میرنیوز
به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش اخیر آژانس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی از هر ۹۷ نفر در جهان یک نفر بخاطر جنگ و درگیری و بحران مجبور به ترک خانه و سرزمین خود شده و آواره شده است.
آژانس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کرده تا پایان سال گذشته میلادی (۲۰۱۹)، ۷۹.۵ میلیون نفر به عنوان پناهجو یا تحت اصطلاح آوارگان داخلی در کشور خود زندگی می کردند که این رقم نسبت به سال گذشته (۲۰۱۸) افزایش چشمگیر نزدیک به ۹ میلیون نفری داشته است.
به گفته فیلیپو گراندی، دبیر پناهندگان سازمان ملل، این روندیست که از ابتدای سال ۲۰۱۲ میلادی آغاز شده و هر سال آمار آوارگیها از سال گذشته بیشتر میشود. در سال ۲۰۱۹ نیز با افزایش بحران و درگیریها میزان آوارگیها بیشتر شده است.
گراندی همچنین اظهار داشت که راهحلهای سیاسی کافی برای پایان این درگیریها و بحرانها وجود ندارد تا باعث شود مردم به خانههای خود برگردند.
دبیر پناهندگان سازمان ملل با اشاره به این که ۱۰ سال پیش شمار افراد آواره در جهان حدود ۴۰ میلیون نفر بود، اظهار داشت که این شمار اکنون بدون آن که شاهد کوچکترین کاهشی باشیم اساساً دو برابر شده است و نگرانیهای بسیاری از تشدید این وضعیت در سالهای آینده وجود دارد.
گزارش امروز (پنجشنبه) آژانس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل نشان داد که تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی، تقریبا ۴۶ میلیون نفر از آوارگان در داخل کشور خود باقی مانده و ۲۶ میلیون نفر به عنوان پناهنده از کشور خود خارج شدهاند علاوه بر این ۴.۴ میلیون نفر پناهجو بوده و ۳.۶ میلیون ونزوئلایی آواره شده در خارج از کشور نیز به طور جداگانه محاسبه شدند.
همچنین در سال ۲۰۱۹ میلادی شمار آوارگان جدید حدود ۱۱ میلیون نفر بود که بسیاری از آنها متعلق به تعداد انگشت شماری از کشورها و مناطق درگیر جنگ بودهاند. ۶۸ درصد از کل پناهندگان جهان فقط از پنج کشور هستند.
به گفته وی، این بدان معناست که اگر جامعه بین المللی به وحدت، اراده سیاسی و تخصیص منابع برای کمک به خروج این کشورها از بحران و بازسازی آنها دست مییافت، به احتمال زیاد مشکل بیش از نیمی از پناهندگان جهان حل شده بود.
در این گزارش از وضعیت جابجایی و آوارگی افراد از زمان وقوع همهگیری کرونا ویروس اطلاعاتی منتشر نشده است.
با این حال فیلیپو گراندی با بیان این که روشن است که این بحران باعث پیچیده شدن اوضاع برای آوارگان میشود، خاطر نشان کرد :کشورهای فقیر و با درآمد متوسط که میزبان حدود ۸۵ درصد از پناهندگان جهان هستند، تاکنون نسبتا از بدترین تأثیرات بهداشتی ناشی از این بیماری همهگیری در امان بودهاند. با این حال، وی هشدار داد که تأثیرات اقتصادی این همهگیری خسارات زیادی به همراه داشته است.
وی با اشاره به اینکه اعمال قرنطینه و محدودیتهای مقابلهای با کرونا در بسیاری از کشورها فرصتی را که اکثر آوارگان در زمینه کسب درآمد داشتهاند، از بین برده است، اظهار کرد که در پی این همهگیری ما شاهد افزایش شدید فقر بودهایم. که بدون حمایت قابل توجه برای آوارگان و جوامع میزبان آنها، این امر میتواند "جابجاییهای بیشتر جمعیتی" را برانگیزد.
گراندی همچنین تأکید کرد که کشورها با وجود بسته شدن مرزها و اقدامات قرنطینهای، باید همچنان به اعطای پناهندگی به نیازمندان ادامه دهند.
بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، فیلیپو گراندی، دبیر پناهندگان سازمان ملل در پایان افزود فعالیتی که به نظر نمیرسد تحت تاثیر همهگیری کرونا کاهش یابد یا متوقف شود، جنگ، درگیری یا خشونت است و از این رو با تداوم آوارگیها، کشورها باید به محافظت و اعطای پناهندگی به آوارگان ادامه دهند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
عامل مسلح نفوذی به کلانتری بمپور به هلاکت رسید
انسداد آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
مسدودیت آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
معلمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
معمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
کشف ۸۰ میلیاردی لوازم آشپزخانه قاچاق در جنوب تهران
۷ هزار تخت جهت ساماندهی معتادان متجاهر به بهره برداری رسید
تخریب ۴ هزار و ۶۰۰ منزل مسکونی لبنان توسط اسرائیل
لزوم شکل گیری چرخه پیشگیری و درمان معتادان متجاهر
زورگیران پارکوی در سه استان دستگیر شدند
۳۵۰۰ متر مربع ساخت و ساز غیر مجاز در منطقه ۱۹ رفع خلاف شد
۱۱ مجروح در پی تصادف زنجیره ای ۵۳ وسیله نقلیه در کره جنوبی
کودکان مناطق کمتر برخوردار امکان تحصیل در دوره پیش دبستانی را ندارند
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
سردار رحیمی: قاچاق کالا سهم عمدهای در مشکلات اقتصادی دارد
۳۰ مورد سازش در مراکز مهر خانواده از ابتدای سال
ترافیک روان در معابر بزرگراههای پایتخت
در حوزه مقابله با قاچاق کالا، پلیس امنیت اقتصادی محوریت دارد
چرایی ممنوعیت رانندگی موتورسیکلتسواران در شرایط بارندگی
دیدار بهروزآذر با معاونان زنان و خانواده ۵ دوره قبلی ریاست جمهوری
ترافیک سنگین و پر حجم شبانه در معابر و بزرگراههای پایتخت
افتتاح ۳۰ هزار واحد مسکونی شهری در بافتهای فرسوده تهران
تاکنون بیش از ٢٥٠٠ تن اقلام زیستی برای مردم مظلوم لبنان ارسال شد
تحقق ۸۶ درصدی بودجه در ۶ ماهه نخست سال
۸ آذر بهعنوان روز کشتار نوزادان غزه توسط رژیم صهیونیستی ثبت جهانی شود
اعظم کریمی سرپرست اداره کل طرح های ملی وفراگیر جوانان شد
تفاوت مدت قرارداد و مدت تعهد چیست؟
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
هم افزایی نهادها برای حل چالشهای مدیریت بحران تهران ضروری است
قاچاقچی خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد