میرنیوز

از کونتا کینته تا جورج فلوید؛ روایت‌های مشابه از زجر آمریکایی سیاهان/ آنها سیاه‌پوستان را «جانور» صدا می‌زدند

 از کونتا کینته تا جورج فلوید؛ روایت‌های مشابه از زجر آمریکایی سیاهان/ آنها سیاه‌پوستان را «جانور» صدا می‌زدند 2020-06-08T14:24:31+04:30

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کشته شدن جورج فلوید، سیاه‌پوست آمریکایی، به دست نیروهای پلیس این کشور لایه‌ دیگری از خشونت پنهان در آمریکا را به نمایش گذاشت. رویدادی که شاید بتوان ریشه آن را در جمله‌ای از مالکوم ایکس یافت. در فیلم «مالکوم ایکس» به کارگردانی اسپایک لی، دیالوگی ماندگار از او ردر این فیلم وجود دارد. مالکوم در پاسخ به خبرنگاران نسبت به افزایش خشونت‌‌ها و درگیری‌ها بین سیاه‌پوستان و سفیدپوستان در کشور آمریکا گفته بود، خشونتی که آمریکا در کشورهای دیگر طی سال‌های گذشته انجام داده، حالا به خاک این کشور بازگشته است.

اتفاقات اخیر آمریکا، توجه بسیاری را دوباره سمت آثاری کرد که طی دهه‌های گذشته در رابطه با نشان دادن وضعیت اجتماعی و اقتصادی سیاه‌پوستان در آمریکا تولید شده است؛ آثاری که تلاش داشتند تا نظام ناعادلانه آمریکا را به نفع انسانیت و در نظر گرفتن حقوق برابر همه آدم‌ها تغییر دهند که تاحدودی هم موفق شدند.

در این میان کتاب «ریشه‌ها»، نوشته الکس هیلی، یکی از تأثیرگذارترین آثار قرن بیستم آمریکا در این رابطه است. هیلی، نویسنده آمریکایی است که در این اثر سرگذشت زندگی نیاکان خود را به تصویر کشیده است. کتاب داستان را از دریچه نوجوانی که در قرن هجدهم در آفریقا به عنوان برده فروخته شده بود، روایت می‌کند. نوجوانی که بردگی او را به آمریکای شمالی می‌رساند و زندگی‌اش را تغییر می‌دهد. در نگاهی دقیق‌تر، نویسنده به شناساندن مفاهیم تبعیض‌نژادی، بردگی، بیگاری و زیر تملک دیگران بودن می‌پردازد و آن را محکوم می‌کند. با خواندن این کتاب می‌شود فهمید هنگام شکل‌گیری آمریکا، اتفاقاتی ده‌ها برابر تلخ‌تر از جنایات افشاشده آمریکا در ابوغریب و گوانتامو علیه سیاهان افریقایی تبار رخ داده‌ است؛ اتفاقاتی که هنوز رگه‌هایی از آن در برخورد با جورج فلوید، سیاه‌پوست کشته شده به دست پلیس آمریکا، در جامعه این کشور دیده می‌شود.

این نیمه‌مستند که به شکل رمان نوشته شده و بیانی واقع‌گرایانه دارد، با زایش قهرمان اصلی داستان «کونتا کینته» در دهکده‌ای مسلمان و در باختر قاره افریقا آغاز می‌شود. او با فرهنگ سنتی رشد می‌کند و زندگی آرام و بی‌دغدغه‌ای را به همراه خانواده و قبیله‌اش می‌گذراند. اما تراژدی از جایی آغاز می‌شود که بازرگانان برده، او را غافلگیر کرده و می‌ربایند. او به همراه عده‌ای دیگر در بدترین وضع با کشتی‌های تجارت برده به آمریکا برده می‌شود.

انتشار «ریشه‌ها» در آمریکا و پس از آن انتشار یک اقتباس تلویزیونی از این اثر در سال 1977، کتاب را به یکی از پرمخاطب‌ترین آثار تبدیل شد؛ به طوری که در 26 هفته به عنوان پرفروش نیویورک‌تایمز معرفی شد. از سوی دیگر، داستان الکس هیلی به دلیل بیان بی‌پرده و تأثیرگذار زندگی سیاهان در آمریکا، این اثر را به یکی از مهمترین آثار داستانی قرن بیستم در ایالات متحده آمریکا تبدیل کرد.

