میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، حیبالله مسعودی فرید در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت مسئله فرزندخواندگی اظهار کرد: این موضوع در همه جا دنیا از اهمیت ویژهای برخوردار است و دولتها نظارت خاص و ویژهای بر فرآیند واگذاری کودک به خانوادهها نظارت دارند. همچنین پس از واگذاری کودک به خانواده نظارتهای ویژهای دارند.
وی تصریح کرد: زمانی که کودک وارد یک خانواده میشود قاعدتاً باید آن خانواده صلاحیت لازم را در تمام لحاظ از جمله اخلاقی، روانی و… داشته باشند و اینکه توان لازم را برای نگهداری کودک داشته باشند علاوه بر آنکه خانوادهها اعتیاد به مواد مخدر نداشته باشد و از تمکن مالی لازم برای نگهداری کودک باشد.
مسعودی فرید با اشاره به تغییرات صورت گرفته در قانون ۹۲ مجلس شورای اسلامی نسبت به قانون سال ۵۳ گفت: این قانون بسیار مترقیتر است چرا که در این قانون امکان فرزندخواندگی را بیشتر کرده و آمارهای سازمان بهزیستی نیز بر این مسئله را تأیید میکند و در واقع هر ساله حداقل بین ۲۰ تا ۳۰ درصد واگذاری کودکان به خانوادهها افزایش یافته است و سالانه نزدیک به ۱۷۰۰ تا ۲۰۰۰ کودک در انواع فرزندخواندگی به خانوادههای مختلف سپرده میشوند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: در قانون جدید که در سال ۹۲ در مجلس شورای اسلامی مصوب شد و آئیننامههای آن در سال ۹۴ به تصویب هئیت دولت رسید حتی خانوادههای که دارای فرزند هستند نیز متقاضی فرزندخواندگی و کودک را به فرزندخواندگی بگیرند و چنانچه کودکی پدر و مادر داشته باشد و عدم صلاحیت خانواده برای قاضی احراز شود، میتواند با اعلام حکم سلب حضانت کودک را به خانواده دیگری تحت عنوان فرزندخوانده واگذار کند.
وی اضافه کرد: در قانون قبلی رده سنی برای فرزندخواندگی زیر ۱۲ سال بود اما هم اینکه تا ۱۶ سالگی این احتمال وجود دارد که این موضوع مورد استقبال خانوادهها قرار گرفته است. همچنین در طی سالهای گذشته فرایند واگذاری کودکان دارای بیماری خاص افزایش یافته است به عنوان مثال در سال ۹۸ نزدیک به ۱۶۰ کودک دارای بیماریهای خاص به فرزندخواندگی سپرده شدند علاوه بر اینکه ۱۳۰ کودک دختر را نیز به خانمهای مجرد بالای ۳۰ سال به عنوان فرزندخواندگی سپرده شده است.
فرید با اشاره به اینکه فرایند فرزندخواندگی باید بر اساس قوانین و مقررات انجام شود، افزود: اخیراً مواردی در ارتباط با خرید و فروش کودکان مطرح شده است که باید اعلام کنیم که این موارد غیرقانونی است و قابل پیگرد است. در واقع هم فرد فروشنده و هم خریدار تخلف میکنند این موارد میتواند حکم قاچاق کودک را داشته باشد که در همین زمینه جلسات متعدی با پلیس فتا و قوه قضائیه داشتیم و این جلسات به طور مدام وجود دارد و با این افراد برخورد قاطع صورت میگیرد.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: نکته حائز اهمیت این است که باید فرآیند واگذاری کودک مشخص باشد و تقریباً کسانی که در فرآیند غیرقانونی واگذاری کودک قرار میگیرند کسانی هستند که شرایط لازم و صلاحیت مورد نظر را برای واگذاری کودک ندارند و براساس تحقیقاتی که در بیش از ۱۰ کشور انجام شده است فرآیند واگذاری کودک سختگیرانهتر است و صلاحیت خانواده متقاضی از جهات مختلف مورد بررسی قرار میگیرد.
مسعودی فرید با مطرح کردن این پرسش که چرا تمام نظارتهای بهزیستی در فرآیند واگذاری کودک قبل از واگذاری انجام میشود، گفت: اگر در این فرایند دقت نشود آسیب روحی جدی به کودک وارد میشود و اگر توجه لازم در فرایند صورت نگیرد و کودک را با بیتوجهی به خانوادهای واگذار کنیم این کودک ممکن است آسیب ببیند و این آسیب قابل جبران نیست و لطمات زیادی را به کودک وارد میکند و سازمان بهزیستی هر نوع آگهی در رابطه با خرید و فروش کودگ ببیند پیگیری خواهد کرد که البته برخی از این آگهیها فیک است. از هموطنان درخواست میشود با هر نوع آگهی که در ارتباط با خرید و فروش نوزاد مواجه شدند این موارد را به موارد قضائی و انتظامی و اطلاعاتی گزارش دهند تا دستگاه مسئول با افراد خاطر برخورد کنند همچنین میتواند به بهزیستی اطلاع دهند و همکاران ما در بهزیستی پیگیریهای لازم را برای این موضوع به عمل خواهند آورد و خدای نکرده کودکانی که در خارج از قانونی و مرسوم بهزیستی به عنوان فرزندخواندگی واگذار شوند ممکن است با قاچاق اعضای کودکان و استفاده از آنها برای تکدیگری، مواد مخدر مورد استفاده قرار بگیرند و تبعات این موضوع مشمول فرد خریدار و فروشنده خواهد بد.
وی همچنین به سامانه فرزندخواندگی اشاره کرد و گفت: در این زمینه ما بنا داریم شفافیت لازم را در فرآیند واگذاری کودکان فراهم کنیم و دسترسی آسانتری را برای کسانی که متقاضی فرزند هستند فراهم کنیم و بر فرآیند واگذاری کودکان نظارت داشته باشیم.
منبع : خبرگزاری مهر
میدری: امکانات خدماتی و درمانی برای کمک به زلزلهزدگان خوزستان بسیج شود
امام موسی صدر توانمندسازی زنان را یکی از ارکان محرومیتزدایی میدانست
الگوی امام موسی صدر در محرومیتزدایی تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود
ششمین دوره شب های شعر انقلاب برگزار شد
آمادهباش امدادگران هلال احمر در ۵ استان کشور
روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیرمحمد خالقی
القاصی: ۱۳۰ مرکز دپو سوخت قاچاق در استان شناسایی شده است
مرمت کاخ صاحبقرانیه در دستور کار قرار گرفت
برنامه ریزی جهت برگزاری ۳۵ساعت کلاس آموزشی برای حجاج
فرماندهی یگانهای حفاظتی تکیهگاه دستگاهها و سازمانها است
درگیری فراجا با اشرار مسلح
بیانیه «گام دوم انقلاب» یکی از اساسی ترین سند های بالا دستی معماری آینده پلیس است
برپایی مراسم شب احیا در برخی از مساجد تاریخی
اعتبارات تکمیل تصفیهخانههای فاضلاب جنوب غرب تهران در مسیر تأمین
روشهای مشارکت مردم در جشن نیکوکاری اعلام شد
تشکیل کارگروه ویژه برای توسعه بازارهای محلی
عملیات عمرانی مسیر تراموا در منطقه ۶ تهران
دستگیری یک هزار و ۴۰۰ نفر از اعضای شرکت بازاریابی شبکهای
اتمام ۳۰ پروژه مطالعاتی صنعتی بنیاد مستضعفان
بازدید سفرا و دیپلماتهای خارجی از جاذبههای گردشگری تهران
روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیر محمد خالقی
راهاندازی اینترنت رایگان در پردیس مسافری شرق تهران
کشته و مجروح شدن ۲ نفر در پی تیراندازی در میلان
هشدار به پلتفرمهای ثبت آگهی درباره کلاهبرداریهای حوزه وام
فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اسفند ماه سال ۱۴۰۳
دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا تصویب شد
۱ کشته و ۱ مجروح در پی تیراندازی در میلان
آتش سوزی در کارخانه ای در پنجاب پاکستان ۲ کشته و ۳ زخمی برجای گذاشت
خلیلی: مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست
همکاری نیروهای متخصص غار علیصدر با کشورهای خارجی