میرنیوز

روایت یک حماسه؛ چطور استراتژی ویژه "انستیتو پاستور" از بروز یک فاجعه در شیوع کرونا جلوگیری کرد؟!

 روایت یک حماسه؛ چطور استراتژی ویژه "انستیتو پاستور" از بروز یک فاجعه در شیوع کرونا جلوگیری کرد؟! 2020-06-16T09:59:12+04:30

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ انستیتو پاستور ایران مؤسسه‌‌ای است که از 100 سال پیش تاکنون در جهت کنترل بیماری‌‌های واگیر و واکسیناسیون، گام‌‌های بزرگی برداشته است.

از ابتدای شیوع کرونا در کشورمان، بخش عمده‌ای از بار و مسئولیت خطیر شناسایی موارد مبتلا به کرونا و طراحی نحوه مقابله و مواجهه با این شیوع گسترده بر عهده انستیتو پاستور ایران بود.

انستیتو پاستور ایران عملا از 30 بهمن ماه 98 وارد مارتن سنگین و نفس‌گیر مبارزه با کرونا شد و با تمام قوای علمی و نیروی انسانی زبده و ماهر خود توانست در فرصت بسیار کوتاهی با طرح‌ریزی بهترین استراتژی تشخیص و شناسایی موارد مشکوک و مبتلا به کرونا در سطح استان‌های مختلف کشورمان، نهایت استفاده از ظرفیت‌های محدود تشخیصی در روزهای نخست شیوع را داشته باشد.

تمام پرسنل و کادر متخصص این انستیتو از همان روزهای پایانی بهمن عملاً خواب و خوراک را از خود دریغ کردند تا در جهادی مثال‌زدنی و شبانه‌روزی، نامی نیک از خود در صفحات تاریخ این کشور به ثبت برسانند؛ این مجاهدت‌ها و آنچه در آن روزهای سخت گذشته است، نیازمند ثبت و ضبط در حافظه تاریخ است و این امر، لزوم ورود و پرداخت هر چه بیشتر و  بهتر رسانه‌ها را گوشزد می‌کند.

ما نیز با همین نیت، به سراغ دست‌اندرکاران انستیتو پاستور ایران رفیتم تا روایت‌گر گوشه‌ای از این مجاهدت‌ها و تلاش‌های خستگی‌ناپذیر باشیم؛ در گام نخست پای صحبت‌‌های گرم و شیرین "دکتر علیرضا بیگلری" رئیس انستیتو پاستور ایران نشستیم که در ادامه مشروح بخش نخست آن آمده است:

تسنیم: تاریخ تأسیس انستیتو پاستور ایران به چه زمانی برمی‌‌گردد؟

امسال مصادف با یکصدمین سال تاسیس انستیتو پاستور ایران است؛ در آن زمان به دنبال آنفلوانزای اسپانیایی که در دنیا همه‌گیر شده بود، هیئتی از ایران به پاستور فرانسه رفتند و قرارداد راه‌اندازی انستیتو پاستور ایران را در سال 1298 منعقد کردند و در 1299، انستیتو پاستور ایران کار خود را آغاز کرد.

در 100 سال گذشته، انستیتو پاستور ایران، یار دیرین روزهای سخت مردم ایران بوده‌ است؛ در همه‌گیری و ریشه‌کنی بیماری‌هایی مانند طاعون، آبله و وبا، انستیتو پاستور ایران پرچم‌دار مبارزه بوده است و در محور مبارزه نقش اول را ایفا کرده است؛ در ورود انستیتو پاستور ایران به قرن دوم فعالیتش نیز مجدداً وظیفه جدیدی برعهده این موسسه بود و مسئولیت کمیته تشخیص آزمایشگاهی کووید 19 بر دوش این انستیتو بوده است.

تسنیم: انستیتو عملاً از چه تاریخی درگیر موضوع کرونا شد؟

با توجه به شروع بیماری کرونا از چین و گرفتار شدن کشورهای دیگر، ما از دی‌ ماه سال 98 فعالیت‌های خود را در زمینه مطالعه این بیماری و تمرکز بر راه‌های تشخیص آن آغاز کردیم؛ از آنجا که پرایمری در اختیار نداشتیم، تست‌هایی که طراحی کردیم بر مبنای تست پی‌سی‌آر ساده بود و تقریباً از 19 بهمن می‌توانستیم بر روش فعلی، احاطه داشته باشیم.

