میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، جلسه فوقالعاده امروز شورای شهر تهران برای بررسی پروندههایی که برای تشخیص «باغ» و «غیرباغ» بودن به شورا ارسال شده بودند، برگزار شد.
اولین پرونده مربوط به مِلکی به وسعت ۲۲۰ هزار و ۹۱۲ متری بود.
محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در این زمینه گفت: هماکنون این ملک ۱۸۶۰ اصله درخت دارد. با توجه به متراژ ملک، باید حد نصاب اصلههای درختان ۱۱ هزار و ۵۸۰ باشد.
وی ادامه داد: با توجه به این موضوع، رأی کمیسیون شهرسازی و معماری مبنی بر باغ نبودن ملک است.
سالاری افزود: این پرونده در شورای عالی معماری و شهرسازی و همچنین ستاد بازآفرینی شهرداری تهران نیز بررسی شده، ملک مذکور برای کارکنان ایرانخودرو بوده و حدود ۱۰۰۰ ساکن دارد. آنها با توجه به فرسوده بودن ساختمانها، تقاضای نوسازی دارند.
در ادامه حجت نظری عضو شورای شهر تهران در واکنش به نظر کمیسیون شهرسازی و معماری گفت: اگر این ملک، باغ هم شناخته شود، باز هم میتواند اقدام به نوسازی کند بنابراین دلیلی وجود ندارد که حتماً برای نوسازی، رأی غیرباغ بدهیم. اگر مالکان تمایل به صدور پروانه غیرباغ دارند، حتما میخواهند بارگذاری بیشتری انجام دهند.
محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در واکنش به این پرونده اظهار داشت: ما میتوانیم شرط کنیم که در صورت بارگذاری، همه درختان موجود در محوطه این ملک حفظ شود البته این ملک با توجه به ادعای ایرانخودرو مشکلاتی هم دارد.
زهرا صدراعظمنوری عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه این ملک ذینفعان متعددی دارد و ساکنان آن بیشتر از دهکهای پایین جامعه محسوب میشوند، گفت: این ملک از نظر مسائل بهداشتی و محیطزیستی مشکلاتی دارد که باید رفع شود.
وی ادامه داد: معتقدم برای حفظ درختان ملک، صلاحیت بررسی این پرونده در حد کمیسیون ماده ۵ است تا این کمیسیون تصمیمگیری کند با کمترین خسارت، ملک تخریب و نوسازی شود.
شهربانو امانی عضو دیگر شورای شهر تهران در تذکری آئیننامهای گفت: ما اینجا هستیم تا باغ یا غیرباغ بودن ملک را مشخص کنیم. آیا ما میتوانیم علاوه بر تشخیص باغ یا غیرباغ بودن، توصیه کنیم در صورتی ملک ساخته شود که درختان حفظ شوند؟
رئیس شورای شهر تهران در واکنش به این موضوع گفت: ما این مسئله را ذکر میکنیم ولی اینکه چنین اقدامی انجام شود یا خیر، به نظارت ما بستگی دارد.
حجت نظری با تائید صحبتهای شهربانو امانی گفت: ما نمیتوانیم فارغ از باغ بودن یا نبودن توصیهای کنیم.
در ادامه نژادبهرام با اشاره به وضعیت وخیم ساختمانهای موجود در این ملک گفت: باید ساکنان هر سه روز یکبار فاضلاب را تخلیه کنند تا بالا نزد. طبقه اول ساختمانهای این ملک با مشکل جدی وجود حشرات و ورود فاضلاب روبرو شده و حتی برخی از این ساختمانها نیز کج شدهاند.
در نهایت اعضای شورای شهر تهران به این ملک رأی «غیرباغ» دادند.
در ادامه پس از آنکه ملکی در محدوده میدان هروی تمام شرایط باغ شدن را داشت، اعضای شورای شهر تهران به سراغ بررسی ملکی در محدوده منطقه ۳ و خیابان شریعتی رفتند.
طبق توضیحات محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری، این پرونده تجمیع شده از دو ملک غربی و شرقی است که ملک غربی باید حدود ۱۹ درخت داشته باشد اما فعلاً فقط ۶ اصله درخت دارد. ملک شرقی نیز باید حدود ۲۶ اصله درخت داشته باشد، اما اکنون فقط ۱۳ اصله درخت دارد.
وی در قرائت نظر کمیسیون شهرسازی و معماری گفت: معتقدیم این پرونده و ملک مذکور، باغ نیست.
نوری نماینده شورا در کمیسیون ماده ۷ قانون حفظ و گسترش فضای سبز شهر تهران گفت: اینکه حال فعلی درختان ملک چگونه است، ملاک نیست زیرا از اوایل دهه ۹۰ تا چند سال پیش، درختان تهران قلع و قمع شدهاند.
وی ادامه داد: محیط بُنهای درختان ملک شرقی این پرونده در حدود ۱۷۵ سانتیمتر، ۲۵۵ سانتیمتر و ۱۳۹ سانتیمتر هستند و این یعنی سابقه وجود درختان به سالها پیش بازمیگردد.
نوری تأکید کرد: نمیتوانیم بگوییم چون این دو ملک با هم تجمیع شدهاند، باید به پروندهشان رأی «غیرباغ» بدهیم. باید هر دو پرونده به صورت جدا بررسی شوند و طبق دستورالعمل ماده ۱۴ قانون شهرداریها، برای ملکی که رأی «غیرباغ» میگیرد و تجمیع میشود، حقوقی در نظر گرفته خواهد شد.
در نهایت مطابق با رأی اعضای شورای شهر تهران، ملک شرقی «باغ» و ملک غربی، «غیرباغ» شناخته شده است.
اعضا بعد از تشخیص ملکی در منطقه ۴ به عنوان «باغ»، به سراغ ملکی ۷۰۲ متری در محدوده میدان تجریش رفتند.
طبق گزارشی که محمد سالاری ارائه داد، این ملک هم عمارت، هم دکان و هم باغ بوده است. بیشتر مساحت این ملک، ساختمان است و به همین دلیل با توجه به مساحت کم برای باغچه موجود، کمیسیون اعلام کرده که این ملک، باغ نیست.
نوری دیگر عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه نمیشود گفت چون ملکی هم امارت داشته و هم دکان، بنابراین «باغ» نیست، اضافه کرد: محیط بُنهای درختان موجود در این ملک ۱۸۰، ۱۱۲ و ۱۵۰ بوده است بنابراین باید برای تعیین تکلیف این پرونده، به بنهای درختان توجه داشت.
علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با اعتراض نسبت به اینکه چرا ما مدام به پروندهها رأی «باغ» میدهیم، گفت: وقتی همه پروندهها را باغ کنیم، دیگر تمایلی ندارد در خانهاش، درخت بکارد زیرا هراس دارد که در آینده ملک، باغ شناخته شود.
نظری عضو دیگر شورای شهر تهران خطاب به سالاری گفت: اگر رئیس مجلس تخلفی کند، باید بگوییم اما اگر فردی عادی تخلف کند و غیرقانونی ۶۰ درصد ملک را بسازد، مهم نیست.
در نهایت ملک مذکور، باغ شناخته نشد.
اعضای شورای شهر تهران پس از تشخیص ملکی به عنوان باغ در منطقه ۵، به سراغ ملکی در منطقه ۲۲ رفتند.
محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: این ملک، باغ نیست.
زهرا صدراعظم نوری گفت: این ملک جزو اراضی جنگلکاری بوده و شهرداری تهران به هیچوجه مجاز نبوده که پروانه ساخت صادر کند.
وی ادامه داد: ملک مذکور به طور غیرقانونی به تعاونی اهلبیت ارائه شده و حال این تعاونی میخواهد ساخت و ساز کند.
