میرنیوز

مذاکره با روسیه برای واردات گاز/ دیپلماسی انرژی تقویت شده است

مذاکره با روسیه برای واردات گاز/ دیپلماسی انرژی تقویت شده است 2022-10-18T09:38:55+03:30

به گزارش خبرنگار مهر، جواد اوجی در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۲۶ مهرماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون انرژی در مورد ناترازی تولید و مصرف گاز طبیعی در کشور اظهار داشت: بیش از ۷۰ درصد انرژی کشور با گاز تأمین می‌شود. شدت مصرف انرژی در ایران بیش از میانگین جهانی است، این در حالی است که شدت مصرف انرژی در کشور ما با رشد اقتصادی نیز همخوانی ندارد.

وی بیان کرد: یکی از مؤلفه‌های مهم ما تأمین امنیت انرژی کشور است که وضعیت تراز گاز کشور در این مسئله تأثیر می‌گذارد. ۷۴.۵ درصد گاز کشور از میدان پارس جنوبی تأمین می‌شود، ۲۰ درصد آن از میادین مستقل و ۵ درصد آن از مناطق نفتی تأمین می‌شود. در برنامه ششم مقرر شده که روزانه معادل یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز خام تولید شود، این در حالی است که عملکرد دوره مذکور روزانه ۸۵۰ میلیون مترمکعب است که علت این موضوع را باید در عدم سرمایه گذاری در توسعه میادین گازی جستجو کرد.

اوجی ادامه داد: ۳۳ درصد از گاز کشور در حوزه نیروگاه‌ها، ۲۶ درصد در حوزه خانگی و مابقی آن هم در بخش صنعت و صنایع پایین دستی مصرف می‌شود. بیش از ۸۳ درصد سوخت نیروگاه‌ها از گاز تأمین می‌شود، این در حالی است که در دنیا بیش از ۲۳ درصد سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها از گاز است.

وی اظهار داشت: در فصل تابستان و در اوج و پیک مصرف گاز حدود ۱۶۰ میلیون مترمکعب مصرف گاز داریم اما در فصل زمستان مصرف گاز به حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون متر مکعب می‌رسد که به این معناست که مصرف گاز در فصل زمستان نسبت به فصل گرم سال ۴ برابر افزایش می‌یابد.

وزیر نفت تصریح کرد: سالانه ۶ درصد شاهد رشد مصرف گاز در بخش خانگی، ۵ درصد در بخش صنایع و ۴ درصد در بخش نیروگاه‌ها هستیم و در همه این بخش‌ها هر سال رشد مصرف گاز را شاهد هستیم و میزان مصرف گاز در کشور ما بیشتر از میانگین جهانی است.

وی با بیان اینکه در فصل سرد سال حدود ۲۴۰ میلیون مترمکعب ناترازی گاز داریم، افزود: در ابتدای کار دولت سیزدهم وزارت نفت در این حوزه به ویژه در زمستان با چالش‌هایی روبه رو بود که به لطف پروردگار، همت نمایندگان و همکاری مردم سال گذشته را بدون قطعی گاز پشت سر گذاشتیم.

اوجی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۴۰ میلیون مترمکعب ناترازی داشتیم. به دلیل موضوعات پیش آمده واردات گاز از ترکمنستان نداشتیم. همچنین در شروع کار دولت سیزدهم حدود ۴ هزار تانکر از چرخه حمل تانکر سوخت برای نیروگاه‌ها خارج شده بود. در سال گذشته و بدو شروع فعالیت وزارت نفت توانستیم با تعمیرات و تأمین تجهیزات موردنیاز پالایشگاه‌ها، خطوط انتقال گاز، تولید حداکثری گاز را رقم بزنیم به گونه‌ای که حدود ۷۰۵ میلیون مترمکعب گاز از میدان پارس جنوبی برای نخستین بار برداشت شد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته و با افزایش تولید گاز حدود ۲۵ میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور افزوده شد، ادامه داد: در حوزه تقاضا نیز مدیریت و بهینه سازی را در دستورکار قرار دادیم. همچنین مبحث ۱۹ مصوب شد و موضوع تعرفه مشترکین پرمصرف در دولت تصویب و اجرا شد. از آنجا که در فصل سرد سال به دلیل تأمین نیاز بخش خانگی ناچار به کاهش تأمین سوخت نیروگاه‌ها و استفاده از سوخت مایع هستیم، در ماه‌های ابتدای شروع کار دولت ظرفیت مخازن نیروگاهی را نسبت به سال گذشته ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش دادیم.