نمونه‌هایی که در آن زمان به دستمان می‌رسید اغلب تا 30 بهمن منفی بود؛ با توجه به تقسیم‌بندی‌هایی که شده بود از استان‌های زنجان، سمنان و مرکزی، نمونه‌هایی توسط انستیتو پاستور دریافت می‌شد که تا آن تاریخ منفی بودند؛ نمونه‌های آنفلوآنزای قم به دانشگاه علوم پزشکی تهران ارسال می‌شد و نمونه‌ها در روز آخر بهمن از قم به این دانشگاه ارسال و اعلام شد که دو نمونه کرونا مثبت است؛ به همین دلیل دکتر نمکی تماس گرفتند و خواستار تایید این دو نمونه شدند؛ بنابراین نخستین ماموریت رسمی بررسی کرونا به ما در آن روز محول شد و در کمتر از 8 ساعت این نمونه تایید و مثبت اعلام و به دکتر نمکی اطلاع داده شد.

ویروس کرونا , جمهوری اسلامی ایران , انستیتو پاستور ایران ,

پس از چند ساعت این مسئله به‌طور رسمی در کشور اعلام شد و همان شب، آزمایشگاه قم و اراک راه‌اندازی شد و در یکم اسفندماه در جلسه‌ای در وزارت بهداشت تصویب شد که با توجه به آمادگی انستیتو پاستور ایران در طراحی تست‌ها، مسئولیت کمیته تشخیص آزمایشگاهی کرونا به انستیتو پاستور ایران محول شود؛ اولین مصوبه این بود که تمام نمونه‌های کشور به انستیتو پاستور ایران فرستاده شود که فشار کاری بسیاری به ما تحمیل می‌کرد زیرا قبل از اسفندماه ما در کل سه آزمایشگاه برای انجام این کار داشتیم‌؛ در آن زمان کیت‌های تشخیصی بسیار محدودی در دست داشتیم و روزهای اول با پرایمرهایی که خودمان سفارش داده بودیم و کیت‌های بسیار اندکی که در دسترس داشتیم کار را شروع کرده بودیم و توان تشخیصی بسیار محدود بود.

تسنیم: در آن روزها ظرفیت تشخیصی کرونا چقدر بود؟

در همان 15 روز ابتدایی توانستیم توان تشخیصی را از 60 به دو تا سه هزار تست روزانه در کشور برسانیم و در هفته‌های نخست، نمونه‌های کشور عمدتاً به انستیتو پاستور ایران می‌رسید اما پس از مدتی آموزش به دانشکاه‌‌های کشور را شروع کردیم به طوری که در هفته‌‌های سوم و چهارم توانستیم ظرفیت تست را به به حدود 8 تا 9 هزار تست در روز برسانیم. به مرور از آزمایشگاه‌‌های کشور دعوت کردیم و با توجه به این‌‌که استان‌‌های بزرگ نیاز داشتند آموزش ببینند فراخوان دادیم و و روزانه 5 تا 10 استان را به اینجا دعوت می‌‌کردیم و به آن‌‌ها آموزش می‌‌دادیم؛ نکته مهم این بود که ما در روزهای آرامش دی و بهمن چند تصمیم را بر اساس مطالعات‌‌مان اتخاذ کردیم که این تصمیم‌‌ها ما را نجات داد.

تسنیم: چه تصمیماتی از بروز بحران‌‌های بعدی جلوگیری کرد؟

اول آن‌‌که ما می‌‌دانستیم برای تشخیص، راه‌‌های مختلفی وجود دارد و می‌‌توانیم از تست‌‌های سرولوژی که عملکرد آن‌‌ها بر محور آنتی‌‌بادی است استفاده کنیم اما این تست‌‌ها چند مشکل داشتند؛ یکی این‌‌که فردی که به بیماری کرونا مبتلا می‌‌شود در هفته اول ممکن است آنتی بادی مثبتی نداشته باشد، دوم آن‌‌که ممکن است کسی که تست آنتی بادی او مثبت شده است بعد از 10 روز باز هم ویروس را پخش کند؛ به همین دلیل ما به این نتیجه رسیده بودیم که نباید محور را بر تست‌‌های آنتی‌‌بادی قرر بدهیم، در حالیکه بسیاری از کشورهای غربی این اشتباه را انجام داند و تاوان بسیار سنگینی نیز دادند زیرا زمان طلایی را از دست دادند.

