میرنیوز
فرهاد زندی در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان اینکه کنترل و اطفای حریق مراتع و اراضی ملی برعهده منابع طبیعی است، اظهار کرد: برای مقابله با آتشسوزی و اطفای حریق احتمالی در مناطق چهارگانه استان تهران، گروههای واکنش سریع ترتیب دادهایم و کلیه کارهای پیشگیرانه جهت کنترل و اطفای حریق در حال انجام شدن است و تاکنون این اقدامات نتیجهبخش بوده است.
رییس پارک ملی لار با اشاره به اینکه موارد آتشسوزی مناطق حفاظت شده استان تهران تاکنون نسبت به سال گذشته کمتر بوده است، خاطرنشان کرد: هنوز احتمال وقوع آتشسوزی وجود دارد همانطور که به تازگی نیز چندین مورد آتشسوزی در پارکهای ملی سرخه حصار، خجیر و منطقه حفاظت شده جاجرود داشتهایم که با اعزام بهموقع نیروها عملیات اطفای حریق با موفقیت انجام شده است.
وی در ادامه گفت: تاکنون مشکل آتش سوزی در پارک ملی لار نداشتهایم چون مراتع در آنجا سرسبز هستند و هنوز خشک نشدهاند اما مراتع قسمتی از مسیر شهرستان دماوند که نزدیک به جادههای اصلی هستند خشک شدهاند و مستعد آتشسوزی هستند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه در زمانهای نیاز از ارگانهای دیگری مانند شهرداری، آتشنشانی، منابع طبیعی و نیروهای مسلح برای اطفای حریق کمک میگیریم، خاطرنشان کرد: تاکنون آتشسوزیهایی که در مناطق حفاظت شده استان تهران رخ داده بهموقع اطفا شدهاند همچنین آتشسوزی در برخی مناطق مجاور پارکهای جنگلی که دارای جادههای دسترسی هستند با حضور و کمک تجهیزات ماشینهای آتشنشانی کنترل و مهار شدهاند و شاهد پیشروی آنها نبودهایم و در مجموع عملیات اطفای حریق تا کنون موفق بوده است.
زندی ضمن بیان اینکه پس از شیوع ویروس کرونا، براساس پروتکلهای بهداشتی ورود مردم به پارکهای جنگلی و شهری ممنوع اعلام شد، گفت: اکنون که این پروتکلها برداشته شدهاند با حجم زیادی از مردم و گردشگران در اطراف مناطق حفاظت شده استان تهران مواجه شدهایم و از آنجایی که بیشتر آتشسوزیها در عرصههای طبیعی ناشی از عوامل انسانی هستند، از این رو محیطبانان و گروههای گشتی ما روزهای آخر هفته نیز مناطق را پایش و کنترل میکنند.
رییس پارک ملی لار در ادامه با اشاره به اینکه وقوع آتشسوزیها میتواند عمدی یا سهوی باشد، اظهارکرد: آتشسوزیهای عمدی معمولا توسط متخلفان شکار و صید انجام میشود اما آتشسوزیهای سهوی میتواند توسط گردشگران از طریق روشن کردن آتش، استفاده از اجاق و رها کردن ظروف شیشهای، پلاستیکی و فلزی در طبیعت رخ دهد چراکه این ظروف مانند ذرهبین عمل میکنند. از این رو نیروهای گشتی ما بهصورت مستمر مناطق را پایش میکنند علاوه بر اینکه به گردشگران موارد ایمنی را هشدار میدهند، در برخی موارد اجاقهای طبخ غذای آنان توسط محیطبانان جمعآوری میشود و پس از اینکه گردشگران این مناطق حفاظت شده را ترک میکنند، نیروهای ما به این مناطق مراجعه و آتشهای روشن را خاموش میکنند.
وی افزود: نیروهای گشت و پایش از حضور گردشگران در مکانهایی که خیلی مستعد آتشسوزی هستند، جلوگیری و مناطقی که در آنها طروف یکبار مصرف رها شده است را پاکسازی میکنند.
زندی در پاسخ به این پرسش که آیا اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران از تجهیزات لازم جهت مهار آتشسوزی در مناطق صعبالعبور برخوردار است؟ گفت: اطفای حریق در مناطق صعبالعبور دشوار است و نیاز به امداد هوایی و بالگردهای آبپاش دارد اما این تجهیزات در اختیار ما قرار ندادهاند. از این رو در زمان نیاز از ارگانهای نظامی و مسلح مانند هوانیروز و هوافضای سپاه که از این تجهیزات برخوردارند کمک دریافت میکنیم.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه گفت: ما تمام تجهیزات مورد نیاز مانند آتشکوبهای دستی، آبپاشهای ۲۰ لیتری و کپسولهای آتشنشانی که یک فرد بتواند بهصورت انفرادی با خود به ارتفاعات حمل کند و اطفای حریق را انجام دهد و از پیشروی آتش جلوگیری کند را داریم اما اگر نیاز به بالگردهای آبپاش برای اطفای حریق در مناطق صعبالعبور باشد باید آن را درخواست کنیم.
زندی در پاسخ به این پرسش ایسنا که برای درخواست بالگردهای آبپاش چه تمهیداتی اندیشیده شده است، گفت: طبق جلساتی که در ستاد اطفای حریق تشکیل دادیم قرار شد تمام ارگانها در حد بضاعتشان در جهت اطفای حریق و جلوگیری از گسترش آتشسوزی کمک کنند. از این رو هماهنگیهای لازم در این راستا انجام شده تا مشکلی مانند آنچه برای اعزام بالگردهای آبپاش به مناطق آتش گرفته زاگرس پیش آمد،رخ ندهد. تاکنون تمام ارگانهایی که در ستاد اطفای حریق شرکت کردهاند، اقدامات و همکاریهای خوبی داشتند و تا جایی که توانستهاند در اطفای حریق کمک کردند.
رییس پارک ملی لار با اشاره به اینکه ۹۹ درصد آتشسوزیهای مناطق چهارگانه استان تهران ناشی از عوامل انسانی هستند، توصیه کرد: مردم به مناطقی که پوشش گیاهی آن خشک شده است و احتمال حریق دارد مراجعه نکنند و اگر مراجعه کردند، در آنجا آتش روشن نکنند یا از خاموش شدن آن اطمینان حاصل سپس منطقه را ترک کنند.
زندی در پایان گفت: مردم اگر شاهد آتشسوزی در مراتع و مناطق طبیعی بودند با سامانه ۱۵۴۰ تماس و حریق را اعلام کنند. به هیچ عنوان بهصورت انفرادی اقدام به مهار آتش نکنند چرا که ممکن است دچار آسیب و سوختگی شوند یا اقدامی انجام دهند که موجب مشتعلتر شدن آتشسوزی و سرایت آن به جاهای دیگر شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعلام نرخ قطعی حج تمتع تا ۲ ماه آینده
بارگیری ۵ هزار تخته پتو و ۲۰ تن مواد غذایی برای کمک به مردم مظلوم لبنان
مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد
لزوم اصلاح نظام بنگاهداری در صندوقهای بازنشستگی
بیش از ۶ هزار هکتار بافت فرسوده در تهران در مسیر نوسازی
برگزاری رزمایش دریایی محمد رسول الله ۳ مرزبانی فراجا در آب های عمان
کشف بیش از ۷ میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی قاچاق
شناسایی و انهدام باند جاعلان اسناد و املاک موروثی میلیاردی
صدور رای برای نتانیاهو و گالانت یعنی شکست بزرگ آمریکا
١٠ هزار وکیل در دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو گزارش ارائه کردند
تعاونی تامین نیاز واحدهای بومگردی با رویکرد صنایعدستی تشکیل شد
هلال احمر ایران تعهد پایداری به اقدامات بشردوستانه دارد
اجرای بیش از ۲ هزار تن آسفالت در معابر پایانههای مسافری جنوب
موحدی: ضارب امام جمعه کازرون سابقه بمبگذاری داشت
ماجرای اخراج دانشجویان دانشگاه فرهنگیان چه بود؟
خبرنگار مهر سفیر «اطلاع رسانی سلامت در حوادث و بلایا» شد
تفکر بسیجی، بنبستشکن در مسیر مقابله با جبهه استکبار است
اژهای: گاهی برخی گرانیها باعث مسائل روانی برای جامعه هستند
ایجاد ورودیهای جدید برای ایستگاههای متروی مصلا و شهیدبهشتی
حسینی: جریمههای رانندگی مستند با تصاویر پلاک خودرو صادر میشود
دبیرکل و معاون امور بینالملل هلالاحمر عازم بیروت شدند
اژهای: به قولهایی که میدهید عمل کنید
اژهای: تأثیر گرانی بر امنیت اجتماعی جامعه؛ به قولهایی که میدهید عمل کنید
فرهنگ نماز باید توسعه پیدا کند
دستگیری گروگانگیران اتباع خارجی
۱۷ نفر در تصادف اتوبوس در شرق برزیل کشته شدند
۱۳ کشته و ۱۸ زخمی بر اثر رانش زمین و سیل در اندونزی
زاکانی: حمل و نقل عمومی از ۳۴ درصد به ۷۰ درصد ارتقا مییابد
آیلیگ ، یک نرم افزار هیجان انگیز
فضاهای حاشیه رود دره اوین به مجموعه گردشگری باغ سبز تبدیل میشود