میرنیوز
به گزارش ایسنا، به عبارت دیگر سال گذشته میلادی مجموعاً بالغ بر ۱۱.۹ میلیون هکتار درختزار از بین رفته است که تقریباً سه برابر وسعت کشور سوییس است. تقریباً یکسوم این نابودی در جنگلهای اصلی مرطوب استوایی یا کهنسال رخ داده، یعنی در جنگلهای بارانیای که برای تنوع زیستی و ذخیرهسازی کربن اهمیت ویژهای دارند.
بهرغم تلاشهایی که برای مقابله با جنگلزدایی انجام گرفته بود نابودی جنگلها نسبت به سال ۲۰۱۸ میلادی ۲.۸ درصد افزایش داشت.
به گفته کارشناسان، افزایشی که سال گذشته بر اثر نابودی جنگلها در انتشار دیاکسید کربن رخ داد، به اندازه انتشار دیاکسید کربن ۴۰۰ میلیون خودرو در عرض یکسال بود. این دادهها را دانشگاه مریلند گردآوری کرده و اخیرا در تارنمای سازمان جهانی دیدهبان جنگل منتشر شد.
در سال ۲۰۱۹ نابودی درختان در استرالیای دور از استوا نیز بدترین وضع را داشت و به دلیل آتشسوزیهای ناخواسته گستردهای که رخ داد، شش برابر شد. به باور این محققان، مستندسازی کامل میزان واقعی نابودی جنگلها هنوز انجام نگرفته است، زیرا آتشسوزی به سال ۲۰۲۰ کشیده است و هنوز در دادهها بازتابی ندارد.
۱.۳۶میلیون هکتار از جنگلهای برزیل هم نابود شد. اگر سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ را کنار بگذاریم که آتشسوزی، جنگلهای بارانی این کشور را به نابودی کشاند، سال گذشته بدترین وضعیت در ۱۳سال گذشته را شاهد بودیم و عامل اصلی آن هم زدودن جنگلها برای استفاده زراعتی و استفاده از زمین در منطقه آمازون بود.
تحلیلها نشان میدهد که در مناطق بومیان ایالت پارا جنگلزداییهای وسیع تازهای رخ داده است. در منطقه بومیان ترینچریا/باکایا زمینخواری به جنگلزدایی شتاب داده است. در مناطق موندوروکو و کایاپو نیز فعالیتهای استخراج معدن، جنگلها را به خطر انداخته است.
طبق مقررات جدیدی که دولت برزیل پیشنهاد داده است استخراج گاز و نفت و معدنکاری تجاری در مناطق بومی آزاد میشود.
در بولیوی همسایه برزیل هم سال گذشته آتشسوزیها اثرات مخربی داشته و ۲۹۰ هزار هکتار از جنگلهای این کشور بر اثر آتشسوزیهای گسترده ناشی از تغییرات اقلیمی و جنگلزدایی برای ایجاد زمینهای زراعی از بین رفت. وزش باد و خشکی آبوهوا حالت مهارناپذیری به برخی از آتشسوزیها داده بود. نابودی سال گذشتهی جنگلها در بولیوی نسبت به حدنصاب قبلی بیش از ۸۰ درصد افزایش داشت.
همچنین در جمهوری دمکراتیک کنگو ۴۷۵ هزار هکتار جنگل از بین رفت که اندکی کمتر از سال ۲۰۱۸ بود ولی سال ۲۰۱۹ از لحاظ تخریب جنگلها در میان بدترین سالها جایگاه سوم را داشت. قسمت اصلی تخریب جنگل در کنگو به خاطر ایجاد زمین زراعی توسط بومیان بوده است اما بررسیها حاکی از شواهدی است که نشان میدهد بهرهبرداری تجاری از چوب درختان، استخراج معدن و کشت و زرع هم بیتأثیر نبوده است.
در اندونزی نیز که جایگاه سوم در شدت تخریب جنگلها را داشته (۳۲۴ هزار هکتار) اندکی از امید به چشم میخورد و در سال ۲۰۱۹ تخریب جنگلهای اصلی در قیاس با سال قبل از آن ۵ درصد کاهش داشت و این کاهش برای سومین سال پیاپی است که رخ میدهد. خط مشیهای دولت مثل تقویت سیاستگذاری به منظور جلوگیری از آتشسوزی و ایجاد زمین زراعی در جنگلها و جلوگیری از بریدن درختها به منظور بهربرداری از چوب و کاشت درخت نخل به منظور بهرهبرداری از روغن آن در این کاهش نقش داشته است.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت، طبق این گزارش اکثر کشورها نخواهند توانست هدفگذاریهایشان را برای پاسداری از جنگلها در سال ۲۰۲۰ محقق کنند و نشانهای از کند شدن روند تخریب جنگلهای کهنسال استوایی به چشم نمیخورد. عالمگیر شدن ویروس کرونا نیز به تهدیدات فراروی جنگلها دامن زده است، زیرا کشورها به تکاپو میافتند تا اقتصادشان را با اتکا به صنایع استخراجی احیا کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اکران «مثل زهرا (س) پای حق میایستیم» در بیلبوردهای شهری
زمین لرزه ای به بزرگی ۶.۴ ریشتر ایشیکاوا در ژاپن را لرزاند
صدور پروانه ساختمان در تهران چقدر طول میکشد؟
نحوه ثبت درخواست تسریع در رسیدگی به پروندههای قضایی
دادستان تهران با خانواده شهید زینل لنگرودی دیدار کرد
هر زمان در اداره کشور فرهنگ بسیج حاکم شد، موفق شدهایم
سفرهای نوروزی از پایانه شرق جدید در تهران انجام میشود
لزوم ایفای نقش هیات امنا و موثرین محلهای در طرح «من شهردارم»
بیشترین علل تصادفات فوتی پایتخت در سال جاری چیست؟
ترافیک سنگین صبحگاهی در بزرگراههای تهران
جمعه سیاه یا تله طلایی؟
آزمون استخدام آتشنشان در کشور ۷ دی برگزار میشود
هشدار هواشناسی و محدودیتهای ترافیکی جادههای شمالی
زورگیر خشن که با چاقو به ماشین حمله کرده بود بازداشت شد
راههای کمک به لبنان در دیدار هیأت هلالاحمر با سرپرست سفارت ایران در بیروت بررسی شد
مالکی: از فعالیت تاکسیهای فاقد پروانه اشتغال جلوگیری میشود
نیروی بسیج با خداباوری هراسی از دشمن ندارد
ساجدی نیا: افزایش تابآوری جامعه در مقابل مخاطرات طبیعی ضروری است
اجرای ۵۰۰۰ متر مربع پیادهروسازی در خیابان لالهزار جنوبی
مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست منصوب شد
عباس نژاد: انتقال پسماند از مازندران به آرادکوه ممنوع شد
نمایش منشور حقوق بشر کوروش حک شده بر یک شهاب سنگ
برنامههای توانمندسازی در مدارس با هدف ارتقای فرهنگ خود مراقبتی
هشدار مدیریت بحران درباره وزش باد شدید و بارش باران در تهران
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
انجام بیش از ۴۹ هزار ویزیت برای زائران ایرانی عمره مفرده
ارائه خدمات رایگان دندان پزشکی در شهرری و محله هرندی
چاپ سه عنوان کتاب جدید برای نوآموزان با اختلال اوتیسم
متمم بودجه شهرداری تهران هفته آینده به شورا ارائه میشود
گودرزی: باید پیشه دستفروشی را به عنوان شغل به رسمیت بشناسیم