ادبیات داستانی ,

اگر هیلی کتاب را در قالب رمان و با پرداختن به ماجرایی خیالی می‌نوشت، ممکن بود اتفاقات رخ داده در این اثر قابل باور برای مخاطب نباشد؛ اما هیلی با هوشیاری با در نظر گرفتن خاطرات مادربزرگ خود و همچنین یادآوری روزهای برده‌داری از سوی دیگر اعضای خانواده‌اش، توانست در «ریشه‌ها» بخشی از تاریخ شفاهی نظام برده‌داری در آمریکا را روایت کند؛ اثری که هم مستند است و هم به دلیل توجه نویسنده به پرداخت‌های داستانی، صرفاً روایتی خشک از یک واقعه نیست. کتابی که می‌گوید سیاه‌پوستان در این نظام نه تنها از منابع اقتصادی و امکانات اجتماعی بی‌بهره بودند، بلکه نظام برده‌داری نام‌، دین و هویت آنها را نیز کم‌کم تغییر داد.

جنایت سازمان‌یافته برده‌داری را آمریکایی‌ها رقم زدند

«ریشه‌ها» در ایران با ترجمه زنده‌یاد علیرضا فرهمند از سوی نشر امیرکبیر روانه بازار نشر شده است. کتاب برای نخستین‌بار در سال‌های پیش از انقلاب منتشر شد و مورد استقبال قرار گرفت، اما بعد از چند سال مورد غفلت و فراموشی واقع شد تا اینکه با اشاره رهبر معظم انقلاب در سخنرانی‌شان در دیدار با بسیجیان سراسر کشور در سال 92، کتاب بار دیگر مورد توجه قرار گرفت. به تازگی نیز چاپ چهاردهم این کتاب با ترجمه زنده‌یاد فرهمند روانه بازار نشر شده و انتشارات امیرکبیر کتاب را با 26 درصد تخفیف در دسترس علاقه‌مندان قرار داده است.

زنده‌یاد فرهمند پیش از این در گفت‌وگویی با تسنیم، درباره نحوه آشنایی خود با نویسنده گفته بود: الکس هیلی یک روزنامه‌نگار بود که آثار متعددی را نوشته و منتشر کرده بود. علاوه بر «ریشه‌ها»، کتاب دیگری در مورد ملکوم ایکس، رهبر مسلمانان سیاه‌پوست آمریکا، هم نوشته بود. من با او بیشتر از دو جلسه به گفت‌وگو پرداختم. از اینکه شنید من ایرانی و بعد مسلمان هستم، استقبال کرد و همین موضوع سبب شد تا جلسات گفت‌وگوی ما شکل بگیرد. اولین‌بار او را در یک جلسه مطبوعاتی دیدم و بعد از آن با وجود اظهار تمایل من به صحبت، او هم ادامه داد. در آن زمان من به موضوع برده‎داری در آمریکا علاقه‌مند شده بودم و دوست داشتم که در این زمینه بیشتر بدانم.

آمریکایی‌ها سیاه‌پوستان را «جانور» خطاب می‌کردند

وی ادامه داد: در همین ایام هیلی با توجه به اسنادی که از خانواده‌اش به دست آورده بود، به دهکده پدری‌اش در سنگال رسید و از آنجا متوجه چگونگی مهاجرت خانواده‌اش به آمریکا شد. همین موضوع جرقه ذهنی او را برای نوشتن کتاب رقم زد. خب، من هم در آن زمان علاقه‌مند به بیشتر دانستن در این موضوع بودم. این شد که گفت‌وگوهای ما ادامه پیدا کرد. سال‌ها بعد از اتمام ترجمه و انتشار اثر من هم به سنگال رفتم و جزیره گوره، همان جزیره پدری هیلی، را از نزدیک دیدم. با دیدن این جزیره خاطرات و روایاتی که هیلی در کتابش آورده بود را به خاطر می‎آوردم و با هر کدام اشک می‌ریختم. 

مترجم «ریشه‌ها» درباره زمینه‌های ایجاد نظام برده‌داری در جهان و نقش آمریکایی‌ها در این رابطه نیز توضیحاتی ارائه و اضافه کرد: ما دو نوع جنایت داریم؛ یکی جنایت فردی است که انسان‌ها در حق یکی از افراد انجام می‌دهند. دوم؛ جنایت سازمان‌یافته داریم که ملتی را درگیر می‌کند، با برنامه‌ریزی انجام می‌شود و بسیار وحشتناک است. تاریخ برده‌داری به پیش از حضور آمریکایی‌ها در آفریقا بازمی‌گردد. از سده‌های پیشین وجود داشته است. حتی نقل شده که در برخی موارد اعراب نیز دست به دزدیدن سیاهان برای برده‌داری می‌زدند. پیش از آمریکا نیز پرتغالی‌ها در غرب آفریقا دست به چنین کاری می‌زدند، اما با حضور آمریکایی‌ها برده‌داری به یک نظام تبدیل شد. دفتر و حساب کتابی برای آن درست کردند. در واقع می‎توان گفت که جنایت سازمان‌یافته برده‌داری توسط سفیدپوستان آمریکایی رقم خورد. ما پیش از این چنین رویکردی را نسبت به انسان‌ها نداشتیم.

ادبیات داستانی ,

به گفته فرهمند؛ حوالی سال‌های 1972 یا 73 (در دورانی که این کتاب نوشته شد) هنوز این نوع نگاه در جامعه آمریکایی به وضوح قابل لمس بود. به عنوان مثال خاطرم هست که در همین ایام به آمریکا سفر کرده بودم. در آن زمان قانونی در مدارس اجرا می‌شد که در آن اتوبوس دانش‌اموزان سفیدپوست از دانش‌آموزان سیاه‌پوست جدا بود؛ یا برای خرید به همراه یکی از دوستان سیاه‌پوستم به سوپر مارکت رفته بودیم، اما صاحب آن مغازه مانع ورود دوستم شد. این نوع نگاه‌ها وجود داشت و همین موضوع سبب شده بود تا جنبش‎‌های ضد نظام برده‌داری در آمریکا رخ دهد. سفیدپوستان آمریکایی، سیاهان را «جانور» خطاب می‌کردند.

نظام برده‌داری در آمریکا از سده هفدهم با حضور آمریکایی‌ها در خاک این کشور آغاز شد. نظامی که در آن سفید پوستان مقابل سیاه‌پوستان قرار می‌گرفتند، قوانین تنها برای تسهیل و رفاه زندگی سفیدپوستان به اجرا در می‌آمد و در نهایت حقی به عنوان شهروند برای سیاهان در آمریکا جاری نبود. هرچند به زعم تاریخ این نظام پس از پایان جنگ‌های داخلی آمریکا به اتمام رسید، اما هنوز رگه‌هایی از آن در نوع نگاه برخی از مردم آمریکا وجود دارد؛ خشونت‌های متعدد پلیس به شهروندان سیاه‌پوست طی سال‌های مختلف، ضرب و شتم سیاه‌پوست در خیابان‌های نیویورک و ... تنها تعدادی از مصادیق بارز این نوع نگاه حاکم هستند.

طی سلطه این نظام، برده‌داری عملی رایج در خاک آمریکا به شمار می‌آمد. انسان‌هایی که از تمام حقوق بشر تنها نانی برای نمردن و جایی برای خوابیدن داشتند. تاریخ حکایت از روزهای سخت و دردناکی در امریکا برای سیاهان دارد که تا ابد می‌تواند لکه ننگی برای کشوری باشد که خود را سردمدار حقوق بشر در دنیا معرفی می‌کند. این وقایع افسانه‌های تاریخی مربوط به هزاران سال پیش نیست، بلکه اتفاقاتی واقعی و مربوط به 100 تا 200 سال گذشته است که می‌توان آن را ریشه رفتارهای مشابه با جورج فلوید در این کشور دانست.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

فرهنگ بسیجی مترادف با خستگی ناپذیری است

فرهنگ بسیجی مترادف با خستگی ناپذیری است
2024-11-27T14:27:24+03:30
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: شهدای محور مقاومت با خون خود راه رسیدن به انسان کامل را باز کردند و این مسیر با قدرت ادامه خواهد یافت.

اکران‌های فرهنگی و نصب سردیس شهدا مایه امید و افتخار برای خانواده‌های شهدا

اکران‌های فرهنگی و نصب سردیس شهدا مایه امید و افتخار برای خانواده‌های شهدا
2024-11-27T14:27:24+03:30
همسر شهید مسعود علی‌محمدی گفت: زنده نگه‌داشتن نام و یاد شهدا برای خانواده شهدا اهمیت بسیاری دارد، چرا که این اقدامات به نوعی روایتگر ایثار و بزرگی این عزیزان...

جزئیات دومین جلسه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی «رضایت خودرو طراوت نوین»

جزئیات دومین جلسه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی «رضایت خودرو طراوت نوین»
2024-11-27T13:11:28+03:30
دومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی رضایت خودروی طراوت نوین به ریاست قاضی کلهر در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران برگزار شد.

فرهنگ بسیجی یک تفکر و مکتب است

فرهنگ بسیجی یک تفکر و مکتب است
2024-11-27T13:10:16+03:30
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران بسیج و فرهنگی بسیجی را یک تفکر، اندیشه و مکتب دانست.

راه اندازی ۶ شهردخت جدید تا روز دختر

راه اندازی ۶ شهردخت جدید تا روز دختر
2024-11-27T13:10:13+03:30
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران از راه اندازی ۶ شهردخت جدید تا روز دختر در پایتخ خبر داد.

فروش هزار میلیارد ریالی هنرمندان در نمایشگاه صنایع دستی

فروش هزار میلیارد ریالی هنرمندان در نمایشگاه صنایع دستی
2024-11-27T12:54:10+03:30
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی از فروش هزار میلیارد ریالی هنرمندان، فعالان و غرفه‌داران در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی خبر داد.

تقویت تلاش‌ها برای دسترسی جانبازان شیمیایی کشور به دارو و تجهیزات پزشکی

تقویت تلاش‌ها برای دسترسی جانبازان شیمیایی کشور به دارو و تجهیزات پزشکی
2024-11-27T12:54:09+03:30
معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه از تقویت تلاش‌ها برای دسترسی جانبازان شیمیایی کشور به دارو و تجهیزات پزشکی خبر داد.

لزوم اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تأهل در لیست‌های بیمه‌ای از ابتدای دی‌ماه

لزوم اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تأهل در لیست‌های بیمه‌ای از ابتدای دی‌ماه
2024-11-27T12:40:43+03:30
سرپرست اداره‌کل وصول حق بیمه سازمان تأمین اجتماعی از لزوم اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تأهل در لیست‌های بیمه‌ای از ابتدای دی‌ماه خبر داد.

طلاق در تحصیل کرده‌ها بیشتر است

طلاق در تحصیل کرده‌ها بیشتر است
2024-11-27T12:00:42+03:30
مسئول اداره جوانان و جمعیت در معاونت امور خانواده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: براساس آمار، افراد تحصیل کرده بیشتر در معرض طلاق قرار می‌گیرند و ازدواج در...

«سامانه همدم»؛ پیوند سنت و فناوری برای تشکیل خانواده

«سامانه همدم»؛ پیوند سنت و فناوری برای تشکیل خانواده
2024-11-27T12:00:41+03:30
شبکه همدم با ثبت ۴۴۰۰ ازدواج موفق، به درک درستی از خواسته‌های جوانان در عین پایبندی به اصول خانواده در ایران رسیده و پیوند سنت و فناوری برای تشکیل خانواده مح...

ماهانه حدود ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان شهری تهران اضافه خواهد شد

ماهانه حدود ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان شهری تهران اضافه خواهد شد
2024-11-27T11:34:07+03:30
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی تهران گفت: ماهانه حدود ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان شهری اضافه خواهد شد

فتحی آشتیانی: در ایران به ۱۰۰ هزار روانشناس و مشاور نیاز داریم

فتحی آشتیانی: در ایران به ۱۰۰ هزار روانشناس و مشاور نیاز داریم
2024-11-27T11:34:06+03:30
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران گفت: مطابق استانداردها و متناسب با جمعیت کشور، در ایران به ۱۰۰ هزار روانشناس و مشاور نیاز داریم.

۲۵۰۰ نفر به عنوان مدرس آموزش خانواده جذب آموزش و پرورش شدند

۲۵۰۰ نفر به عنوان مدرس آموزش خانواده جذب آموزش و پرورش شدند
2024-11-27T11:20:43+03:30
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش و پرورش قرار نیست جای خانواده را در تربیت فرزندان پر کند، گفت: بیش از ۲۵۰۰ فرهنگی به عنوان مدرس...

کشاورز: برای ثبت مهریه هزینه‌ای نباید پرداخت شود

کشاورز: برای ثبت مهریه هزینه‌ای نباید پرداخت شود
2024-11-27T11:20:42+03:30
سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور توضیحاتی درباره ثبت مهریه، اتصال مشاوران املاک به سامانه کاتب، حدنگاری اسناد اراضی ملی و رتبه بندی دفاتر اسناد ارائه داد.

پرونده پرداخت دیه به راننده مقصر حادثه در دیوان عالی کشور تایید شد

پرونده پرداخت دیه به راننده مقصر حادثه در دیوان عالی کشور تایید شد
2024-11-27T11:07:20+03:30
پرونده اصراری حقوقی با موضوع پرداخت دیه به راننده مقصر حادثه در هیئت عمومی دیوان عالی کشور با حضور رییس دیوان عالی کشور بررسی و تایید شد.

از اتصال ۴۴ درصد مشاوران املاک به سامانه کاتب تا حدنگاری اسناد اراضی ملی

از اتصال ۴۴ درصد مشاوران املاک به سامانه کاتب تا حدنگاری اسناد اراضی ملی
2024-11-27T11:07:20+03:30
سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از اتصال ۴۴ درصد مشاوران املاک به سامانه کاتب و حدنگاری اسناد اراضی ملی خبر داد.

ماجرای تیراندازی در شرق تهران چه بود؟

ماجرای تیراندازی در شرق تهران چه بود؟
2024-11-27T10:54:02+03:30
معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ ماجرای تیراندازی در شرق تهران را تشریح کرد.

٨٨ درصد از حدنگاری اسناد اراضی ملی صادر شده است

٨٨ درصد از حدنگاری اسناد اراضی ملی صادر شده است
2024-11-27T10:40:41+03:30
سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: ٨٨ درصد از حدنگاری اسناد اراضی ملی صادر شده است.

تصادف زنجیره ای در جاکارتای اندونزی/ دو نفر کشته شدند

تصادف زنجیره ای در جاکارتای اندونزی/ دو نفر کشته شدند
2024-11-27T10:27:21+03:30
پلیس شهر اندونزی روز چهارشنبه اعلام کرد که تصادف چند وسیله نقلیه در جاکارتای اندونزی دو کشته برجای گذاشت.

زنان دارای سابقه کیفری تولیدکننده صنایع دستی شدند

زنان دارای سابقه کیفری تولیدکننده صنایع دستی شدند
2024-11-27T10:27:21+03:30
هنر و صنایع دستی ایرانی این ظرفیت را دارد تا با نوآوری و پشتکار تبدیل به محصولاتی کاربردی و زیبا شود و اشتغالزایی و حل مسائل معیشتی برای بانوان زندانی یا محر...

اکران «مثل زهرا (س) پای حق می‌ایستیم» در بیلبوردهای شهری

اکران «مثل زهرا (س) پای حق می‌ایستیم» در بیلبوردهای شهری
2024-11-27T10:00:40+03:30
همزمان با نزدیک شدن به ایام شهادت بانوی دوعالم حضرت فاطمه الزهرا (س)، اکران فرهنگی ایام عزاداری فاطمیه (س) در بیلبوردهای پایتخت اجرا شد.

زمین لرزه ای به بزرگی ۶.۴ ریشتر ایشیکاوا در ژاپن را لرزاند

زمین لرزه ای به بزرگی ۶.۴ ریشتر ایشیکاوا در ژاپن را لرزاند
2024-11-27T10:00:39+03:30
به گزارش آژانس هواشناسی ژاپن، زمین لرزه ای به بزرگی ۶.۴ ریشتر ایشیکاوای غربی ژاپن را لرزاند.

صدور پروانه ساختمان در تهران چقدر طول می‌کشد؟

صدور پروانه ساختمان در تهران چقدر طول می‌کشد؟
2024-11-27T09:47:22+03:30
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: صدور پروانه ساختمان در مناطق جنوبی معمولاً بین ۲ تا ۴ ماه زمان خواهد برد.

نحوه ثبت درخواست تسریع در رسیدگی به پرونده‌های قضایی

نحوه ثبت درخواست تسریع در رسیدگی به پرونده‌های قضایی
2024-11-27T09:34:02+03:30
افرادی که پرونده آن‌ها در مرحله صدور رای است، اما هنوز رای آن صادر نشده است، می‌توانند از طریق سامانه خدمات الکترونیک قضایی برای درخواست تسریع در رسیدگی به پ...

دادستان تهران با خانواده شهید زینل لنگرودی دیدار کرد

دادستان تهران با خانواده شهید زینل لنگرودی دیدار کرد
2024-11-27T09:20:40+03:30
دادستان تهران با حضور در منزل فرزند شهید والا مقام زینل لنگرودی، ضمن گرامیداشت هفته بسیج و جایگاه رفیع شهدای انقلاب اسلامی به نقش ارزنده خانواده شهدا در تحکی...

هر زمان در اداره کشور فرهنگ بسیج حاکم شد، موفق شده‌ایم

هر زمان در اداره کشور فرهنگ بسیج حاکم شد، موفق شده‌ایم
2024-11-27T09:07:20+03:30
شهردار تهران گفت: هر زمان در اداره کشور فرهنگ بسیج حاکم شده است، موفق شده‌ایم و هرجا که از این فرهنگ فاصله گرفته‌ایم کارها با شکست روبرو شده است.

سفرهای نوروزی از پایانه شرق جدید در تهران انجام می‌شود

سفرهای نوروزی از پایانه شرق جدید در تهران انجام می‌شود
2024-11-27T08:54:04+03:30
عضو شورای شهر تهران گفت: در ماه‌های پیش رو شرکت‌های تعاونی اتوبوسرانی در پایانه شرق جدید مستقر خواهند شد و سفرهای نوروزی از این پایانه انجام می‌شود.

لزوم ایفای نقش هیات امنا و موثرین محله‌ای در طرح «من شهردارم»

لزوم ایفای نقش هیات امنا و موثرین محله‌ای در طرح «من شهردارم»
2024-11-27T08:54:03+03:30
رئیس دبیرخانه راهبری مشارکت‌های محله‌ای شهر تهران گفت: در طرح «من شهردارم» مستقیما نظرات شهروندان در مقیاس محله گردآوردی و بر اساس آن اقدام می‌شود.

بیشترین علل تصادفات فوتی پایتخت در سال جاری چیست؟

بیشترین علل تصادفات فوتی پایتخت در سال جاری چیست؟
2024-11-27T08:27:21+03:30
رئیس مرکز تصادفات راهور تهران بزرگ توضیحاتی درباره علل و آمار تصادفات فوتی ۷ ماهه ابتدایی سال جاری ارائه داد.

ترافیک سنگین صبحگاهی در بزرگراه‌های تهران

ترافیک سنگین صبحگاهی در بزرگراه‌های تهران
2024-11-27T08:27:21+03:30
رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از ترافیک پرحجم و سنگین صبحگاهی در معابر و بزرگراه‌های پایتخت خبر داد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)