میرنیوز
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، اسحاق جهانگیری در نشست با معاونان و مدیران ارشد آموزش و پرورش تاکید کرد: سرمایه انسانی مهمترین سرمایه کشور است که سنگ بنا و خشت نخست آن در آموزش و پرورش شکل میگیرد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه یکی از مهمترین رسالتها و مسئولیتهای دولت توجه به سرمایه انسانی به عنوان کانون اصلی توسعه ایران بوده است، تصریح کرد: هیچ سرمایهگذاری در کشور مهمتر از سرمایهگذاری در نیروی انسانی نیست و هر هزینهای در آموزش و پرورش هزینه سرمایهای است که میتواند در سریعترین زمان بازدهی داشته باشد.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش و مدرسه بهعنوان کانون توسعه و معلم به عنوان ابزار توسعه حتما باید مورد توجه قرار گیرند و من دست تک تک معلمان را که در این شرایط دشوار کشور به رسالت خود پایبند هستند میبوسم.آنها به عنوان نخبگان جامعه توجه دارند که دولتشان در چه شرایطی قرار دارد و منابع آن با توجه به اعمال تحریمهای ظالمانه و حوادث غیرمترقبه نظیر شیوع بیماری کرونا در چه وضعیت قرار گرفته است.
جهانگیری با اشاره به اینکه معلمان و پزشکان در همه نظرسنجیها به عنوان گروههای مرجع و مورد اعتماد مردم قرار داشتهاند، خاطر نشان کرد: حرف و سخن فرهنگیان تاثیر بسزایی در میان مردم دارد و نخبگان و معلمان باید شرایط کشور را برای مردم ترسیم کنند و نسبت به مسائل بی تفاوت نباشند زیرا در این صورت ممکن است تاب آوری کشور ضعیف شود.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه آمریکاییها با تحریم، جنگ اقتصادی وسیعی علیه ملت ایران به راه انداختند، گفت: هدف آنها این بود که نظام جمهوری اسلامی ایران را ساقط کنند وقتی نتوانستند به دنبال فروپاشی اقتصاد کشور رفتند و خوشبختانه در این زمینه موفقیتی کسب نکردند و امروز به اینجا رسیدهاند که از ایران میخواهند با آنها مذاکره کند و این نشانه مایوس شدن آنها از تحریمها است.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور در پی تحریمهای گسترده نفتی و بانکی و حمل و نقل گفت: در موضوع کرونا ایران نشان داد که با وجود مشکلات، عملکرد قابل توجهی نسبت به کشورهای دیگر دنیا داشته است. ما نه از نظر درمانی و پزشکی با مشکل روبرو شدیم و نه به لحاظ تامین کالاهای مورد نیاز مردم در بازار کمبودی مشاهده شد.
جهانگیری گفت: اجرای طرح تحول سلامت که منجر به ایجاد زیرساختها و افزایش ظرفیت بیمارستانی کشور شد از یک سو و ایجاد پرونده سلامت برای 80 میلیون نفر جمعیت کشور از سوی دیگر باعث شد که با خدمات گسترده کادر پزشکی و درمانی کارنامه خوبی در مقابله با کرونا به ثبت برسد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: عملکرد ممتاز دولت باعث شد که ما همانند برخی کشورهای دیگر شاهد قحطی یا غارت فروشگاهها نباشیم البته ایرانیها نیز نسبت به کمبود کالا دغدغه داشتند و وقتی احساس کردند که ممکن است به خاطر قرنطینه نتوانند از منازل خود خارج شوند در یک روز 5 برابر روزهای مشابه از فروشگاهها خرید انجام شد اما با ذخیرهسازی و برنامهریزی خوبی که انجام شده بود بلافاصله قفسه فروشگاهها پر شد و مردم نسبت به تامین کالاهای مورد نیازشان اطمینان پیدا کردند.
