میرنیوز
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی هلال احمر، بازدید دکتر کریم همتی و همراهانش از محل سازمان امدادونجات آغاز شد. او ابتدا به دو پایگاه اقماری در استان البرز (محمدشهر و هیو) رفت و سپس در پایگاههای نصیرشهر، حسنآباد، ثامنالحجج و چناران حاضر شد. این شش پایگاه برای خدمترسانی در حوادث احتمالی، بهویژه زلزلهی احتمالی تهران احداث شده که شامل سوله، انبارهای بزرگ امدادی و همچنین پد و آشیانه بالگرد است.
پایگاه محمدشهر
نخستینپایگاه اقماری که میزبان رئیس جمعیت هلالاحمر شد، پایگاه محمدشهر در استان البرز بود. کریم همتی با بازدید از آشیانه بالگرد و انبارهای امدادی این پایگاه در جریان کمبودها و نقاط قوت محمدشهر قرار گرفت؛ پایگاهی که ۱۲ سوله دارد و متراژ آن تقریبا ۲۲هکتار است. همتی در این بازدید بر تسریع در روند تکمیل بخشهای نیمهتمام تاکید کرد.
بهگفتهی مسئولان منطقه، انبارهای هلالاحمر در البرز در سالهای اخیر صرفا خروجی داشته و شاهد ورودی خاصی نبوده است. همتی درواکنش به این مسئله گفت: «انبارهای امدادی استانی با یکمیلیون و ۶۰۰هزارنفر نباید چنینوضعی داشته باشد.» یکی از مشکلهای اساسی در پایگاههای اقماری، نداشتن چارت تشکیلاتی است. درواقع بودجهی مشخصی برای ادارهی آن تخصیص داده نمیشود؛ آنقدرکه حتی تعیین نگهبان برای مراقبت از سولهها با دردسر روبهرو میشود.
بازدید از پایگاه "محمدشهر"، تیم کارشناسی جمعیت هلالاحمر را با یک غافلگیری مواجه کرد. آنها انتظار داشتند که با یک استان برخوردار مواجه شوند، اما آنچه در البرز دیده شد، حتی از استانهای محروم هم محرومتر بود.
یکی از مسئولان منطقهای مشغول توضیحدادن از وضع پایگاه شد که رئیس جمعیت هلالاحمر با نگاهکردن به سولهها نقصهایی را دید که میتواند در حادثه برای خود پایگاه هم حادثهساز شود: «عدم وجود سیستم اعلام و اطفای حریق.»
این بازدید نکتههای قابلتوجه و مهمی داشت. مثلا اینکه درحالحاضر برای کرج ۱۰۵چادر ذخیره وجود دارد، درصورتیکه این عدد باید دستکم به ۲۰۰۰ برسد. برای هر انبار اقلام ۱۶گانه تعریف شده است که در این پایگاه بعضی از قلمها اصلا وجود نداشتند. سال ۹۵ در استان البرز ۵۶هزار دستگاه چادر وجود داشته که حالا در سطح استان مجموعا ۱۰هزار چادر موجود است. درواقع انبارهای این استان ورودی نداشتهاند و صرفا در حوادث کمکرسان بودهاند.
رئیس جمعیت هلالاحمر با بررسی وضع این پایگاه گفت: «در آیندهی نزدیک خودروهای امدادی به ناوگان البرز تزریق میشود. وضع انبارها مناسب نیست. کمبودها باید جبران شود. امیدواریم با اختصاص اعتبار لازم بتوانیم با شارژ انبارها برای پاسخگویی در حوادث آماده باشیم.»
مشکلهای پایگاه محمدشهر اما همینجا تمام نمیشود. زمین این پایگاه جزو مواردی است که مشکل حقوقی دارد. برای همین، کریم همتی به همراهانش در بازرسی جمعیت هلالاحمر تاکید کرد که موانع موجود را شناسایی و برای حلوفصل آنها اقدام عاجل کنند.
علی درویشپور معاون عمرانی استانداری البرز یکی از مسئولانی بود که به استقبال رئیس جمعیت هلالاحمر آمده بود. درویشپور گفت: «اهمیت پایگاهها زمان بحران بهچشم میآید. استان البرز به چنددلیل نیازمند انبارهای قوی برای مواجههی مطمئن در بحرانهاست: البرز شاهراه ارتباطیست؛ تراکمجمعیتی البرز یازدهبرابر متوسط کشور است؛ جمعیت حاشیهنشینی قابلتوجهی دارد؛ روزانه بالغبر ۵۰۰هزارنفر از آن به تهران تردد دارند. با همهی اینها اما آنچه در انبارهای این استان دیده میشود، هیچ تناسبی با موقعیت ویژهاش ندارد و در سالهای اخیر چیزی به انبارهای استان تزریق نشده است.»