مطالعات دی و بهمن ما نشان داد که باید به سراغ تست‌‌های مولکولی برویم ولی مشکل اولیه ما این بود که آیا می‌‌توانیم ظرفیت کشور را به گونه‌‌ای بالا ببریم که پاسخگوی نیاز کشور باشد یا خیر؟ همچنین باید می‌‌توانستیم این تست‌‌ها را در کل کشور گسترش دهیم. تصمیم گرفتیم علاوه بر مبنا قرار دادن تست مولکولی با یک پروتکل واحد کل کشور را اداره کنیم و علت موفقیت ما این بود که از همان ابتدا بر همین تصمیم پافشاری کردیم و الان یک پروتکل واحد در کل آزمایشگاه‌‌های کشور انجام می‌‌شود.

ویروس کرونا , جمهوری اسلامی ایران , انستیتو پاستور ایران ,

یک نکته دیگر نیز وجود داشت؛ توصیه‌‌ای که سازمان بهداشت جهانی در روزهای ابتدایی داشت این بود که از بیماران سرپایی تست بگیریم؛ اما از آنجا که تست‌‌های ما محدود بود تصمیم گرفتیم این تست‌‌ها را با اولویت بیماران بستری در بیمارستان‌‌ها انجام دهیم. در آن زمان میزان مراجعه به بیمارستان‌‌ها بسیار زیاد بود و اگر این تست‌‌ها در بیمارستان انجام نمی‌‌‌‌شد بقیه بیماران بستری که آلوده نبودند نیز آلوده می‌‌شدند و این تفکیک انجام نمی‌‌شد و کادر درمان نیز درگیر می‌‌شدند زیرا متوجه نمی‌‌شدند که کدام گروه از بیماران آلوده‌‌اند و کدام گروه آلوده نیستند؛ سه هفته پس از این تصمیم ما، CDC (مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌‌های آمریکا) و سازمان بهداشت جهانی اعلام کردند که اولویت تست باید در بیمارستان‌‌ها باشد و مشخص شد تصمیمی که ما گرفته بودیم درست بود زیرا اگر نمی‌‌توانستیم تست را در بیمارستان‌‌ها برقرار کنیم مرگ و میری مانند ایتالیا و اسپانیا برای ما رقم می‌‌خورد.

یکی از تصمیم‌‌های مهم دیگری که گرفتیم این بود که سازمان جهانی بهداشت در روزهای ابتدایی می‌‌گفت که برای تشخیص ویروس کرونا باید به دنبال سه ژن از این ویروس باشید ولی ما طبق محاسباتی که داشتیم متوجه شدیم که اگر حتی ثابت کنیم یک ژن نیز در نمونه وجود دارد و بر اساس همان، مثبت بودن را اعلام کنیم کافی است؛ اگر سه ژن را بررسی می‌‌کردیم سرعت کم می‌‌شد و مواد ما نیز به اندازه کافی نبود و تقریباً تعداد تست‌‌های ما به یک سوم کاهش می‌‌یافت؛ در آن روزها طرفیت انجام تست 5000 تست در روز بود و اگرمی‌‌خواستیم سه ژن را بررسی کنیم نمی‌‌توانستیم بیش از 2000 نمونه را مورد بررسی قرار دهیم. تصمیمی که در آن روز گرفتیم مورد تشکیک سازمان بهداشت جهانی بود ولی این سازمان سه، چهار هفته پس از مشاهده نتایج ما، به همه کشورها اعلام کرد که اثبات یک ژن در دوران اپیدمی ویروس کرونا کافی خواهد بود.

ما تا هفته دوم فروردین، با همین یک ژن تشخیص را در کشور انجام دادیم و وقتی دسترسی بیشتری به کیت‌‌های تشخیصی پیدا کردیم بعد از 15 فروردین، دو ژن را چک کردیم ولی در روزهای اول تصمیم بسیار درستی را گرفته بودیم که به دنیا نیز اثبات شد.

تسنیم: بنابراین می‌‌توان گفت که یکی از علل موفقیت ایران در مقابله با کرونا، طراحی یک استراتژی تشخیصی صحیح و بومی بود؟

بله! یکی از نکات بسیار مثبتی که از کرونا آموختیم این بود که به دانش فنی خودمان تکیه کنیم و توصیه سازمان‌‌های بین‌‌المللی و کشورهای دیگر نمی‌‌تواند راهی کاملاً مناسب برای کشور ما باشد و نماینده سازمان بهداشت جهانی همیشه به این جمله تأکید داشتند که دانش فنی شما را نجات داد.

ویروس کرونا , جمهوری اسلامی ایران , انستیتو پاستور ایران ,

تسنیم: از چه زمانی تست گرفتن از بیماران سرپایی آغاز شد؟

ظرفیت ما در اواخر اسفند به جایی رسیده بود که می‌‌توانستیم تمام بیمارستان‌‌های کشور را پوشش دهیم و در اوایل فروردین ظرفیت ما اجازه می‌‌داد تست را به خارج از بیمارستان‌‌ها نیز گسترش بدهیم؛ کشورها چندین روش برای این کار دارند یکی مثل آلمان که سعی می‌‌کند تمام جامعه را مورد تست قرار بدهد که ما امکان انجام این‌‌همه تست را نداشتیم و منطق اجازه نمی‌‌داد که تست‌‌ها را بی‌‌هدف استفاده کنیم. بنابراین تصمیم درست این بود که افراد غربالگری شده را به شبکه بهداشت و درمان کشور سوق دهیم تا اگر علائم بیماری کرونا را دارند در آن ثبت کنند و تست‌‌ها را به صورت هدفمند استفاده کردیم.

روز اول فروردین جلسه‌‌ای در وزارت بهداشت داشتیم و قرار شد یک استان را به صورت پایلوت انتخاب کنیم و افرادی که علامت داشتند و در سامانه وزارت بهداشت ثبت نام کرده بودند را تست کنیم که قرار شد استان پایلوت، زنجان باشد و در روز سوم فروردین در زنجان مقدمات کار را شروع کردیم و روز هشتم فروردین بود که غربالگری افراد سرپایی را با همین تست مولکولی در زنجام شروع کردیم.

تسنیم: این غربالگری چقدر مفید واقع شد؟

آمار روزهای اول نشان می‌‌داد حدود 20 درصد از افرادی که علائم بیماری داشتند کرونا مثبت می‌‌شدند و وقتی اطرافیان آن‌‌ها را غربالگری می‌‌کردیم می‌‌دیدیم که حدود 25 درصد افراد در تماس با افراد مثبت نیز، تست‌‌شان مثبت می‌‌شود که این امر نشان داد این روش غربالگری چه‌‌قدر مفید است.

ما کشوری بودیم که استثنایی‌‌ترین موقعیت را از لحاظ کرونا در جهان داشتیم؛ یعنی با کرونایی روبرو شده بودیم که همراه با تحریم‌‌های بسیار ناجوانمردانه بود و در اوج تحریم‌‌ها باید با کرونا می‌‌جنگیدیم؛ وقتی نتایج زنجان مشخص شد قرار شد که روش غربالگری در کل کشور استفاده شود و تا پایان فروردین تمام استان‌‌ها کار را شروع کنند و توانستیم از شبکه بهداشت و درمان کشور به خوبی استفاده کنیم.

ویروس کرونا , جمهوری اسلامی ایران , انستیتو پاستور ایران ,

تسنیم: تحریم‌‌ها چه تأثیری بر روند کار شما گذاشت؟

یک نکته مثبت دیگر، توانایی ما در شبکه‌‌سازی بود؛ ما تقریباً تا اواخر اسفند توانسته بودیم 60 تا 70 آزمایشگاه را با پروتکل واحد و مشخص راه‌‌اندازی کنیم و تفسیر نتایج این‌‌ها راحت بود. در آخر اسفند ما در کل کشور آزمایشگاه‌‌ها را گسترش دادیم و افراد آموزش‌‌دیده‌‌ای داشتیم؛ یعنی در دل یک تهدید، یک فرصت ایجاد شد و همان حرفی که سردار سلیمانی زدند و فرمودند که فرصتی در دل بحران‌‌ها هست که در دل خود فرصت‌‌ها نیست محقق شد آن هم در اوج تحریم‌‌ها که دسترسی بسیار سختی به کیت‌‌ها و مواد آزمایشگاهی داشتیم و با تمام وجود تحریم را حس کردیم. ما فکر می‌‌کردیم اگر کرونا به کشور ما بیاید تحریم‌‌ها را کاهش می‌‌دهند و اجازه می‌‌دهند که ما بتوانیم پول بفرستیم و کیت را تحویل بگیریم اما پس از شیوع کرونا هیچ کمکی نشد و حتی اجازه نداند یک دستگاه PCR نیز وارد کشور شود و در خرید کیت‌‌ها به محدودیت بسیار شدیدی برخوردیم که همین محدودیت باعث شد به شرکت‌‌های دانش‌‌بنیان داخلی این فرصت را بدهیم که وارد ساختن کیت شوند.

ویروس کرونا , جمهوری اسلامی ایران , انستیتو پاستور ایران ,

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

۳۲۰ عملیات امداد و نجات طی ۷۲ ساعت گذشته انجام گرفت

۳۲۰ عملیات امداد و نجات طی ۷۲ ساعت گذشته انجام گرفت
2024-11-30T12:07:25+03:30
سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور اعلام کرد: طی ۷۲ ساعت گذشته، نجاتگران جمعیت هلال‌احمر در ۳۲۰ عملیات حضور داشتند و ۶۰۲ نفر از خدمات امدادونجات بهره‌م...

سیل در مالزی بیش از ۹۸۰۰۰ نفر را آواره کرد؛ ۳ نفر کشته شدند

سیل در مالزی بیش از ۹۸۰۰۰ نفر را آواره کرد؛ ۳ نفر کشته شدند
2024-11-30T12:07:24+03:30
تشدید سیل در مالزی باعث شد ۹۸۱۲۹ نفر آواره شوند و سه نفر در چندین ایالت در مالزی کشته شده اند.

به روز رسانی و بازنگری آئین نامه اجرایی مدارس

به روز رسانی و بازنگری آئین نامه اجرایی مدارس
2024-11-30T12:07:24+03:30
معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: با توجه به شرایط و اقتضائات جدید و موضوعات متعددی که مدارس با آنها مواجه هستند آئین نامه اجرایی مدارس در حال بازنگ...

یک ماده دیگر از آیین‌نامه فعالیت در حوزه تجهیزات پزشکی باطل شد

یک ماده دیگر از آیین‌نامه فعالیت در حوزه تجهیزات پزشکی باطل شد
2024-11-30T12:07:23+03:30
هیات عمومی دیوان عدالت اداری یک ماده دیگر از آیین نامه فعالیت در حوزه تجهیزات پزشکی را غیرقانونی اعلام و باطل کرد.

قطع درخت در منطقه ۱۱ تهران به دلیل ابتلا به سرطان

قطع درخت در منطقه ۱۱ تهران به دلیل ابتلا به سرطان
2024-11-30T12:07:22+03:30
شهرداری منطقه ۱۱ تهران طی اطلاعیه ای اعلام کرد: قطع درخت در محدوده خیابان فلسطین به دلیل ابتلا به سرطان بوده است.

دلالان ارز خیابان منوچهری تهران نقره داغ شدند

دلالان ارز خیابان منوچهری تهران نقره داغ شدند
2024-11-30T11:54:00+03:30
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف محل و دستگیری سه دلال ارز خبر داد و گفت: متهمان در این دفتر اقدام به انجام خرید و فروش غیرقانونی انواع ارز می‌کردند.

منطقه ۳ تهران دارای بیشترین پیشنهاد مردمی در طرح «من شهردارم»

منطقه ۳ تهران دارای بیشترین پیشنهاد مردمی در طرح «من شهردارم»
2024-11-30T11:40:42+03:30
شهرداری منطقه ۳ تهران با اخذ بیش از ۸ هزارو ۸۰۰ پیشنهاد مردمی از سراسر شهر تهران، رتبه اول را در اخذ پیشنهاد «من شهردارم» امسال را به دست آورد.

استقبال دختران پایتخت از مسابقات قرآنی «دختران ریحان»

استقبال دختران پایتخت از مسابقات قرآنی «دختران ریحان»
2024-11-30T11:40:41+03:30
بیش از هزار و ۶۵۰ نفر از دختران نوجوان پایتخت در مسابقات قرآنی «دختران ریحان» تا پایان آبان ماه ثبت نام کرده‌اند.

اجرای طرح فوریتی سازمان مدیریت پسماند برای نظافت پایتخت

اجرای طرح فوریتی سازمان مدیریت پسماند برای نظافت پایتخت
2024-11-30T11:40:41+03:30
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران از اجرای طرح فوریتی سازمان مدیریت پسماند برای نظافت پایتخت خبر داد.

