میرنیوز
به گزارش ایسنا، مسعود تجریشی امروز در هشتمین نشست خبری ستاد احیای دریاچه ارومیه که در دفتر این ستاد برگزار شد ضمن اشاره به اینکه در شهریور ماه سال ۹۶ دریاچه ارومیه به تثبیت رسید و پس از آن اقدامات احیایی برای آن آغاز شد، اظهار کرد: در ۱۳ اردیبهشت ماه امسال نسبت به ۱۳ اردیبهشت سال گذشته تراز دریاچه ارومیه ۱۳ سانتیمتر افزایش پیدا کرد و ۱۰۰ کیلومتر مربع نیز وسعت آن بیشتر شد البته هرچه به سمت گرم شدن هوا پیشبرویم این اختلاف کمتر میشود. در حال حاضر ۶۰ درصد سطح دریاچه، عمقی کمتر از ۶۰ سانتیمتر دارد بنابراین اگر حدود یک متر برای تبخیر در نظر بگیریم پیشبینی میشود که این اختلافهای عددی در فصل گرم کمتر شود.
وی ادامه داد: حجم آب دریاچه ارومیه نسبت به سال ۹۳ بیش از ۲.۵ برابر شده و سطح آن نیز ۵۰ درصد افزایش یافته است. با این وجود باید ۹ میلیارد مترمکعب آب به دریاچه ارومیه افزوده شود تا به تراز اکولوژیک خود برسد.
مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه بارشها طی سال آبی جاری در حوضه آبریز دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد کمتر شده است، گفت: طی ۵۱ سال اخیر بارشها در حوضه دریاچه ارومیه ۱۳ درصد بیشتر شده است درحالیکه این رقم در کل کشور ۳۵ درصد است.
تجریشی درباره تغییرات تراز دریاچه تصریح کرد: بارشها طی سال آبی جاری نسبت به سال گذشته کمتر شده اما تراز دریاچه ارومیه افزایش داشته است. بر اساس پیشبینیها امسال ما سال گرمی را در تابستان خواهیم داشت بنابراین انتظار میرود تبخیر افزایش پیدا کند. در سال آبی ۸۸-۸۷، ۳۱۲ میلیمتر بارش در کشور داشتیم اما تراز دریاچه ارومیه ۵۹ سانتیمتر افت پیدا کرد. در سال آبی ۹۰-۸۹ نیز با همان بارندگی دریاچه ۳۶ سانتیمتر افت تراز داشت. در سال ۹۲-۹۱، ۳۴۳ میلیمتر بارندگی داشتیم. در آن زمان هم با افت ۲۷ میلیمتری تراز آب دریاچه مواجه بودیم این درحالیست که در سال آبی جاری نیز با بارش ۳۲۰ ملیمتر، ۱۳ میلیمتر افزایش تراز آب دریاچه ارومیه را داشتیم.
وی با اشاره به اینکه اقدامات دستگاههای اجرایی و ستاد احیای دریاچه ارومیه اثر خود را گذاشته و آب به جای تلف شدن و تبخیر شدن به سمت دریاچه هدایت شده است، اظهار کرد: طی اردیبهشت سال گذشته ۶۴ هزار فلامینگو در دریاچه ارومیه شمارش شدند.
تجریشی در ادامه درباره اینکه آیا اقدام برای احیای دریاچه ارومیه از پشتوانه قانونی لازم برخوردار است یا خیر، توضیح داد: اگر دولت و مجلسی وجود داشته باشد که به قوانین احترام بگذارند دریاچه ارومیه روند بهبود خود را طی خواهد کرد. در سند ملی محیط زیست اشاره شده است که اعمال حقابههای محیط زیستی در حد پایداری اکوسیستم باید برقرار باشد. ما تنها کاری که در کشور طی سالهای اخیر انجام ندادهایم اعمال حقابههای زیست محیطی بوده است. در حال حاضر دستگاههای مختلف از جمله قوه قضاییه به این موضوع ورود پیدا کردهاند و به عنوان حقوق عامه در نظر گرفته میشود.
وی ضمن اشاره به سایر قوانین در حوزه اصول توسعه پایدار تصریح کرد: بر اساس ماده ۳۸ برنامه ششم توسعه حداقل ۲۰ درصد تالابهای بحرانی کشور باید احیا شوند و برای این منظور قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالابهای کشور تدوین شده است.
مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه ادامه داد: فاز احیای دریاچه ارومیه از سال ۹۷-۹۶ آغاز شده است و شاخصهایی که بر اساس آن گفته میشود که حیات در یک اکوسیستم وجود دارد در دریاچه ارومیه تقویت شده است.
به گفته تجریشی پیش از این سرمایههای اجتماعی برای حفظ دریاچه ارومیه از دست رفته بود و نگاه به آن یک نگاه امنیتی بود. در سالهای ۹۳ و ۹۴ امیدی به احیای دریاچه وجود نداشت و همه نگران حرفهایی بودند که درباره دریاچه ارومیه میزدند. تلاش ستاد احیا بر این بود که هیچگونه اطلاعاتی را در سطح نخبگان بهصورت محرمانه نگه ندارد و به سمتی حرکت کردیم که اطلاعات را در اختیار عموم قرار دهیم. حتی ۴۵۰ مقاله انگلیسی در دنیا درباره دریاچه ارومیه منتشر شد. تجربه ما نشان میدهد که اگر بتوانیم سطح نخبگی و تصمیمگیری را به حاکمیت نزدیک کنیم مشارکت هم بیشتر خواهد شد.
مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه ۴۱ درصد آبی که نیاز دریاچه ارومیه است باید از جریان طبیعی رودخانهها تامین شود، گفت: مابقی آن باید را از طریق اجرای پروژههای تامین آب جدید و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی (حدود یک میلیارد متر مکعب) تامین کرد.
ادامه دارد
منبع : خبرگزاری ایسنا
باغ جهانی عباسآباد از حریم شهر بهشهر خارج شد
هشدار در مورد لغزندگی معابر شمالی تهران به دلیل بارش برف
تهیه دست مصنوعی هوشمند برای معلولان توسط هلال احمر
طرح تردد خودروهای پر سرنشین بعد از ماه رمضان اجرایی میشود
اجرای برنامه جامع سواد هوش مصنوعی در مدارس به کمک حوزههای علمیه
پویش «نه به تصادف»؛ فصل تازهای در کاهش تلفات جادهای
کنفرانس بینالمللی معلولیت و توانبخشی جسمی در نهضت صلیب سرخ و هلالاحمر برگزار شد
تدوین برنامه استراتژیک برای بهبود وضعیت حمل و نقل و ترافیک تهران
صدور حکم اعدام برای متهمان پرونده نوجوان ۱۴ ساله
انجام ۲۳۷ هزار و ۵۰۸ مورد ملاقات مردمی توسط مسئولان قضایی سراسر کشور
بارش برف و باران در ۲۴ محور مواصلاتی
تخصیص مکان مناسب به مشاغل سیار توسط شهرداری تهران
میدری: امکانات خدماتی و درمانی برای کمک به زلزلهزدگان خوزستان بسیج شود
امام موسی صدر توانمندسازی زنان را یکی از ارکان محرومیتزدایی میدانست
الگوی امام موسی صدر در محرومیتزدایی تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود
ششمین دوره شب های شعر انقلاب برگزار شد
آمادهباش امدادگران هلال احمر در ۵ استان کشور
روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیرمحمد خالقی
القاصی: ۱۳۰ مرکز دپو سوخت قاچاق در استان شناسایی شده است
مرمت کاخ صاحبقرانیه در دستور کار قرار گرفت
برنامه ریزی جهت برگزاری ۳۵ساعت کلاس آموزشی برای حجاج
فرماندهی یگانهای حفاظتی تکیهگاه دستگاهها و سازمانها است
درگیری فراجا با اشرار مسلح
بیانیه «گام دوم انقلاب» یکی از اساسی ترین سند های بالا دستی معماری آینده پلیس است
برپایی مراسم شب احیا در برخی از مساجد تاریخی
اعتبارات تکمیل تصفیهخانههای فاضلاب جنوب غرب تهران در مسیر تأمین
روشهای مشارکت مردم در جشن نیکوکاری اعلام شد
تشکیل کارگروه ویژه برای توسعه بازارهای محلی
عملیات عمرانی مسیر تراموا در منطقه ۶ تهران
دستگیری یک هزار و ۴۰۰ نفر از اعضای شرکت بازاریابی شبکهای