میرنیوز
زهرا صدراعظم نوری در گفتوگو با ایسنا، در مورد حریق شب گذشته کلینیک سینا اطهر گفت: متأسفانه شب گذشته شاهد حریق در ساختمان پنج طبقه مرکز درمانی سینا اطهر بودیم که منجر به فوت تعدادی از همشهریان و مصدوم شدن تعدادی دیگر از همشهریان و آتشنشانان بودیم.
وی ضمن تسلیت به خانوادههای داغدار تصریح کرد: این حادثه بر اثر رعایت نکردن ایمنی و عدم توجه به دستورالعمل و استانداردها رخ داده است و میبینیم خودخواهی و منفعتطلبی ذینفعان چگونه به جان همشهریانمان پایان میدهد.
رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران افزود: خوشبختانه آتشنشانی پنج دقیقهای به محل حادثه میرسد و تیمهای امدادونجات به سرعت اقدام به مهار شعلههای آتش که از در ورودی و طبقه همکف و زیرین میکنند و اجازه سرایت آتش را به ساختمانهای مجاور و ضلع شرقی و جنوبی را ندادند و آن را مهار کردند و با اینکه شاهد انفجارهای پیدرپی سینلدرهای اکسیژن بودیم اما خوشبختانه حریق توسعه نیافت.
وی با بیان اینکه بلافاصله تیمهای عملیاتی به جستوجوی افراد در طبقات پرداختند اما متأسفانه ۱۹ نفر جان خود را در این حریق از دست دادند، گفت: هنوز علت دقیق این حریق مشخص نشده است اما تیمهای آتشنشانی طبق گزارشات اولیه اعلام کردند که اشکال اصلی در سیستم برق نگهداری سیلندرهای اکسیژن بوده است.
نوری با بیان اینکه این ساختمان از جمله ساختمانهای ناایمنی بوده که وضعیت نامناسب شبکه برق داخلی ساختمان را در آن شاهد بودیم، گفت: اتاقک انباری غیراصولی برای نگهداری سیلندرهای اکسیژن در مجاورت ورودی و محل دسترسی به ساختمان استفاده میشده است و این در حالی است که لوازم قابل اشتعال در پلکان دسترسی به پشتبام دپو شده بود که این مسئله امکان تردد مناسب را سلب کرده و موجب توسعه حریق شده بود.
وی با بیان اینکه در پشتبام فضایی را با کاربری انباری ایجاد کرده بودند، گفت: پلکان دوربند کافی نداشت و این مسئله باعث انتقال سریع دود به طبقات از طریق راه پله شده بود.
نوری با تأکید بر اینکه این ساختمان پنج طبقه ۱۴۰۰ مترمربع زیربنا داشت، گفت: این ساختمان ایمنی لازم را نداشته است به گونهای که آتشنشانان در سال ۹۴ اخطاریهای را برای این واحد صادر کرده و دستورالعملهایی را نیز در راستای ایمنسازی به آن اعلام میکنند اما مورد توجه مالک قرار نمیگیرد.
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه در سال ۹۶ سازمان آتشنشانی با توجه به اینکه در این ساختمان دستورالعملهای ایمنی قبلی رعایت نشده بود مجددا ضمن تذکر به مالک، نامه استنکاف از دستورالعملهای ایمنی را مجددا ابلاغ میکند، گفت: در سال ۹۷ یکی از واحدهای بازرسی آتشنشانی دوباره هشداری به ساختمان میدهد که متأسفانه تمکین نمیکند و نهایتا در سال ۹۸ شهرداری منطقه یک ضمن ابلاغ دستورالعملها در اخطار جدی به مالک اعلام میکند که اگر اقدامی در این خصوص صورت نگیرد ذینفعان باید در مقابل حوادث احتمالی پاسخگو باشند. هر چند که مالک اقداماتی ناقص همچون نصب خاموشکننده آتش یا اجرای سیستم اعلام و اطفای حریق را انجام میدهد اما این اقدامات به صورت ناقص اجرا شده و دستورالعمل را به صورت کامل اجرا نکردند.
وی با بیان اینکه لازم است مراکزی که دستورالعملهای ایمنی را رعایت نمیکنند ولی از سویی مرکز مراجعه مردم هستند از طریق مراجع قضایی پیگیری برای پلمب آنها صورت گیرد، تصریح کرد: براساس گزارشی که در صحن شورای شهر مطرح شد، حدود ۳۳ هزار واحد پرخطر در تهران شناسایی شده است که تعدادی از آنها مراکز آموزشی، اداری، مذهبی و درمانی هستند که ذینفعان این ساختمانها باید به گونهای موظف شوند که دستورالعملهای ایمنی را اجرایی کنند و لازم است که در قانون بازنگری شود و مالکان و ذینفعان در مقابل اقداماتی که سبب میشود که هم وطنانمان از نظر جانی و مالی دچار آسیب شوند، پاسخگو باشند.
وی افزود: باید سازوکاری فراهم شود که اگر ذینفعان ساختمانهای غیراستاندارد به قوانین تمکین نکنند برخورد قاطعتری با آنها صورت گیرد.
نوری با بیان اینکه آتشنشانان پس از اعلام حریق بلافاصله در محل حاضر شدند اما اگر دسترسی لازم و کافی وجود نداشته باشد قطعا مشکلاتی ایجاد میشود، گفت: به یاد داریم که در همین دوره مدیریت شهری پیگیریهایی برای خرید تجهیزات آتشنشانی انجام شد و نردهبانهایی که در این دوره شورای شهر خریداری کردیم شب گذشته به کار آمد و تعدادی از همشهریان و محبوسشدگان را نجات داد به گونهای که ۱۱ نفر از طریق ساختمان شمالی و ۹ نفر از طبقات پایینتر به خارج از کلینیک انتقال داده شدند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تفاوت مدت قرارداد و مدت تعهد چیست؟
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
هم افزایی نهادها برای حل چالشهای مدیریت بحران تهران ضروری است
قاچاقچی خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد
اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسان رسمی سال ۱۴۰۲
با بهرهگیری از خرد جمعی درصدد اصلاح قانون تسهیل هستیم
پیشرفت ۹۰ درصدی عملیات مناسب سازی خیابان بهبودی
قاچاقی یک خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد
سرانجام بیمه بافندگان فرش و شاغلین صنایعدستی
جشنواره «خشت بهشت» یک رویداد بسیار بزرگ در حوزه خدمات شهری
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران با ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
دستورالعمل تأمین مالی و سرمایهگذاری شهرداریها و دهیاریها به زودی ابلاغ میشود
فرهنگ بسیجی مترادف با خستگی ناپذیری است
اکرانهای فرهنگی و نصب سردیس شهدا مایه امید و افتخار برای خانوادههای شهدا
جزئیات دومین جلسه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی «رضایت خودرو طراوت نوین»
فرهنگ بسیجی یک تفکر و مکتب است
راه اندازی ۶ شهردخت جدید تا روز دختر
فروش هزار میلیارد ریالی هنرمندان در نمایشگاه صنایع دستی
تقویت تلاشها برای دسترسی جانبازان شیمیایی کشور به دارو و تجهیزات پزشکی
لزوم اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تأهل در لیستهای بیمهای از ابتدای دیماه
طلاق در تحصیل کردهها بیشتر است
«سامانه همدم»؛ پیوند سنت و فناوری برای تشکیل خانواده
ماهانه حدود ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان شهری تهران اضافه خواهد شد
فتحی آشتیانی: در ایران به ۱۰۰ هزار روانشناس و مشاور نیاز داریم
۲۵۰۰ نفر به عنوان مدرس آموزش خانواده جذب آموزش و پرورش شدند
کشاورز: برای ثبت مهریه هزینهای نباید پرداخت شود
پرونده پرداخت دیه به راننده مقصر حادثه در دیوان عالی کشور تایید شد
از اتصال ۴۴ درصد مشاوران املاک به سامانه کاتب تا حدنگاری اسناد اراضی ملی
ماجرای تیراندازی در شرق تهران چه بود؟
٨٨ درصد از حدنگاری اسناد اراضی ملی صادر شده است