میرنیوز

حوزه انرژی نیازمند ۱۲۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری است

 حوزه انرژی نیازمند ۱۲۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری است 2022-09-04T09:08:43+04:30

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محسن رضایی و بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در نشستی مشترک درباره الزامات پیرامون تدوین برنامه هفتم توسعه گفت‌وگو کردند.

محسن رضایی در این نشست مشترک با اشاره به توان کارشناسی مرکز پژوهش‌های مجلس، گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس نباید یافته‌های خود را محدود به مجلس کنید و بلکه مطلوب‌تر است تا گزارش‌های تولیدی مرکز به قوای دیگر هم ارائه شود.

وی پس از استماع گزارشی در خصوص پیشنهادهای مرکز پژوهش‌های مجلس در زمینه برنامه هفتم توسعه، خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم توسعه باید ببینیم که دنبال توسعه مبتنی بر بازار هستیم یا دولت. در شرق مدل توسعه مبتنی بر بازار بوده  و با ایدئولوژی سرمایه داری تناسب داشته است اما پیشران توسعه در کشور ما دولت  است.

معاون اقتصاد رئیس جمهور افزود: در روند توسعه کشور چین، دولت بر بازار مقدم شده است اما دولت مقابل بازار نایستاد، بلکه کار بازار سازی را انجام داد؛ این مدل شرقی توسعه است. بنابراین توسعه چین بسیار سریع رخ داده است. چون دولتی توسعه‌گرا جلوی بازار حرکت کرده است.

وی تصریح کرد: در برنامه‌های توسعه ایران، نه بازار مقدم بوده است نه دولت و رابطه گنگ و نامفهومی بین این دو شکل گرفته است.اگر نهاد دولت را در سیاست تقویت نکنیم و یا درست فهم نکنیم تا 200 سال دیگر توسعه نخواهیم یافت.

رضایی با تاکید براینکه در فرایند توسعه باید فرآیندها و ساختارها اصلاح شوند، گفت: در اصلاح فرآیندها می‎توان به اصلاح بودجه‌ریزی اشاره کرد و در مجموع نیز تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری و اجرا در کشور باید تصحیح شوند.

وی با بیان اینکه کشور به صورت بخشی اداره می‌شود، تصریح کرد: حکمرانی بدون داده، به مانند تیراندازی در تاریکی است.

معاون اقتصادی رئیس جمهور سپس به انجام تلاش هایی برای ترسیم و تهیه نقشه راه توسعه صنعتی کشور پرداخت و گفت: اتصال شرکت های دانش بنیان به حوزه صنعت کشور ضروری است. همچنین باید تلاش کنیم صنعت کشور را به زنجیره ارزش بین‌المللی که صنایع کوچک هم حضور داشته باشند، وصل کنیم.

بابک نگاهداری رییس مرکز پژوهش های مجلس در این نشست یکی از اقدامات مرکز پژوهش‌های مجلی در چند ماه اخیر را ارائه پیشنهادهایی در حوزه برنامه هفتم توسعه برشمرد و گفت: تلاش‌های منسجمی در مورد برنامه هفتم توسعه با تشکیل دبیرخانه‌ای در مرکز پژوهش ها انجام شده که در این زمینه با برگزاری 17 جلسه و با مشارکت تمامی دفاتر مطالعاتی پیشنهادات مرکز پژوهش‌های مجلس برای تدوین برنامه هفتم توسعه در اختیار رئیس جمهور و مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار داده شده است.

وی سپس به تشریح دیدگاه‌های مرکز پژوهش‌های مجلس در مورد تدوین برنامه هفتم توسعه پرداخت و بیان داشت: در تدوین برنامه هفتم توسعه باید راهبردهای کلان تحلیلی و توجه به شرایط داخلی و بین‌المللی مورد توجه قرار گیرد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، مدل این مرکز در برنامه هفتم توسعه را مدل ماموریت‌گرای چند بُعدی دانست و تصریح کرد: در پیشنهادهای ارائه شده در خصوص این برنامه 4 اولویت و 3 پنجره فرصت را مورد توجه قرار دادیم.

