میرنیوز

نظارت مستمر و موثر بر ایمنی ساختمان‌های بزرگ و پرتردد با فعالیت دفاتر «مدیریت ساخته‌ها»

نظارت مستمر و موثر بر ایمنی ساختمان‌های بزرگ و پرتردد با فعالیت دفاتر «مدیریت ساخته‌ها» 2020-07-14T09:45:30+04:30

آویشن قاسمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ساختمان تغییر کاربری داده شده‌ی کلینیک سینا مهر، افزود: تغییر کاربری اگر تحت ضوابط وزارت بهداشت باشد و ضوابط و استانداردها را رعایت کند اشکالی ندارد ولی موضوع این است که رعایت این استانداردها مانا باشد و به زبان ساده‌تر زمانی که یک پروژه‌ای تغییر کاربری داده و یا بازسازی شده و تبدیل به یک مکان جدید با کاربری جدیدی شده است نیازمند مدیریت است.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: ارگان نظارتی نمی‌تواند هرروز یک ساختمان را بررسی کند همچنین از جهتی کارشناسانی که از طرف ارگان‌های نظارتی نظیر وزارت بهداشت برای بازرسی ساختمان‌های تغییر کاربری داده شده به کلینیک های درمانی می‌آیند بالطبع افراد متخصصی در حوزه‌ِی ساختمان نیستند.

وی افزود:ارگان‌های نظارتی همانند اکیپ‌های شهرداری در زمان ساخت بنا فعال هستند و در حوزه‌ی مدیریت پروژه، کنترل و نظارت دارند ولی پس از ساخت دیگر کسی بر آن پروژه نظارت ندارد درحالی که «نحوه‌ بهره‌برداری» بسیار مسئله‌ مهمی است و زیرساخت‌هایش در کشور ضعیف و متخصصین این حوزه بسیار کم هستند.

لزوم فعالیت شرکت‌هایی تحت عنوان «مدیریت ساخته‌ها»

قاسمی افزود: هنگامی که یک واسطه‌ای در بخش خصوصی بین بهره بردار و ارگان نظارتی وجود داشته باشد کمتر شاهد اتفاقات این چنینی خواهیم بود چرا که دربخش خصوصی به علت لزوم ارائه خدمات و کسب درآمد، نظارت با قوت بیشتری شکل می‌گیرد.

این مدرس دانشگاه با اشاره به انبار نادرست کپسول‌های اکسیژن در کلینیک سینا مهر، افزود: این بخش‌های خصوصی واسطه‌گر، تحت عنوان شرکت‌هایی که در حوزه‌ «مدیریت ساخته‌ها» یا  Facility Management  تخصص دارند می‌توانند به کلینیک‌ها بگویند که برای مثال چه مواردی را برای انبار کپسول اکسیژن رعایت کرده‌ و یا نکرده‌اند تا باعث بروز حوادث این چنینی نشود و این‌ها همگی به «مدیریت پس از ساخت» باز می‌گردد.

به گفته‌ وی، « مدیریت ساخته‌ها» در تعریف ساده‌اش مدیریت یک ساختمان توسط فرد یا افراد متخصص در بخش های گوناگون ساختمان در راستای کنترل سیستم‌های مصرف انرژی، نحوه‌ بهینه بهره‌برداری از ساختمان، حفظ و نگهداری می‌باشد. شرکت هایی که مسئولیت مدیریت پس از ساخت ساختمان ها را به عهده می گیرند می‌بایست پاسخگوی اتفاقات این چنینی باشند.

قاسمی معتقد است بدین ترتیب ارتباط نزدیکی بین بهره بردار، نهاد نظارتی و حتی شرکت‌های بیمه شکل می‌گیرد و یک مجموعه‌ واحد می‌تواند کل این سیستم را مدیریت کند.

جایگزینی پارامترهای تشویقی به جای پارامترهای تنبیهی

این کارشناس ارشد به سیستم مدیریتی کشور که با استفاده از پارامترهای تنبیهی سعی در نظارت دارد اشاره کرد و ادامه داد: نهادهای ذیربط برای نظارت می‌توانند از پارامترهای تنبیهی استفاده کنند اما متاسفانه در سیستم اداری کشور ما این رویه کوتاه مدت است به گونه‌ای که این پارامترهای تنبیهی باعث می‌شوند در یک زمان کوتاهی سازندگان و یا مالکان ساختمان ایرادات و مشکلات را اصلاح کنند و مجوز بازگشایی و فک پلمب را بگیرند و سپس دوباره رویه‌ قبلی خود را ادامه دهند.