نژادبهرام با اشاره به اینکه این ملک در محدوده شهرک مروارید قرار دارد، گفت: سند مادر این ملک میگوید که «زمین است». ملک مذکور در میان ۵۹ ساختمان ساخته یا گودبرداری شده، قرار دارد که در گذشته مجوز گرفته است و نمیشود وقتی همه مالکان اقدام به ساختوساز کردهاند، به این ملک رأی «باغ» بدهیم.
بهاره آروین عضو دیگر شورای شهر تهران در مخالفت با اظهارات نژادبهرام گفت: ملک ۳۱هزار مترمربع است که به هیچ وجه نباید اجازه ساخت در آن داده میشد، چون شهرداری منطقه ۲۲ در گذشته تخلف کرده ما نمیتوانیم بگوییم که ما هم تخلف میکنیم و اجازه ساخت میدهیم.
علی محمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران با بیان اینکه این ملک، ملک شخصی نبوده و جزو اراضی ملی است، در دوره پیش به برخی ارگانها واگذار شده است، گفت: این ملک ۱۲۰۰ هکتاری را خود من شخصاً جنگلکاری کردم و حال ۸۰ درصد آن تخریب شده است.
وی ادامه داد: ما تا جایی که در دوره گذشته زورمان رسید، جلوی تخریب را گرفتیم اما بیش از آن در توان ما نبود و بخش اعظمی از این جنگلکاری نابود شد.
صدراعظم نوری در ادامه با اشاره به اینکه حد نصاب درختان در تشخیص باغ و غیرباغ بودن این ملک ملاک نیست، گفت: این ملک، ملک شخصی نیست که بگوییم حقوق مکتسبه یک فرد ضایع شده، این ملک جزو املاک عمومی است و به هیچ عنوان نباید اهدا میشد تا ساخته شود.
در نهایت با توجه به رأی اعضای شورای شهر تهران، پلاک ثبتی مورد نظر «باغ» شناخته شده است.
در ادامه اعضای شورای شهر تهران با «باغ شدن» ملکی ۱۵۳۷ متری در منطقه ۳ موافقت کردند.
محسن هاشمی در واکنش به این رأی گفت: ما به املاک رأی «باغ» میدهیم و در دوره بعد، آنها به دیوان عدالت اداری شکایت کرده و شورای بعدی به ملک رأی غیرباغ میدهد و ملک ساخته میشود و درآمدش برای دوره بعد خواهد بود.
در ادامه پرونده ملکی در منطقه ۳ از سوی کمیسیون شهرسازی، غیرباغ شناخته شد، مورد اعتراض اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت.
نوری در واکنش به رأی غیرباغ این ملک گفت: این ملک در سال ۸۴ رأی باغ میگیرد و سپس مالک به دیوان عدالت اداری شکایت میکند و دیوان عدالت اداری میگوید که باید پرونده بار دیگر در شورا بررسی شود. تمام کارشناسان در بررسیهای خودشان به این ملک رأی باغ دادند.
وی ادامه داد: از آنجایی که برخی مالکان با اعضای شورای شهر تهران ارتباط دارند و برایشان عریضه مینویسند، باعث شده که اعضا را قانع کنند که ملک، غیرباغ است.
نژادبهرام در واکنش به این مسئله گفت: مطابق با مستندات، این ملک مسکونی است و سند رسمی که باغ شناخته شود هم ندارد.
هاشمی رئیس شورای شهر تهران در ادامه گفت: این ملک، باغ نیست و سوءتفاهم شده است.
نظری در واکنش به سخنان رئیس شورای شهر تهران گفت: ۱۳ نفر از کارشناسان اعلام کردند که ملک، باغ است و شاید حالا و در صحن شورای شهر تهران سوءتفاهم شده است.
در نهایت ملک مذکور از سوی اعضای شورای شهر تهران، باغ شناخته نشد.
در ادامه پروندهای که تجمیع شده از چهار پلاک بود، مورد بررسی قرار گرفت اما از آنجایی که یکی از ملکهای موجود در پرونده، باغ شناخته شد، پرونده برای بررسی به کمیسیون شهرسازی بازمیگردد تا به طور جداگانه هر سند مورد بررسی قرار گیرد.
اعضای شورای شهر تهران پس از «باغ» شناختن دو ملک دیگر، به سراغ ملکی در الهیه رفتند که هر چند طبق گفته امانی عضو شورای شهر تهران پس از قطع و کاشت ناگهانی نهال موجب ایجاد شبهاتی شده و مالک باید جریمه شود، اما سالاری گفت که این ملک، باغ نیست.
نوری در ادامه گفت: وقتی مالکی اقدام به کاشت درخت میکند، یعنی در گذشته جریمه شده و حالا برای جبران آن نهال میکارد وگرنه مالکان که تمایل به کاشت درخت ندارند.
مختاری نیز در توضیح این پرونده گفت: باغی در خیابان فرشته ـ آقابزرگی نیز چنین وضعیتی داشت، مالکان درختان را قطع کرده بود اما شب پیش از بازدید کارشناسان از باغ، اقدام به کاشت نهال کرد. ما با توجه به مستندات و کمک همسایگان، متوجه شدیم که درختان قطع شدهاند و ملک جریمه شده است.
در نهایت با رأی اعضای شورای شهر تهران، ملک مذکور باغ شناخته شد.
منبع : خبرگزاری مهر
اعلام نرخ قطعی حج تمتع تا ۲ ماه آینده
بارگیری ۵ هزار تخته پتو و ۲۰ تن مواد غذایی برای کمک به مردم مظلوم لبنان
مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد
لزوم اصلاح نظام بنگاهداری در صندوقهای بازنشستگی
بیش از ۶ هزار هکتار بافت فرسوده در تهران در مسیر نوسازی
برگزاری رزمایش دریایی محمد رسول الله ۳ مرزبانی فراجا در آب های عمان
کشف بیش از ۷ میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی قاچاق
شناسایی و انهدام باند جاعلان اسناد و املاک موروثی میلیاردی
صدور رای برای نتانیاهو و گالانت یعنی شکست بزرگ آمریکا
١٠ هزار وکیل در دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو گزارش ارائه کردند
تعاونی تامین نیاز واحدهای بومگردی با رویکرد صنایعدستی تشکیل شد
هلال احمر ایران تعهد پایداری به اقدامات بشردوستانه دارد
اجرای بیش از ۲ هزار تن آسفالت در معابر پایانههای مسافری جنوب
موحدی: ضارب امام جمعه کازرون سابقه بمبگذاری داشت
ماجرای اخراج دانشجویان دانشگاه فرهنگیان چه بود؟
خبرنگار مهر سفیر «اطلاع رسانی سلامت در حوادث و بلایا» شد
تفکر بسیجی، بنبستشکن در مسیر مقابله با جبهه استکبار است
اژهای: گاهی برخی گرانیها باعث مسائل روانی برای جامعه هستند
ایجاد ورودیهای جدید برای ایستگاههای متروی مصلا و شهیدبهشتی
حسینی: جریمههای رانندگی مستند با تصاویر پلاک خودرو صادر میشود
دبیرکل و معاون امور بینالملل هلالاحمر عازم بیروت شدند
اژهای: به قولهایی که میدهید عمل کنید
اژهای: تأثیر گرانی بر امنیت اجتماعی جامعه؛ به قولهایی که میدهید عمل کنید
فرهنگ نماز باید توسعه پیدا کند
دستگیری گروگانگیران اتباع خارجی
۱۷ نفر در تصادف اتوبوس در شرق برزیل کشته شدند
۱۳ کشته و ۱۸ زخمی بر اثر رانش زمین و سیل در اندونزی
زاکانی: حمل و نقل عمومی از ۳۴ درصد به ۷۰ درصد ارتقا مییابد
آیلیگ ، یک نرم افزار هیجان انگیز
فضاهای حاشیه رود دره اوین به مجموعه گردشگری باغ سبز تبدیل میشود