اوجی با اشاره به تقویت دیپلماسی انرژی، گفت: در ماه‌های ابتدایی دولت سیزدهم مذاکراتی با ترکمنستان انجام گرفت و موفق شدیم سوآپ گاز را به میزان ۱.۵ تا ۲ میلیون مترمکعب انجام داده و واردات گاز را از این کشور انجام دهیم. امسال نیز برنامه‌های کوتاه مدت مناسبی برای تأمین گاز موردنیاز کشور در فصول سال داریم تا بتوانیم با کمک مردم از این فصل بدون قطعی عبور کنیم.

وزیر نفت تاکید کرد: برای نخستین بار فاز یک فاز ۱۱ پارس جنوبی را به میزان ۱۲ تا ۱۴ میلیون مترمکعب به بهره برداری می‌رسانیم. همچنین ۴ واحد پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی به مرحله بهره برداری می‌رسد. پیشنهادهایی برای مصرف بهینه و مدیریت تقاضا در قالب بودجه ۱۴۰۱ ارائه شده است. همچنین افزایش قیمت مربوط به مشترکین پرمصرف در دستور قرار گرفت.

اوجی با بیان اینکه در این حوزه به حدود ۸۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در بالادست و پایین دست نیاز داریم، افزود: اگر این رقم محقق شود، ظرف ۳ تا ۴ سال آینده ناترازی نخواهیم داشت. همچنین برای تأمین اجرای پروژه‌ها تلاش شده از توان مالی هلدینگ های بزرگ استفاده کنیم. مذاکرات خوبی با کشورهایی مانند روسیه برای واردات گاز انجام گرفته که امیدواریم بتوانیم خبرهای خوبی در این زمینه به مردم دهیم.

وی تاکید کرد: اگر حداقل ۱۰ درصد از سقف صندوق توسعه ملی برای توسعه میدان‌های گازی تخصیص داده شود و همچنین ۱۰۰ درصد منابع ماده ۱۲ اختصاص یابد، می‌توان به رفع مشکلات این حوزه کمک چشمگیری کرد.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار سیاسی

تقدیم استوارنامه سفیر اکردیته ایران به رئیس جمهور «بنین»

تقدیم استوارنامه سفیر اکردیته ایران به رئیس جمهور «بنین»
2025-03-14T10:23:03+03:30
«علی تیزتک» سفیر اکردیته جمهوری اسلامی ایران در بنین استوارنامه خود را به آقای «پاتریس تالون» رئیس جمهور بنین تقدیم کرد.

بیانیه مشترک نشست سه‌جانبه ایران، چین و روسیه در پکن

بیانیه مشترک نشست سه‌جانبه ایران، چین و روسیه در پکن
2025-03-14T09:43:01+03:30
نشست پکن میان چین، روسیه و ایران در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ با موفقیت برگزار شد.

استقبال ایران از توافق صلح بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان

استقبال ایران از توافق صلح بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان
2025-03-14T07:43:01+03:30
سخنگوی وزارت امور خارجه از توافق جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربابجان بر سر مفاد موافقتنامه صلح بین دو کشور استقبال کرد.

بقایی: تحریم‌های جدید علیه ایران گواه قانون‌شکنی و تزویر آمریکا است

بقایی: تحریم‌های جدید علیه ایران گواه قانون‌شکنی و تزویر آمریکا است
2025-03-14T05:16:19+03:30
سخنگوی وزارت امور خارجه، اقدام آمریکا در تحریم تعدادی از اشخاص حقیقی از جمله وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران و چند نفت‌کش و شرکت تجاری را به شدت محکوم کرد.

حجت الاسلام محمدحسنی انتصاب رئیس جدید عقیدتی سیاسی فراجا را تبریک گفت

حجت الاسلام محمدحسنی انتصاب رئیس جدید عقیدتی سیاسی فراجا را تبریک گفت
2025-03-13T17:43:01+03:30
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش انتصاب حجت‌الاسلام «شیرازی» را به ریاست سازمان عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی کل کشور تبریک گفت.

عراقچی: همسایگان اولویت ما هستند

عراقچی: همسایگان اولویت ما هستند
2025-03-13T17:03:01+03:30
وزیر امور خارجه ضمن ابراز خوشحالی از میزبانی مشاور دیپلماتیک (رئیس کشور امارات) گفت: همسایگان ما اولویت ما هستند.

احضار سفرای ۳ کشور اروپایی به وزارت خارجه

احضار سفرای ۳ کشور اروپایی به وزارت خارجه
2025-03-13T16:23:20+03:30
در اعتراض به همدستی انگلیس، فرانسه و آلمان با آمریکا در سوءاستفاده از سازوکار شورای امنیت و برگزاری نشست بسته درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، سفرای این...

برگزاری جلسه هیئت امنای موزه و مرکز اسناد مجلس با حضور قالیباف

برگزاری جلسه هیئت امنای موزه و مرکز اسناد مجلس با حضور قالیباف
2025-03-13T13:29:43+03:30
جلسه هیئت امنای موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با حضور رییس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

«فرمان اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۴۰۵» از سوی پزشکیان صادر شد

«فرمان اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۴۰۵» از سوی پزشکیان صادر شد
2025-03-13T12:36:19+03:30
«فرمان اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۴۰۵» به روش ثبتی‌مبنا، از سوی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران صادر شد.

عارف درگذشت وزیر اسبق آموزش و پرورش را تسلیت گفت

عارف درگذشت وزیر اسبق آموزش و پرورش را تسلیت گفت
2025-03-13T12:09:45+03:30
در پی درگذشت محمود فرشیدی، وزیر اسبق آموزش و پرورش؛ محمدرضا عارف در پیامی این ضایعه را تسلیت گفت.

دریادار سیاری: پیروزی در جنگ نرم نیازمند آثار فاخر فرهنگی است

دریادار سیاری: پیروزی در جنگ نرم نیازمند آثار فاخر فرهنگی است
2025-03-13T12:09:44+03:30
معاون هماهنگ کننده ارتش با اشاره به کم عمق بودن آثار تلویزیونی مرتبط با ارتش گفت: ما برای مقابله با جنگ نرم به تولیدات فرهنگی نیاز داریم.

عراقچی: ایده جدیدی برای حل مسائل با آژانس مطرح شده است

عراقچی: ایده جدیدی برای حل مسائل با آژانس مطرح شده است
2025-03-13T12:09:44+03:30
وزیر خارجه کشورمان خبر داده که تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری دارد و یک ایده جدید برای حل مسائل مطرح است که در حال بررسی آن هستیم.

سرلشکر باقری: حرکت پرشتاب در فناوری با جدیت ادامه یابد

سرلشکر باقری: حرکت پرشتاب در فناوری با جدیت ادامه یابد
2025-03-13T12:09:43+03:30
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در بازدید از پارک علم فناوری دانشگاه جامع امام حسین (ع) بر ادامه حرکت پرشتاب و با جدیت در علم و فناوری تاکید کرد.

عراقچی:ایده‌ای جدید برای حل مسائل با آژانس مطرح شده است

عراقچی:ایده‌ای جدید برای حل مسائل با آژانس مطرح شده است
2025-03-13T11:56:25+03:30
وزیر خارجه کشورمان خبر داده که تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری دارد و یک ایده جدید برای حل مسائل مطرح است که در حال بررسی آن هستیم.

پزشکیان: نمی‌دانم برای این گرانی‌ها باید یقه چه کسی را بگیرم

پزشکیان: نمی‌دانم برای این گرانی‌ها باید یقه چه کسی را بگیرم
2025-03-13T11:02:59+03:30
رئیس جمهور گفت: اگر داده‌ها را به درستی مدیریت می‌کردیم این بلا سر ما نمی‌آمد که الان نمی دانم که برای این گرانی‌ها باید یقه چه کسی را بگیرم.

تسلیت معاون اول رئیس‌جمهور به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی

تسلیت معاون اول رئیس‌جمهور به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی
2025-03-13T10:16:24+03:30
در پی درگذشت مادر همسر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، معاون اول رئیس‌جمهور در پیامی این ضایعه را به او تسلیت گفت.

پزشکیان: واردات پنل‌های خورشیدی ثبت سفارش شده است

پزشکیان: واردات پنل‌های خورشیدی ثبت سفارش شده است
2025-03-13T10:03:05+03:30
رئیس‌جمهور گفت: کارها در زمینه پنل‌های خورشیدی به سرعت در حال شکل‌گیری است و مجوزها ثبت سفارش شده و تلاش می‌کنیم مشکلی در گمرک پیش نیاید.

پزشکیان: واردات پنل های خورشیدی ثبت سفارش شده است

پزشکیان: واردات پنل های خورشیدی ثبت سفارش شده است
2025-03-13T09:49:42+03:30
رئیس جمهور گفت: کارها در زمینه پنل‌های خورشیدی به سرعت در حال شکل گیری است و مجوزها ثبت سفارش شده و تلاش می‌کنیم مشکلی در گمرک پیش نیاید.

بازدید فرمانده نیروی دریایی ارتش از ناوشکن‌های چین و روسیه

بازدید فرمانده نیروی دریایی ارتش از ناوشکن‌های چین و روسیه
2025-03-13T08:43:01+03:30
امیر دریادار ایرانی به دعوت فرماندهان ناوگروه روسی و چینی از یگان‌های شرکت کننده دو کشور در رزمایش مرکب کمربند دریایی ۲۰۲۵ ایران، روسیه و چین بازدید کرد.

سامانه «باور ۳۷۳» باور صنعت دفاعی ما است

سامانه «باور ۳۷۳» باور صنعت دفاعی ما است
2025-03-13T08:29:38+03:30
معاون هماهنگ‌کننده نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: ما یکی از ظرفیت‌های شاخص پدافندی خود به نام «باور ۳۷۳» را با موفقیت آزمایش کردیم و این خط بطلانی بر ادعای صهی...

تقویت همکاریهای دفاعی ایران و بلاروس

تقویت همکاریهای دفاعی ایران و بلاروس
2025-03-13T00:43:05+03:30
وزرای دفاع ایران و بلاروس بر تقویت همکاری‌های دفاعی تاکید کردند.

پزشکیان لایحه ۲ ژوئیه ۱۹۹۹ ژنو را به مجلس ارسال کرد

پزشکیان لایحه ۲ ژوئیه ۱۹۹۹ ژنو را به مجلس ارسال کرد
2025-03-13T00:16:39+03:30
رئیس جمهور لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سند ژنو مصوب ۱۱ تیر ۱۳۷۸ (۲ ژوئیه ۱۹۹۹) را به مجلس ارسال کرد.

بقایی: ممانعت در ارسال مواد غذایی و برق به غزه محکوم است

بقایی: ممانعت در ارسال مواد غذایی و برق به غزه محکوم است
2025-03-12T23:09:53+03:30
سخنگوی وزارت امور خارجه، اقدام رژیم صهیونیستی در ممانعت از ارسال مواد غذایی و قطع برق در باریکه غزه را محکوم کرد.

اعتراض خانواده شهدای ترور به حمایت اروپا از گروه‌های تروریستی

اعتراض خانواده شهدای ترور به حمایت اروپا از گروه‌های تروریستی
2025-03-12T22:16:43+03:30
نماینده انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در اجلاس شورای حقوق بشر در جلسه گزارشگر تروریسم سازمان ملل متحد، به حمایت دولت‌های غربی از گروه‌های تروریستی اعتراض کرد.

عراقچی دریافت نامه ترامپ را تأیید کرد

عراقچی دریافت نامه ترامپ را تأیید کرد
2025-03-12T22:16:43+03:30
وزیر امور خارجه کشورمان با انتشار مطلبی در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: عصر امروز پذیرای آقای انور قرقاش مشاور دیپلماتیک رئیس کشور امارات متحده عربی بودم و نام...

پیام تسلیت رئیس‌جمهور در پی درگذشت مرحوم فرشیدی

پیام تسلیت رئیس‌جمهور در پی درگذشت مرحوم فرشیدی
2025-03-12T21:36:35+03:30
مسعود پزشکیان در پیامی درگذشت زنده‌یاد محمود فرشیدی وزیر اسبق آموزش و پرورش را تسلیت گفت.

رهبر انقلاب: دعوت رئیس‌جمهور آمریکا برای مذاکره فریب افکار عمومی است

رهبر انقلاب: دعوت رئیس‌جمهور آمریکا برای مذاکره فریب افکار عمومی است
2025-03-12T21:36:34+03:30
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار هزاران نفر از دانشجویان سراسر کشور با بی‌حاصل خواندن مذاکره با دولت فعلی آمریکا فرمودند: دعوت رئیس‌جمهور آمریکا برای مذاکره، ...

پیام عراقچی به کویت درخصوص تعمیق روابط دو کشور

پیام عراقچی به کویت درخصوص تعمیق روابط دو کشور
2025-03-12T21:09:39+03:30
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درخصوص تعمیق روابط دو کشور ایران و کویت پیامی برای وزیر خارجه این کشور ارسال کرد.

رضایی: آمریکا برای نجات دلار به استبداد سخیف روی آورده است

رضایی: آمریکا برای نجات دلار به استبداد سخیف روی آورده است
2025-03-12T20:29:58+03:30
دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: امروز آمریکا به دنبال نجات دلار است و در این راستا به استبدادی سخیف روی آورده است.

ایالات متحده در تمامی بحران‌های جهانی نقشی فعال ایفا می‌کند

ایالات متحده در تمامی بحران‌های جهانی نقشی فعال ایفا می‌کند
2025-03-12T20:17:10+03:30
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در دیدار با دبیر شورای امنیت بلاروس بر لزوم همکاری‌های دوجانبه در مقابله با تهدیدات مشترک تأکید کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)