میرنیوز
به گزارش ایسنا، ابوالفضل سعیدی با اشاره به عملکرد مدارس استثنایی در تعطیلی ناشی از کرونا و در پاسخ به پرسشی درباره ریشه نارضایتیهایی که در خانوادههای دارای فرزند معلول وجود دارد گفت: به نظر میرسد سیستم را به خوبی سازماندهی نکردهایم و به روز نیستیم و همگام با دنیا پیش نمی رویم.
وی افزود: واقعیت این است که همه گروههای استثنایی، خدمات آموزشی دریافت نمیکنند به این دلیل که اصلا تعدادی از آنها شناسایی نمیشوند و ابزار شناسایی مناسب را در اختیار نداریم که کودکان دارای کمبود توجه و فزون جنبشی از این جملهاند. اینها شناسایی نمیشوند و بعد به مدرسه عادی میروند و برای معلم دردسر آفرین میشوند.
سعیدی ادامه داد: در کشورهای دیگر پنج تا ۹ درصد و گاهی تا ۲۰ درصد فرد دارای اختلال کمبود توجه و فزون جنبشی هم از میان کل دانش آموزان شناسایی میشوند.
عضو هیئت علمی پژوهشکده کودکان استثنایی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه آیا آموزش کودکان استثنایی در ایام تعطیلی ناشی از کرونای مدارس، مطلوب بود یا خیر؟ گفت: در جریان جزئیات آموزش نیستم، زیرا در بدنه اجرایی سازمان حضور ندارم؛ اما خبرهایی که میرسد نشان میدهد که خیر، آموزشها مطلوب نبوده است. البته آموزش عمومی هم همینگونه بوده است و از قبل آمادگی برای برخورد با چنین شرایطی وجود نداشت.
وی ادامه داد: تلاشهایی صورت گرفت تا از طریق شبکه شاد یا آموزشهای تلویزیونی اطلاعاتی را به دانش آموزان منتقل کنند. البته برای همه گروههای دانش آموزان استثنایی ممکن نیست که بتوانند پای تلویزیون بنشینند و مطالب را بیاموزند و بسیار کم اتفاق میافتد. مثلا کودک کم توان ذهنی که شنوایی اش دچار مشکل است بیشتر علاقهمند به بازی کردن است و پای تلویزیون نمینشیند.
سعیدی افزود: یکی از اشکالات ما این است که به خانوادهها آموزش ندادهایم. اگر جای مدیران سازمان آموزش و پرورش استثنایی بودم از طریق برنامههای شبکه آموزش به خانوادهها می آموختم که چگونه مهارتهای لازم را به فرزندان خود منتقل میکنند.
عضو هیئت علمی پژوهشکده کودکان استثنایی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با بیان اینکه اگر آموزش به اولیا را از شبکه آموزش آغاز می کردیم آنها احساس امنیت و توانمندی بیشتری میکردند گفت: تا کرونا رخ داد باید انجمنهای استانی، مدیران و کارشناسان استان دور همدیگر جمع شده و کار را پیش میبردند.
وی درباره چگونگی بهبود آموزش به دانش آموزان استثنایی در شرایط کرونایی گفت. در برخی کشورها شورایی وجود دارد که مسئول این امر است. اولیا در این شورا حضور دارند. اما در ایران هیچ وقت چنین سازوکاری برای دریافت نظرات و مشارکت اولیا نداشته ایم. زمانی که در این سازمان حضور داشتم خواسته بودم که شورایی در هر استان تشکیل شود تا بر کار آموزش نظارت داشته باشند.
سعیدی افزود: آموزش فرد به فرد در حوزه استثنایی باید بیش از اینها تقویت شود.
عضو هیئت علمی پژوهشکده کودکان استثنایی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه دنیا در مواجهه با آموزش و پرورش استثنایی چه تفاوتهایی با ما دارد؟ گفت: فاصله و تفاوت با کشورهای پیشرفته جدی است. بعد از انقلاب دستاوردهای خوبی حاصل شده اما آن میزان که باید، پیش نرفتیم که به دو عامل عدم وجود تخصص لازم و نادیده گرفته شدن این کودکان باز میگردد.
وی ادامه داد: از آن سو در همه دنیا هزینه آموزش و پرورش ویژه نسبت به آموزش و پرورش عادی تا ۱۰ برابر است.
سعیدی با بیان اینکه یکی از اشکالات موجود این است که کارها و برنامهها را ارزشیابی نمیکنیم گفت: همیشه باید در کنار طرحهایی که تهیه میشوند برنامه ارزشیابی هم تدوین شود. این امر باعث میشود متوجه میزان اثرگذاری اجرای طرح نشویم.
وی در برنامه تلویزیونی پرسشگر تاکید کرد که باید در برنامهها و سیاستهای سازمان به طور جدی تجدیدنظر شود. بسیاری مسائل از سنجش گرفته تا فارغ التحصیلی باید مورد توجه جدی تری قرار بگیرند. یکی از ضعفهای موجود وجود یک رشته برای آموزش و پرورش استثنایی در دانشگاه فرهنگیان است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعلام نرخ قطعی حج تمتع تا ۲ ماه آینده
بارگیری ۵ هزار تخته پتو و ۲۰ تن مواد غذایی برای کمک به مردم مظلوم لبنان
مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد
لزوم اصلاح نظام بنگاهداری در صندوقهای بازنشستگی
بیش از ۶ هزار هکتار بافت فرسوده در تهران در مسیر نوسازی
برگزاری رزمایش دریایی محمد رسول الله ۳ مرزبانی فراجا در آب های عمان
کشف بیش از ۷ میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی قاچاق
شناسایی و انهدام باند جاعلان اسناد و املاک موروثی میلیاردی
صدور رای برای نتانیاهو و گالانت یعنی شکست بزرگ آمریکا
١٠ هزار وکیل در دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو گزارش ارائه کردند
تعاونی تامین نیاز واحدهای بومگردی با رویکرد صنایعدستی تشکیل شد
هلال احمر ایران تعهد پایداری به اقدامات بشردوستانه دارد
اجرای بیش از ۲ هزار تن آسفالت در معابر پایانههای مسافری جنوب
موحدی: ضارب امام جمعه کازرون سابقه بمبگذاری داشت
ماجرای اخراج دانشجویان دانشگاه فرهنگیان چه بود؟
خبرنگار مهر سفیر «اطلاع رسانی سلامت در حوادث و بلایا» شد
تفکر بسیجی، بنبستشکن در مسیر مقابله با جبهه استکبار است
اژهای: گاهی برخی گرانیها باعث مسائل روانی برای جامعه هستند
ایجاد ورودیهای جدید برای ایستگاههای متروی مصلا و شهیدبهشتی
حسینی: جریمههای رانندگی مستند با تصاویر پلاک خودرو صادر میشود
دبیرکل و معاون امور بینالملل هلالاحمر عازم بیروت شدند
اژهای: به قولهایی که میدهید عمل کنید
اژهای: تأثیر گرانی بر امنیت اجتماعی جامعه؛ به قولهایی که میدهید عمل کنید
فرهنگ نماز باید توسعه پیدا کند
دستگیری گروگانگیران اتباع خارجی
۱۷ نفر در تصادف اتوبوس در شرق برزیل کشته شدند
۱۳ کشته و ۱۸ زخمی بر اثر رانش زمین و سیل در اندونزی
زاکانی: حمل و نقل عمومی از ۳۴ درصد به ۷۰ درصد ارتقا مییابد
آیلیگ ، یک نرم افزار هیجان انگیز
فضاهای حاشیه رود دره اوین به مجموعه گردشگری باغ سبز تبدیل میشود