میرنیوز
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن حضور در نشست علنی امروز (سهشنبه) مجلس شورای اسلامی، درخصوص علت تاخیر خود برای حضور در مجلس گفت: امروز همایش دو روزه برنامه بودجه و برنامه هفتم توسعه را با روسای سازمان هایی که از استان ها به تهران آمده بودند، داشتیم و به دلیل ناهماهنگی های صورت گرفته، مجبور به قطع سخنرانی خود در این همایش شدم و خود را به صحن علنی مجلس رساندم.
وی با بیان اینکه سال گذشته در تبصره 14 قانون بودجه رقمی معادل 330 هزار میلیارد تومان منابع و مصارف دیده شد که رقمی معادل 32 هزار میلیارد تومان باید برای اشتغال پرداخت می شد، افزود: زمانی که بنده سازمان را تحویل گرفتم، ریالی بابت اشتغال پرداخت نشد و با کسری مواجه بودیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه در دولت سیزدهم 19 هزار میلیارد تومان برای اشتغال پرداخت کردیم، اضافه کرد: این رقم علاوه بر سایر پرداختی ها در تبصره 14 بود، اینها همه مصارفی بود که در تبصره 14 وجود داشت و این رقم علاوه بر مبلغ این پرداختی به دستگاه های حمایتی نظیر کمیته امداد امام (ره)، غذای دانشجویان و مواردی اینچنینی بود که نمی توانستیم از یکی از آنها نیز صرف نظر کنیم.
میرکاظمی اضافه کرد: در نشستی که با روسای سازمان های برنامه و بودجه استان ها داشتیم، موضوع اشتغال یکی از اصلی ترین مباحثی بود که مطرح شد، به ویژه در حوزه رشد اقتصادی، اقداماتی صورت گرفته که حتی در برخی شهرستان ها تعیین شده که چه ارقامی به بخش صنعت، چه مبلغی به بخش تولید و... اختصاص یابد، لذا در این حوزه تا 90 درصد می توان گفت که تکالیف انجام شده و مابقی باید طی ماه های آتی صورت گیرد.
وی اضافه کرد: عملکرد سال گذشته حدود 330 هزار میلیارد تومان بوده که منابع آن از محل فروش گاز داخلی ، فرآورده و صادرات فرآورده است و در برخی از موارد عدد حاصله وارد منابع تبصره 14 نمی شود. پیشنهادی که دولت ارائه کرد، حدود 100 هزار میلیارد تومان به منابع سال 1400 اضافه شد. چگونه می شود بدون اینکه قیمت انرژی تغییر کند یا تولید را افزایش دهیم، این رقم به 640 هزار میلیارد تومان برسد، آیا واقعاً چنین پیش بینی تحقق می یابد؟ از روز اول مشخص بود که منابع قابل وصول نیست.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: وقتی تبصره 14 در بودجه سال گذشته 340 هزار میلیارد تومان درآمد دارد، به هیچ وجه به 640 هزار میلیارد تومان در سال آینده نخواهد رسید. بارها از دوستان خواهش کردیم که منابع و مصارف را به گونه ای ببنید که با 5 الی 10 درصد خطا تحقق یابد.
میرکاظمی با بیان اینکه تا جایی که وسع ما رسید، کمیته امداد و بهزیستی را مورد حمایت قرار دادیم ، افزود: وقتی 200 هزار میلیارد تومان عدم تحقق داریم و از سوی دیگر بارها عزیزانی مثل آقای قالیباف در جلسات مشترک دولت و مجلس موضوع معیشت را مورد تاکید قرار می دادند، وقتی مجموعاً تصمیمی گرفته می شود که یارانه با این رقم از محل تبصره 14 پرداخت شود، باید جوانب آن نیز در نظر گرفته شود.
وی با یادآوری اینکه در حال حاضر 28 هزار میلیارد تومان از محل تبصره 14 یارانه پرداخت می کنیم، گفت: همین رقم اگر جمع زده شود، می توان محاسبه کرد که آیا برای اشتغال می توان اقدامی انجام داد یا خیر. البته باید انجام دهیم، ولی از محل تبصره 14 کار سختی است. امیدواریم طی نیمه دوم سال با توجه به اینکه خدمت رهبر معظم انقلاب نامه ای تقدیم شده است و درصد قابل توجهی به صندوق توسعه ملی واریز می شود، بتوانیم از این منابع نیز استفاده کنیم، چرا که از فروش 100 دلاری نفت فقط 45 دلار آن به دولت باز می گردد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: در نامه به مقام معظم رهبری درخواست شده که از 20 درصد منابع حاصله از فروش نفت فقط برای دو موضوع تملک و اشتغال استفاده شود. به هیچ عنوان برای بحث جاری از نامه ای که رئیس جمهور تدوین کرده، استفاده نخواهد شد و رهبر معظم انقلاب نیز با 10 درصد از آن موافقت فرمودند و امیدواریم بانک مرکزی زودتر مقدمات این مسئله را فراهم کند تا نسبت به موضوعات تملک و اشتغال اقدامات لازم صورت گیرد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
امید دارم تجربه جهادی رهروان شهید رئیسی به کار مقاومت بیاید
گزارش تلفنی «شیبانی» به وزیر امور خارجه در مورد آخرین تحولات لبنان
پزشکیان به طور سرزده به وزارت بهداشت رفت
تغییر و تحول نمایندگیهای دیپلماتیک خارج از کشور امری متعارف است
هزینه مقاومت بسیار کمتر از هزینه تسلیم و سازش است
فرماندهان نیروی دریایی ارتش با آرمان های امام راحل تجدید میثاق کردند
پژمانفر: با تصمیمات لحظهای در حوزه انرژی، به جامعه شوک وارد نکنیم
سرلشکر باقری: پاسخ به تجاوز اسرائیل ورای تصورات سران این رژیم طرح ریزی شده است
سرلشکر باقری: دکترین دفاعی ایران بر مبنای پاسخ کوبنده و بازدارنده به تهدیدات دشمنان است
گزارش کمیسیون اصل ۹۰ درباره رسیدگی به شکایات در حوزه زمینخواری قرائت شد
امیر واحدی: بسیج ستون خیمه انقلاب است
معاون رئیس جمهور با امیر دریادار سیاری دیدار کرد
پاداش پایان خدمت کارمندان دولت ۶۵۰ میلیون تومان شد
صمصامی: گرانی تنها راه حل مشکل ناترازی انرژی نیست
مهاجرانی: گفتگو نیازمند عملیسازی احترام و اعتماد از سوی کشورهای غربی است
سنگدوینی: باید گازهای فلر جمع آوری شوند
بهرامی: توسعه انرژی های تجدیدپذیر با جدیت دنبال شود
بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۴ شرکتهای دولتی نیازمند اصلاح و بازنگری است
احمدی: امنیت انرژی کشور با تشدید ناترازی ها در تهدید است
قالیباف: در تابستان امسال بیش از ۱۵ هزار مگاوات ناترازی در مصرف انرژی داشتیم
تقویت اقتدار دریایی، رویکرد نوین پدافند غیرعامل در امنیت ملی
حسینی: رفع ناترازی انرژی نیاز به کار جمعی در کشور دارد
شریعتی: از شهریور تا آبان ذخایر نیروگاه ها کاهش یافته است
پاکنژاد: سطح ذخایر سوخت نیروگاهها در وضعیت مناسبی قرار دارد
علیآبادی: در حال حاضر در هیچ نقطهای خاموشی نداریم
سطح علمی و فقهی شهید رئیسی مغفول مانده است
سیاوشی: نشاندار کردن مالیاتها گامی به سوی توسعه عادلانه ۳۱ استان است
ناظمی: ساخت تمدن اسلامی با تکیه بر نظریه حکمرانی اسلامی ممکن است
موضوع قطعی برق و تأمین سوخت نیروگاهها امروز در مجلس بررسی میشود
غریبآبادی: آلمان و آمریکا در جنایات شیمیایی رژیم بعث علیه مردم ایران شریک جرم هستند