میرنیوز
امیرحسین کارآگاه، مدیرعامل اولین شتاب دهنده زیست فناوری پزشکی کشور در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره اقدامات شرکتهای دانشبنیان در راستای مبارزه با ویروس کرونا توضیح داد: با شیوع ویروس کرونا شرکتهای دانشبنیان جزو اولین فعالان عرصه پیشگیری، تشخیص و درمان این ویروس بودند و فعالیتهای آنها را به چند دسته میتوان تقسیم کرد. بخش اول فعالیتها اقدام به تحقیق و فعالیت برای تهیه دارو و واکسن برای این ویروس بود که همچنان این فعالیتها تداوم دارد.
وی ورود شرکتهای دانشبنیان به ساخت تجهیزات پزشکی را هم خوب ارزیابی کرد و گفت: بخش دیگری از نیازهای کشور در حوزه تجهیزات پزشکی خلاصه میشد و کشور نیاز به کیتهای تشخیصی، دستگاههای ونتیلاتور و تجهیزات دیگر داشت و با توجه به وضعیت جهان امکان واردات آنها وجود نداشت که در نهایت با تولیدات داخلی از واردات این تجهیزات بینیاز شدیم.
کارآگاه ادامه داد: بخش دیگری از نیازهای کشور ملزومات بهداشتی تخصصی بود که باید در سطح جامعه توزیع میشد، مانند ماسک و مواد ضد عفونی که شرکتهای دانشبنیان با تغییر خط تولید خود اقدام به تولید این محصولات کرده و در سطح جامعه توزیع کردند.
حالا دیگر تجهیزات پزشکی به اروپا صادر میکنیم
وی ادامه داد: در نهایت میتوان گفت شرکتهای دانش بنیان با وجود تعطیلات عید، شبانه روز تلاش کردند بتوانند در کوتاه مدت محصولات مورد نیاز برای مقابله با این بیماری را تولید و در جامعه عرضه کنند. در این راه هم توانستند به دستاوردهای ازشمندی دست پیدا کنند.
مدیرعامل شتابدهنده پرسیس ژن گفت: این پیشرفتهای تولیدی در زمینه تجهیزات پزشکی به جایی رسید که ما در ساخت کیتهای تشخیصی به تولید انبوه رسیدیم و حالا دیگر این کیتها را به کشورهای اروپایی صادر میکنیم. همچنین ماسکهای نانو و فیلتردار را برای کادر درمانی تولید و عرضه کردهایم و ونتیلاتور مورد نیاز بیمارستانها برایشان تأمین شدهاست.
وی با اشاره به تلاش شرکتهای دانش بنیان و موسسات پژهشی بر روی بخش درمانی این ویروس تصریح کرد: همزمان با بزرگترین موسسات و دانشگاههای جهان ما هم تحقیقات بر روی ساخت دارو و واکسن کرونا را آغاز کردیم. در بخش دارو و واکسن چندین شرکت بر روی داروهایی همچون داروهای بیوتکنولوژی، داروهای شیمیایی، ترکیبات با پایه گیاهی، مشتقات پلاسما و واکسن در حال تحقیق و توسعه و انجام مطالعه انسانی هستند که انشاءالله نتیجه آن به زودی موجب گشایش در روند درمان بیماران کرونا میشود.
کارآگاه گفت: تعدادی از شرکتهای دانش بنیان فعال در این حوزه که دستاوردهای بالا را داشتند از استارتاپهای خروجی شتاب دهنده های حوزه سلامت و یا شرکت های مستقر در آنها بودند. در واقع این شرکتها که امروز به چنین دستاوردهایی دست پیدا کرده اند کار خود را از سطوح پایین شروع کرده و در اکوسیستم فناوری رشد کردند و در نهایت حالا به کمک کشور آمدهاند.
مدیرعامل اولین شتاب دهنده زیست فناوری پزشکی کشور درباره روشهای حرکت در بحرانهایی مانند کرونا بیان کرد: در بحران های اینچنینی نیاز به مسیرهای fast-track و تصمیمگیریهای جهادی داریم تا با کمترین اتلاف وقت و البته رعایت ضوابط، کار به سرانجام رسد.
لزوم تامین مواد و ملزومات مورد نیاز برای تحقیق، توسعه و تولید
وی افزود: هنوز در چند حوزه نیاز به حمایت وجود دارد؛ ابتدا تامین مواد و ملزومات مورد نیاز برای تحقیق، توسعه و تولید است که بخشی از آن از داخل و بخشی باید از خارج از کشور تامین شود. در این بخش موضوع تامین نقدینگی شرکتها، تخصیص و تامین ارز، تعاملات و مجوزهای بانکی و گمرکی از مهمترین مسائل است.
کارآگاه گفت: محدودیت پروازها در این دوران و عدم امکان تامین به موقع، به خودی خود تولید را کمی دچار مشکل کرده است و موانع داخلی مزید بر علت میشود.
صدور مجوزهای مربوط به تولید انبوه و مجوز ورود به بازار تسریع شود
مدیرعامل شتابدهنده پرسیس ژن درباره تأثیر بروکراسی بر فعالیت شرکتهای دانش بنیان و تولید محصول توضیح داد: بخش دیگر، صدور مجوزهای مربوط به تولید انبوه و مجوز ورود به بازار است که در این بخش سازمان های مربوطه با نگاه ویژه و تسریع در فرایند بررسی ها، امکان تولید انبوه، انجام مطالعات انسانی و صدور مجوز مصرف در کوتاه ترین زمان ممکن را باید به سرانجام رسانند.
وی افزود: نباید قواعد فاصلهگذاری اجتماعی همچون کاهش ساعت کاری ادارات، شیفت کاری و دورکاری بهانهای برای تاخیر در بررسیها و صدور مجوزها شود. چرا که شرکتهای دانشبنیان برای تأمین نیازهای کشور به صورت شبانه روزی کار میکنند و نباید به بهانه صدور یک مجوز عرضه محصولاتشان به تأخیر بیفتد.
کارآگاه با ارائه پیشنهاداتی برای رفع مشکلات بروکراسی در تولید و عرضه محصولات دانش بنیان خاطر نشان کرد: لازم است کارگروه ویژهای برای بررسی پروندههای مذکور در سازمانهای مربوطه ایجاد شود.
وی افزود: همچنین ایجاد یکپارچگی بین سازمانهای دخیل در صدور مجوزها و تسهیل ارتباط شرکت ها با آن ها، میتواند کمک زیادی به فرآیند تولید و عرضه محصولات دانش بنیان بکند. چرا که بخش زیادی از مشکلات شرکتها به همین موضوعات بازمیگردد.
مدیرعامل اولین شتاب دهنده زیست فناوری پزشکی کشور درباره لزوم حمایت از شرکتهای فعال در بحران کرونا بیان کرد: همچنین میتوان با در نظر گرفتن بستههای حمایتی به شرکتهای دانشبنیانی که ایده خود را به مرحله تولید انبوه رساندهاند کمک کرد. در این صورت آنها میتوانند با فراغت از مشکلات نقدینگی به تولید انبوه محصولات مرتبط دست پیدا کنند.
نباید در سال 2020 منتظر واکسن کرونا باشیم
کارآگاه در مورد تلاش درباره تولید واکسن کرونا توضیح داد: با وجود تلاشهایی که در حال انجام است فعلا تولید واکسن قطعی نشده و براساس مطالعات صورت گرفته در خارج از کشور به نظر میرسد در سال 2020 نباید منتظر این واکسن باشیم و در بهترین حالت در سال 2021 مطالعات آزمایشگاهی و کارآزمایی بالینی طرح های واکسن کرونا به نتایج مطلوب خواهد رسید.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
تصادف زنجیرهای در آزادراه قزوین ـ زنجان ۹ مصدوم بر جای گذاشت
محمودی: بمبافکنهای آمریکایی محمولههای امدادی را هدف حمله قرار دادهاند
روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین؛ لزوم تلاش جهانی برای توقف جنایتهای فجیع رژیم صهیونیستی
وقوع حادثه در ایستگاه مترو مهرشهر
وضعیت جوی و محدودیتهای ترافیکی در جادههای شمال کشور
کاظمی: مصوبه «تاثیر معدل در کنکور» بازبینی میشود
سند تحول بنیادین محوریترین برنامه آموزش و پرورش است
برگزاری نمایشگاه دست آفریدههای یلدایی زنان کارآفرین
بارگیری و ارسال ١٥ تریلی کمکهای مردمی به لبنان
پرچم اهل بیت علیهم السلام را با روحیه بسیجی و جهادی در شهر برافراشتیم
بهرهمندی از ظرفیت خانوادهها در حل مشکلات پایتخت
آخرین مهلت ثبت نام در المپیاد دانشآموزی نانو
واژگونی اتوبوس کارگران در کرمان یک کشته و ۷ مصدوم بر جای گذاشت
مسجدی آرانی: بیش از ۲۲۰ هزار نمونه زیستی از مجرمان در کشور اخذ شد
۴ تصادف فوتی در پایتخت طی هفتهای که گذشت؛ عابران پیاده قربانیان تصادفات
زاکانی: رمز پیروزی ملت ایران در عرصههای مختلف وحدت کلمه و همدلی است
برخورد کامیون حامل بار نخاله با ۶ وسیله نقلیه در بزرگراه امام علی تهران
عباس نژاد: ایجاد شرایط کاری مناسب برای محیطبانان در اولویت است
چیستی و محتوای قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
عامل مسلح نفوذی به کلانتری بمپور به هلاکت رسید
انسداد آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
مسدودیت آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
معلمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
معمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
کشف ۸۰ میلیاردی لوازم آشپزخانه قاچاق در جنوب تهران
۷ هزار تخت جهت ساماندهی معتادان متجاهر به بهره برداری رسید
تخریب ۴ هزار و ۶۰۰ منزل مسکونی لبنان توسط اسرائیل
لزوم شکل گیری چرخه پیشگیری و درمان معتادان متجاهر
زورگیران پارکوی در سه استان دستگیر شدند
۳۵۰۰ متر مربع ساخت و ساز غیر مجاز در منطقه ۱۹ رفع خلاف شد