وی با بیان اینکه برنامه‌های قبلی توسعه، جامع، کلی و با نگاه بخشی و بدون توجه به شرایط اقتصادی و موقعیت‌های جغرافیایی و بین‌المللی نوشته می‌شد، گفت: اگر جلد برنامه‌های توسعه قبلی کشور را از آن جدا کنیم مشخص نمی‌شود این برنامه برای کدام کشور نگارش شده است.براساس تحلیل‌های راهبردی که انجام دادیم نتیجه گرفتیم در تدوین برنامه هفتم توسعه نباید به ظرفیت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای کشور کم‌توجه کنیم.

نگاهداری پیشران‌های اصلی اقتصاد کشور را سه حوزه انرژی، حمل و نقل و سرمایه‌گذاری دانست و یادآور شد: جهش تولید با رفع موانع سرمایه‌گذاری خصوصی، عمومی و دولتی صورت می‌گیرد در حالی که با تورم در کشور و سه ناترازی در حوزه بودجه، بانکی و صندوق‌های بازنشستگی، سرمایه‌های اقتصادی کشور به سمت بخش‌های نامولد حرکت می‌کند.

وی سپس به ظرفیت‌ها و نیازهای کشور در حوزه انرژی پرداخت و گفت: برای نقش‌آفرینی کشور به عنوان هاب انرژی منطقه، در حوزه نفت و گاز به 100 میلیارد دلار، در حوزه برق به 15 میلیارد دلار و برای بهسازی شبکه برق به 10 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس با تشریح این مسائل در تشریح پنجره‌ فرصت‌های برون رفت از این موارد، توضیح داد: جایابی جمهوری اسلامی ایران در نظام بین‌الملل، اتصال تولید، صنعت و صادرات کشور به شرکت‌های دانش‌بنیان و فرصت جمعیتی متولدین دهه 60 و 70 شمسی، 3 پنجره فرصت مهم هستند که باید در تدوین برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار گیرند.

وی سپس به مسئله جانمایی ایران در نظام بین‌الملل پرداخت و گفت: نظام بین الملل در حال بازآرایی است در تدوین برنامه هفتم توسعه باید به فکر بازآرایی نقش جمهوری اسلامی ایران در نظام بین‌الملل باشیم.

نگاهداری با اشاره به ایجاد پروژه کمربند راه چین، راه‌اندازی آن را راهی برای باز شدن مسیر چین به غرب دانست و گفت: هیچ کشوری به اندازه ایران موقعیت ژئوپلتیکی ندارد به گونه‌ای که می‌تواند یکی از پنجره فرصت‌ها در برنامه هفتم توسعه و در حوزه جایابی جمهوری اسلامی ایران در نظام بین‌الملل، نقش آفرینی در ترانزیت شرق به غرب و ایجاد کریدور شمال به جنوب و فعال کردن مسیر دیپلماسی اقتصادی باشد.

وی شاه کلید برون رفت از مشکلات اقتصادی در برنامه هفتم توسعه را تقویت دیپلماسی اقتصادی دانست و گفت: برای ارتقای دیپلماسی اقتصادی، فعال کردن کریدورهای ترانزیتی و ایجاد منافع اقتصادی حداکثری با همسایگان ضروری است.

وی در ادامه با تاکید بر اهمیت امنیت غذایی برای کشورها، توضیح داد:  متاسفانه عمده نیازهای کشور در حوزه غذا، وارداتی است و با سیاست‌های ناصحیح در حوزه توسعه روستایی، اراضی کشاورزی روستایی 28 درصد کاهش یافته است. همچنین با سیاست‌های اشتباه در حوزه تقسیمات کشوری، کاری کرده‌ایم که مثلا روستاهایی با جمعیت 150 نفری به شهر تبدیل شده‌اند. تمامی این موارد باعث تهدید امنیت غذایی کشور شده است؛ در حالیکه با دانش بنیان کردن تولید محصولات کشاورزی، جانمایی ایران در نظام بین‌الملل  و هاب شدن زنجیره ترانزیت غذایی و ایجاد الگوی کشت فراسرزمینی و توجه به این موارد در برنامه هفتم توسعه، امکان رفع این مسئله وجود خواهد داشت.پنجره دوم سوار کردن پیشرفت های دانش بنیان بر صنایع کشور است. چند هزار شرکت دانش بنیان داریم که باید از ظرفیت این شرکت ها استفاده کنیم. پنجره فرصت دیگر جمعیت دهه 60 و 70 است. تحصل کردگان ثروت بزرگی هستند که نباید این فرصت را از دست داد.