قاسمی با بیان اینکه می‌توان پارامترهای تشویقی را جایگزین پارامترهای تنبیهی کرد، گفت: با بهره گیری از متخصصان «مدیریت ساخته‌ها» که در دنیا به صورت شرکت‌ها و پارامترهای تشویقی رایج شده‌اند ، ما نیز می‌توانیم پارامترهای تشویقی را برای نظارت بر ساختمان‌هایمان در نظر بگیریم؛ برای مثال می‌توان برای ساختمانی که تحت نظارت یک شرکت مدیریت ساخته‌ها است و متخصصین هر ماه و یا هر سه ماه این ساختمان را تایید می‌کنند؛ یک پارامتر تشویقی در نظر بگیریم مانند کاهش عوارض شهرداری و....

به گفته‌ این مدرس دانشگاه، به کمک‌های  پارامترهای تشویقی، نظارت نهادهای نظارتی به صورت تخصصی انجام می‌شود نه اینکه کارشناسان نظارتی بدون داشتن تخصص در حوزه‌ ساختمان به نظارت بپردازند؛ همچنین برج‌هایی مانند پالادیوم که میزان رفت و آمد در آن ها زیاد است و ساختمان‌هایی مانند پلاسکو که با بروز حادثه‌ای در آن‌ها، آسیب‌هایی در ابعاد گسترده‌ به جان افراد، صنعت و اقتصاد و... وارد می‌شود از ابتدای بهره برداری باید توسط شرکت مدیریت ساخته‌ها تحت نظارت باشند.

قاسمی اظهار کرد: این روند باعث نظارت غیرمستقیم توسط دولت می‌شود و بجای اینکه از ابزارهای تنبیهی استفاده کنیم و نیروی نظارتی اقدام به پلمب ساختمانی به علت رعایت نکردن قوانین و ضوابط کند و افراد را در یک سیکل اداری قرار دهیم می‌توانیم به شرکت‌های مشاور در مدیریت ساخته‌ها امتیاز دهیم و از لحاظ قانونی از آنها حمایت کنیم تا بتوانند وارد سطح کلان جامعه شوند.

این مدرس دانشگاه درباره‌ نحوه‌ فعالیت این شرکت‌ها تحت عنوان شرکت‌های «مدیریت ساخته‌ها» که با حضور دانش آموختگان این رشته که تشخیص صلاحیت شده و مجوز های لازم جهت فعالیت در این زمینه را بدست آورنده اند، بیان کرد: این شرکت ها  در حوزه‌ «مدیریت ساخته‌ها» در زمینه‌های ایمنی، کنترل پسماند، جلوگیری از آسیب‌های محیط زیستی و کاهش مصرف انرژی و... در حال فعالیت هستند که به صورت خصوصی ثبت می‌شوند و البته در حال حاضر فعالیت بسیار محدودی دارند.

این کارشناس ارشد معماری و انرژی معتقد است برای ترویج فعالیت این شرکت‌های «مدیریت ساخته‌ها» در سطح جامعه نیازمند بسته‌های تشویقی و فرهنگ سازی هستیم که برای نمونه اگر ساختمانی توسط شرکتی مدیریت شود می‌توان درصدی ازهزینه‌های برق مصرفی، عوارض و....از  آنها را دریافت نکرد.

وی ادامه داد: این شرکت‌ها که به صورت استارت آپ شروع به فعالیت کرده‌اند و نیازمندند که در زمینه‌ فعالیتشان توسط دولت، شهرداری و نهادهای نظارتی تشویق شده و فرهنگ سازی گسترده در سطح کلان توسط صدا و سیما و.... در سطح  جامعه صورت گیرد.

به گفته‌ قاسمی، این فرهنگ سازی باید به گونه‌ای باشد که توجیه اقتصادی برای مالکان و کاربران یک ساختمان داشته باشد که ماهیانه و یا سالیانه مبلغی را به شرکت «مدیریت ساخته‌ها» پرداخت کنند و این شرکت‌ها بر روی «نحوه‌ بهره برداری» از ساختمان نظارت داشته باشند و از مزایای چنین مدیریتی امنیت ساختمان، کاهش مصرف انرژی، نحوه مدیریت پسماندها و بهره برداری بهینه از فضای معماری و .... می‌باشد که خود در دراز مدت موجب کاهش هزینه‌های کلی ساختمان می شود.

به گفته این مدرس دانشگاه، در وهله‌ اول این ساختمان‌های دولتی هستند که باید توسط شرکت‌های «مدیریت ساخته‌ها» تحت نظارت قرار گیرند چراکه تعداد افرادی که آنجا رفت و آمد می‌کنند و میزان مصرف انرژی، پسماندها و.... در آنها بسیار زیاد است.

حادثه‌ پلاسکو نتیجه‌ عدم وجود «مدیریت پس از ساخت» و در زمان «بهره‌برداری»

وی با اشاره به برگزاری «همایش ملی مدیریت ساخته‌ها» در 30 دی ماه سال گذشته گفت: در کشور ما خلاء فعالیت شرکت‌هایی که در حوزه‌ «مدیریت ساخته‌ها» فعالیت می‌کنند بسیار احساس می‌شود و این همایش در سالگرد آتش سوزی ساختمان پلاسکو برگزار شد تا هرچه بیشتر به اهمیت رشد این رشته مهندسی و مدیریتی در سطح کشور پرداخته شود چرا که معتقدیم پلاسکو نتیجه‌ عدم وجود مدیریت پس از ساخت و در زمان بهره‌برداری است.

رشته‌ دانشگاهی «مدیریت ساخته‌ها»

این کارشناس ارشد معماری انرژی به رشته‌ای تحت عنوان «مدیریت ساخته‌ها» اشاره کرد و گفت: این رشته یکی از رشته‌های مهندسی و مدیریت‌های اصلی در دنیاست که در دانشگاه‌هایی نظیر MIT،  ETH، پلی تکنیک جورجیا و  پلی تکنیک میلان تحت عنوان «مدیریت ساخته‌ها» و یا facility management در حال تدریس است که در کشور ما نیز این رشته در موسسه‌ آموزش عالی معماری و هنر پارس تاسیس شده است. این رشته به تربیت نیرویی می‌پردازد که بتواند یک پروژه‌ ساخته شده را به لحاظ ایمنی، مصرف انرژی، سلامتی، فرهنگی و... مدیریت کند.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

ترافیک سنگین و پر حجم شبانه در معابر و بزرگراه‌های پایتخت

ترافیک سنگین و پر حجم شبانه در معابر و بزرگراه‌های پایتخت
2024-11-27T19:40:49+03:30
رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، از ترافیک سنگین و پر حجم در معابر و بزرگراه‌های پایتخت خبر داد.

افتتاح ۳۰ هزار واحد مسکونی شهری در بافت‌های فرسوده تهران

افتتاح ۳۰ هزار واحد مسکونی شهری در بافت‌های فرسوده تهران
2024-11-27T19:14:00+03:30
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت:۳۰ هزار واحد مسکونی شهری در بافت‌های فرسوده تهران که با مشارکت مردم ساخته شده‌اند، به بهره‌برداری رسید.

تاکنون بیش از ٢٥٠٠ تن اقلام زیستی برای مردم مظلوم لبنان ارسال شد

تاکنون بیش از ٢٥٠٠ تن اقلام زیستی برای مردم مظلوم لبنان ارسال شد
2024-11-27T19:00:46+03:30
دبیرکل هلال احمر گفت: تاکنون بیش از ٢٥٠٠ تن اقلام زیستی برای مردم مظلوم لبنان ارسال شد.

تحقق ۸۶ درصدی بودجه در ۶ ماهه نخست سال

تحقق ۸۶ درصدی بودجه در ۶ ماهه نخست سال
2024-11-27T18:20:42+03:30
معاون شهردار پایتخت گفت: ۸۶ درصد از بودجه مصوب (برای شش ماهه نخست سال) محقق شده است.

۸ آذر به‌عنوان روز کشتار نوزادان غزه توسط رژیم صهیونیستی ثبت جهانی شود

۸ آذر به‌عنوان روز کشتار نوزادان غزه توسط رژیم صهیونیستی ثبت جهانی شود
2024-11-27T18:20:41+03:30
مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور گفت: در نظر داریم ۸ آذر را به‌عنوان روز کشتار نوزادان غزه توسط رژیم صهیونیستی ثبت جهانی کنیم.

اعظم کریمی سرپرست اداره کل طرح های ملی وفراگیر جوانان شد

اعظم کریمی سرپرست اداره کل طرح های ملی وفراگیر جوانان شد
2024-11-27T18:07:20+03:30
با حکم وزیر ورزش وجوانان اعظم کریمی سرپرست اداره کل طرح های ملی و فراگیر جوانان شد.

