میرنیوز

سردفتران و مشاورین املاک متخلف نباید احساس امنیت کنند

سردفتران و مشاورین املاک متخلف نباید احساس امنیت کنند 2024-08-17T21:30:15+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در نشست وبیناری با مدیران کل ثبت اسناد و املاک و رؤسای کانون‌های سردفتری سراسر کشور که در راستای بررسی آخرین وضعیت اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول برگزار شد، با اشاره به الزام آور شدن این قانون از سوم تیرماه سال جاری و لزوم عمل همه دستگاه‌ها به تکالیف قانونی خود در این زمینه گفت: این قانون نکات فنی بسیاری دارد و نیازمند اشراف همه متولیان اعم از مدیران ثبتی و سایر دستگاه‌های مرتبط همچون وزارت صمت، راه و شهرسازی، اتحادیه مشاورین املاک و کانون‌های سردفتری کشور بر ابعاد مهم آن است و تا کنون جلسات و نشست‌های متعددی در این راستا برگزار شده که لازم است با قدرت تداوم یابد و مصوبات آن‌ها اجرایی شود.

وی با بیان اینکه باید رویه واحدی در برداشت و تفسیر از این قانون با مرجعیت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به عنوان مجری قانون وجود داشته باشد اظهار داشت: سامانه‌ها و زیرساخت‌های ایجاد شده که ظرف مدت ۵۰ روز از اجرای گام اول قانون مذکور از سوی دستگاه قضائی و سازمان ثبت ایجاد شده واقعاً مثال زدنی و اقدامی جهادی است، اما متأسفانه نباید اعمال نظارت‌ها بویژه بر بنگاه‌ها و مشاورین املاک از سوی دستگاه‌های مربوطه به گونه‌ای باشد که موجب ضعیف شدن قانون در اجرا شود.

معاون رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: سازمان ثبت به عنوان یک سازمان حاکمیتی، متولی ثبت رسمی اسناد است و هیچ دستگاه دیگری تولیت اسناد را ندارد و لذا لازم است سایر متولیان در قوای دیگر با نظارت‌ها و پیگیری‌های هدفمند اجازه ندهند اقدامات دستگاه قضائی برای ایجاد نظم و بهداشت حقوقی و قضائی در جامعه تضعیف شود چرا که این قانون مهم و مورد تأکید رهبری، زمینه‌های وقوع جرم و فساد را در بسیاری از حوزه‌ها از بین می‌برد.

وی از مدیران کل ثبت اسناد و املاک کشور خواست در ارتباط تنگاتنگ با رؤسای کل دادگستری و دادستان‌ها، هرگونه بی توجهی و کم کاری در اجرای این قانون را گزارش و پیگیری کنند و در صورت لزوم ترک فعل دستگاه‌های کم کار به سازمان بازرسی کل کشور گزارش شود.

سردفتران و مشاورین املاک متخلف نباید احساس امنیت کنند

رئیس سازمان ثبت با پیشنهاد تعیین مهلت مشخص برای اتصال بنگاه‌ها و مشاورین املاک به سامانه "کاتب" جهت انجام معاملات در قالب پیش نویس‌های موجود در این سامانه و ارسال آن‌ها جهت ثبت به دفاتر اسناد رسمی گفت: باید به دنبال تدابیری باشیم تا در صورت تخلف آن‌ها از این وظیفه قانونی در مهلت مشخص شده برای پیوستن به این سامانه، این اقدام به عنوان یک تخلف صنفی، منجر به لغو مجوز متخلفین شود.

بابایی با تأکید بر ضرورت حذف هرچه سریع‌تر تمامی اسناد فیزیکی، از حفاظت و اطلاعات سازمان ثبت خواست با تشکیل کمیته‌ای جهت پیشگیری و مبارزه با جعل با همراهی دادسرای انتظامی سردفتران و دفتریاران، حوزه فناوری اطلاعات و امور اسناد سازمان ثبت و نماینده مدیران کل ثبت استان‌ها، تمامی زمینه‌ها و راه‌های محدود باقی مانده که موجب سو استفاده و جعل اسناد می‌شوند را مسدود و اجازه ندهند سردفتران و مشاورین املاک متخلف احساس امنیت کنند.

