میرنیوز
به گزارش ایسنا، بنابر اعلام گزارش روزانه اپیدمیولوژی بیماری کووید ۱۹ تا روز ۱۶ اردیبهشت ماه که از سوی وزارت بهداشت منتشر شد، با استفاده از روش مدل سازی پویا، تاثیر فاصله گذاری هوشمند بر تعداد موارد جدید مبتلایان به کرونا در کشورمان برآورد شده است. باید توجه کرد که با افزایش نگرانی در خصوص شروع کسب وکار و فعالیتهای اجتماعی و افزایش نرخ تماس افراد در جامعه، دولت اقدام به اجرای روشی به نام فاصله گذاری هوشمند کرده است که قاعدتاً باعث میشود که تماسهای افراد در جامعه خیلی زیاد نشود، ولی در عین حال از حالت قرنطینه کامل با کمترین مقدار نرخ تماس (تعطیلی کامل مشاغل که حالت ایده آل برای کاهش بار بیماری محسوب میشود) بیشتر باشد. در این مدل سازی، تعداد موارد جدید مبتلایان به کووید-۱۹، بر حسب زمان شروع فاصله گذاری هوشمند تخمین زده شده است.
بنابر اعلام گزارش اپیدمیولوژی وزارت بهداشت، بر این اساس چهار سناریو تدوین شده است که از نظر عدم فاصله گذاری هوشمند (قرنطینه کامل با کمترین نرخ تماس) و مدت زمان فاصله گذاری هوشمند با توجه به زمان شروع آن، با هم متفاوتند. بنابراین روند تعداد موارد جدید مبتلایان به کووید-۱۹ در بازه زمانی اول بهمن ۱۳۹۸ تا پایان خرداد ۱۳۹۹ برآورده شده است. همچنین فرض شد که در کلیه سناریوها حتی با شروع فعالیت اکثر مشاغل، ۲۰ درصد از بیماران کم علامت یا بی علامت، خود را در خانه ایزوله می کنند.
باید توجه کرد که منظور از ایزولاسیون، شرایطی است که افراد مبتلا نتوانند بیماری را به افراد سالم منتقل کنند و سطح ایزولاسیون به تدریج از ۱۰ درصد به ۲۰ درصد خواهد رسید.
در عین حال نکته قابل توجه این است که باتوجه به این که تعداد موارد مرگ برآوردشده در این مدل سازی، دربرگیرنده مرگ های قطعی و محتمل کووید-۱۹ است، برآوردها بیش از میزان گزارشات رسمی موجود است که صرفاً موارد قطعی را گزارش می کنند.
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، جزییات چهار سناریویی که برای فاصله گذاری هوشمند دیده شده است، در جدول زیر قابل مشاهدهاند:
در این بخش هم باتوجه به این که تعداد موارد مرگ برآوردشده در این مدل سازی، دربرگیرنده مرگ های قطعی و محتمل کووید-۱۹ است، برآوردها بیشتر از گزارشات رسمی موجود است که صرفا موارد قطعی را گزارش میکنند.
نتیجهگیری:
- اولا شروع فعالیت مشاغل مختلف که قاعدتا باعث افزایش نرخ تماس در جامعه می شود، باعث افزایش تعداد مرگ تجمعی کووید-۱۹ در کشور نیز خواهد شد.
- دوما، در شرایطی که امکان قرنطینه کامل نیست، فاصله گذاری هوشمند باعث می شود که نرخ تماس خیلی زیاد نشود.
- سوما، به تعویق انداختن شروع فاصله گذاری هوشمند و فعالیت مشاغل، میتواند تعداد مرگ تجمعی کووید-۱۹ را کاهش دهد. به نظر میرسد در کنار تعویق انداختن شروع فعالیت مشاغل، راهکارهایی برای افزایش کشف و در نتیجه ایزوله کردن بیماران کم علامت یا بیعلامت نیز در نظر گرفته شود.