تفاوت مدت قرارداد و مدت تعهد چیست؟

تفاوت مدت قرارداد و مدت تعهد چیست؟
2024-11-27T16:34:01+03:30
درک تفاوت میان مدت قرارداد و مدت تعهد در تنظیم قراردادها، نقشی حیاتی در پیشگیری از سواستفاده‌های حقوقی دارد. این دو مفهوم حقوقی اگر به درستی تشخیص داده نشوند...

واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت

واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
2024-11-27T16:07:22+03:30
معاون امدادونجات جمعیت هلال احمر استان اصفهان از واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران با ۱۲ مصدوم و دو جان‌باخته خبر داد.

هم افزایی نهادها برای حل چالش‌های مدیریت بحران تهران ضروری است

هم افزایی نهادها برای حل چالش‌های مدیریت بحران تهران ضروری است
2024-11-27T16:07:21+03:30
بازرس‌کل وزارت کشور و شهرداری‌های سازمان بازرسی و هیئت همراه از بخش‌های مختلف سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بازدید به عمل آوردند.

قاچاقچی خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد

قاچاقچی خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد
2024-11-27T15:40:43+03:30
مدیرکل تعزیرات حکومتی آذربایجان شرقی از جریمه ۱۱۴ میلیارد ریالی قاچاقچی خودرو در جلفا خبر داد.

اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسان رسمی سال ۱۴۰۲

اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسان رسمی سال ۱۴۰۲
2024-11-27T15:27:32+03:30
رئیس اداره سنجش و ارزیابی مرکز وکلا،کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه زمان اعلام نتایج نهایی پذیرفته شدگان آزمون کارشناسان رسمی سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد.

با بهره‌گیری از خرد جمعی درصدد اصلاح قانون تسهیل هستیم

با بهره‌گیری از خرد جمعی درصدد اصلاح قانون تسهیل هستیم
2024-11-27T15:27:31+03:30
رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه گفت: با بهره‌گیری از خرد جمعی درصدد اصلاح قانون تسهیل هستیم.

پیشرفت ۹۰ درصدی عملیات مناسب سازی خیابان بهبودی

پیشرفت ۹۰ درصدی عملیات مناسب سازی خیابان بهبودی
2024-11-27T15:27:30+03:30
شهردار ناحیه ۶ منطقه ۲ تهران گفت: عملیات مناسب سازی خیابان بهبودی به عنوان یکی از محورهای منتخب در طرح الگوی خدمت با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا است.

قاچاقی یک خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد

قاچاقی یک خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد
2024-11-27T15:27:30+03:30
مدیرکل تعزیرات حکومتی آذربایجان شرقی از جریمه ۱۱۴ میلیارد ریالی قاچاقچی خودرو در جلفا خبر داد.

سرانجام بیمه بافندگان فرش و شاغلین صنایع‌دستی

سرانجام بیمه بافندگان فرش و شاغلین صنایع‌دستی
2024-11-27T15:27:29+03:30
رئیس کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مجلس گفت: هنرمندان صنایع دستی بر اساس قانون باید بیمه شوند اما این موضوع همواره با چالش روبرو است.

جشنواره «خشت بهشت» یک رویداد بسیار بزرگ در حوزه خدمات شهری

جشنواره «خشت بهشت» یک رویداد بسیار بزرگ در حوزه خدمات شهری
2024-11-27T15:27:29+03:30
معاون شهردار تهران جزییات جشنواره «خشت بهشت» را تشریح و اعلام کرد: این جشنواره یک رویداد بسیار بزرگ در حوزه خدمات شهری است.

واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران با ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت

واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران با ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
2024-11-27T15:27:28+03:30
معاون امدادونجات جمعیت هلال احمر استان اصفهان از واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران با ۱۲ مصدوم و دو جان‌باخته خبر داد.

دستورالعمل تأمین مالی و سرمایه‌گذاری شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به زودی ابلاغ می‌شود

دستورالعمل تأمین مالی و سرمایه‌گذاری شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به زودی ابلاغ می‌شود
2024-11-27T14:54:12+03:30
مدیرکل دفتر امور اقتصادی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: دستورالعمل تأمین مالی و سرمایه‌گذاری شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به زودی نهایی و ابلاغ می‌شود.

