میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس دستگاه قضا بیان داشت: مرکز وکلای قوه قضائیه در دوره اخیر نسبت به ادوار گذشته، حضور پررنگتر و برجستهتری در عرصههای اجتماعی دارد؛ باید این بُعد را تقویت کنید و از ظرفیتهایی که دارید هر چه بیشتر در جهت خدمت به نظام و مردم بهره بگیرید.
رئیس عدلیه گفت: مرکز وکلای قوه قضائیه باید در جهات و ابعاد علمی و تخصصی و بهرهگیری از فناوریها، هر چه بیشتر خود را تقویت گرداند؛ دنیا در حال تحول است، اگر از این تحولات جا بمانیم و متناسب با زمان، به پیش نرویم، آنچه که انتظار داریم محقق نمیشود.
قاضیالقضات بیان داشت: مردم باید احساس کنند که مرکز وکلای قوه قضائیه نسبت به نهادهای مشابه، با سرعت، دقت، دلسوزی، امانتداری، علم و تخصص بیشتر، امور محوله را به پیش میبرد.
حجتالاسلام والمسلمین اژهای اظهار کرد: مرکز وکلای قوه قضائیه در عرصه آگاهیبخشی حقوقی به عموم مردم، توفیقات مطلوبی داشته است؛ باید هر چه بیشتر، این بُعد را تقویت کنید.
رئیس قوه قضائیه گفت: مردم به حق انتظار دارند که پرونده قضاییشان با سرعت رسیدگی شود؛ وقتی رسیدگی به پروندهای زمانبر میشود باید برای مردم تبیین کرد که ذات و ماهیت رسیدگی به این پرونده، زمانبر است و تعللی در کار نیست. از سویی دیگر، خودِ اعضای مرکز وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضائیه با اتقان و استحکامی که در امور محوله لحاظ میکنند، میتوانند از بسیاری از اطاله دادرسیها پیشگیری کنند؛ گاهی دلیل اصلی اطاله دادرسیها، کارشناسیهای زمانبر و یا اختلافات فاحش در کارشناسیهاست.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: گاهی برخی افراد، ادعایی حقوقی یا کیفری دارند، اما زبان و قلم اثبات ادعای خود را ندارند؛ گاهی فردی ذیحق است اما ادله و مدارک اثبات ادعای خود را در نزد محکمه ندارد و چون علم برای قاضی ایجاد نمیشود، رأی به نفع او صادر نمیشود و سبب نارضایتی آن فرد میشود. در اینگونه موارد مرکز وکلا میتواند منشأ اثر باشد و جهات اثبات دعاوی در محاکم را با شیوههای متنوع، بدیع و هنرمندانه برای مردم تبیین کند. در همین راستا، مرکز وکلا، دامنه ارتباط خود را با مرکز رسانه قوه قضائیه افزایش دهد.
رئیس عدلیه گفت: گاهی منشأ بسیاری از درخواستهای اِعمال ماده ۴۷۷ ناظر بر تجویز اعاده دادرسی، فهم و برداشت نادرست از قانون است؛ گاهی برداشتهای متفاوت دو مرجع قضائی از یک قانون، به عنوان ادعای خلاف شرع بیّن، مطرح میشود. در اینگونه موارد نیز ضرورت تبیینگری برای مردم وجود دارد و مرکز وکلا میتواند منشأ اثر باشد.
قاضیالقضات تصریح کرد: بعضاً در لسان اشخاص و افراد مختلف مطرح میشود که در قوه قضائیه ۱۷ الی ۱۸ میلیون پرونده وجود دارد؛ حال آنکه میزان «پروندههای یکتا» در قوه قضائیه، این مقدار نیست و آمار ارائه شده حکایت از گردش پروندهها دارد؛ این قبیل موارد نیز باید برای مردم تبیین شود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای بیان داشت: مرکز وکلای قوه قضائیه در موعد تدوین لوایح و طرحهای مرتبط با امور قضائی و حقوقی، اقدام به مشارکت فعالانه در همراهی با بخشهای ذیربط کند. من به عنوان رئیس قوه قضائیه این آمادگی را دارم که پیش از ابلاغ بخشنامهها و دستورالعملها، یک نسخه از آنها را برای اخذ نظر، به مرکز وکلا ارائه دهم.
منبع : خبرگزاری مهر
نرخ عوارض ساخت و ساز در کدام مناطق تهران کاهش یافت؟
تشکیل ۱۲ کارگروه تخصصی بهمنظور شناسایی و رفع موانع واحدهای تولیدی
بیش از ۱۶۸ پروژه شهری در منطقه ۱۳ تهران افتتاح می شود
جزئیات دادگاه رسیدگی به پرونده شکایت خانوادههای شهدا حمله تروریستی به شاهچراغ
اژهای: همه توطئههای دشمنان برای براندازی نظام شکست خورد
رونمایی از ۱۷۹ دستگاه اتوبوس برقی برای تهرانیها در دهه فجر
چمران: کمترین حد تورم برای نرخ طرح ترافیک مدنظر قرار گرفت
ارتقای آموزشی در روستا و عشایر به سطح قابل قبولی رسیده است
دادگاه رسیدگی به پرونده شکایت خانوادههای شهدا حمله تروریستی به شاهچراغ آغاز شد
چمران: کمترین حد تورم برای افزایش نرخ طرح ترافیک مدنظر قرار گرفت
برگزاری مزایده بخشی از لوازم خانگی بوش توسط سازمان اموال تملیکی
ساماندهی درگاهها و سکوهای نشر اخبار و محتوا در فضای مجازی
تجدید میثاق مسئولان قوه قضاییه با آرمانهای امام خمینی (ره) و انقلاب
جهانگیر: آمار سرقت در کشور ۱۸ درصد کاهش یافت
اعمال قانون بیش از ۶۲ هزار خودرو به دلیل استفاده راننده از تلفن همراه
اعمال قانون خودروهایی که نمره آخر پلاکشان زوج است
برخورد با سایتهای متخلف فروش طلا
هوای تهران همچنان آلوده؛ شاخص آلودگی هوا بر روی عدد ۱۶۰
ساماندهی مدارس کانکسی؛ ۳ هزار و ۳۰۰ کلاس درس ناایمن در کشور
ساماندهی دستفروشان در روز بازارهای فاخر
مسئول قرارگاه حمل و نقل مرزی ستاد مرکزی اربعین حسینی کشور منصوب شد
برنامه سازمان حج و زیارت برای مدیریت قیمت سفرهای زیارتی
شناسایی ۱۸۲ معضل در مناطق مختلف شهر تهران؛ مقابله با فرسوده شدن پایتخت
۵۵ اشیای تاریخی از ترکیه به ایران منتقل شد
تمام نیروگاههای حرارتی کشور به مازوت سوزی روی آوردهاند
۵۵ شی تاریخی از ترکیه به ایران منتقل شد
نمایش تصاویری از جشنهای پیروزی انقلاب اسلامی در پایتخت
نحوه رسیدگی به اعتراضات جرایم رانندگی چگونه است؟
تعیین ساعت کاری دفاتر ثبت اسناد رسمی
انفجار یک ساختمان نیمهکاره به دلیل نشت گاز شهری؛ ۴ نفر مصدوم شدند