باید توجه کرد که میانگین سنی مبتلایان به کرونا در کشور طی ۷۲ ساعت گذشته ۵۱.۸ سال بوده است. همچنین طبق بررسیهای انجام شده میزان ابتلا به کرونا در مردان ۵۱.۸ درصد بوده و در زنان ۴۸.۲ درصد بوده است.
در عین حال ۲۶.۱ درصد مبتلایان به کرونا دارای حداقل یک بیماری زمینه ای بودند. همچنین طی ۷۲ ساعت گذشته ۱۲.۲ درصد بیماران در آی سی یو بستری شدند و ۱۳.۱ درصد بیماران کرونایی نیز جزو موارد شدید بیماری محسوب میشوند.
بر اساس اعلام کمیته اپیدمیولوژیک وزارت بهداشت، در هفته گذشته میانگین سنی فوت شدگان ناشی از کرونا ۶۶.۸ سال و ۷۳.۵ درصد فوت شدگان سن بالای ۶۰ سال داشته اند. ۵۸.۳ درصد فوت شدگان در بین مردان و ۴۱.۷ درصد نیز در میان زنان مبتلا بوده است. همچنین ۳۶.۳ درصد فوت شدگان حداقل یک بیماری زمینهای داشته اند. در عین حال ۸۰.۰ درصد فوتیهای ناشی از کووید-۱۹ در کشورمان یا در سن بالای ۶۰ سال قرار داشتند و یا دارای حداقل یک بیماری زمینهای بودهاند.
همچنین بر اساس روزنگار اپیدمیولوژیک ایران در زمینه کرونا در روز ۱۶ اردیبهشت ماه روند موارد ابتلا و فوتی های ناشی از بیماری کووید-۱۹ در نمودار زیر قابل مشاهده است:
بر اساس اعلام کمیته اپیدمیولوژیک وزرات بهداشت، تا روز ۱۶ اردیبهشت ماه، تعداد موارد ابتلای جدید روزانه به کرونا در جهان در روز ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ماه به ترتیب ۹۱ هزار و ۹۷۷ و ۸۲ هزار و ۷۶۳ بوده است و مبتلایان جدید در جهان در روز ۱۵ اردیبهشت ماه نیز ۸۶۱۰۸ نفر بوده است.
بر همین اساس موارد ابتلا در جهان سه میلیون و ۶۶۰ هزار و ۵۰۴ نفر است که ۲۵۲ هزار و ۶۸۲ نفر تاکنون جان باختهاند. بر اساس این آمارها درصد کشندگی جهانی کرونا ۶.۹ درصد برآورد شده است.
در عین حال ۱۵ کشور اول از نظر ابتلا به کووید-۱۹ در جدول زیر قابل مشاهده است. آمریکا، اسپانیا و ایتالیا در رده های اول تا سوم از نظر ابتلا به کرونا هستند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در حالی که سهام شرکت های بزرگی چون داو و FTSE بزرگ ترین افت سه ماهه خود را از سال ۱۹۸۷ تجربه کردند، قیمت کالاهای اساسی اولیه مانند نفت به پایین ترین قیمت در ۱۸ سال گذشته خود رسید و صندوق بین المللی پول ( MIF) می گوید اقتصاد جهانی بدترین نزول خود از زمان رکود بزرگ دهه ۱۹۳۰ را تجربه خواهد کرد، ولی سهام شرکتهای فناوری مانند زوم و آمازون به شدت افزایش یافته است و سهام پلت فرم Netflix در یک مقطع، با ارزشتر از غول نفتی ExxonMobil بود.
تجزیه و تحلیل جهانی در مورد استفاده از اینترنت، نشان می دهد که رفتارهای ما به طرز واضحی تغییر کرده است و پاندمی ویروس کرونا، جهان را برای کار، سرگرمی و ارتباط به سوی فضای مجازی سوق داده است. تقریبا همه اجتماعات متوقف شدهاند، مردم به دنبال سرگرمی در سرویسهایی مانند Netflix و YouTube هستند و بیشتر روز خود را به صورت آنلاین میگذرانند. دولتها در سراسر جهان از کارمندان خواستهاند که در صورت امکان از خانه کار کنند و افراد برای برقراری جلسات یا انجام کارهای خود به تماسهای ویدیو کنفرانس و ایمیل تکیه کردهاند و استفاده از نرم افزارهای ویدیو کنفرانسی چون زوم و مایکروسافت به اوج خود رسیده است.
با افزایش فاصله اجتماعی، ما به دنبال راههای جدیدی برای ارتباط هستیم و میخواهیم یکدیگر را ببینیم؛ به همین دلیل استفاده از نرم افزارهایی که این شرایط را برای ما فراهم میکنند (مانند واتساپ) افزایش یافته است. تقاضا برای خرید و سرگرمی آنلاین نیز افزایش یافته است تا مردم در داخل خانه بمانند. همچنین به دلیل تمایل زیاد جامعه برای دانستن در خصوص محیط پیرامون خود در روزهای اخیر، استفاده از سایتهای اطلاع رسانی محلی مانند سایتهای خبری و علمی افزایش یافته است. سایت دانشگاه جان هاپکینز بیشترین تعداد بازدید خود را در طول این روزها تجربه میکند و سایتهای رو به زوالی مانند ویکی پدیا احیا شدهاند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، امارات متحده عربی کشوری در منطقه مدیترانه شرقی در جوار خلیج فارس، با مسـاحت ۸۳.۶۰۰ کیلومترمربع و جمعیت ۹.۸۷۰.۷۴۲ نفر اسـت. اپیدمی کووید- ۱۹ در این کشور از تاریخ هشتم بهمن ماه ۱۳۹۸ آغاز شد. امارات اولین کشور منطقه بود که موارد کووید- ۱۹ را گزارش کرد. تعداد موارد ابتلا و مرگ قطعی که تاکنون توسط این کشور گزارش شده است، به ترتیب ۱۴.۷۳۰ و ۱۳۷ مورد بوده و درصد کشندگی کرونا در این کشور ۰.۹ درصد محاسبه شده است. براساس تجربه جهانی در مورد درصد کشندگی بیماری، به نظر می رسد موارد فوت کووید - ۱۹ در کشور امارات بیشتر از رقم گزارش شده باشد.
برخی از تجارب و اقدامات انجام شده در این کشور شامل موارد زیر است:
- اعمال محدودیت های تردد از ۷ فروردین ۱۳۹۹ . مجوز تردد جهت خرید مواد غذایی و دارو هر سه روز یکبار و مجوز برداشت پول نقد یا استفاده از عابربانک هر ۵ روز یکبار.
- مجازات افراد نقض کننده قوانین و محدودیت های اعلام شده، شامل حبس یا پرداخت جریمه نقدی به مبلغ بیش از ۱۰ هزار درهم.
- درخواست وزارت دادگستری امارات از پزشکان و متخصصان این حوزه جهت اطلاع رسانی و پیگیری افراد مشکوک طی کمتر از ۲۴ ساعت و جریمه هرگونه پنهانکاری.
- اعمال اقدامات احتیاطی در فرودگاه امارات.
- استفاده از کلا ههای هوشمند سنجش حرارت توسط پلیس امارات. این کلاهها در هر دقیقه قابلیت سنجش دمای بدن صدها نفر را دارند.
- خدمات ازدواج آنلاین برای تسهیل ازدواج در دوره محدودیتهای شیوع کرونا با خواندن خطبه ازدواج و ثبت عقد به صورت مجازی و از طریق تماس ویدیویی
- معافیت ساکنین مقیم این کشور از پرداخت جریمه تا پایان سال میلادی
- بسته حمایتی به ارزش ۷۰ میلیارد دلار برای مقابله با کرونا. این بسته شامل اقدامات حمایتی از بانکها، ارائه تسهیلات ارزان به کسب و کارهای کوچک و متوسط و تزریق نقدینگی به بازارهای مالی است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد
ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران
شهرداری تهران انتقال زبالههای ساری به تهران را تایید کرد
درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی