میرنیوز

تاکید بر ورود خیرین به ساخت هنرستان و ترویج مهارت آموزی در جامعه

تاکید بر ورود خیرین به ساخت هنرستان و ترویج مهارت آموزی در جامعه 2020-07-13T13:35:32+04:30

به گزارش خبرنگار مهر، پیش از ظهر امروز نشست خبری ترویج و توسعه مراکز فنی و حرفه ای با حضور محمد رضا جعفری مدیرعامل جامعه خیرین مدرسه ساز، وحید صباغیان مدیرعامل موسسه خیریه مدرسه ساز فرهنگی همره افق قریب و جمعی از خیرین مدرسه ساز برگزار شد.

در ابتدای این نشست محمد فراهانی از خیرین مدرسه ساز که در زمینه هنرستان سازی فعال است، گفت: در جهان موضوع آموزش اولویت اول است و تا آموزش به درستی شکل نگیرد زیرساخت های توسعه شکل نمی گیرد. امروزه نیاز به توسعه آموزش فنی بسیار مهم است. در تمام کشورهای پیشرفته توسعه فنی در دو حوزه مهندسی و تکنسین شکل می گیرد. کشورهای اروپایی کالج های بزرگی دارند که برای مهارت آموزی تاسیس کرده اند. کسری که امروز جامعه ما دارد در همین زمینه مهارت آموزی است.

وی ادامه داد: به طور مثال ما در حوزه کشاورزی عموماً مهندس کشاورزی داریم اما تکنسینی که دانش لازم را داشته باشد و کنار مهندس کار کند، به درستی تربیت نکردیم. توسعه هنرستان های کشور در جهت کمک به توسعه آموزش های فنی و حرفه ای است. امروز اولویت ساخت هنرستان باید بر ساخت مدارس عادی مشاهده شود. در هر منطقه هستند مردمان بومی که نمی خواهند مهاجرات کنند و نیاز هست که فعالیتی فنی و بومی را یاد بگیرند. اما هیچ هنرستانی هم در آن منطقه نیست.

علی دانش منفرد دیگر خیر مدرسه ساز نیز بیان کرد: امروز ثابت شده است که عامل توسعه و پیشرفت در هر کشوری از راه آموزش می گذرد. ما شاید حرف این مساله را زیاد بزنیم اما در عمل چندان موفق نبوده ایم در حالیکه می دانیم کشوری مانند ژاپن سرمایه گذاری را روی آموزش گذاشت و بهترین معلم ها و اساتید را تربیت کرد تا توانست به موفقیت های متعدد دست پیدا کند.

وی ادامه داد: از نظر ما دیپلمه ای که هیچ کاری از آن برنیاید هدر دادن وقت و هزینه آموزش است و باید به تربیت انسان های آچار به دست بیشتر همت بگذاریم. باید فرزندان ما بدانند که اگر نخواستند تحصیلات عالی را ادامه دهند، حرفه ای بلد هستند که به کشورشان خدمت کنند. ما در حوزه هنرستان سازی این نقیصه را احساس کردیم که فقط داریم مهندس تربیت می کنیم. مهندس کارش محاسبه است و باید کنار او یک تکنسین باشد که محاسبات را عملیاتی کند. قبلاً ما کارگران غیرماهر را به کار می گرفتیم. الان هم گرچه داریم تلاش می کنیم اما نقیصه اش احساس می شود. برای همین در نقاطی از کشور هنرستان هایی تاسیس کردیم و اداره آن را هم به عهده گرفتیم تا بتوانیم مربیانی انتخاب کنیم که ما را به هدف تربیت نیروی ماهر برسانند.

در ادامه جلسه محمدرضا جعفری مدیرعامل جامعه خیرین مدرسه ساز نیز بیان کرد: هدف گذاری خوبی در موسسه همره قریب صورت گرفته است که هم مدرسه می سازند و هم به صورت خیریه مدرسه داری می کنند. ضمن اینکه در حوزه فنی و حرفه ای فعال هستند که کمبود این فعالیت در کشور احساس می شود. وجود هنرستان ها می تواند در تربیت جوانان برای اشتغال نقش مهمی ایفا کند. ما در جامعه خیرین مدرسه ساز هم داریم خیرینی که فقط هنرستان می سازند. یک موسسه خیریه هم در خراسان رضوی داریم که در این حوزه فقط فعال است. ما مشکل اشتغال در جامعه داریم که بخشی از آن با رواج این فعالیت ها می تواند حل شود.

وی ادامه داد: استاندارد سرانه فضای آموزشی ۸.۴ است و برای ما این سرانه الان ۵.۲ است و در برخی استان ها این سرانه متاسفانه دو متر مربع است. برخی شاید فکر کنند دیگر نیازی به مدرسه سازی نیست در حالیکه ما همچنان بسیار به این فعالیت خیر نیاز داریم.

وی گفت: یکی از مشکلات البته در ساخت هنرستان ها این است که ساخت هنرستان فضای بزرگ تر و تجهیز کارگاه و… می خواهد و شاید یک خیر ترجیح بدهد به جای ساخت یک هنرستان، چند دبستان کوچک بسازد. باید در این زمینه فرهنگسازی شود.

در ادامه این نشست وحید صباغیان مدیرعامل موسسه خیریه همره افق قریب گفت: در این ۱۸ سال که در حوزه مدرسه سازی فعالیت می کنیم جز همرهی ندیدیم و اینکه اگر انسانی نیتش پاک باشد خدا جهت کار را به او نشان می دهد. فعالیت ما در مناطق کم برخوردار و روستاهاست که با خطر مهاجرت و عدم اشتغال رو به رو هستند. در واقع ما کار خود را با ساخت ابنیه در این مناطق شروع کردیم اما به مرور دیدیم مشکل اصلی همین مساله مهاجرت و نبود اشتغال است برای همین می خواستیم کاری پایه‌ای انجام دهیم.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش به دلیل بزرگ بودن مجموعه اش بضاعت کمی دارد که موارد کافی را اختصاص دهد و برای همین لزوم حضور خیرین مدرسه ساز برای ساخت و نگهداری مدارس احساس می شود. هیچ کشوری از معلم هایش بالاتر نمی رود و در کشورهایی مثل فنلاند برنامه‌ای برای بالابردن مهارت معلمان گذاشتند و افراد نخبه را برای معلمی انتخاب کردند. امروز در این کشور آنکه نخبه تر است تلاش می کند معلم شود. بعد می بینیم که همین کشور که درآمدش از کشاورزی بوده به یکی از قطب های دانش بنیاد در این عرصه تبدیل شده است.

صباغیان در ادامه با تاکید بر اینکه خیرین مدرسه ساز باید در مدرسه داری نیز ورود کنند، گفت: وقتی اسم مدرسه غیردولتی می آید فکر می کنیم که منظور مدارسی در شهرهای بزرگ با شهریه های کلان است. الگوی ما هنرستان های غیردولتی است که شهریه‌ای از دانش آموز نگیرد. خیری که چندین میلیارد تومان هزینه می کند تا در منطقه‌ای محروم و کم برخوردار مدرسه بسازد با هزینه ناچیز ماهیانه می تواند آن مدرسه را رایگان اداره کند اما بر آموزش در آن نظارت کند.

وی گفت: در کشور ما حوادث طبیعی کم نداریم و من همیشه به خیرین پیشنهاد می کنم که به جای ساخت یک کلاس و دو کلاس جمع شوند و یک هنرستان در این مناطق بسازند. وقتی هم می گوییم هنرستان منظورمان یک فضای بزرگ با کارگاه های بزرگ لزوماً نیست و شاید برای همین خیرین ما کمتر ورود می کنند چون چنین تصوری دارند. ما الگوی هنرستان روستایی را اجرا کردیم. مثلاً در روستایی این پتانسیل هست که رشته پرورش داروهای گیاهی در فضایی کوچک احداث شود. گاهی هم فضای بزگر نیاز است. بعد اززلزله سال ۹۶ کرمانشاه ما زمینی به مساحت ۱۵۰۰ متر را در سه فاز و با احداث یک هنرستان و یک خوابگاه سبک احداث کردیم. نکته این است که مدرسه داری را هم به عهده گرفتیم و افراد بومی با مدرک دکترا و مهندسی را جذب کردیم و استخدام کردیم و این باعث ماندگاری نیروها می شود. صباغیان بیان کرد: معلمی که استخدام آموزش و پرورش می شود می خواهد سوابقش اضافه شود تا در نهایت به تهران برود یا اگر در تهران است به مدارس خارج از کشور برود. اما با استخدام نیروی بومی می تواند فرد سال ها همانجا بماند.

تکمیل می شود....

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

از زمین تا کهکشان؛ سفری با تلسکوپ در تهران

 از زمین تا کهکشان؛ سفری با تلسکوپ در تهران
2024-05-19T20:58:45+03:30
رویداد "شبی با ستارگان" به مناسبت هفته جهانی نجوم، با هدف ترویج علم و به همت جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در سطح شهر تهران و با حضور کارشنا...

استمرار حضور عمره‌گزاران ایرانی در عربستان بعد از موسم حج

 استمرار حضور عمره‌گزاران ایرانی در عربستان بعد از موسم حج
2024-05-19T20:58:44+03:30
سفیر کشورمان در عربستان ابراز امیدواری کرد که بعد از پایان عملیات حج ۱۴۰۳، شاهد استمرار حضور عمره‌گزاران ایرانی در عربستان باشیم.

دلایل کاهش نگران‌کننده موالید و ازدواج در کشور/ چاره چیست؟

 دلایل کاهش نگران‌کننده موالید و ازدواج در کشور/ چاره چیست؟
2024-05-19T20:58:43+03:30
بررسی‌ها نشان می‌دهد که روند رشد جمعیت و ازدواج طی سال‌های اخیر به شدت نزولی بوده است؛ با وجود این کارشناسان می‌گویند که مردم دوست دارند که بیش از دو فرزند ...

فن بازار شیراز؛ دروازه ورود ۲۰۰ شرکت به دنیای دانش‌بنیان‌ها

 فن بازار شیراز؛ دروازه ورود ۲۰۰ شرکت به دنیای دانش‌بنیان‌ها
2024-05-19T20:58:42+03:30
رئیس هیئت مدیره کارگزار فن بازار منطقه‌ای استان فارس گفت: با تلاش‌های انجام شده، بیش از ۲۰۰ شرکت از طریق فن بازار شیراز به فرآیند دانش‌بنیان شدن ورود پیدا ک...

بازداشت مالخران یک پاساژ موبایل‌فروشی در تهران

 بازداشت مالخران یک پاساژ موبایل‌فروشی در تهران
2024-05-19T20:58:42+03:30
رئیس پلیس آگاهی پایتخت از دستگیری ۷ متصدی یک مغازه که مالخری تلفن‌های همراه می‌پرداختند خبر داد و گفت: در این عملیات پلیسی ۴۵ مال‌باخته شناسایی شدند.

ماجرای قطع ۸۱۲ درخت در بوستان چیتگر و شکار سنجاب چیست؟

 ماجرای قطع ۸۱۲ درخت در بوستان چیتگر و شکار سنجاب چیست؟
2024-05-19T20:58:41+03:30
معاون خدمات شهرداری و محیط زیست شهرداری منطقه ۲۲ درباره قطع ۸۱۲ درخت در بوستان چیتگر و موضوع شکار سنجاب در این بوستان توضیح داد.

چالش امتحانات نهایی و استرس مضاعف میلیون‌ها دانش‌آموز

 چالش امتحانات نهایی و استرس مضاعف میلیون‌ها دانش‌آموز
2024-05-19T20:58:40+03:30
در حالی که امسال برای نخستین بار امتحانات نهایی در سه پایه دوره متوسطه دوم برگزار خواهد شد اما در گام‌های ابتدایی آن، چالش‌ها و مشکلات موجب سردرگمی و استرس ...

دستگیری قاتل پس از ۲۰ سال زندگی مخفیانه در سوئد

 دستگیری قاتل پس از ۲۰ سال زندگی مخفیانه در سوئد
2024-05-19T20:58:40+03:30
مرد جوانی که ۲۰ سال قبل همسر خود را به قتل رسانده و مخفیانه به سوئد فرار کرده بود، پس از ۲۰ سال به ایران بازگشت و در فرودگاه توسط کارآگاهان اداره دهم پلیس آ...

سفر به جنوب؛ حکایت تویوتای هیبرید توقیفی و لنج و گیتار!

 سفر به جنوب؛ حکایت تویوتای هیبرید توقیفی و لنج و گیتار!
2024-05-19T20:58:39+03:30
ما هم میهمان جنوبی‌ها بودیم؛ در استان هرمزگان و بندرعباس، همراه با گروهی ۲۸ نفره از خبرنگاران و گرمای جنوب و گرمی جنوبی‌ها را همراه با قهوه عربی و چای کِرَک...

اعزام ۸ آمبولانس به محل سانحه بالگرد حامل رئیس جمهور

 اعزام ۸ آمبولانس به محل سانحه بالگرد حامل رئیس جمهور
2024-05-19T20:58:37+03:30
سخنگوی سازمان اورژانس کشور با بیان این که به دلیل مه شدید، ادامه عملیات هوایی ممکن نبود، گفت: هشت دستگاه آمبولانس اورژانس تبریز راهی محل سانحه شده‌اند.

اعزام پهپادهای هلال احمر به محل سانحه بالگرد رئیس جمهور

 اعزام پهپادهای هلال احمر به محل سانحه بالگرد رئیس جمهور
2024-05-19T20:58:37+03:30
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از اعزام پهپادهای هلال احمر به محل سانحه بالگرد رئیس جمهور خبر داد.

همه امکانات درمانی در محل سانحه مستقر شده است

 همه امکانات درمانی در محل سانحه مستقر شده است
2024-05-19T20:58:36+03:30
وزیر بهداشت با بیان این که به دلیل آن که منطقه شدیداً مه‌آلود است امکان جست‌و‌جو سخت است، گفت: ما همه امکانات درمانی را در منطقه مستقر کرده‌ایم.

هشدار دادستانی نسبت انتشار اخبار دروغ درباره سانحه امروز

 هشدار دادستانی نسبت انتشار اخبار دروغ درباره سانحه امروز
2024-05-19T20:58:36+03:30
دادستانی تهران با ورود به موضوع تولید محتوای کذب درباره وقوع حادثه برای هلیکوپتر رئیس‌جمهور، طی ساعات گذشته به تعدادی از افرادی که تشویش اذهان عمومی کرده بو...

حضور یگان‌های ویژه پلیس در منطقه سانحه بالگرد رئیس‌جمهور

 حضور یگان‌های ویژه پلیس در منطقه سانحه بالگرد رئیس‌جمهور
2024-05-19T20:58:36+03:30
سخنگوی فراجا از حضور نیروهای امدادی و یگان‌های ویژه و تکاوری پلیس به همراه یگان موتورسوار در مناطق صعب‌العبور در منطقه سانحه هلی‌کوپتر رئیس‌جمهور خبر داد.

نیروهای امدادی به محل حادثه بالگرد رئیس‌جمهور نزدیک شدند

 نیروهای امدادی به محل حادثه بالگرد رئیس‌جمهور نزدیک شدند
2024-05-19T20:58:35+03:30
رئیس اتاق عملیلات جمعیت هلال احمر گفت: ۴ تیم عملیاتی به محل مختصات حادثه سقوط بالگرد رئیس جمهور نزدیک شدند.

۴۰ تیم واکنش سریع در منطقه سانحه حضور یافتند

 ۴۰ تیم واکنش سریع در منطقه سانحه حضور یافتند
2024-05-19T20:58:35+03:30
رئیس جمعیت هلال‌احمر گفت: ۴۰ تیم امدادی و واکنش سریع به محل حادثه سقوط هلیکوپتر رئیس‌جمهور اعزام شدند و با توجه به شرایط جوی و منطقه‌ای، جستجو فقط به صورت ز...

پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!

 پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!
2024-04-14T13:18:23+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت پهپاد گرده‌افشان شد. این ماژول که قابلیت نصب بر روی انواع پهپادهای ایرانی و خارجی را دارد، به صورت هوشمند می‌تواند ب...

ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T12:51:47+03:30
فرد شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دس...

ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟

 ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟
2024-04-14T12:38:24+03:30
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران درباره ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های چینی مورد نیاز متروی تهران توضیح داد.

رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"

 رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"
2024-04-14T12:38:23+03:30
یک سالیست که سازمان محیط زیست با نادیده گرفتن حکم شرعی شکار و تاکید رهبر انقلاب بر لزوم توقف شکار، بدون پاسخگویی به نقدهای دانشگاهیان و بی‌توجه به ابعاد اجت...

ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان

 ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان
2024-04-14T11:58:31+03:30
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت پهپادهای آشیانه‌دار برای تصویربرداری از مناطق صعب‌العبور شدند.

حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد

 حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد
2024-04-14T11:58:31+03:30
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران از حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد خبر داد و گفت: با آغاز فرایند پرداخت و تملک معارضات ملکی؛ پیش...

آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی

 آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی
2024-04-14T11:58:30+03:30
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: پلیس از امروز در همه معابر و اماکن عمومی، اقدامات خود را به منظور برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی مانند بی‌حجابی با جدیت بیشت...

شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری

 شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
2024-04-14T11:58:30+03:30
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی ۷۹ مورد ابتلا به وبا در سال گذشته، از کاهش چشمگیر آمار این بیماری در کشور نسبت به سال‌ ۱۴...

طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی

 طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی
2024-04-14T11:58:29+03:30
مرحله اول طرح فجرانه از ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد. مرحله دوم آن از ۲۰ اسفند تا ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ ادامه داشت و مرحله سوم نیز از ۲۰ فروردین آغاز شده و تا ۱۸ اردی...

التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی

 التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی
2024-04-14T11:58:29+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان زخم‌پوش نانویی تولید کرده که می‌تواند به التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی کمک کند. این پانسمان باکتری‌ها را از بین برده و روند بهبود را تسری...

۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود

 ۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود
2024-04-14T11:58:29+03:30
شهردار منطقه ۱۷ با اشاره به احداث و بهره‌برداری از ۳ میدان میوه و تره‌بار در سطح منطقه گفت: در راستای تکمیل شبکه توزیع میوه و کالاهای اساسی، میدان های میوه ...

مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟

 مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟
2024-04-14T11:58:28+03:30
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به مشکلات پیش آمده برای واگن‌های وارداتی از سوی وزارت کشور گفت: به همین جهت شخص رئیس جمهور برای برطرف کردن موانع و مشکلات ورود...

تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی

 تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی
2024-04-14T11:31:56+03:30
معاون شهردار تهران، تولید و تقویت دانش سرمایه انسانی را لازمه مدیریت چالش‌های این حوزه دانست.

امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه

 امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه
2024-04-14T11:31:55+03:30
دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم دوره متوسطه دوم از روز دوشنبه ۲۷ فروردین در امتحانات شبه نهایی شرکت می‌کنند.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)