیون حامل بار نخاله با ۶ وسیله نقلیه در بزرگراه امام علی تهران
عباس نژاد: ایجاد شرایط کاری مناسب برای محیطبانان در اولویت است
چیستی و محتوای قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
عامل مسلح نفوذی به کلانتری بمپور به هلاکت رسید
انسداد آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
مسدودیت آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
معلمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
معمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
کشف ۸۰ میلیاردی لوازم آشپزخانه قاچاق در جنوب تهران
۷ هزار تخت جهت ساماندهی معتادان متجاهر به بهره برداری رسید
تخریب ۴ هزار و ۶۰۰ منزل مسکونی لبنان توسط اسرائیل
لزوم شکل گیری چرخه پیشگیری و درمان معتادان متجاهر
زورگیران پارکوی در سه استان دستگیر شدند
۳۵۰۰ متر مربع ساخت و ساز غیر مجاز در منطقه ۱۹ رفع خلاف شد