وی با اشاره به ضرورت انجام رزمایش‌های بازرسی و حفاظتی از دفاتر اسناد رسمی بویژه در نقاط حساس و دارای تخلف اظهار داشت: سردفتری یک شغل تجاری نیست و منصبی مهم با ابلاغ از سوی قوه قضائیه است که تخلفات آن هم در دادگاه انتظامی بررسی می‌شود و لذا نباید عده‌ای با بی توجهی و در غفلت نظارت‌های ناکافی از سوی کانون‌های سردفتری در برخی استان‌ها، فرصت این را داشته باشند که به اعتبار سازمان ثبت و دستگاه قضائی لطمه وارد کنند و لذا همراهی و حضور جدی کانون‌های سردفتری در کنار حفاظت و اطلاعات و بازرسی سازمان ثبت، آموزش سردفتران تازه کار و کم تجربه و تکمیل هرچه سریع‌تر ساز و کارهای نظارت الکترونیکی و هوشمند بسیار ضروری به نظر می‌رسد.

رئیس سازمان ثبت خاطر نشان کرد: بازرسان و دادگاه‌های انتظامی سردفتران و دفتریاران می‌بایست اجاره ندهند فاصله بین زمان تخلف، تشکیل پرونده و صدور کیفر خواست مشمول مرور زمان گردد و این روند را تسریع نمایند، ضمن اینکه هر سردفتری که توان ادامه کار را ندارد و احساس می‌کند با تعرفه‌های قانونی نمی‌تواند دفترخانه را اداره کند هرچه سریع‌تر از این عرصه کنار برود.

تنها ۸۲ پیش نویس تنظیم شده از ۶ هزار و ۱۳۷ قرارداد به دفاتر اسناد رسمی ارسال شده است

صفدر کشاورز معاون امور املاک و کاداستر و سخنگوی سازمان ثبت در این نشست با اشاره به اینکه از ۱۵ مردادماه امکان اتصال حدود ۱۸۰ هزار بنگاه و مشاور املاک دارای مجوز به سامانه الکترونیک اسناد از طریق سکو یا پلتفرم "کاتب" برای ارسال پیش نویس‌های تنظیم شده به دفاتر اسناد رسمی جهت تنظیم سند مهیا شده اظهار داشت: از این تعداد تا کنون فقط ۲ هزار و ۵۰۰ مشاور املاک به این سامانه متصل شده اند و بقیه کماکان به روال قبلی و سنتی خود عمل می‌کنند.

وی افزود: تا ۲۵ مردادماه از ۶ هزار و ۱۳۷ قرارداد و پیش نویس تنظیم شده فقط ۸۲ مورد از سوی این مشاورین و از طریق دسترسی‌های داده شده به آن‌ها به دفاتر اسناد رسمی جهت تنظیم سند ارسال شده و لازم است اتحادیه‌های مشاورین املاک در استان‌ها در تعامل با ادارات کل ثبت اسناد و املاک، ضمن آگاهی بخشی‌های بیشتر و جدی‌تر و ارائه هشدارهای لازم، اعضای خود را در اجرای این قانون راهنمایی و هدایت کنند و در صورت لزوم برخوردهای قانونی صورت گیرد.

وی همچنین با بیان اینکه در سه حوزه اصلی یعنی تدوین آئین نامه‌ها، آموزش و اطلاع رسانی و راه اندازی زیرساخت تنظیم قرار دادهای موضوع مواد ۲ و ۳ قانون الزام، در حال رصد و پیگیری دقیق هستیم، از کانون سردفتران و دفتریاران نیز خواست برای انجام آموزش‌های مورد نیاز برنامه ریزی و اعتبار لازم را اختصاص دهد.

متون حقوقی و پیش نویس‌های لازم تدوین و در حال ابلاغ و بارگذاری است

سیدصادق سعادتیان معاون امور اسناد سازمان ثبت نیز در این نشست با بیان اینکه تا کنون برخی متون حقوقی و پیش نویس‌های لازم در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در سامانه بارگذاری شده است گفت: این اقدام با همکاری معاونت حقوقی قوه قضائیه و سایر نهادها و دستگاه‌ها در حال پیگیری است و برخی آئین نامه‌های مربوطه نیز بعد از تأیید رئیس قوه قضائیه ابلاغ خواهد شد.

