میرنیوز
دکتر گلایل اردلان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه برای بازگشایی مدارس جلسات متعددی انجام شده است که خروجی آن یک پروتکل بود، گفت: این دستورالعمل با همکاری وزارت آموزش و پرورش، مرکز مدیریت بیماریهای واگیر، مرکز سلامت محیط و کار و دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت نوشته شد. یکی از موضوعات مهم اهمیت فاصلهگذاری اجتماعی بود. از آن جایی که ممکن است کودکان مبتلا به عفونت شوند ولی علائم بالینی بیماری در آنها کمتر از سایرین باشد و برای جلوگیری از بیمار شدن خود دانشآموزان و انتقال بیماری به سایرین، به اصل فاصلهگذاری اجتماعی توجه ویژهای کردیم.
وی با بیان اینکه حداقل باید میزان استفاده دو هفتهای از مواد گندزدا در مدرسه فراهم باشد، ادامه داد: مدارس باید دپوی دو هفتهای داشته باشند و برنامه گندزدایی سطوح دارای امکان تماس زیاد با دستها را بر اساس پروتکل ابلاغی اجرا کنند. مدارس باید دارای آب آشامیدنی سالم، صابون مایع و لولهکشی مناسب آن، محلولهای مناسب گندزدایی، امکانات مدیریتی زباله، سطل زباله درب دار و... باشند.
اردلان با تاکید بر اینکه ثبت دورهای وضعیت سلامت دانشآموزان، کارکنان و معلمان با استفاده از امکانات غرباگری عمومی و سایت www.salamat.gov.ir ضروری است، تصریح کرد: این کار باعث میشود کارکنان و دانشآموزان از سلامتی خود مطلع باشند. برخی تصمیمگیریهای کلان و عمده در این حوزه که بر عهده ستاد ملی مقابله باکرونا است و ستادهای استانی زیر مجموعه این ستاد میتوانند جهت فراهم کردن امکانات مورد نیاز با هماهنگی استانداری و اداره آموزش و پرورش به منظور بررسی شرایط فضاها و امکانات مدارس این بازگشایی را انجام دهند که خوشبختانه مدتی است صورت گرفته است. ستاد استانی نیز همکاری لازم درخصوص تدارک و پشتیبانی ملزومات بهداشتی مورد نیاز مدارس را عهدهدار است. امیدواریم مشکلی در تامین این اقلام حفاظتی به وجود نیاید، ما نیز روزانه این مهم را رصد میکنیم و خوشبختانه حتی در نقاط محروم نیز تاکنون از این مورد اظهار نارضایتی نکردند.
وی با بیان اینکه وجود نیروهای خدماتی آموزش دیده در مدارس الزامی است، اظهار کرد: این نیروها جهت اجرای برنامه مدون نظافت، گندزدایی، دفع بهداشتی زباله و نظارت بر وجود صابون مایع فعالیت میکنند. همچنین کلیه کارکنان مدارس، سرایداران، رانندگان سرویس و... نسبت به نکات پیشگیری و کنترل بیماری توسط همکارانمان آموزش خواهند دید. البته ترجیح این است که جهت رفت و آمد دانشآموزان خودِ والدین اقدام به جابهجایی آنها کنند، ولی درصورتی که نتوانستند، از سرویسها بر اساس دستورالعمل ابلاغی ما استفاده میکنند.
رئیس اداره سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس وزارت بهداشت در خصوص غربالگری و بیماریابی کرونا، ادامه داد: دانشآموزان، والدین، معلمان و کارکنان مدارس عمدتا با روش خوداظهاری در سایت www.salamat.gov.ir ثبت نام میکنند و هر سه روز یکبار یعنی دو بار در طول هفته مجددا نرمافزار را تکمیل میکنند تا غربالگری سلامت بروز رسانی شود. اگر دانشآموزی حال عمومی مناسبی نداشته باشد یا با علائمی همچون تب به طور ناگهانی در مدرسه مواجه شود، در اتاقی مجزا ایزولاسیون موقت شود و در اسرع وقت به مراکز خدمات جامع سلامت ارجاع داده شود. در صورتی که دانشآموز یا معلم به بیماری کووید19 مبتلا شود حداقل تا 14 روز پس از بهبود علائم نباید در مدارس حاضر شوند.
وی در خصوص راستیآزمایی ابتلا یا عدم ابتلای دانشآموزان و معلمان به ویروس کرونا، افزود: طبیعتا با ثبتنام در سامانه www.salamat.gov.ir این موضوع از طریق همکاران ما در وزارت بهداشت بررسی میشود و اگر علامتی داشته باشند، از طریق این سامانه پیگیری میشوند. بازگشت به کار و تحصیل در مدارس منوط به گواهی پزشک است.
اردلان تاکید کرد: برنامههایی مانند مراسم صبحگاه، اردو، گردهماییها و...که منجر به تجمع دانشآموزان شوند تا زمان اعلام رسمی انتهای اپیدمی کرونا لغو میشود و استراحت بین کلاسهای دانشاموزان در حداقل زمان ممکن صورت میگیرد.
وی درخصوص برنامههای این وزارتخانه برای سنجش سلامت نوآموزان در شرایط کرونایی، تصریح کرد: دستورالعمل این امر نیز نوشته شده است و قرار است با رعایت شرایط ویژه کرونا و نوبتدهی و فاصلهگذاری اجتماعی مناسب انجام میشود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی
قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای تره بار اعلام شد
کشف ۲۰۰ میلیاردی ابزار کار قاچاق در تهران
ایران جزو ۴ کشور برتر در زمینه رشد شاخص توسعه انسانی است
سراج: بسیج محلات خط مقدم مقابله با آسیبهای اجتماعی است
رشد ۱۸ درصدی نوسازی تاکسیها در مقایسه با سال گذشته
جزئیات برنامههای مجمع شهرداران در سالگرد شهادت شهید سلیمانی
۲۴۷ عملیات امدادونجات طی ۷۲ ساعت گذشته صورت گرفت
کاظمی: حداقل ۱۰۰ هزار کتابخانه مدرسه باید ایجاد شود
هشدار درباره فعالیت کلاهبرداران در لباس پستچی
مراسم ترحیم حجتالاسلام شوشتری در مسجد ارک برگزار شد
ولیزاده: با همکاری بسیج برخی محلهای غیر قانونی سقط جنین جمع شد
امروز بزرگترین تهدید پیش روی نظام حوزه مسائل اجتماعی است
دوره مهارت آموزی کتابخوانی برای معلمان برگزار میشود/ قادر به تامین کتابخانه برای همه مدارس نیستیم
سازمان محیط زیست پیگیر افزایش حمایت قضایی از محیط بانان
آمادگی شرکت واحد برای مشارکت در طرح من شهردارم
ناکامی قاچاقچیان سوخت گازوئیل
ولیزاده: تفکر بسیج در منطقه و جبهه مقاومت راهگشا است