میرنیوز
دکتر جعفر صادق تبریزی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه تاریخچه آغاز به کار شبکه بهداشتی کشور از سال ۶۳_۶۴ شروع میشود، گفت: البته حدودا پنج سال پس از این مدت، زمان برد تا به شکل جدی شبکه بهداشت و درمان در کشور گسترش یابد.
وی در تشریح جزئیات بیشتر شبکه بهداشتی کشور، افزود: شبکه بهداشت و در مان در نقاط روستایی با نام خانه بهداشت و با تلاش بهورزان خدمات بهداشتی و مراقبتهای اولیه به مردم تحت پوشش با جمعیت تقریبی حدودا هزار نفر ارائه میشود. از طرفی به طور متوسط هر ۵ خانه بهداشت تحت پوشش یک مرکز خدمات جامع روستایی هستند که در آن پزشکان، پرستاران و در برخی مناطق خدمات آزمایشگاه و دندانپزشکی به مردم به صورت رایگان ارائه خدمت میکنند.
وی با بیان اینکه در شهرها اولین واحدهای ارائه کننده خدمت پایگاههای سلامت هستند، تصریح کرد: در این پایگاهها مراقبین سلامت در حال فعالیت هستند و خدماتی مشابه آنچه که بهورزان در روستا انجام میدهند را به مردم ارائه میدهند با این تفاوت که جمعیت تحت پوشش مراقبین سلامت حدودا ۲۵۰۰ نفر است. این جمعیت به شکل فعال در حال دریافت خدمات هستند؛ این یعنی اگر کسی برای دریافت خدمتی مراجعه نکند، طی تماس تلفنی پیگیری میشود. هر سه تا چهار پایگاه سلامت زیر مجموعه یک مرکز خدمات جامع سلامت شهری هستند.
تبریزی ادامه داد: در مراکز جامع سلامت شهری به ازای هر ۱۲ هزار نفر یک پزشک فعالیت میکند. همچنین مراقبتهای مرتبط با دهان و دندان، سلامت روان، تغذیه، بهداشت محیط، بهداشت حرفهای و خدمات مامایی و آموزش شیردهی در این مراکز ارائه میشود.
وی افزود: در کل کشور ۱۷ هزار و ۸۰۰ خانه بهداشت در روستاها فعال هستند که ۳۱ هزار ۵۰۰ نفر بهورز در این خانههای بهداشت فعال هستند. همچنین ۴۷۰۰ مرکز خدمات سلامت جامع روستایی نیز به طور فعال در حال فعالیت هستند. در شهرها نیز حدود ۵ هزار و ۷۰۰ پایگاه سلامت فعال هستند که در این پایگاهها ۲۴هزار نفر مراقب سلامت مشغول به فعالیت هستند.
تبریزی در خصوص میزان تحصیلات افراد شاغل در شبکه بهداشتی کشور، خاطرنشان کرد: عمده بهورزان با مدرک دیپلم یا فوق دیپلم و گذراندن دوره ویژه بهورزی، با فعالیت خود آشنا شده و فعالیت میکنند. از سوی دیگر مراقبین سلامت تحصیلات کارشناسی و یا کارشناسی ارشد دارند. از میان این افراد نیز حدود ۱۲ هزار نفر ماما، ۵ درصد پرستار و مابقی در حوزه بهداشت عمومی و بهداشت خانواده فعال هستند.
تبریزی با بیان اینکه شعار امسال سازمان بهداشت جهانی «ماما و پرستار برای مراقبتهای سلامت به منظور دستیابی به پوشش همگانی سلامت» است، گفت: اکنون در دوران شیوع بیماری کرونا قرار داریم و بیشترین بار خدمات برای ارائه خدمت به مردم، پس از پزشکان و پرستاران در بیمارستانها، بر عهده بهورزان، مراقبین سلامت و پزشکان شهری و روستایی است. این عزیزان مسئول غربالگری از راه دور تمام جمعیت تحت پوشش خود هستند و هر روز طی تماس با این جمعیت اقدام به آموزش از راه دور آنها میکنند. همچنین با چند سوال ساده در مورد علائم بیماری کووید ۱۹ آنها را شناسایی کرده و موارد را در پرونده الکترونیک سلامت افراد منظور میکنند. در صورتی که فردی با علائم بیماری در تماس با سایر افراد نیز شناسایی شوند، به مراکز خدمات جامع سلامت منتخب ارجاع داده میشوند.
وی در ادامه افزود: حدود هزار و ۱۰۰ مرکز خدمات جامع سلامت در کل کشور از ابتدای شروع اپیدمی بیماری کووید ۱۹ بیماران ارجاعی را پذیرش کرده و مراقبتهای لازم را انجام میدهند. در صورتی که فرد با مشکلات بیشتری رو به رو باشد او را به بیمارستانهای تعیین شده ارجاع میدهند.
تبریزی با بیان این که تاکنون حدود ۷۰ میلیون ایرانی توسط بهورزان و مراقبین سلامت غربالگری از راه دور شدند، گفت: از این تعداد حدود ۲۵ هزار نفر به مراکز جامع خدمات سلامت ارجاع داده شدهاند که از این تعداد حدود ۷ هزار و ۵۰۰ نفر در بیمارستانها بستری شدند.
وی در خصوص نحوه فعالیت شبکه بهداشتی کشور برای مقابله با کروناویروس در استان تهران، گفت: در تهران به دلیل ویژگیهای متمایزی که وجود دارد، دسترسی به جمعیت سختتر است. از طرفی پوشش شبکه بهداشتی در تهران کامل نیست و حدود۲۰ تا ۲۵ درصد افراد در استان تهران پرونده الکترونیک سلامت تشکیل ندادهاند. دولت تمام خدمات را به شکل رایگان در اختیار مردم قرار داده است و توصیه میکنیم در صورتی که شخصی فاقد پرونده الکترونیک سلامت به مراکز ما مراجعه میکند، همزمان اقدام به تشکیل پرونده نیز داشته باشد. برای جبران این کمبودها از نیروی مقاومت بسیح و تلفن رایگان ۴۰۳۰ استفاده شد و مردم را غربالگری کردند. به طور کلی غربالگری در سطح ۳ دانشگاه علوم پزشکی استان تهران به بالای ۷۰ درصد رسیده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
صندوق ملی می تواند شتاب دهنده فناوریهای سبز باشد
اکران فرهنگی گرامیداشت شهید ایرلو در پایتخت
شب یلدایی که به صبح نرسید؛ همه قربانیان تصادف شب یلدای سال ۱۴۰۲ مرد بودند
آخرین وضعیت ترافیک معابر شهری تهران
اعلام جزئیات محدودیتهای ترافیکی ایام تعطیلات از سوی پلیس راه راهور
تصادف مرگبار پژو ۲۰۶ در بزرگراه همدانی
ضارب زنان تهرانی اعدام شد
صالحی امیری: هیچ دلیلی برای همکاری نکردن با ارمنستان نداریم
برج میلاد تا جمعه تعطیل است
نظافت شهر تهران نباید به عنوان یک دغدغه مطرح باشد
مترو، اتوبوس و موزههای تهران دوم دی برای بانوان رایگان است
راهاندازی کمپین «یلدای موسیقی» با شعار «آوای یلدای جهانی» در سراسر کشور
ویژهبرنامههای یلدای ۱۴۰۳ در موزههای کشور؛ برگزاری حدود ۱۰۰ رویداد فرهنگیهنری
هشدار درباره کلاهبرداری با عنوان «ابلاغیه ثنا و واریز سود سهام عدالت»
رونمایی از اطلس ذخیرهگاههای زیست کره ایران در نمایشگاه بینالمللی محیط زیست
رشد ۷۵ درصدی حمایتهای کمیته امداد از آثار و تولیدات علمی پژوهشگران
فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی دی ماه سال ۱۴۰۳
افزایش ذرات معلق در هوای تهران؛ وضعیت قرمز شد
پویش کاهش ۲ درجهای دما اقدامی برای مسئولیت پذیری دانش آموزان است
امدادرسانی به بیش از ۹ هزار نفر در برف و کولاک
مدیرعامل برج میلاد نماینده ایران در اجلاس گردشگری بریکس شد
آثار مخرب بیعدالتی آموزشی کمتر از بیعدالتی اقتصادی نیست
اهدای کلید واحد مسکونی مددجوی بهزیستی به دست وزیر رفاه
نجات ۶۰ نفر در حریق یک مهمان سرا در حوالی بلوار کشاورز پایتخت
رادان: با هرگونه تهدید امنیت مردم به شدت برخورد میشود
از قیمت میوه و آجیل شب یلدا در میادین ترهبار تهران تا توزیع ویژه گوشت و میوه
از قیمت میوه و آجیل یلدا در میادین ترهبار تهران تا توزیع ویژه گوشت و میوه
با توجه به تعطیلیهای اخیر ادارات، نسبت به تجدید وقت دادرسی پروندهها اقدام شود
دادگاه دانمارک حکم سرکردگان گروهک الاحوازیه را تأیید کرد
دیوان عالی کشور دانمارک احکام سه عضو گروهک تروریستی الاحوازیه را تایید کرد