میرنیوز
به گزارش ایسنا، علی اعطا صبح امروز در نطق پیش از دستور خود در جلسه شورای شهر تهران با اشاره به زمین لرزه بامداد جمعه در تهران گفت: زلزله بامداد جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۹، تنها تهران و دماوند را نلرزاند؛ زلزله اصلی، لرزهای بود که به جان ما انداخت و کانون زلزله، اعماق ذهن فراموش کار ما بود، چراکه هر بار که زلزله میآید، مدتی سرگرم میشویم. قصد میکنیم طرحی نو ایجاد کنیم و برای ایمنسازی عاجل بافتهای فرسوده و ساختمانهای بلندمرتبه و اماکن پرخطر دیگر، طرح و برنامه میریزیم و دستگاههای مختلف، ارائه طرح میکنند و مدتی سرمان گرم است اما بعد تدریجا فراموش میکنیم و موضوع و اولویتی دیگر ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه شهر تهران به لحاظ مخاطرات طبیعی شرایط ویژهای دارد بگونه ای که برمبنای مطالعات سازمان مدیریت بحران تهران، در تهران و اطراف آن ۸۰ کیلومتر مربع پهنه گسلی شناسایی شده است و از این میان حدود ۴۷ متر مربع در درون محدوده شهر قرار دارد، گفت: در محدوده شهر تهران و ارتفاعات بالادست آن، حدود ۱۰ هزار و ۹۱۴ هکتار زمین لغزش شناسایی شده که تاسیسات و ساختمانهای زیادی را در معرض تهدید قرار داده است و خوشبختانه تهران طی بیش از ۱۵۰ سال خسارات شدیدی را از زلزله متحمل نشده است. هرچند که بخش مهمی از زلزلههای تاریخی تهران را، به گسل شمال تهران نسبت می دهند.
اعطا با بیان اینکه باید از بر خطرپذیری تهران، به نقاط مختلف توجه کنیم، ادامه داد: در منطقه ۱۶. نیروگاه برق حرارتی بعثت در محاصره ساختمانهای مسکونی قرار دارد. از این نیروگاه، تعداد قابل توجهی خط هوایی و کابل زیرزمینی خارج می شود و سوخت اصلی نیروگاه بعثت، گاز طبیعی است. زلزله با شدت بالا، می تواند خطراتی را در پیرامون آن رقم بزند و کمی بالاتر در منطقه ۱۲ بازار تهران قرار دارد که روزانه بیش از ۲ میلیون نفر به آن مراجعه میکنند و بازار ۱۱۰ هکتار مساحت دارد که راههای دسترسی مناسب در آن نیست و در صورت وقوع زلزله، امدادرسانی به بازار ساده نیست و باید اعلام کنم که در صورت وقوع زلزله، کالبد تاریخی و البته فرسوده بازار بر سر مردم آوار خواهد شد و جای سوال است که برای امدادرسانی در این منطقه، با هجوم جمعیت چه خواهیم کرد؟
عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه در منطقه ۵، انبار نفت شهران با مخازن فرآوردههای بنزین، نفت و گاز، و نفت سفید قرار دارد که در زمان وقوع زمین لرزه، خطرساز می شود، ادامه داد: منطقه ۲۲ قرار بود منطقه نمونه توسعه پایدار با غلبه فعالیتهای گردشگری باشد، اما چیز دیگری شد و حالا وجود دریاچه مصنوعی خلیجفارس با ۱۳۰ هکتار مساحت آبی و ۱۲۰ هکتار مجموعه تفریحی، در بالادست بزرگراه شهید همدانی قرار دارد، جایی که وقوع زلزله شدید و تأثیر آن روی دریاچه، می تواند بخشهای پاییندست را با مشکل آبگرفتگی و سیلاب مواجه کند.
وی افزود: از ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانهها صحبت نمیکنم؛ چراکه بیش از ۳۰۰۰ قطعه ملکی، نه تنها در زلزله؛ نه تنها در سیلابهای گسترده، بلکه در زمان بارندگیهای شدید نیز در معرض خطر ویرانی قرار دارند و این در حالی است که باید خطر ساختمانهای بلندمرتبه در کوچههای باریک، برج باغهای کوچههای کمعرض شمال شهر تهران و از ساختمانهای فرسوده و قدیمی شهر توجه ویژه شود.
اعطا در ادامه نطق خود با بیان اینکه در بررسیهای صورت گرفته در طرح جامع مدیریت بحران که توسط آژانس همکاریهای بینالمللی ژاپن – جایکا- صورت گرفته است؛ براساس سه متغیر فروریزش ساختمان، امکان تخلیه اضطراری و خسارت ثانویه، نسبت به ارزیابی آسیبپذیری نسبی شهر تهران اقدام شده است، گفت: ارزیابی خسارات اقتصادی ناشی از زلزله، نشان میدهد سرمایهگذاری قبل از وقوع زلزله منجر به کاهش چشمگیر کل هزینه خسارات خواهد شد؛ به گونه ای که با سرمایه گذاری هر یک دلار قبل از حوادث، از ۱۵ دلار هزینه خسارت پس از حادثه جلوگیری می شود و طبق مطالعات ارزیابی، مهم ترین اقدام برای مقاوم سازی ساختمان ها، مقاوم سازی ساختمان های موجود و نوسازی بافت فرسوده است. در حال حاضر حتی بسیاری از ساختمانهای نوساز نیز فاقد استحکام لرزه ای کافی هستند و علت اساسی وجود ساختمان های فاقد استحکام لرزه ای در تهران سیستم نامناسب کنترل، فقدان مقررات جدی و عدم توان بازرسی و نظارت کامل توسط سازمانهای مسئول است. استخدام مهندسان توسط مالکان نیز به دلیل محدودیتهای مالی و شیوه انجام کار باعث می شود که نظارت به صورت جدی قابل اعمال نباشد.
وی با بیان اینکه برنامه مواجهه با زلزله در کلانشهری همچون تهران، نیازمند یک میثاق ملی است، تصریح کرد: مساله زلزله و آمادگی واقعی و عمیق؛ نه سطحی و تبلیغاتی را نمی توان با طرح و برنامه های بخشی و دستگاهی حل و فصل کرد و تهران با این میزان از گستردگی و جمعیت و این میزان خطرپذیری در برابر بلایای طبیعی همچون زلزله، نه به یک برنامه ساده مدیریت بحران که به میثاق ملی مدیریت بحران نیاز دارد تا در عالی ترین سطوح حاکمیتی همچون شورای عالی امنیت ملی به تصویب برسد.
اعطا در پایان نطق پیش از دستور خود با بیان اینکه تهران هر صبح که از خواب بر میخیزد با یک شوک تازه، با یک یورش جدید و با یک تهدید نو مواجه میشود، گفت: زلزله احتمالی تهران فراتر از یک شوک و تهدید است و چه بسا این شهر را در آستانه "بی فردایی" قرار دهد و نباید این فرصت برای ایمن سازی را از دست دهیم و این شهر را از آیندگان دریغ نکنیم!
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
موحدی: باید ساختارها و قالبهای سنتی را بشکنیم
اختصاص ۲.۲ همت برای تکمیل پروژههای آموزشی سیستان و بلوچستان
وعده صادق ۳ در راه است/ دوره نوجوانی بهار معنویت است
جزییات واژگونی اتوبوس در محور زاهدان از زبان پلیس راه
صدور حکم بازداشت نتانیاهو پیروزی حامیان فلسطین است
صدور حکم دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو و گالانت پیروزی است
همکاری اسکاپ و ایران برای توانمندسازی زنان و مقابله با ریزگردها
افتتاح یاورشهر ۱۲ ویژه مردان معتاد جوان در تهران
نجات ۴ سرنشین محبوس در پی واژگونی اتوبوس
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
بازگشایی آزادراه تهران _ شمال و محور چالوس
زمانبندی آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد