میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، علی القاصی در آئین تحلیف ۴۸ نفر از فارغالتحصیلان دورههای کارآموزی قضائی ضمن تبریک به قضات جدیدالورود به عدلیه اظهار کرد: خداوند متعال امروز این توفیق را نصیب شما گردانیده که با تکیه بر شرف انسانی و اتیان سوگند در پیشگاه خداوند متعال متصدی امر خطیر قضا در نظام مقدس جمهوری اسلامی شوید؛ لذا از درگاه باری تعالی مسئلت داریم تا همه شما عزیزان در این مسئولیت و امر مهم و سرنوشتساز بهنحو اکمل موفق، پیروز، سربلند و عاقبت به خیر باشید.
مقوله قضاوت از شئون ممتازه انبیا و اولیای الهی است
رئیس کل دادگستری استان تهران مقوله قضاوت را از شئون ممتازه انبیا و اولیای الهی ذکر کرد و گفت: امر قضا در مقایسه با سایر کسوتها دارای شرایط و ویژگیهای خاصی است که بر این اساس، آن شرایط و ویژگیها باید در شخصی که قصد دارد بر مسند قضاوت تکیه زند، توسط مسئولان مربوطه احراز شود.
قاضی پاسدار حریم عدالت و اجرای قانون در نظام است
وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه شخصی که قرار است در خصوص مسائل مهم آحاد جامعه از جمله جان، مال و آبرو تصمیمگیری کند باید به درجهای از اهلیت و شایستگی رسیده باشد که حکم و تصمیم وی دارای مشروعیت باشد، اظهار کرد: از امروز که شما عزیزان کار خود را بهعنوان قاضی در عدلیه آغاز میکنید، در واقع امر پاسدار حریم عدالت و اجرای قانون در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستید که البته این مسئولیت از جهات مختلف بسیار دشوار و سنگین است.
توصیه اول؛ ارتقای آگاهی و شناخت نسبت به اهمیت شأن قضا
القاصی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تاکید بر ضرورت ارتقای آگاهی و شناخت نسبت به اهمیت شأن قضا در جامعه بیان کرد: مسئله شناخت نسبت به اهمیت شأن و مسند قضا، امری است که تدریجاً و با کسب تجربه محقق میشود و قطعاً هیچیک از قضات باتجربه و فاضل در روز اول کاری خود شناخت فعلی را از اهمیت شأن قضا نداشتند؛ لذا به شما عزیزان توصیه میکنم که همواره در جهت شناخت اهمیت امر خطیر قضا بکوشید و در جهت رفع نقاط ضعف احتمالی خود اقدام کنید.
توصیه دوم؛ تکلیفگرایی در امر قضا و جهاد برای اجرای عدالت و احقاق حق در میان مردم
رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر این گزاره که به شأن قضا نباید صرفاً بهعنوان یک شغل و محل کسب درآمد نگریست و خاطرنشان کرد: در حوزه قضاوت اگر نیت جز نیت الهی باشد، سبب انحراف و دوری از عدالت میشود؛ لذا تکلیفگرایی در امر قضا و جهاد برای اجرای عدالت و احقاق حق در میان مردم موضوع مهمی است که همواره باید مورد توجه قرار گیرد.
توصیه سوم؛ اجتناب از اعمال و رفتارهای خلاف شأن قضا و جایگاه قضاوت
وی در ادامه سخنان خود خطاب به قضات جدیدالورود به عدلیه ضرورت «اجتناب از اعمال و رفتارهای خلاف شأن قضا و جایگاه قضاوت» تاکید کرد و اظهار کرد: از هر کار، اقدام، رفتار و سخنی که شایسته منصب قضا نیست، بهجد بپرهیزید و در هر اقدام، رفتار و سخن خود شأن مسند قضا را در نظر گیرید.
توصیه چهارم؛ قانونگرایی در امر قضاوت و نصبالعین قرار دادن قانون
القاصی در ادامه سخنان خود مقوله «قانونگرایی در امر قضاوت» را مورد اشاره قرار داد و در عین حال با تاکید بر اینکه رعایت قانون باید نصبالعین قضات در همه شرایط باشد، اذعان کرد: در امر قضا باید به مُر قانون عمل کرد؛ اگر قانون چه سهواً و چه خدایی ناکرده عمداً مورد غفلت قرار گیرد، عدالت از مفهوم واقعی خود ساقط خواهد شد؛ لذا تاکید میشود که خط قرمز قاضی همواره باید قانون باشد و رعایت قانون همواره باید برای قاضی مانند نماز واجب و در انجام آن کوشا باشد. همواره باید در جهت اجرای قانون مسلط و در عین حال مقید بود.
توصیه پنجم؛ دغدغهمندی نسبت به مقوله احقاق حق و فصل خصومت
رئیس کل دادگستری استان تهران در ادامه سخنان خود ضرورت «دغدغهمندی قضات نسبت به مقوله احقاق حق و فصل خصومت» را مورد تاکید قرار داد و خطاب به قضات جدیدالورود گفت: بدون شک کسانی که به شما مراجعه میکنند، به امید تظلمخواهی و دادخواهی میآیند، لذا مبادا که شلوغی کار موجب شود که نسبت به مقوله احقاق حق و فصل خصومت بیتوجهی صورت گیرد و دچار انفعال شوید؛ اگر ذهن قاضی بهدنبال احقاق حق، فصل خصومت و اجرای عدالت نباشد، آن قاضی نمیتواند موفق عمل کند.
توصیه ششم؛ مساعی در جهت گرهگشایی از کار مردم
وی در ادامه «گرهگشایی از کار مردم» را از جمله مصادیق آداب القضا عنوان کرد و افزود: نتیجه رأی، تصمیم و قرار صادره از سوی یک قاضی باید منتهی به گره گشایی از کار مردم شود و در این زمینه تعلل جایگاهی ندارد؛ چه بسا صدور یک قرار یا کیفرخواست و اظهار نظر موجب سامان گرفتن و گرهگشایی کار مردم شود؛ بر همین اساس تاکید میشود از همین بدو امر خود را بهگونهای آماده نمائید که هر زمان پشت میز قضاوت قرار گرفتید بهدنبال گرهگشایی از کار مردم باشید.
توصیه هفتم؛ حسن رفتار با مراجعان و تقویت صبر و حوصله
القاصی در ادامه سخنان مقوله «حسن رفتار با مراجعان» را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: مشغله قاضی بهدلیل فشار و حجم کار بالا است؛ اما این مسئله نباید منجر به بیحوصلگی و بدخلقی با مردم و مراجعان شود؛ از جمله ویژگیهای یک قاضی خوب داشتن صبر و حوصله است و باید در جهت تقویت صبر و حوصله در خود در مسند قضا تلاش کرد؛ چراکه این دو مقوله لازمه کار قاضی است و قاضی باید گوش شنوا داشته باشد.
رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن تاکید بر اینکه احترام به مراجعان سبب به جای ماندن نام نیک از قضات در میان مردم میشود، گفت: در مسند قضا باید سعی کرد حرف مراجعان را شنید؛ چرا که صرف شنیدن اظهارات اصحاب پرونده پنجاه درصد از رضایت آنها را حاصل خواهد کرد.
توصیه هشتم؛ اجتناب از رفتارهای شائبه برانگیز
وی «اجتناب از رفتارهای شائبه برانگیز» را از دیگر مصادیق آداب القضا ذکر کرد و گفت: قضات باید از مواضع اتهام بپرهیزند و از رفتارهای شائبهدار دوری کنند؛ لذا تاکید میشود از مراودات و رفت و آمدهایی که ممکن است سبب ایجاد گمان بد نسبت به شما شود، دوری کنید.
توصیه نهم؛ پرهیز از توصیهپذیری و توصیهگری
القاصی در بخش دیگری از سخنان خود «پرهیز از توصیهپذیری و توصیهگری» را از دیگر شئون قضا دانست و اظهار کرد: باید توجه داشت که مشورت و همفکری در امر قضا با رعایت اصل استقلال قضائی هیچ اشکالی ندارد و امر شایستهای است؛ اما در عین حال باید از توصیهپذیری و توصیهگری اجتناب کرد و بهگونهای عمل کنید که اساساً احدی به خود اجازه ندهد در مقام انشای رأی به شما توصیه کند.
توصیه دهم؛ تصمیمات قضائی باید از اتقان کافی و از انشا مناسبی برخوردار باشد
وی در ادامه اهمیت توجه به رعایت عنصر اتقان در آرا و تصمیمات قضائی را مورد اشاره قرار داد و گفت: تصمیمات قضائی باید از اتقان کافی و از انشای مناسبی برخوردار باشد و قاضی در بدو آغاز کار باید به این موضوع عادت و توجه کند.
القاصی با تاکید بر این گزاره که آبرو و شناسنامه قاضی رأی و تصمیم قضائی آن قاضی محسوب میشود، عنوان کرد: برونداد عملکرد قاضی دادنامه و حکمی است که توسط قاضی صادر میشود؛ لذا قاضی باید نسبت به رأی و قرار صادره از حیث اتقان و انشا تعصب داشته باشد.
توصیه یازدهم؛ تلاش در جهت علمآموزی و مطالعه مستمر
رئیس کل دادگستری استان تهران تلاش در جهت علمآموزی و مطالعه مستمر را از دیگر ویژگیهای قاضی خوب برشمرد و عنوان کرد: شلوغی و حجم کار نباید موجب شود که از مطالعه و علمآموزی غفلت شود؛ چرا که مسائل نو و بدیعی در حوزه قضا در حال رقم خوردن است که روزآمدسازی علمی قضات را میطلبد؛ لذا در کنار امر قضا و رسیدگی به پروندهها نباید از این امر غفلت کرد.
توصیه دوازدهم؛ نظارت بر زیرمجموعه
«نظارت بر زیرمجموعه» از دیگر توصیههای رئیس کل دادگستری استان تهران به قضات جدیدالورود بود.
منبع : خبرگزاری مهر
ترافیک سنگین و پر حجم در اکثر معابر پایتخت
افزایش ۴۰ درصدی مستمری افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی در بودجه ۱۴۰۴
نمایش ظرفیتهای سازمان بسیج شهرداری تهران در پارک شهر
۶۷ پروژه ایمنی و مدیریت بحران در طرح «من شهردارم» وجود دارد
کدام یک از دارندگان «قبوض ودیعه گذاری حج» برای پیش ثبت نام مراجعه کنند؟
زاکانی: ۵۲۵۵ اتوبوس به ناوگان حمل و نقل تهران افزوده میشود
صدور رای وحدت رویه جدید؛ پذیرش فرجام خواهی به رغم صدور رای
ناکامی قاچاقچیان تنباکو در قشم
تضاد ما و آمریکا صرفاً در دین و مذهب نیست
جزییات جدید از هشتمین دادگاه پرونده چای دبش
دعاوی خانوادگی یکی از حساسترین چالشهای سیستم قضایی است
هفت میلیارد جزای نقدی جریمه گرانفروشی یک شرکت لبنیاتی
محکومیت، تاوان نگهداری لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق
جمع آوری سلاحهای غیرمجاز مطالبه جدی مسئولان کشور است
پویایی جامعه با آموزش قانون اساسی در مدارس
۹۰ درصد از کشفیات سرقت منازل با استفاده از توان کارآگاهی و اطلاعاتی پلیس است
آزادسازی بیش از ۳۰ هزار تغییر کاربری غیر مجاز در کشور
دستگیری باند سارقان حرفه ای و کشف ۸۰ فقره سرقت
ایجاد ۱۲ هزار شغل و مشارکت در احداث واحدهای مسکونی برای افراد دارای معلولیت
ارائه خدمات مشاورهای و پایش سلامت رایگان ویژه افراد دارای معلولیت
توقیف خودروی حامل شمشهای نقره در مرز میرجاوه
شرایط و نحوه حذف نمرات منفی گواهینامه رانندگی چگونه است؟
افتتاح پروژه مناسب سازی خیابان ظهیرالاسلام در تهران
توسعه و تحول در محلات با مشارکت مردم
بانکی پور: گروههای امر به معروف باید حتماً تابعیت ایرانی داشته باشند
مرگ سارق هنگام سرقت کولر در تهران
رئیس مرکز توسعه منابع انسانی و پشتیبانی سازمان حفاظت محیط زیست منصوب شد
جاده قدیم تهران-قم تعریض شد
شیوه نامه رتبه بندی دفاتر اسناد رسمی ابلاغ شد
پایان گروگانگیری ۷۲ ساعته و آزادی کودک ربودهشده با تلاش پلیس