وی با اشاره به تولید کالاهای مورد نیاز کادر پزشکی و درمانی و مردم در 90 روز گذشته برای مقابله با کرونا گفت: در روزهای اول از بابت اینکه کادر درمانی کشور امکانات حفاظتی نداشتند دچار دغدغه بودیم چرا که کسی پیش بینی نمیکرد بیماری با این وسعت دامنگیر کشور شود اما امروز در تولید ماسک، کیت تشخیص و سایر تجهیزات پزشکی مورد نیاز علاوه بر تامین نیازهای داخلی به کشورهای دیگر صادرات انجام میدهیم.
جهانگیری در ادامه با بیان اینکه امروز همه بخشها تحت تاثیر پدیده نوظهور کرونا قرار گرفتهاند، متذکر شد: براساس گفته مسئولین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هنوز ابعاد مختلف این ویروس ناشناخته است و با وجود آنکه تصور میکردیم تا حد زیادی در ایران کنترل شده، اما به یکباره چهره خشنی از این ویروس در استان خوزستان مشاهده شد و این یعنی جزئیات و ابعاد این ویروس هنوز برای کسی معلوم نشده است.
معاون اول رئیس جمهور ویروس کرونا را ویروسی عالمگیر توصیف کرد و افزود: این ویروس بخشهای مختلف اقتصادی و اجتماعی را در سراسر دنیا درگیر کرده است و تقریبا توافق و اجماعی در میان همه نخبگان دنیا وجود دارد مبنی بر اینکه ویروس کرونا منجر به اتفاقاتی در دنیا خواهد شد که بی سابقه است و حتی آثار رکود اقتصادی ناشی از آن وحشتناکتر از رکود جهانی اقتصاد در سال 1930 میلادی خواهد بود.
وی افزود: تقریبا در همه کشورهای بزرگ دنیا، مدارس و دانشگاهها به دلیل شیوع کرونا تعطیل شدهاند و هر کشوری براساس توانمندی خود تلاش کرده است آثار شیوع کرونا را در موضوع آموزش تا حد ممکن کاهش دهد و با تدابیر و راهکارهایی مانع از آسیب رسیدن به بخش آموزش شود.
جهانگیری بیان کرد: مجموعه آموزش و پرورش کشور ما که با 14 میلیون دانش آموز سر و کار دارد باید دغدغهاش این باشد که حالا که مدارس و مراکز آموزشی تعطیل شدهاند، به نحوی برنامهریزی کند که دانشآموزان و دانشجویان از درس عقب نمانند.
معاون اول رییس جمهور مجموع اقدامات انجام شده وزارت آموزش و پرورش برای جبران تعطیلی مدارس را قابل تقدیر توصیف کرد و گفت: اینکه یک خانم معلم که در بیمارستان بستری است و امکان آموزش حضوری به دانش آموزان را ندارد، با استفاده از ابزار فضای مجازی مطالب درسی را به دانشآموزان منتقل میکند، صحنهای زیبا و ماندگار است که باید در تاریخ ثبت شود.
وی افزود: اینکه یک خانم معلم به دلیل آنکه برخی دانش آموزان در یک روستا به ابزار فضای مجازی دسترسی ندارند به سراغ آنها میرود و برای تک تک آنها تدریس میکند، این اقدام برای اینکه چراغ علم کم سو نشود نوعی از خودگذشتگی است و بی تردید نمونههای متعدد و فراوانی از این دست وجود دارد که صدا و سیما به عنوان نمونه فقط چند مورد از آنها را منعکس کرده است.
جهانگیری ایجاد و راه اندازی شبکه آموزش دانشآموزان (شاد) را کاری بزرگ ارزیابی و تصریح کرد: اینکه ظرف یک مدت کوتاه ابزاری با این فراگیری طراحی و اجرا شود به گونهای که 13.5 میلیون دانش آموز عضو آن شوند و مدیران، معلمان و دانش آموزان از آن خدمات دریافت کنند افتخاری بزرگ برای کشور است.
معاون اول رئیس جمهور خاطر نشان کرد: تا پیش از شیوع کرونا اینکه دانشآموزان به دلیل آسیبهای احتمالی تلفن همراه به مدارس نبرند یک دغدغه برای مسئولین مدارس بود اما امروز مدرسه به درون تلفن همراه آمده است و هر خانهای به مدرسه تبدیل شده است.
وی ادامه داد: این تغییرات را نباید ساده تلقی کنیم. یکی از دلایلی که گفته میشود زندگی در شرایط پس از کرونا نمی تواند به روال گذشته باز گردد همین تغییرات است که نمونه آن در حوزه آموزش بسیار قابل توجه است.
جهانگیری با اشاره به اینکه در حال حاضر روزهای پایانی سال تحصیلی را سپری میکنیم، افزود: امتحانات نیز مطابق با برنامه ریزیهای انجام شده برگزار خواهد شد اما برای سال تحصیلی آینده باید پیش بینیهای لازم و سناریوهای احتمالی مختلف را بررسی کنیم.
معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: تقریبا وجه غالب سیاستمداران دنیا در آمریکا، اروپا و دیگر کشورها معتقدند که ویروس کرونا همچنان با ما هست و باید شیوه زندگی خود را متناسب با آن تغییر دهیم تا زمانی که دارو و واکسن قطعی این ویروس تولید شود.
وی با تاکید بر اینکه برای سال تحصیلی آینده باید سناریوهای مختلف بدبینانه و خوشبینانه را مدنظر قرار دهیم چرا که این امکان نیز وجود دارد که وضعیت از این که هست نیز بدتر شود، گفت: حتی برخی پزشکان بر این باور هستند که احتمال دارد از پاییز سال جاری شاهد شیوع شدید ویروس کرونا باشیم بنابراین باید از هم اکنون برنامهریزیهای لازم را انجام دهیم تا پرچم تدریس و علم و دانش برقرار باشد.
جهانگیری گفت: برای خوشبینانهترین حالت که این ویروس در حدی مهار شود نیز تصور اینکه شرایط به گذشته باز میگردد تصور نادرستی است چرا که دیگر امکان برگزاری کلاسهای آموزشی با تراکم و تجمع دانش آموزان میسر نخواهد بود و باید برای سال تحصیلی 1399ـ 1400 روشها و راهکارهایی را متفاوت از روال عادی تشکیل کلاسهای درس در نظر بگیریم که در صورت برگزاری کلاسهای درس چه تعداد از دانشآموزان میتوانند در یک کلاس حضور داشته باشند و چند روز از هفته امکان کلاس حضوری وجود دارد و چند روز از طریق فضای مجازی برگزار خواهد شد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین خواستار بررسی و شناسایی نقاط قوت و نقاط ضعف شبکه آموزش دانش آموزان (شاد) شد و گفت: سه ماه تابستان فرصتی است که ضعفهای این برنامه برطرف شود و به گونهای اصلاح شود تا محیط آن برای دانش آموز جذاب باشد و در عین حال بتواند نیاز واقعی تدریس و آموزش را تامین کند.
وی همچنین با اشاره به اینکه خانوادهها در مدت اخیر بیش از گذشته با امر آموزش و پرورش درگیر شدند، گفت: تا پیش از شیوع کرونا، خانوادهها هر از گاهی در جلسات انجمن اولیا و مربیان شرکت میکردند اما حالا وقت زیادی از خانوادهها صرف موضوع آموزش دانشآموزان میشود و خانوادهها با تمام ظرفیت به کمک آموزش و پرورش آمدهاند تا به تحصیل دانشآموزان آسیبی وارد نشود.
جهانگیری تصریح کرد: پیام اصلی این نشست این است که آموزش و پرورش باید برنامه و پیش بینیهای لازم را برای سال تحصیلی آینده با دقت تدوین کند و از طریق تعامل و همفکری با وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی و ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، برنامهای متناسب با شرایط و سناریوهای مختلف تدوین کند.
وی افزود: حتی برخی اساتید دانشگاه و اعضای هیئت علمی میگویند که باید برای آمادگی جهت تدریس در کلاس.های فضای مجازی سه برابر مدت زمان حضور در کلاسهای درس وقت صرف کنند چرا که معتقدند کلاسهای فضای مجازی در فضایی شیشه ای و شفاف برگزار میشود که میتواند مورد قضاوت همگان قرار گیرد.