وی با تأکید بر لزوم انجام استعلام‌های لازم در اجرای ماده ۲ این قانون و عمل به تکالیف قانونی از سوی مشاورین املاک و دفاتر اسناد رسمی در این زمینه افزود: آموزش‌های لازم در زمینه نحوه اتصال و چگونگی اقدام در سامانه "کاتب" با ویژگی تسهیل گام‌های مربوطه در حال انجام است و لازم است اتحادیه مشاورین املاک در این زمینه همراهی بیشتری داشته باشد.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

امام موسی صدر توانمندسازی زنان را یکی از ارکان محرومیت‌زدایی می‌دانست

امام موسی صدر توانمندسازی زنان را یکی از ارکان محرومیت‌زدایی می‌دانست
2025-02-16T19:23:08+03:30
معاون زنان و خانواده گفت: الگوی امام موسی صدر در محرومیت‌زدایی دو رکن مهم داشت. نخست، تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود.

الگوی امام موسی صدر در محرومیت‌زدایی تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود

الگوی امام موسی صدر  در محرومیت‌زدایی تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود
2025-02-16T19:10:44+03:30
معاون زنان و خانواده گفت: الگوی امام موسی صدر در محرومیت‌زدایی دو رکن مهم داشت. نخست، تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود.

ششمین دوره شب های شعر انقلاب برگزار شد

ششمین دوره شب های شعر انقلاب برگزار شد
2025-02-16T19:10:37+03:30
ششمین دوره شب های شعر انقلاب عصر امروز در تهران برگزار شد.

آماده‌باش امدادگران هلال احمر در ۵ استان کشور

آماده‌باش امدادگران هلال احمر در ۵ استان کشور
2025-02-16T19:10:25+03:30
سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از آماده‌باش امدادگران هلال احمر در ۵ استان کشور خبر داد.

روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیرمحمد خالقی

روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیرمحمد خالقی
2025-02-16T19:10:17+03:30
شهروندان محلی که امیرمحمد خالقی به دست سارقان جان خود را از دست داد درخواست برخورد بدون اغماض با قاتلان را دارند و می‌گویند تاریکی و نبود گشت پلیس میزان جرم ...

القاصی: ۱۳۰ مرکز دپو سوخت قاچاق در استان شناسایی شده است

القاصی: ۱۳۰ مرکز دپو سوخت قاچاق در استان شناسایی شده است
2025-02-16T16:56:21+03:30
رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: مرکز دپو سوخت قاچاق در استان شناسایی شده است.

مرمت کاخ صاحبقرانیه در دستور کار قرار گرفت

مرمت کاخ صاحبقرانیه در دستور کار قرار گرفت
2025-02-16T16:56:21+03:30
معاون میراث‌فرهنگی گفت: مرمت کاخ صاحبقرانیه، راه‌اندازی موزه در تالار عصر و ایجاد مرکز پهلوی‌شناسی در مرکز اسناد» از جمله برنامه‌های مهم کاخ نیاوران است که د...

برنامه ریزی جهت برگزاری ۳۵ساعت کلاس آموزشی برای حجاج

برنامه ریزی جهت برگزاری ۳۵ساعت کلاس آموزشی برای حجاج
2025-02-16T16:42:59+03:30
با برنامه ریزی صورت گرفته در سازمان حج و زیارت ۳۵ساعت آموزش موضوعات اجرایی و احکام و مناسک برای ارتقاء سطح شناختی حجاج ایرانی پیش بینی شده است.

فرماندهی یگان‌های حفاظتی تکیه‌گاه دستگاه‌ها و سازمان‌ها است

فرماندهی یگان‌های حفاظتی تکیه‌گاه دستگاه‌ها و سازمان‌ها است
2025-02-16T16:30:00+03:30
جانشین فرمانده کل انتظامی کشور گفت: یگان‌های حفاظتی و انتظامی تکیه‌گاه دستگاه‌ها و سازمان‌های تحت پوشش هستند.

درگیری فراجا با اشرار مسلح

درگیری فراجا با اشرار مسلح
2025-02-16T15:22:59+03:30
فرمانده یگان های تکاوری قرارگاه عملیاتی ابوذر از درگیری مسلحانه بین اشرار مسلح و تکاوران گردان تکاوری ۱۱۴ خبر داد.

بیانیه «گام دوم انقلاب» یکی از اساسی ترین سند های بالا دستی معماری آینده پلیس است

بیانیه «گام دوم انقلاب» یکی از اساسی ترین سند های بالا دستی معماری آینده پلیس است
2025-02-16T15:09:57+03:30
فرمانده کل انتظامی کشور اظهار داشت: یکی از برجسته ترین کارهایی که ما در راستای بیانیه «گام دوم انقلاب» انجام دادیم معماری پلیس آینده بود.

برپایی مراسم شب احیا در برخی از مساجد تاریخی

برپایی مراسم شب احیا در برخی از مساجد تاریخی
2025-02-16T15:09:55+03:30
معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: امسال به دلیل تقارن نوروز و شب‌های قدر، مراسم شب احیاء در برخی مساجد تاریخی برگزار خواهد شد.

اعتبارات تکمیل تصفیه‌خانه‌های فاضلاب جنوب غرب تهران در مسیر تأمین

اعتبارات تکمیل تصفیه‌خانه‌های فاضلاب جنوب غرب تهران در مسیر تأمین
2025-02-16T15:09:49+03:30
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از معرفی پروژه‌های تصفیه‌خانه فاضلاب پرند و رباط‌کریم برای دریافت تسهیلات ویژه از صندوق ملی محیط زیست خبر داد.

روش‌های مشارکت مردم در جشن نیکوکاری اعلام شد

روش‌های مشارکت مردم در جشن نیکوکاری اعلام شد
2025-02-16T14:29:39+03:30
معاون توسعه مشارکت‌های کمیته امداد استان تهران با اشاره به آمادگی پایگاه‌ها و دفاتر کمیته امداد این استان برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی روش‌های مشارکت در جشن ن...

تشکیل کارگروه ویژه برای توسعه بازارهای محلی

تشکیل کارگروه ویژه برای توسعه بازارهای محلی
2025-02-16T14:29:39+03:30
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران از تشکیل کارگروه ویژه با هدف توسعه بازارهای محلی در منطقه ۱۵ خبر داد.

عملیات عمرانی مسیر تراموا در منطقه ۶ تهران

عملیات عمرانی مسیر تراموا در منطقه ۶ تهران
2025-02-16T14:16:18+03:30
معاون فنی و عمران شهرداری منطقه ۶ تهران از اجرای گسترده عملیات تراش و روکش مکانیزه آسفالت به میزان تقریبی ۲ هزار تن در مسیر حرکت تراموا خبر داد.

دستگیری یک هزار و ۴۰۰ نفر از اعضای شرکت بازاریابی شبکه‌ای

دستگیری یک هزار و ۴۰۰ نفر از اعضای شرکت بازاریابی شبکه‌ای
2025-02-16T14:16:18+03:30
رئیس پلیس آگاهی فراجا از دستگیری یک هزار و ۴۰۰ نفر از اعضای شرکت بازاریابی شبکه‌ای خبر داد.

اتمام ۳۰ پروژه مطالعاتی صنعتی بنیاد مستضعفان

اتمام ۳۰ پروژه مطالعاتی صنعتی بنیاد مستضعفان
2025-02-16T14:16:17+03:30
رئیس بنیاد مستضعفان در دیدار با اساتید طرح‌های پژوهشی تحقیق و توسعه بنیاد مستضعفان ضمن اشاره به توسعه شبکه همکاری بنیاد با دانشگاه‌ها بر پیشتازی این نهاد در ...

بازدید سفرا و دیپلمات‌های خارجی از جاذبه‌های گردشگری تهران

بازدید سفرا و دیپلمات‌های خارجی از جاذبه‌های گردشگری تهران
2025-02-16T14:16:17+03:30
جمعی از سفرا و دیپلمات‌های خارجی در چارچوب دهمین تور گردشگری تهران از جاذبه‌های منطقه ۱۱ بازدید کردند.

روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیر محمد خالقی

روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیر محمد خالقی
2025-02-16T14:03:00+03:30
شهروندان محلی که امیر محمد خالقی به دست سارقان جان خود را از دست داد در خواست برخود بدون اغماض با قاتلان را دارند و می‌گویند تاریکی و نبود گشت پلیس میزان جرم...

راه‌اندازی اینترنت رایگان در پردیس مسافری شرق تهران

راه‌اندازی اینترنت رایگان در پردیس مسافری شرق تهران
2025-02-16T13:09:39+03:30
مدیرعامل سازمان مدیریت پایانه‌های مسافری شهر تهران، از ارائه بسته هدیه اینترنت رایگان در پردیس مسافری شرق خبر داد.

کشته و مجروح شدن ۲ نفر در پی تیراندازی در میلان

کشته و مجروح شدن ۲ نفر در پی تیراندازی در میلان
2025-02-16T12:29:42+03:30
به گزارش خبرگزاری های ایتالیا، در تیراندازی در یک نانوایی در شمال ایتالیا، یک مرد کشته و یک نفر دیگر به شدت مجروح شد.

هشدار به پلتفرم‌های ثبت آگهی درباره کلاهبرداری‌های حوزه وام

هشدار به پلتفرم‌های ثبت آگهی درباره کلاهبرداری‌های حوزه وام
2025-02-16T12:16:17+03:30
رئیس پلیس فتا فراجا گفت: به همه پلتفرم‌های ارائه‌دهنده خدمات درج آگهی محور واسط اعلام می‌شود به‌فوریت از انتشار هرگونه آگهی تحت عنوان وام، تسهیلات و موارد مش...

فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اسفند ماه سال ۱۴۰۳

فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اسفند ماه سال ۱۴۰۳
2025-02-16T12:16:16+03:30
سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیه ای اعلام کرد: همه مشمولان دارای برگ آماده به خدمت به تاریخ اسفند ماه سال ۱۴۰۳ باید در محل و مراکز مندرج در برگ معرفی نامه...

دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا تصویب شد

دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا تصویب شد
2025-02-16T12:03:03+03:30
دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا به تصویب رئیس قوه قضاییه رسید.

۱ کشته و ۱ مجروح در پی تیراندازی در میلان

۱ کشته و ۱ مجروح در پی تیراندازی در میلان
2025-02-16T12:03:03+03:30
به گزارش خبرگزاری های ایتالیا، در تیراندازی در یک نانوایی در شمال ایتالیا، یک مرد کشته و یک نفر دیگر به شدت مجروح شد.

آتش سوزی در کارخانه ای در پنجاب پاکستان ۲ کشته و ۳ زخمی برجای گذاشت

آتش سوزی در کارخانه ای در پنجاب پاکستان ۲ کشته و ۳ زخمی برجای گذاشت
2025-02-16T12:03:02+03:30
پلیس روز یکشنبه اعلام کرد که بر اثر آتش سوزی در کارخانه ای در استان پنجاب شرقی پاکستان، دو نفر کشته و سه نفر دیگر زخمی شدند.

خلیلی: مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست

خلیلی: مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست
2025-02-16T11:49:41+03:30
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به اینکه مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست، گفت:دین ما اجازه چنین مذاکره‌ای را نخواهد داد.

همکاری نیروهای متخصص غار علیصدر با کشورهای خارجی

همکاری نیروهای متخصص  غار علیصدر با کشورهای خارجی
2025-02-16T11:49:40+03:30
مدیرعامل غار علیصدر از همکاری نیروهای متخصص این غار گردشگری با استان و شهرهای دیگر خبر داد و گفت: سطح همکاری ما در سطح بین الملل و کشورهای خارجی افزایش پیدا ...

غریب‌آبادی: ترور ۲۳ هزار انسان بی‌گناه، نشانه‌ای از قربانی بودن ایران در برابر تروریسم است

غریب‌آبادی: ترور ۲۳ هزار انسان بی‌گناه، نشانه‌ای از قربانی بودن ایران در برابر تروریسم است
2025-02-16T11:49:40+03:30
دبیر سابق ستاد حقوق بشر گفت: ٢٣ هزار انسان بی گناه در ایران توسط تروریست‌ها به شهادت رسیده‌اند و تلاش کردیم نشان دهیم که ایران یکی از بزرگترین قربانیان ترور...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)