میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری علی محبی رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با موضوع تبیین و معرفی برنامهها و فعالیتهای ویژه هفته پژوهش صبح امروز در این پژوهشگاه برگزار شد.
محبی با بیان اینکه روز پژوهش روز ۲۴ آذر با حضور وزرای آموزش و پرورش و علوم تحقیقات و فناوری در اردوگاه شهید باهنر برگزار میشود؛ گفت: در این مراسم از دانش آموزان فعال در حوزه پژوهشهای دانش آموزی تقدیر خواهد شد.
وی با بیان اینکه دستورالعملهایی را برای استفاده از پژوهشهای دانشآموزی داریم؛ گفت: به این علت که پژوهشهای دانشآموزی مبتنی بر حل مسئله است به صورت طبیعی این پژوهشها عملیاتی خواهد شد. اگر هم نتایج پژوهشها عملیاتی نشد؛ ما در پژوهشگاه علت عدم پیگیری نتایج پژوهشها را پیگیری خواهیم کرد.
محبی با اشاره به اینکه بودجه آموزش و پرورش نسبت به سال گذشته تغییراتی داشته است گفت: سالهای قبل به این علت که در بودجههای آموزش و پرورش کسری مشاهده میشد؛ بودجه با درخواست وزیر آموزش و پرورش با افزایش ۱۱۰ درصدی مواجه میشد. اما در بودجه امسال، بودجه آموزش و پرورش بر اساس موضوعات و پژوهشها به صورت موردی از ابتدا تا ۱۱۰ درصد افزایش خواهد یافت.
دو کاربرد عینی پژوهشهای معلمان برای نظام آموزشی
رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با اشاره به پژوهشهای معلمان گفت: پژوهشهای معلمان دو کاربرد عینی دارد. یکی این پژوهشها در الگوی مدارس تراز به کار خواهد رفت. مدارس الگو ۵ بعد، ۳۲ مؤلفه و ۵۸ شاخص دارد. در پژوهشها به این موضوع خواهیم پرداخت که مدرسه تا چه حد به مدرسه الگو نزدیک شده است. کاربرد دیگر این است که تمامی این پژوهشها در بانک پژوهشی تجمیع میشود تا همه مدیران مدارس بتوانند برای داشتن الگوی در سه شاخص از نتایج این پژوهشها استفاده کنند.
وی در خصوص مصوبه تغییرات کنکور و تأثیر قطعی معدل در کنکور گفت: پژوهشی را در خصوص میزان تأثیر معدل در کنکور آغاز کردیم که نتایج آن در این خصوص است که این تأثیر قطعی چه تأثیراتی در نظام آموزشی و رشد شخصی و روحی دانش آموزان دارد و اینکه این تأثیر قطعی مختص بهتر است در چند درسی باشد؛ آیا صرفاً به پایه دوازدهم محدود باشد یا پایه دهم یا پایه یازدهم را هم شامل شود از موضوعات مورد پژوهشی ماست.
محبی خاطر نشان کرد: با این حال تصمیم گیرنده در خصوص میزان تأثیر سوابق تحصیلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است و ما فقط پژوهشهای علمی را در این خصوص انجام میدهیم.
رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش عملکرد این پژوهشگاه را متفاوت با دیگر مراکز تحقیقاتی دانست و گفت: فعالیت این مرکز شبیه پژوهشگاههای ذیل وزارت علوم که به صورت عمومی در موضوعات مختلف پژوهش میکنند نیست و مانند دیگر مراکز عمل نمیکند. پژوهشگاه آموزش و پرورش به صورت تخصصی به مسائل نگاه میکند و مسئله محور است.
محبی افزود: در این راستا هم نوع پژوهشها، هم زمان پژوهشها و هم فرایند نیازسنجیها مورد بازنگری قرار گرفته است. در پژوهشگاه پژوهشها عرضه محور نیست که پژوهشگاه و پژوهشگر خودش تصمیم بگیرد در خصوص موضوعاتی پژوهش داشته باشد؛ بلکه پژوهشها مسئله محور و ناشی از تقاضای متقاضی پژوهش است. ما بر اساس مشکلات حوزههای مختلف آموزش و پرورش پژوهشهایی را با توجه به نیازشان انجام میدهیم.
وی با بیان اینکه چالشهای اساسی نظام آموزش و پرورش را بررسی کردیم گفت: ما در این راستا کلان مسائل آموزش و پرورش را رصد کردیم. سند راهبردی آموزش و پرورش و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش دو کلان مسئله آموزش و پرورش است. پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش نقشه راه اجرای سند تحول را تدوین و ارائه کرده است که مورد تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی هم قرار گرفت و به اجرا درآمد.
محبی با بیان اینکه نسخه مدرسهای برای اجرای در مدرسه صنعت تحول وجود نداشت گفت: مشخص نبود که چه تحولی باید در مدرسه صورت گیرد تا سند تحول اجرا شود. در این زمینه پژوهشی صورت گرفت که خروجی آن الگوی مدرسه تراز سند تحول بود. این الگوی مدرسه تراز سند تحول، مدرسه مطلوب را نشان داده و برای هر مدرسهای مشخص میکند که چه فاصلهای تا رسیدن به وضع مدرسه مطلوب دارد.
محبی با بیان اینکه در طی سال گذشته ۴۸ پروژه تحقیقاتی را به سرانجام رساندیم گفت: حدود ۲۰۰ درصد در این زمینه رشد داشتهایم. در زمینه مطالعات فوری در سال ۱۴۰۱ به صورت حداقلی سه پژوهش داشتیم اما در سال گذشته ۴۰ پژوهش به صورت فوری صورت گرفت و ۱۵۸ مقاله ارائه شد.
رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱, ۵۳ هزار معلم در جشنواره اقدام پژوهی شرکت کردند؛ گفت: اقدام پژوهی یعنی معلم در سر کلاس درس و در مدرسه به مشکلی برخورد کرده و برای حل آن به صورت علمی، راهکار علمی و عملیاتی پیدا کرده است. امسال این عدد به ۷۱ هزار اثر اقدام پژوهی رسیده است.
منبع : خبرگزاری مهر
سردار جلیلیان رییس پلیس گمرک کشور شد
مسدود کردن بیش از ۴۰ صفحه اینستاگرامی در طرح مقابله با عرضه داروهای غیر مجاز در فضای مجازی
۸۰ درصد ظرفیت حج تمتع ۱۴۰۴ با پیش ثبت نام زائران تکمیل شد
مرحومه دباغ الگوی سوم زن است
پاساژ علاءالدین تخلفات متعدد در زمینه رعایت ایمنی دارد؛ نگران جان مردمیم
چمران: خدماتدهی شایسته به مردم رضایت عمومی را در پی دارد
اجتماع دختران حاج قاسم؛ «حیات پاک و مقاومت» شعار دختران ایران
لبنان قدردان ایران همدل
اقدامات پزشکی قانونی کشور برای خدمترسانی به مردم؛ افتتاح ۸۵ پروژه در حوزه معاینات اجساد
سخنگوی فراجا: امنیت مردم را با جانمان گره زدیم
خداوند بهشت را به عنوان هدیه الهی به شهدا و جانبازان اعطا کرد
شاخص آلودگی ۱۲۵؛ وضعیت ناسالم برای گروههای حساس
تأکید معاون رئیسجمهور بر کاهش شکاف جنسیتی در اقتصاد و توجه به رفاه زنان
فراخوان هلالاحمر برای ثبتنام نیروهای خدمات عمومی و بیمارستانی در حج ۱۴۰۴
سردار حسنزاده: مقاومت مستحکمتر از امروز پیش خواهد رفت
روایت ازدواج شهیده معصومه کرباسی از زبان مادرش
چالش های محیط زیست انسانی تهران
بازدید دستیار اجتماعی رئیسجمهور از مرکز سالمندان گئورگ مقدس
احتمال اختلال در دسترسی به سامانه های وزارت آموزش و پرورش
اولویت جدید حج اعلام شد
نشست تخصصی مدیریت بحران به مناسبت بیست و یکمین سالگرد زلزله بم برگزار شد
مقاومت مستحکمتر از امروز پیش خواهد رفت
هشدار دادستانی به اخلالگران طرح بهسازی گلزار شهدا در بهشت زهرا
اجتماع ۱۲ هزار نفری «دختران حاج قاسم» آغاز شد
تصادف مرگبار پراید؛ مراقب خلوتی معابر پایتخت باشید
تصادف مرگبار پراید؛مراقب خلوتی معابر پایتخت باشید.
اعلام وضعیت ترافیکی کشور در روز پنجشنبه ۶ دیماه ۱۴۰۳
پویش ملی «به عشق حاج قاسم» توسط دانش آموزان برگزار میشود
پویش ملی به عشق حاج قاسم توسط دانش آموزان برگزار می شود
ثبت اسناد ضامن امنیت معاملات و حفظ حقوق مالکان