۱۲ نفر در تصادف اتوبوس در هند کشته شدند

۱۲ نفر در تصادف اتوبوس در هند کشته شدند
2024-11-30T11:40:40+03:30
یک افسر پلیس محلی روز شنبه اعلام کرد که در تصادف اتوبوس در ایالت ماهاراشترا در جنوب غربی هند حداقل ۱۲ نفر کشته و بیش از ۲۰ نفر زخمی شدند.

رونمایی از ۳ کتاب مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران در حوزه «من شهردارم»

رونمایی از ۳ کتاب مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران در حوزه «من شهردارم»
2024-11-30T11:40:40+03:30
آئین آغاز سومین دوره من شهردارم با محوریت نظرسنجی مردمی امروز در مرکز همایش‌های برج میلاد تهران برگزار و از سه کتاب در این زمینه رونمایی شد.

نحوه ثبت نام برای «سنجش سلامت» نوآموزان بد ورود به اول ابتدایی

نحوه ثبت نام برای «سنجش سلامت» نوآموزان بد ورود به اول ابتدایی
2024-11-30T11:27:23+03:30
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: والدین برای سنجش سلامت فرزندان خود ابتدا باید در سامانه سیرت ۲ ثبت نام و مرکز سنجش را انتخاب کنند.

دستگیری ۹۶۲ سارق و ۴۳ مالخر در طرح سراسری مبارزه با سرقت های خرد

دستگیری ۹۶۲ سارق و ۴۳ مالخر در طرح سراسری مبارزه با سرقت های خرد
2024-11-30T11:27:22+03:30
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی فراجا از اجرای مرحله سوم طرح سراسری مبارزه با سرقت‌های خرد خبر داد و گفت: ۹۶۲ سارق و ۴۳ مالخر دستگیر شدند.

نمی‌توانیم بپذیریم در مدرسه‌ای نماز جماعت خوانده نمی‌شود

نمی‌توانیم بپذیریم در مدرسه‌ای نماز جماعت خوانده نمی‌شود
2024-11-30T11:27:22+03:30
وزیر آموزش و پرورش گفت: نمی‌توانیم بپذیریم در مدرسه‌ای نماز جماعت خوانده نمی‌شود یا دانش آموزی نتواند قرآن بخواند.

دانش‌آموزان باید درک و مواجهه با مخاطرات را آموزش ببینند

دانش‌آموزان باید درک و مواجهه با مخاطرات را آموزش ببینند
2024-11-30T10:47:21+03:30
مدیرکل آموزش همگانی هلال احمر گفت: کشور ما با انواعی از حوادث مواجه است بنابراین با حضور مربیان هلال احمر در مدارس تلاش می‌کنیم درک از خطر را در دانش‌آموزان ...

تکمیل ایستگاه‌های باقی مانده بخش اصلی خطوط ۶ و ۷ متروی تهران

تکمیل ایستگاه‌های باقی مانده بخش اصلی خطوط ۶ و ۷ متروی تهران
2024-11-30T10:47:21+03:30
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران بر تکمیل ایستگاه‌های باقی مانده بخش اصلی خطوط ۶ و ۷ متروی تهران تاکید کرد.

بارش برف و یخبندان ۳ کشته در شمال افغانستان برجای گذاشت

بارش برف و یخبندان ۳ کشته در شمال افغانستان برجای گذاشت
2024-11-30T10:47:20+03:30
یک مقام محلی روز شنبه تایید کرد که بارش برف سنگین و یخبندان جان سه نفر را در استان بدخشان در شمال افغانستان گرفته است.

دبیرخانه دائمی «من شهردارم» ایجاد می‌شود

دبیرخانه دائمی «من شهردارم» ایجاد می‌شود
2024-11-30T10:34:03+03:30
مدیرکل بودجه شهرداری تهران گفت: قرار است در طرح «من شهردارم ۳» دبیرخانه دائمی شکل بگیرد تا مردم ایده‌های خود را مطرح کنند.

قیمت انواع میوه در میادین میوه و تره بار اعلام شد

قیمت انواع میوه در میادین میوه و تره بار اعلام شد
2024-11-30T10:34:03+03:30
قیمت انواع میوه در میادین میوه و تره بار شهرداری تهران اعلام شد.

خودروهای خارجی موجود در بنادر و گمرکات هرچه سریعتر ترخیص شود

خودروهای خارجی موجود در بنادر و گمرکات هرچه سریعتر ترخیص شود
2024-11-30T10:20:42+03:30
معاون نظارت بر امور دادسراها وضابطین دادستان کل کشور گفت: خودروهای خارجی موجود در بنادر و گمرکات هرمزگان هرچه سریعتر ترخیص شود.

برگزاری سومین کارسوق برای تقویت سه زبان خارجی دانش آموزان

برگزاری سومین کارسوق برای تقویت سه زبان خارجی دانش آموزان
2024-11-30T10:20:41+03:30
رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان از برگزاری سومین کارسوق زبان‌های خارجی برای تقویت سه زبان خارجی دانش آموزان خبر داد.

جریمه توقف غیرمجاز در محل‌های اختصاصی پارک خودروی معلولان و جانبازان چقدر است؟

جریمه توقف غیرمجاز در محل‌های اختصاصی پارک خودروی معلولان و جانبازان چقدر است؟
2024-11-30T10:07:23+03:30
رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور گفت: هر وسیله نقلیه که با پلاک‌های شخصی در محل پارک اختصاصی خودروی جانبازان پارک کند علاوه بر جریمه ۱۰۰ هزار تومانی با جرثق...

سد معبر بالاترین آمار تخلفات ساکن در پایتخت

سد معبر بالاترین آمار تخلفات ساکن در پایتخت
2024-11-30T09:27:23+03:30
رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ گفت: سد معبر بالاترین آمار تخلفات ساکن پایتخت است.

احکام سبز جایگزین مجازات حبس برای متخلفین زیست محیطی

احکام سبز جایگزین مجازات حبس برای متخلفین زیست محیطی
2024-11-30T09:27:22+03:30
سرپرست حفاظت محیط زیست کردستان گفت: صدور احکام قضائی جایگزین برای متخلفان زیست محیطی یا همان احکام سبز را به‌دلیل دارا بودن دو جنبه تنبیهی و آموزشی ـ فرهنگی ...

اجرای طرح کنترل ارشادی معاینه فنی موتورسیکلت‌ها آغاز شد

اجرای طرح کنترل ارشادی معاینه فنی موتورسیکلت‌ها آغاز شد
2024-11-30T09:14:04+03:30
مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران گفت: اجرای طرح کنترل ارشادی معاینه فنی موتورسیکلت‌ها از امروز آغاز خواهد شد.

به زودی چهلمین مرکز پویاشهر در تهران راه اندازی می‌شود

به زودی چهلمین مرکز پویاشهر در تهران راه اندازی می‌شود
2024-11-30T09:14:04+03:30
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت: چهلمین مرکز پویاشهر ویژه کودکان کار در منطقه ۱۵ راه‌اندازی می‌شود.

قاچاقچی یک دستگاه بنز ۶۵ میلیارد جریمه شد

قاچاقچی یک دستگاه بنز  ۶۵ میلیارد جریمه شد
2024-11-30T09:14:03+03:30
قاچاقچی یک دستگاه خودرو سواری به پرداخت ۶۵ میلیارد ریال جریمه شد.

غریب آبادی: روز اخراج رژیم صهیونیستی از سازمان ملل متحد فرا رسیده است

غریب آبادی: روز اخراج رژیم صهیونیستی از سازمان ملل متحد فرا رسیده است
2024-11-30T09:14:03+03:30
دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران گفت: امروز زمان حسابرسی به جنایات رژیم صهیونیستی و اخراج این رژیم از سازمان ملل متحد فرا رسیده است.

پروانه کسب بیمه‌گذار متخلف ممهور شد

پروانه کسب بیمه‌گذار متخلف ممهور شد
2024-11-30T09:00:43+03:30
سرپرست اداره کل تعزیرات حکومتی کرمان از محکومیت ۱۰ میلیارد ریالی یک نمایندگی بیمه به دلیل گرانفروشی خبر داد.

افزایش ۲۰ درصدی پرونده‌های مکشوفه با ابزار هوشمند در پلیس فتا

افزایش ۲۰ درصدی پرونده‌های مکشوفه با ابزار هوشمند در پلیس فتا
2024-11-30T08:47:22+03:30
معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا در یادداشتی از افزایش ۲۰ درصدی پرونده‌های مکشوفه با ابزار هوشمند در پلیس فتا خبر داد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)