میرنیوز
رامین عزتی در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان اینکه خودروهای فرسوده چندین برابر خودروهای نو آلودگی تولید میکنند، تاکید کرد: رها کردن خودروهای فرسوده به حال خود میتواند تبعات بسیار سنگینی به دنبال داشته باشد این در حالیست که اگر با کمک شهرداری و نیروی انتظامی معاینه فنی سالانه بهصورت جدیتر انجام شود و از تردد خودروهایی که در معاینهفنی رد میشوند، جلوگیری بهعمل آید، میتوان آلودگی ناشی از خودروها را کاهش داد.
وی ادامه داد: هر وسیله نقلیه تاریخ مصرفی دارد و اجزای درونی آن طبق سنواتی که میگذرد، فرسوده می شوند و کارآیی خود را از دست میدهد اما درصورتی که اجزای داخلی خودروهای فرسوده ترمیم شوند عملا با خودروی نو فرقی نمی کنند. در برخی از کشورها خودروهایی مربوط به سال های ۱۹۳۰ و ۱۹۵۰ میلادی در حال تردد در معابر هستند که بهدلیل نظارت سختگیرانه دولت بر وضعیت سلامت و لزوم تعمیر آنها، عملا کارایی این خودروهای قدیمی مانند خودروهای نو است.
این عضو هیأت علمی دانشکده علوم زیستی دانشگاه خوارزمی ضمن تاکید بر لزوم افزایش نظارت بر مراکز معاینه فنی کشور گفت: برخی از مراکز معاینه فنی راحتتر از سایر مراکز، گواهی معاینه فنی صادر میکنند این در حالیست که سختگیری در این زمینه میتواند باعث تعمیر خودرو و کاهش آلودگی هوا شود بنابراین نظارت جدی بر مراکز معاینه فنی ضروری است.
وی ادامه داد: پلیس راهور نیروی انتظامی نیز باید تمهیداتی در خصوص تردد خودروهای فرسوده در نظر بگیرد و در صورت مشاهده خودرویی که آلودگی تولید میکند و به نظر فرسوده میرسد، مدارک و وضعیت آن را بررسی و در صورت لزوم از تردد خودرو تا دریافت گواهی معاینه فنی جلوگیری کند.
عزتی همچنین با اشاره به اینکه برخی مراکز معاینه فنی تنها سلامت موتور خودرو را ملاک قرار می دهند، خاطرنشان کرد: خودروها و وسایل نقلیه آلودگیهای زیادی از جمله صوتی، بصری و ... را تولید میکنند بنابراین تمام این موارد باید در معاینه فنی مدنظر قرار گیرد و اگر دولت کنترل شدید و رسیدگی کامل در این زمینه را در دستور کار خود قرار دهد مطمئن هستم که آلودگی هوا کاهش پیدا خواهد کرد.
این متخصص آلودگی هوا ضمن بیان اینکه تصمیم بر حذف قانون «تعیین سن فرسودگی خودروها» با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی فعلی جامعه همراه بوده است، گفت: درپی گران شدن بی حد و اندازه قیمت خودرو، کارشناسان بررسی کردهاند که اگر خودرویی که تقریبا فرسوده است از رده خارج شود، صاحب آن مجبور است اقدام به خرید خودروی دیگری کند اما بنا به فشار مالی زیادی که بر صاحب خودرو وارد میشود و هزینههای هنگفتی که باید بابت خرید خودرو بپردازد، تصمیم بر حذف این قانون گرفته شد و فکر میکنم این اقدام تا حدودی دست دلالان خودرو را نیز در جامعه کوتاه خواهد کرد.
وی ادامه داد: به نظر من حذف آییننامه ماده ۸ قانون هوای پاک راهکاری برای کاهش وضعیت اقتصادی بد حوزه خودرو است. اکنون وظیفه شهرداری و نیروی انتظامی است که بهصورت جدی بر سلامت خودروهای در حال تردد نظارت کنند و میان خودروهای دارای معاینه فنی و فاقد آن تفاوت قائل شوند.
عزتی با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورهای دنیا سن خودرو ملاک فرسودگی نیست، اظهار کرد: قیمت خودرو در بسیاری از کشورهای اروپایی، آمریکایی و ژاپنی نسبتا ارزان است از این رو صاحبان خودرو می توانند به دلخواه خود زمانیکه خودروی آنان قدیمی یا فرسوده شد، آن را بفروشند یا در گورستان خودروهای اوراقی رها کنند اما در عین حال میدانند که میتوانند مدل جدید همان خودرو را جایگزین کنند اما ما در ایران از چنین انتخابی برخوردار نیستیم.
این عضو هیأت علمی دانشکده علوم زیستی دانشگاه خوارزمی درباره وقفه زمانی میان تولید خودرو و تحویل آن به خریداران اظهار کرد: طبق قوانینی که خودروها طی پنج سال ابتدایی مشمول دریافت معاینهفنی نیستند، وزارت صنعت، معدن و تجارت باید تمهیداتی درباره این موضوع که خودروهای تولید شده پس از گذشت چند سال به خریداران تحویل داده میشود در نظر بگیرد تا سنوات خودرو از زمانی حساب و در نظر گرفته شود که وارد ترافیک و چرخه حمل و نقل میشوند.
عزتی در پایان ضمن بیان اینکه مردم باید بدانند آلودگی که از وسایل نقلیه آنان در هوا منتشر میشود در درجه اول باعث آزار بستگان خود میشود، گفت: امیدوارم روزی برسد که تمام خودروها در حرکت باشند و هیچ نوع آلودگی هوا در کشور وجود نداشته باشد اما متاسفانه شرایط اقتصادی، تحریمها و انواع حوزههای نابسامانی که در کشور به وجود آمده است، زنجیرهوار به یکدیگر وصل هستند و اجازه مانور روی معضل آلودگی هوا را نمیدهند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تحقق ۸۶ درصدی بودجه در ۶ ماهه نخست سال
۸ آذر بهعنوان روز کشتار نوزادان غزه توسط رژیم صهیونیستی ثبت جهانی شود
اعظم کریمی سرپرست اداره کل طرح های ملی وفراگیر جوانان شد
تفاوت مدت قرارداد و مدت تعهد چیست؟
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
هم افزایی نهادها برای حل چالشهای مدیریت بحران تهران ضروری است
قاچاقچی خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد
اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسان رسمی سال ۱۴۰۲
با بهرهگیری از خرد جمعی درصدد اصلاح قانون تسهیل هستیم
پیشرفت ۹۰ درصدی عملیات مناسب سازی خیابان بهبودی
قاچاقی یک خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد
سرانجام بیمه بافندگان فرش و شاغلین صنایعدستی
جشنواره «خشت بهشت» یک رویداد بسیار بزرگ در حوزه خدمات شهری
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران با ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
دستورالعمل تأمین مالی و سرمایهگذاری شهرداریها و دهیاریها به زودی ابلاغ میشود
فرهنگ بسیجی مترادف با خستگی ناپذیری است
اکرانهای فرهنگی و نصب سردیس شهدا مایه امید و افتخار برای خانوادههای شهدا
جزئیات دومین جلسه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی «رضایت خودرو طراوت نوین»
فرهنگ بسیجی یک تفکر و مکتب است
راه اندازی ۶ شهردخت جدید تا روز دختر
فروش هزار میلیارد ریالی هنرمندان در نمایشگاه صنایع دستی
تقویت تلاشها برای دسترسی جانبازان شیمیایی کشور به دارو و تجهیزات پزشکی
لزوم اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تأهل در لیستهای بیمهای از ابتدای دیماه
طلاق در تحصیل کردهها بیشتر است
«سامانه همدم»؛ پیوند سنت و فناوری برای تشکیل خانواده
ماهانه حدود ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان شهری تهران اضافه خواهد شد
فتحی آشتیانی: در ایران به ۱۰۰ هزار روانشناس و مشاور نیاز داریم
۲۵۰۰ نفر به عنوان مدرس آموزش خانواده جذب آموزش و پرورش شدند
کشاورز: برای ثبت مهریه هزینهای نباید پرداخت شود
پرونده پرداخت دیه به راننده مقصر حادثه در دیوان عالی کشور تایید شد