فرهنگ بسیجی مترادف با خستگی ناپذیری است

فرهنگ بسیجی مترادف با خستگی ناپذیری است
2024-11-27T14:27:24+03:30
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: شهدای محور مقاومت با خون خود راه رسیدن به انسان کامل را باز کردند و این مسیر با قدرت ادامه خواهد یافت.

اکران‌های فرهنگی و نصب سردیس شهدا مایه امید و افتخار برای خانواده‌های شهدا

اکران‌های فرهنگی و نصب سردیس شهدا مایه امید و افتخار برای خانواده‌های شهدا
2024-11-27T14:27:24+03:30
همسر شهید مسعود علی‌محمدی گفت: زنده نگه‌داشتن نام و یاد شهدا برای خانواده شهدا اهمیت بسیاری دارد، چرا که این اقدامات به نوعی روایتگر ایثار و بزرگی این عزیزان...

جزئیات دومین جلسه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی «رضایت خودرو طراوت نوین»

جزئیات دومین جلسه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی «رضایت خودرو طراوت نوین»
2024-11-27T13:11:28+03:30
دومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی رضایت خودروی طراوت نوین به ریاست قاضی کلهر در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران برگزار شد.

فرهنگ بسیجی یک تفکر و مکتب است

فرهنگ بسیجی یک تفکر و مکتب است
2024-11-27T13:10:16+03:30
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران بسیج و فرهنگی بسیجی را یک تفکر، اندیشه و مکتب دانست.

راه اندازی ۶ شهردخت جدید تا روز دختر

راه اندازی ۶ شهردخت جدید تا روز دختر
2024-11-27T13:10:13+03:30
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران از راه اندازی ۶ شهردخت جدید تا روز دختر در پایتخ خبر داد.

فروش هزار میلیارد ریالی هنرمندان در نمایشگاه صنایع دستی

فروش هزار میلیارد ریالی هنرمندان در نمایشگاه صنایع دستی
2024-11-27T12:54:10+03:30
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی از فروش هزار میلیارد ریالی هنرمندان، فعالان و غرفه‌داران در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی خبر داد.

تقویت تلاش‌ها برای دسترسی جانبازان شیمیایی کشور به دارو و تجهیزات پزشکی

تقویت تلاش‌ها برای دسترسی جانبازان شیمیایی کشور به دارو و تجهیزات پزشکی
2024-11-27T12:54:09+03:30
معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه از تقویت تلاش‌ها برای دسترسی جانبازان شیمیایی کشور به دارو و تجهیزات پزشکی خبر داد.

لزوم اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تأهل در لیست‌های بیمه‌ای از ابتدای دی‌ماه

لزوم اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تأهل در لیست‌های بیمه‌ای از ابتدای دی‌ماه
2024-11-27T12:40:43+03:30
سرپرست اداره‌کل وصول حق بیمه سازمان تأمین اجتماعی از لزوم اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تأهل در لیست‌های بیمه‌ای از ابتدای دی‌ماه خبر داد.

طلاق در تحصیل کرده‌ها بیشتر است

طلاق در تحصیل کرده‌ها بیشتر است
2024-11-27T12:00:42+03:30
مسئول اداره جوانان و جمعیت در معاونت امور خانواده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: براساس آمار، افراد تحصیل کرده بیشتر در معرض طلاق قرار می‌گیرند و ازدواج در...

«سامانه همدم»؛ پیوند سنت و فناوری برای تشکیل خانواده

«سامانه همدم»؛ پیوند سنت و فناوری برای تشکیل خانواده
2024-11-27T12:00:41+03:30
شبکه همدم با ثبت ۴۴۰۰ ازدواج موفق، به درک درستی از خواسته‌های جوانان در عین پایبندی به اصول خانواده در ایران رسیده و پیوند سنت و فناوری برای تشکیل خانواده مح...

ماهانه حدود ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان شهری تهران اضافه خواهد شد

ماهانه حدود ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان شهری تهران اضافه خواهد شد
2024-11-27T11:34:07+03:30
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی تهران گفت: ماهانه حدود ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان شهری اضافه خواهد شد

فتحی آشتیانی: در ایران به ۱۰۰ هزار روانشناس و مشاور نیاز داریم

فتحی آشتیانی: در ایران به ۱۰۰ هزار روانشناس و مشاور نیاز داریم
2024-11-27T11:34:06+03:30
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران گفت: مطابق استانداردها و متناسب با جمعیت کشور، در ایران به ۱۰۰ هزار روانشناس و مشاور نیاز داریم.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)