وی در ادامه سخنان خود به ضرورت تقویت نهاد دولت پرداخت و گفت: توانمندی سازی نهاد دولت برای تحقق کامل برنامه هفتم توسعه ضروری است که برای این مهم، دولت الکترونیکی را باید با جدیت دنبال کنیم.

نگاهداری یکی از نیازمندی‌های تقویت نهاد دولت را مدیریت هوشمند مبتنی بر داده دانست و گفت: با مطالعات انجام گرفته در بخش‌های مختلف، 80 مورد تعارض منافع را شناسایی کردیم که با مدیریت هوشمند مبتنی‌بر داده و  ارتقای دولت الکترونیک، باعث شفافیت و رفع تعارض منافع می‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به ضرورت ایجاد  نهادی برای اجرای برنامه توسعه در کشور پرداخت و گفت: سازمان برنامه و بودجه تمرکز زیادی روی برنامه ندارد و بیشتر روی بودجه متمرکز است در حالیکه نهاد چابک راهبر توسعه، می‌تواند مسئولیت پیشبرد برنامه را بر عهده بگیرد.

نگاهداری جمعیت و نیروی انسانی متولد دهه 60 و70 شمسی را پنجره فرصت دیگر در تدوین برنامه هفتم توسعه دانست و تصریح کرد: در سیستم جذب نیروی انسانی باید به سمت جذب نیروی نخبه حرکت کنیم.

وی موفقیت در اجرای برنامه هفتم توسعه را نیازمند همراهی جامعه دانست و گفت: بدون همراهی جامعه، اجرای سیاست‌ها موفق نخواهند بود.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس یکی دیگر از اقدامات این مرکز را تهیه نقشه جامع پویایی شناسی متغیرهای ابرچالش‌های کشور دانست و خاطرنشان کرد: برخی مسائل در کشور به خاطر تعدد دلایل و عوامل بروز، شکل پیچیده‌ای به خود گرفته که باعث شده تا بررسی و رفع آنها به شکل خطی غیرممکن باشد از همین رو در مرکز پژوهش‌های مجلس با تهیه نقشه جامع پویایی شناسی متغیرهای ابرچالش‌های کشور، روابط علی و معلول هزار متغیر در 35 بخش را مشخص کردیم که با وزن‌دهی و شبیه‌سازی این مسائل، توان نخبگانی حل مسئله مرکز چند سطح افزایش خواهد یافت.

در پایان این نشست گزارشی از نقشه جامع پویایی شناسی متغیرهای ابرچالش‌های کشور و مولدسازی دارایی‌ها، ارائه شد.

انتهای‌ پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار سیاسی

الحاق خودروهای ارتباط تاکتیکی خاتم ۲۷۰ و ۴۵۰ به سپاه

الحاق خودروهای ارتباط تاکتیکی خاتم ۲۷۰ و ۴۵۰ به سپاه
2025-02-16T22:29:38+03:30
نتایج ماه‌ها پژوهش و تلاش عملیاتی متخصصان صنایع مخابرات وزارت دفاع و سپاه با حضور فرمانده کل سپاه رونمایی و به یگان‌های مردم‌پایه سپاه الحاق شد.

بررسی آخرین تحولات امنیتی کشور در کمیسیون امنیت ملی مجلس

بررسی آخرین تحولات امنیتی کشور در کمیسیون امنیت ملی مجلس
2025-02-16T20:42:59+03:30
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس، جزئیات جلسه امروز این کمیسیون با مسئولان جامعه اطلاعاتی کشور اعم از مسئولان وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه را تشریح کرد.

«سیدکاظم دلخوش» به عنوان معاون امور تقنینی منصوب شد

«سیدکاظم دلخوش» به عنوان معاون امور تقنینی منصوب شد
2025-02-16T20:42:59+03:30
سید کاظم دلخوش اباتری با حکم شهرام دبیری به عنوان معاون امور تقنینی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری منصوب شد.

سردار سلیمانی: برای ایران قوی باید اقتصاد را مقاوم کرد

سردار سلیمانی: برای ایران قوی باید اقتصاد را مقاوم کرد
2025-02-16T20:42:58+03:30
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در آئین بهره‌برداری همزمان از ۵۷ طرح مردمی بنیاد تعاون در مناطق مختلف کشور گفت: برای تحقق ایران قوی باید اقتصاد بسیار مقاوم داشته ب...

واکنش بقایی به ادعاهای بی‌اساس گروه ۷ علیه ایران

واکنش بقایی به ادعاهای بی‌اساس گروه ۷ علیه ایران
2025-02-16T20:03:00+03:30
سخنگوی وزارت امور خارجه با رد کامل ادعاهای اخیر وزرای خارجه گروه هفت علیه جمهوری اسلامی ایران، اتهام‌های مطرح‌شده علیه کشورمان را بی‌اساس و غیرمسئولانه توصیف...

پزشکیان: اگر بخواهیم رشد کنیم باید در صلح و آرامش باشیم

پزشکیان: اگر بخواهیم رشد کنیم باید در صلح و آرامش باشیم
2025-02-16T20:02:59+03:30
رئیس‌جمهور در همایش هفته فرهنگی تبریز در تهران گفت: ما به دنبال صلح و آرامش هستیم و می‌فهمیم که اگر ‌می‌خواهیم رشد کنیم باید در صلح و آرامش باشیم.

آخرین تحولات امنیتی کشور بررسی شد

آخرین تحولات امنیتی کشور بررسی شد
2025-02-16T19:52:18+03:30
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس، جزئیات جلسه امروز این کمیسیون با مسئولان جامعه اطلاعاتی کشور اعم از مسئولان وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه را تشریح کرد.

نقش عناصر گروهک‌های ضدانقلاب در ارتباط با قتل دانشجوی دانشگاه تهران

نقش عناصر گروهک‌های ضدانقلاب در ارتباط با قتل دانشجوی دانشگاه تهران
2025-02-16T19:11:13+03:30
نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس گفت: در زمان قتل دانشجوی دانشگاه تهران، هیچ نیروی نظامی و امنیتی کشور در آنجا حضور نداشت و عناصر گروهک‌های ضدانقلاب در این ارتبا...

بررسی جزئیات قتل دانشجوی دانشگاه تهران در کمیسیون آموزش مجلس

بررسی جزئیات قتل دانشجوی دانشگاه تهران در کمیسیون آموزش مجلس
2025-02-16T19:11:12+03:30
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، جزئیات نشست عصر امروز این کمیسیون درباره بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران را تشریح کرد.

خط حزب‌الله ۴۸۴؛ معجزه مردم در خیابان ایران

خط حزب‌الله ۴۸۴؛ معجزه مردم در خیابان ایران
2025-02-16T18:56:26+03:30
چهارصد و هشتاد و چهارمین شماره‌ هفته‌نامه‌ «خط حزب‌الله» منتشر شد.

تشریح جزئیات نشست کمیسیون آموزش مجلس با موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران

تشریح جزئیات نشست کمیسیون آموزش مجلس با موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
2025-02-16T18:56:26+03:30
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، جزئیات نشست عصر امروز این کمیسیون درباره بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران را تشریح کرد.

تأکید پزشکیان بر اتخاذ تدابیر پیشگیرانه از تصادفات جاده‌ای در آستانه نوروز

تأکید پزشکیان بر اتخاذ تدابیر پیشگیرانه از تصادفات جاده‌ای در آستانه نوروز
2025-02-16T18:43:04+03:30
رئیس‌جمهور بر ایجاد سیستم تشویق و تنبیه مناسب در زمینه رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی تأکید کرد و گفت: لازم است پویشی برای تشویق رانندگانی که درست رانندگی م...

اسلامی: فناوری هسته‌ای بر سایر علوم و فنون تأثیرگذار است

اسلامی: فناوری هسته‌ای بر سایر علوم و فنون تأثیرگذار است
2025-02-16T18:16:36+03:30
رئیس سازمان انرژی اتمی در نشست ائمه جمعه استان تهران گفت: فناوری هسته‌ای به عنوان یک فناوری پیش‌برنده و در مرز دانش، بر سایر علوم و فنون تأثیرگذار است.

ضرورت تقویت ارتباط بخش‌های خصوصی تجاری ایران و سریلانکا

ضرورت تقویت ارتباط بخش‌های خصوصی تجاری ایران و سریلانکا
2025-02-16T18:16:35+03:30
وزیر خارجه در دیدار با همتای سریلانکایی خود با اشاره به سطح خوب روابط و همکاری‌ها در عرصه‌های مختلف، بر ضرورت فعال‌سازی و تقویت ارتباط بین اتاق‌های بازرگانی ...

پزشکیان لایحه سازمان ملی مهاجرت را به مجلس ارسال کرد

پزشکیان لایحه سازمان ملی مهاجرت را به مجلس ارسال کرد
2025-02-16T18:03:00+03:30
رئیس‌جمهور لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت را برای انجام تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد.

دولت مصوبه کالابرگ الکترونیکی را ابلاغ کرد

دولت مصوبه کالابرگ الکترونیکی را ابلاغ کرد
2025-02-16T18:02:59+03:30
معاون اول رئیس‌جمهور تصویب‌نامه حمایت معیشتی از هفت دهک پایین درآمدی (۶۰ میلیون نفر) از طریق کالابرگ الکترونیکی را ابلاغ کرد.

فناوری هسته‌ای بر سایر علوم و فنون تأثیرگذار است

فناوری هسته‌ای بر سایر علوم و فنون تأثیرگذار است
2025-02-16T18:02:59+03:30
رئیس سازمان انرژی اتمی در نشست ائمه جمعه استان تهران گفت: فناوری هسته‌ای به عنوان یک فناوری پیش‌برنده و در مرز دانش، بر سایر علوم و فنون تأثیرگذار است.

سومین همایش اقتصادی خزر در تهران برگزار می‌شود

سومین همایش اقتصادی خزر در تهران برگزار می‌شود
2025-02-16T17:36:24+03:30
با حضور نخست وزیران و مقامات کشورهای ساحلی دریای خزر سومین همایش اقتصادی خزر در تهران برگزار می‌شود.

اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون مشترک طرح نظام قانون‌گذاری مجلس مشخص شدند

اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون مشترک طرح نظام قانون‌گذاری مجلس مشخص شدند
2025-02-16T17:23:01+03:30
عصر امروز، اعضای هیئت رئیسه کمیسیون مشترک طرح نظام قانون‌گذاری مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند.

تقدیر عراقچی از کشورهای عربی به خاطر مخالفت با طرح کوچاندن اجباری مردم غزه

تقدیر عراقچی از کشورهای عربی به خاطر مخالفت با طرح کوچاندن اجباری مردم غزه
2025-02-16T16:43:01+03:30
وزیر امور خارجه کشورمان از مواضع کشورهای عربی به خصوص در حوزه خلیج فارس در محکومیت و مخالفت با طرح آمریکایی-صهیونیستی کوچاندن اجباری مردم غزه و آواره نمودن آ...

تاکید عراقچی بر گسترش روابط ایران با کشورهای منطقه در دیدار با وزیر خارجه هند

تاکید عراقچی بر گسترش روابط ایران با کشورهای منطقه در دیدار با وزیر خارجه هند
2025-02-16T16:30:10+03:30
وزیر امورخارجه کشورمان در حاشیه هشتمین کنفرانس اقیانوس هند – مسقط با وزیر امورخارجه هندی دیدار و گفتگو کرد.

سردار سلیمانی: برای ایران قوی باید اقتصاد بسیار مقاوم داشته باشیم

سردار سلیمانی: برای ایران قوی باید اقتصاد بسیار مقاوم داشته باشیم
2025-02-16T16:03:06+03:30
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در آئین بهره‌برداری همزمان از ۵۷ طرح مردمی بنیاد تعاون در مناطق مختلف کشور گفت: برای تحقق ایران قوی باید اقتصاد بسیار مقاوم داشته ب...

الگوی سوم زن مسلمان، پاسخ جهانی به عدالت اجتماعی و خانواده

الگوی سوم زن مسلمان، پاسخ جهانی به عدالت اجتماعی و خانواده
2025-02-16T15:49:38+03:30
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها الگوی سوم زن مسلمان را الگویی با اصالت دانست که می‌تواند مبنای گفتگوی انتقادی با غرب باشد.

سردار سلامی: برای ایران قوی باید اقتصاد بسیار مقاوم داشته باشیم

سردار سلامی: برای ایران قوی باید اقتصاد بسیار مقاوم داشته باشیم
2025-02-16T15:49:38+03:30
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در آئین بهره‌برداری همزمان از ۵۷ طرح مردمی بنیاد تعاون در مناطق مختلف کشور گفت: برای تحقق ایران قوی باید اقتصاد بسیار مقاوم داشته ب...

افتتاح نمایشگاه شکوه سرافرازی توسط رئیس مجلس

افتتاح نمایشگاه شکوه سرافرازی توسط رئیس مجلس
2025-02-16T15:10:02+03:30
نمایشگاه شکوه سرافرازی، مرتبط با محصولات و دستاوردهای شهرستان‌های جهرم و خفر با حضور رئیس مجلس افتتاح شد.

خوش سیما: انقلاب اسلامی با تحریم و تهدید، تضعیف نمی‌شود 

خوش سیما: انقلاب اسلامی با تحریم و تهدید، تضعیف نمی‌شود 
2025-02-16T14:16:20+03:30
نماینده مردم گرمی در مجلس گفت: انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب اعتقادی است و با تحریم، تهدید، زور و فشار حداکثری در همه حوزه‌ها تضعیف نمی‌شود.

چرا شرکتی که متهم است باید صاحب ایران‌خودرو شود؟

چرا شرکتی که متهم است باید صاحب ایران‌خودرو شود؟
2025-02-16T13:49:42+03:30
نماینده مردم کرمان در مجلس گفت: آنچه در جریان ایران‌خودرو اتفاق افتاد، جای سوال دارد و چرا شرکتی که متهم است، باید صاحب ایران‌خودرو شود.

راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان داد مردم همراه نظام هستند

راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان داد مردم همراه نظام هستند
2025-02-16T13:49:41+03:30
نماینده مردم مهاباد در مجلس گفت: باید مسئولان‌ به فکر مردم باشند. راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان داد مردم همراه نظام هستند و باید قدر مردم را بدانیم.

یکی از اهداف فراکسیون کارآفرینی مجلس کمک به تولید داخلی است

یکی از اهداف فراکسیون کارآفرینی مجلس کمک به تولید داخلی است
2025-02-16T13:36:19+03:30
رئیس فراکسیون کارآفرینی، رفع موانع تولید و اشتغال مجلس شورای اسلامی، اهداف تشکیل این فراکسیون در مجلس را تشریح کرد.

عده‌ای با راه‌اندازی بازار سیاه دارو با جان مردم بازی می‌کنند

عده‌ای با راه‌اندازی بازار سیاه دارو با جان مردم بازی می‌کنند
2025-02-16T13:36:19+03:30
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس گفت: عده‌ای با راه‌اندازی بازار سیاه دارو با جان مردم بازی می‌کنند که دستگاه‌های نظارتی باید دست دلالان را کوتاه کنند.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)