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود یکی از پیامدهای کرونا را حذف و تغییر برخی فرایندهای زائد برشمرد و گفت: شرایط کرونایی فرصتی را فراهم کرد تا با استفاده از فضای مجازی جلسات از طریق ویدئو کنفرانس و با هزینههای اندک اما پربازده برگزار شود.
جهانگیری با اشاره به خدمات گسترده شبکه ملی اطلاعات در ایام شیوع کرونا تصریح کرد: متاسفانه جرأت و اراده کافی برای اصلاح برخی روشها و شیوههای سنتی در کشور وجود ندارد. تا پیش از این برای دریافت یک وام قرض الحسنه متقاضیان مجبور بودند حداقل چند بار به بانک مراجعه کنند اما به حکم کرونا موفق شدیم ظرف یک ماه برای 20 میلیون خانوار وام یک میلیون تومانی بدون مراجعه به بانک واریز کنیم و این نشان میدهد که اگر اراده و انگیزه وجود داشته باشد، میتوان کاری کرد که از سختیها و بروکراسیهای زندگی مردم کاسته شود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به تاکید رییس جمهور در جلسه هیات دولت مبنی بر اینکه تسهیلات 50 هزار میلیارد تومانی برای کمک به بنگاههای آسیب دیده از شرایط کرونا نیز باید به شکلی آسان و بدون سختی پرداخت شود، افزود: رییس جمهور تاکید کرده است که باید ظرف یک ماه و تا پایان خرداد این تسهیلات پرداخت شود که من میگویم در بدبینانه ترین حالت اگر یک ماه نشد حتما باید ظرف دو ماه انجام شود.
وی با اشاره به یکی از جلسات بررسی آسیبهای اجتماعی و حاشیه نشینی با حضور مقام معظم رهبری در سال 95 تصریح کرد: در آن جلسه پیشنهاد کردم که تسهیلاتی برای روستاها در نظر گرفته شود تا از مهاجرت آنها به حاشیه شهرها جلوگیری شود و بتوانند در روستاهای خود اشتغالزایی کنند که رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند که این پیشنهاد دقیقی است و از رییس مجلس خواستند که آن را به شکل دو فوریتی و سه فوریتی مورد بررسی قرار دهند.
جهانگیری افزود: پس از تصویب و اجرایی شدن این برنامه در حالی که در سال 99 هستیم از 1.5 میلیارد دلار در نظر گرفته شده برای اجرای این طرح، هنوز 7 هزار میلیارد تومان باقی مانده تا به صورت تسهیلات پرداخت شود.
معاون اول رئیس جمهور خاطر نشان کرد: اگر تا پیش از شیوع کرونا از وزارت آموزش و پرورش میخواستیم که طرحی ارائه کند که براساس آن بخشی از آموزش از طریق فضای مجازی انجام شود، شاید گزارشی ارائه و اعلام می شد که این برنامه ظرف 20 سال تدوین و اجرایی خواهد شد اما امروز به خاطر شرایط کرونا ظرف مدتی اندک این برنامهریزی انجام شده که براساس گزارش مسئولین آموزش و پرورش، هیچ آسیبی نیز به روند تدریس و آموزش دانش آموزان وارد نشده است.
جهانگیری ضمن ابراز خرسندی از موافقت هیئت دولت با طرح رتبهبندی معلمان گفت: با وجود همه محدودیتها دولت تلاش کرده است تا وضعیت حقوقی و معیشتی فرهنگیان کشور را ارتقا بخشد و باید این اقدامات با توجه به همه محدودیتها برای جامعه معلمان به خوبی توضیح داده شود. معلمان ما انسانهای شریفی هستند که وضعیت موجود را درک میکنند.
وی در خصوص پاداش پایان خدمت بازنشستگان و موضوع ارز مورد نیاز برای تامین کاغذ کتابهای آموزشی، گفت: این مسائل نیز مورد توجه دولت قرار دارد و اقدامات خوبی انجام شده تا مشکلات هر چه سریعتر مرتفع شود.
جهانگیری سپس از تصمیم اتخاذ شده برای استفاده از ظرفیت فارغ التحصیلان سایر دانشگاهها در بحث آموزش استقبال کرد و گفت: بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاههای دیگر هستند که علاقمند به کار در آموزش و پروش هستند و نباید در به روی آنها بسته باشد. حتما درباره کمبود نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش با سازمان امور اداری و استخدامی مذاکره و توافق انجام شود تا این مشکل نیز کاهش یابد.
معاون اول رئیس جمهور اولویت بندی در اجرای سند تحول آموزش و پرورش را کاری خوب توصیف کرد و گفت: روی این موضوع تمرکز انجام شود تا مردم و نهادهای بالادستی متوجه شوند که اجرای این برنامههای اولویت دار چه آثار مطلوبی برجای خواهد گذاشت.
وی همچنین در خصوص سهم آموزش و پرورش در مهارت آموزی فارغ التحصیلان گفت: باید فارغ التحصیلان مدارس مهارت کار در صنایع و کارخانهها را داشته باشند و خوب است که این وزارتخانه فارغ التحصیلان هنرستانهای خود را بعد از اتمام دوره تحصیل پیگیری کند که در کجا و چگونه مشغول به کار شدند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
مجتمع هزار واحدی مروارید غرب تهران سنددار شد
بانک تجارت نحوه محاسبه جریمه دیر کرد تسهیلات را اصلاح کرد
ایجاد مسیر گردشگری ۴۷ کیلومتری در حد فاصل بوستانهای فدک
نمایش آثار زیرلعابی و بدل چینیهای استادان نایین در عصر قاجار
طرح بهزیست محله از سوی بهزیستی اجرا میشود
هشدار به مسافران مترو در خصوص فروش کارت بلیت با شارژ نامحدود
اداره پایتخت بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست
سخنگوی شهرداری تهران به کلیسای ارامنه رفت
باند سارقان سند نمره کار متلاشی شد
رونمایی از دیوارنگاره شهید ترور سید مجتبی هاشمی
دستگیری باند دلالان ارز تقلبی در میدان آزادی
محمدی: انتقال زباله از ساری به تهران برای حل بحران در این شهر بود
تعاونی روستایی حامی طرحهای نوین کشاورزی
گزارش سازمان بازرسی درباره آشوراده؛ اقدام موثر برای دریافت عوارض آلایندگی
نه قانون و نه عرف به شورا اجازه دخالت در انتصابات شهرداری نمیدهد
اولین آزمون اختبار وکالت تخصصی رشته دعاوی مالیاتی برگزار شد
رشد ۵ درصدی تصادفات فوتی زنان
جزئیات سومین جلسه رسیدگی به پرونده موسوم به چای دبش منتشر شد
یک واحد صنفی نانوایی به دلیل عرضه خارج از شبکه آرد محکوم شد
۲۶ سردیس از مفاخر و چهرههای ماندگار در شهر تهران رونمایی میشود
جایگاه دار سوخت ۷۰ میلیارد جریمه شد
یک معدن ناایمن با دستور قضایی بسته شد
آغاز ثبت نام حج تمتع از امروز
بارش برف و باران از امشب در تهران؛ آمادهباش نیروهای خدمات شهری
توصیههای پلیس راه برای انجام سفرهای زمستانی
جرایم یکساله از امروز برای رانندگان پیامک میشود؛ سقف خلافی برای توقیف خودرو
ارائه بیش از ۲۰۰ طرح از سوی زنان کنشگر مسجدمحور پایتخت
هشدار پلیس درباره خاموشی چراغهای جادهها و افزایش خطر تصادفات
تداوم هوای آلوده در تهران؛ وضعیت همچنان نارنجی
کاهش تأثیر تحریمها بر توانمندسازی زنان