در ادامه عزیزالله شهبازی استاندار البرز ارتباط تلفنی با رئیس جمعیت هلالاحمر برقرار کرد تا آمادگی خود را برای تقویت انبارهای امدادی اعلام کند. دکتر همتی هم گفت: «ما از همان ابتدای ورود به هلالاحمر تمرکزمان را بر امداد گذاشتیم. وقتی که هفتهی گذشته به پایگاه اقماری حسنآباد رفتیم، متوجه وضع نامناسب انبارها شدیم و برای همین هم، تصمیم گرفتیم که بهصورت میدانی هر ۶پایگاه اقماری را بررسی کنیم.»
رئیس جمعیت هلالاحمر ادامه داد: «رئیسجمهوری تاکید ویژهای بر آمادگی در بحران دارند. بههمینمنظور وضع انبارها بررسی و درادامه به ایشان گزارش داده میشود. اگر بخواهیم واقعبینانه حرف بزنیم، باید بگوییم که با وضع حاضر حتی امکان مدیریت یک بحران کوچک هم وجود ندارد. شرایط فعلی اصلا زیبندهی کشور نیست و باید با جدیت برای اصلاح آن قدم برداشت.»
دکتر همتی از مسئولان هلالاحمر در البرز خواست که هرهفته گزارشدهی دقیقی از روند تجهیز پایگاه ارائه دهند.
بهگفتهی رئیس جمعیت هلال احمر، پایگاههای اقماری اهمیت ویژهای برای کشور دارند و باید سریعتر آنها را تجهیز کرد.
پایگاه هیو
مقصد بعدی رئیس جمعیت هلالاحمر پایگاه اقماری هیو در ساوجبلاغ بود. او و تیم همراهش از سولههای موجود بازدید کردند. اینبار یکپای مشکلها دعاوی حقوقی بر سر مالکیت زمینها بود. همانمشکل همیشگی که تعداد قابلتوجهی از بناهای متعلق به هلالاحمر از آن رنج میبرند. پایگاه هیو هم مثل پایگاه محمدشهر فقط «خروجی» داشته است و طی این سالها خبری از تزریق کالای جدید نبوده.
دکتر همتی باز هم بر ضرورت حلوفصلکردن مشکلات حقوقی تاکید کرد و گفت: «با همکاری استاندار البرز و دیگر دستگاههای استان، مشکلات مربوط به پایگاه را حل میکنیم تا با آمادگی حداکثری با حوادث مواجه شویم. باید توجه داشت که حل دعاوی حقوقی باعث افزایش خدمترسانی به مردم میشود. درواقع هلالاحمر از مردم و برای مردم است. امیدواریم اختلافهایی که در این زمینه با شرکت سیمان آبیک وجود دارد به سرانجام برسد.»
مسئولان شرکت سیمان آبیک هم با استقبال از پایاندادن به اختلافها اعلام کردند که این شرکت وابسته به سازمان تامیناجتماعی است و این سازمان و جمعیت هلالاحمر هردو هدف مشخصی بهنام خدمت به مردم دارند. پس مشکلهای موجود قابلحل و پیگیری است.
پایگاه نصیرشهر
بالگرد دوباره به پرواز درآمد و همراه با مسافرانش به رباطکریم و پایگاه اقماری نصیرشهر رسید. فرماندار رباطکریم به استقبال رئیس جمعیت هلالاحمر آمد و بر همراهی همدلانهی خود با جمعیت هلالاحمر برای تقویت انبارها تاکید کرد. کمبودهایی که در پایگاه نصیرشهر مشاهده شد، تقریبا مثل همانچیزهایی بود که در دوپایگاه قبلی موردتوجه قرار گرفت: کمبود اقلام امدادی و مشکلات ایمنی سولهها.
شاهین فتحی مدیرعامل هلالاحمر استان تهران گفت: «قرار بود که هر پایگاه اقماری ۵۰هزار خانوار را پوشش دهد؛ اما الان این امکان وجود ندارد.»
ابراهیم تاجیکنوری معاون امدادونجات هلالاحمر استان تهران هم تصریح کرد: «یکی از هدفهایی که مدنظر قرار دادهایم، توجه جدیتر به اقلام زیستی است. نیاز است که موجودی انبارها شارژ شود. چون با یک بحران معمولی همین انبارها هستند که باید بهعنوان پشتوانه مورداستفاده قرار گیرند.»
کل موجودی چادرهای استان تهران کمتر از ۵۰هزار دستگاه است. عددی که هشداری جدی به همهی ما میدهد. رئیس جمعیت هلالاحمر با تاکید بر ضرورت تجهیز پایگاههای اقماری مطرح کرد: «نیازمند کمک بزرگ دولت برای تقویت انبارهاییم. بالغبر هزارمیلیاردتومان برای تقویت لجستیک و شارژ انبارها در سراسر کشور تا رسیدن به استانداردها لازم است.»
او درمورد ویژگیهای منحصربهفرد پایگاه نصیرشهر هم گفت: «این پایگاه دسترسی مناسبی به فرودگاه امام (ره) دارد. همچنین به اتوبانهای تهران-قم و تهران-ساوه نزدیک است. ازطرفیهم دسترسی مناسبی به راهآهن شمال-جنوب دارد. اگر خط راهآهن به این پایگاه کشیده شود، در روند ورود و توزیع کالا در سراسر کشور تاثیر بسیاری میگذارد. امیدواریم با همافزایی بتوانیم انبارها را به حد ایدهآل برسانیم تا نیازهای مردم در زمان بحران را برطرف کنیم.»
دکتر همتی همچنین در جمع خبرنگاران گفت: «بعد از تجربهی حوادث پیدرپی، موجودی انبارها به کمترین میزان ممکن رسیده است. بهدلیل عدمپیگیری و همچنین وجود تحریمهای ظالمانه این وضع پیچیدهتر هم شده است. ما ازنظر سختافزاری مشکلی نداریم؛ اما برای شارژ انبارها و نوسازی ناوگان امدادی به همراهی دولت نیازمندیم.»
پایگاه حسنآباد
در بازدید از پایگاه اقماری حسنآباد شهرستان ری، بهگفتهی دکتر همتی، انبارها باید دستکم متناسب با نیاز ۲درصد از جمعیت منطقهی تحتپوشش موجودی داشته باشند، درحالیکه این عدد در استان البرز به کمتر از یکدهم درصد رسیده است. میانگین کشوری هم ۹دهمدرصد است. «ارزیابیهای کارشناسانه نشان میدهد که پایگاهها برای تقویت به حمایت جدی نیاز دارند تا بتوانیم موجودی آنها را دستکم به استانداردها نزدیک کنیم.»
مهدی ولیپور رئیس سازمان امدادونجات که رئیس جمعیت هلالاحمر را در بازدیدها همراهی میکرد هم گفت: «یکی از مشکلاتی که در برخی از پایگاهها دیده میشود، بحث ایمنی است. با تامین اعتبار این مشکل را برطرف خواهیم کرد. کشور ما جزو ده کشور حادثهخیز در دنیا است و سال گذشته هم حوادث گستردهای داشتیم. برای همین وضع انبارها مناسب نیست. باجدیت دنبال شارژ اقلام هستیم.»
پایگاه حسنآباد از زمان زلزلهی بم تابهحال پشتوانهی قابلتوجهی در حوادث کشور بوده است.
پایگاه ثامنالحجج
دکتر همتی و همراهانش در ادامه به شهرستان پاکدشت رفتند تا از پایگاه اقماری ثامنالحجج بازدید کنند. در زلزلهی کرمانشاه ۱۵هزار دستگاه چادر و در سیل نوروز ۹۸ هم ۲۰۰۰ دستگاه چادر از این پایگاه خارج شده و تابهحال جایگزینی برایش درنظر گرفته نشده است.
پایگاه چناران
مقصد نهایی دماوند و پایگاه اقماری چناران بود. مجموع اقلام موجود در این پایگاه برای پوشش جمعیت ۱۲۷هزارنفرهی دماوند کافی بهنظر میرسید؛ اما جمعیت این منطقه در مواقع تعطیلی به ۳۵۰هزارنفر هم میرسد و منطقهای زلزلهخیز است. اینجاست که ماجرا توجه ویژهتری را طلب میکند.
دکتر کریم همتی رئیس جمعیت هلالاحمر در پایان بازدید از پایگاههای اقماری امداد و نجات گفت: «شارژ انبارها یکی از مهمترین مطالبات ماست. برآوردهای کارشناسانه نشان میدهد که این کار هزارمیلیاردتومان اعتبار نیاز دارد. در تهران کمتر از ۵۰هزار دستگاه چادر و در کل کشور کمتر از ۳۰۰هزار دستگاه چادر وجود دارد که برای بحران جوابگو نیست. نمیتوان حادثه را پیشبینی کرد. نیازمند کمک ویژهی دولت و رئیسجمهوری هستیم تا قبل از هر اتفاقی آمادگی لازم را داشته باشیم.»
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
جهانگیر: جرم سرقت در کشور بعد ۱۳ سال کاهش یافته است
چگونه از نقض تعهدات در قراردادها پیشگیری کنیم؟
واژگونی پژو ۲۰۷ در مسیر شمال به جنوب بزرگراه شهید باکری تهران
براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد
ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران
شهرداری تهران انتقال زبالههای ساری به تهران را تایید کرد
درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی