میرنیوز

همکاری کشورهای ساحلی خزر با توجه به تحولات بین‌المللی اهمیت فزاینده‌ای یافته است

همکاری کشورهای ساحلی خزر با توجه به تحولات بین‌المللی اهمیت فزاینده‌ای یافته است 2022-06-29T17:56:59+04:30

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر چهارشنبه در ششمین اجلاس سران کشورهای ساحلی خزر در عشق‌آباد با استقبال از ابتکارات ارائه شده از سوی رؤسای جمهور کشورهای ساحلی دریای خزر برای توسعه همکاری‌های اقتصادی در حوزه‌های مختلف گفت: جمهوری اسلامی ایران، دریای خزر را دریای صلح و دوستی و عامل پیوند و نزدیکی مردم منطقه می‌داند و برای همکاری‌های همه‌جانبه بر اساس احترام و منافع متقابل آمادگی خود را اعلام می‌دارد.

متن کامل سخنرانی رئیس جمهور در ششمین اجلاس سران کشورهای ساحلی خزر به شرح زیر است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

جناب آقای سردار بردی محمدوف،

جناب آقای الهام علی یف،

جناب آقای قاسم جو مارت توکایف،

جناب آقای ولادیمیر پوتین،

خانم‌ها و آقایان،

مایلم مراتب خرسندی خود را از حضور در ششمین نشست سران کشورهای ساحلی دریای خزر در شهر زیبای عشق‌آباد و دیدار با دوستان و همکاران گرامی، رؤسای جمهور محترم ابراز نمایم. همچنین لازم می‌دانم از میزبانی گرم و صمیمانه دوست و برادر عزیزم آقای سردار بردی محمدوف رئیس جمهور محترم ترکمنستان سپاسگزاری نمایم.

عالیجنابان!

رؤسای محترم جمهور!

امروز ما در شرایطی در ششمین نشست سران خزر در شهر عشق‌آباد حضور داریم که از نشست قبلی سران در عشق‌آباد در سال ۲۰۰۲ تاکنون راهی طولانی را پیموده‌ایم. با تدوین اسناد متعدد، مبانی حقوقی مناسبی برای همکاری و بهره‌مندی از مواهب این پهنة آبی ایجاد کرده‌ایم. زبان مشترکی برای تأمین منافع متقابل یافته‌ایم. چشم‌انداز روشنی برای ادامه راه به تصویر کشیده‌ایم. همه این دستاوردها نتیجه تلاش، درایت، دوراندیشی، جامع‌نگری و در نظر گرفتن حقوق و منافع متقابل کشورهای ماست.

دریای خزر، میراث و سرمایه مشترک ما؛ کانون پیوند و دوستی؛ و منشا خیر و برکت برای بیش از ۲۷۰ میلیون نفر جمعیت کشورهای ساحلی آن می‌باشد که پنج کشور را در آینه‌ی یک پهنه‌ی واحد آبی انعکاس می‌دهد. همانگونه که پدران تمدن‌ساز و مادران فرهنگ‌پرور ما برای هزاران سال در این سواحل و مناطق از آرامش و نعمت برخوردار بوده‌اند، ملت‌های ما نیز به عنوان همسایگان ابدی حاشیه‌ی این دریا باید با نگاه بلندمدت به دریای خزر به عنوان دریای دوستی و همکاری بنگرند تا به مسئولیت خود در قبال نسل کنونی و نسل‌های آینده نیز عمل کرده باشیم. از این منظر، همگرایی فرهنگی کشورهای ساحلی خزر یکی از اولویت‌های اساسی است که همکاری و دوستی را در بلند مدت تضمین و در دل ملت‌ها مستحکم می‌کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد می‌دهد که با نهادسازی و برگزاری برنامه‌های مشترک فرهنگی- اجتماعی این میراث معنوی حفظ و تقویت می‌شود.

ما به عنوان کشورهایی که از طریق دریای خزر به هم پیوند خورده‌ایم و همسایه هستیم و با استفاده از قلمرو یکدیگر به دیگر کشورها و مناطق دسترسی پیدا می‌کنیم، در قبال این پهنه آبی و همچنین کشورهای ساحلی آن، حقوق و تکالیف زیادی داریم. حفاظت از محیط زیست شکننده، استفاده معقول از منابع زنده، فعالیت‌های مسئولانه برای بهره‌مندی از منابع معدنی دریای خزر با هدف توسعه اقتصادی و ارتقای رفاه و امنیت مردمان‌مان و احترام به حاکمیت، حقوق حاکمه و صلاحیت یکدیگر در این پهنه آبی، بخشی از این حقوق و تکالیف است.

اصل کلیدی مورد توافقِ «صلاحیت انحصاری و اجماعی کشورهای ساحلی» برای تصمیم‌گیری راجع به دریای خزر و حل و فصل مسایل آن، چراغ روشنگر و راهنمایی است که در پرتو آن، زمینه‌های همکاری و تأمین منافع متقابل کشورهای ساحلی خزر فراهم می‌شود. این امر، و همچنین بر اساس معاهدات قبلی، راه مداخلات طرف‌های ثالث و غیرساحلی خزر در مسایل مرتبط با دریای خزر یا ارتکاب تجاوز و سایر اقدامات علیه هر یک از کشورهای ساحلی را می‌بندد و می‌تواند از وقوع حوادث ناخوشایند احتمالی، جلوگیری نماید. لذا ضروری است ما به عنوان کشورهای ساحلی دریای خزر با تاکید بر همکاری‌های پنج‌جانبه و پرهیز از اقدامات یکجانبه و با اتکاء به ظرفیت‌های موجود و گسترش همکاریها، منطقه دریای خزر را به عنوان «منطقه صلح و دوستی» حفظ کنیم و به منافع بلندمدت منطقه و کشورهای ساحلی و رعایت «اصل اتفاق آراء» در کلیه تصمیمات مربوط به دریای خزر، توجه جدی داشته باشیم.

خوشبختانه همکاری‌های خوب و سازنده‌ای بین کشورهای ساحلی دریای خزر در حوزه‌های مختلف به ویژه حمل و نقل، تجارت، مدیریت منابع زنده، حفاظت از محیط زیست، تأمین امنیت و مقابله با عوامل ناامنی و جرائم در اشکال مختلف در جریان است. بدین منظور در طول سال‌های گذشته اسناد زیادی تدوین شده و مبنای همکاری قرار گرفته است.

در نشست قبلی سران کشورهای ساحلی خزر در آکتائو در سال ۲۰۱۸ پس از دو دهه مذاکره، کنوانسیون وضعیت حقوقی دریای خزر به عنوان سندی که مبین حقوق و تکالیف کشورهای ساحلی و اصول اساسی فعالیت در دریای خزر تلقی می‌شود، نهایی و امضاء شد. قطعاً اجرایی‌شدن آن می‌تواند زمینه‌ساز همکاری‌های بیشتر کشورهای ساحلی و همچنین فعالیت‌های گسترده‌تر در دریای خزر فراهم آورد. طبیعتاً دستیابی به این نقطه مستلزم تحدیدِ حدود منصفانه‌ی مناطق اِعمال حاکمیت، حقوق حاکمه و صلاحیت کشورهای ساحلی در خصوص بخش‌های بستر و زیربستر دریا، سطح و ستون آب و همچنین فضای فوقانی دریای خزر است. در این راستا نهایی شدن «موافقت‌نامه چگونگی ترسیم خطوط مبدأ» حائز اهمیت است و جمهوری اسلامی ایران همواره، ازجمله در اعلامیه تفسیری پس از امضای کنوانسیون، تصریح کرده است که این مساله برای ایران به عنوان کشوری که دارای «شکل ساحل آن آشکارا در وضعیت نامساعدی» است، دارای اهمیت چشمگیر و تعیین‌کننده است. امیداریم با ادامه مذاکرات نمایندگان کشورهای ساحلی در آینده نزدیک، این موافقت‌نامه نیز نهایی شده و راه را برای تصویب کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر هموار کند.

عالیجنابان!

خانم‌ها و آقایان!

عدالت یکی از بنیان‌های اساسی شکل‌دهنده سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است بر این اساس برقراری روابط عادلانه بصورت دوجانبه و همچنین شکل‌دهی به نظم عادلانه‌ی چندجانبه جزو جهت‌گیری‌های اصلی سیاست خارجی ایران است. طبیعتاً یکی از فواید نظم عادلانه، گسترش روابط دوستانه بین بازیگران بخصوص همسایگان است که تامین‌کننده منافع متقابل آنها نیز خواهد بود.

در دوره اخیر و با رفع محدودیت‌های ناشی از پاندمی کرونا شاهد افزایش چشمگیر تعاملات سیاسی و اقتصادی بین ایران و کشورهای ساحلی دریای خزر بوده‌ایم. جمهوری اسلامی ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی و زیرساخت‌های مناسب خود آماده است زمینه ترانزیت و دسترسی کشورهای ساحلی دریای خزر به دیگر کشورها و مناطق بخصوص بنادر ایران در خلیج فارس و دریای عمان را از طریق قلمرو خود فراهم نماید. همچنین، همکاری در زمینه صادرات و سوآپ نفت و گاز، برق، مواد معدنی و محصولات کشاورزی از جمله مواردی است که در ماه‌های اخیر در دستورکار مذاکرات ما با کشورهای همسایه در دریای خزر بوده است و توافقات خوبی در این زمینه‌ها شکل گرفته است که نوید دهنده دوران نوینی از همکاری‌های راهبردی می‌باشد.

دریای خزر دریای همکاری است و این همکاری‌ها بخصوص با توجه به تحولات بین‌المللی اهمیت فزاینده‌ای یافته است. تعامل جمهوری اسلامی ایران با دوستان و همسایگان خود اصالت دارد و این تعامل و همکاری نه تنها موجب رونق اقتصادی و افزایش رفاه ملت‌های ما می‌شود بلکه به تقویت استقلال کشورها و صلح و ثبات منطقه‌ای و حل مسائل حوزه خزر صرفاً از طریق کشورهای ساحلی می‌انجامد. این راهبرد کلان جمهوری اسلامی ایران، فارغ از تحولات بین‌المللی ادامه خواهد یافت.

جمهوری اسلامی ایران از ابتکارات ارائه شده از سوی رؤسای جمهور محترم کشورهای ساحلی دریای خزر برای توسعه همکاری‌های اقتصادی در حوزه‌های حمل و نقل، سرمایه‌گذاری، گردشگری و دیگر اشکال فعالیت‌های اقتصادی استقبال و حمایت می‌نماید و بصورت خاص بر لزوم تقویت روابط فرهنگی و حفظ محیط زیست شکننده دریای خزر تاکید دارد.

جمهوری اسلامی ایران، دریای خزر را دریای صلح و دوستی و عامل پیوند و نزدیکی مردم منطقه می‌داند و برای همکاری‌های همه‌جانبه بر اساس احترام و منافع متقابل آمادگی خود را اعلام می‌دارد.

در پایان، جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را جهت برگزاری هفتمین اجلاس سران خزر اعلام می‌دارد. امید است برپایی این اجلاس‌ها، رشد و توسعه روز افزون، امنیت، ثبات، رفاه، صلح و دوستی را برای مردم منطقه دریای خزر به ارمغان آورد. بار دیگر از سازماندهی شایسته این نشست و مهمان‌نوازی گرم رئیس جمهور، دولت و مردم کشور دوست، همسایه و برادر ترکمنستان، تشکر می‌کنم و برای همه شما آرزوی موفقیت دارم.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار سیاسی

ایروانی خطاب به اروپا: سوءاستفاده از مکانیسم ماشه با پاسخ قاطع ایران مواجه خواهد شد

ایروانی خطاب به اروپا: سوءاستفاده از مکانیسم ماشه با پاسخ قاطع ایران مواجه خواهد شد
2024-12-18T07:22:58+03:30
سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل خطاب به اروپا هشدار داد که سوءاستفاده از مکانیسم ماشه با پاسخ قاطع و متناسب ایران مواجه خواهد شد.

پاسخ غریب‌آبادی به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

پاسخ غریب‌آبادی به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
2024-12-18T06:16:17+03:30
معاون حقوقی وزارت امور خارجه به اظهارات اخیر رافائل گروسی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران و برجام پاسخ داد.

ایروانی خطاب به اروپا: سوء استفاده از مکانیسم ماشه با پاسخ قاطع ایران مواجه خواهد شد

ایروانی خطاب به اروپا: سوء استفاده از مکانیسم ماشه با پاسخ قاطع ایران مواجه خواهد شد
2024-12-18T01:23:02+03:30
سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل خطاب به اروپا هشدار داد که سوء استفاده از مکانیسم ماشه با پاسخ قاطع و متناسب ایران مواجه خواهد شد.

بادامچیان درگذشت میرمحمدصادقی را تسلیت گفت

بادامچیان درگذشت میرمحمدصادقی را تسلیت گفت
2024-12-18T00:42:58+03:30
دبیرکل حزب مؤتلفه درگذشت علاالدین میر محمد صادقی که از بنیان‌گذاران حزب موتلفه اسلامی را تسلیت گفت.

تاکید عراقچی و نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل بر جلوگیری از گسترش ناامنی در منطقه

تاکید عراقچی و نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل بر جلوگیری از گسترش ناامنی در منطقه
2024-12-17T23:09:39+03:30
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور عراق بر جلوگیری از گسترش ناامنی و بی ثباتی در منطقه تاکید کردند.

پیام سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت روز جهان عاری از خشونت

پیام سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت روز جهان عاری از خشونت
2024-12-17T22:42:58+03:30
سخنگوی وزارت امور خارجه در پیامی به مناسبت روز جهانی عاری از خشونت و افراطی گری بر مواجهه و همکاری بین المللی با تروریسم تاکید کرد.

بررسی راهکارهای رفع ناترازی برق با حضور رئیس جمهوری

بررسی راهکارهای رفع ناترازی برق با حضور رئیس جمهوری
2024-12-17T22:42:58+03:30
جلسه بررسی راهکارهای رفع ناترازی برق با حضور رئیس جمهوری و جمعی از مسوولان برگزار شد.

تاکید ظریف و نماینده دبیرکل سازمان ملل بر اهمیت توسعه و ثبات عراق

تاکید ظریف و نماینده دبیرکل سازمان ملل بر اهمیت توسعه و ثبات عراق
2024-12-17T22:16:20+03:30
معاون راهبردی رئیس جمهوری در دیدار با نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور عراق و رئیس یونامی (هیات مساعدت سازمان ملل متحد برای عراق) بر اهمیت ثابت و توسعه...

رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود

رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود
2024-12-17T22:03:00+03:30
معاون سیاسیِ دفتر رئیس‌جمهور گفت: رئیس‌جمهور فردا برای شرکت در یازدهمین نشست سران سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور اسلامی در حال توسعه موسوم به D8 عازم مصر می‌...

قائم‌پناه: مدیریت مصرف انرژی موجب بهبود شرایط و کاهش آلودگی می‌شود

قائم‌پناه: مدیریت مصرف انرژی موجب بهبود شرایط و کاهش آلودگی می‌شود
2024-12-17T22:03:00+03:30
معاون اجرایی رئیس‌جمهور، در پیامی ویدئویی به تشریح مفهوم ناترازی انرژی پرداخت و تأکید کرد: این مشکل نتیجه عدم تعادل میان تولید و مصرف انرژی در کشور است.

ایروانی: ایران به‌شدت ادامه نقض حاکمیت سوریه را محکوم می‌کند

ایروانی: ایران به‌شدت ادامه نقض حاکمیت سوریه را محکوم می‌کند
2024-12-17T20:42:57+03:30
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد گفت: ایران به‌شدت ادامه نقض حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه توسط رژیم اشغالگر اسرائیل را محکوم می‌کند.

عراقچی: برخلاف فضای رسانه ای شخصا تحولات سوریه را غیر مترقبه ندیدم

عراقچی: برخلاف فضای رسانه ای شخصا تحولات سوریه را غیر مترقبه ندیدم
2024-12-17T20:29:38+03:30
وزیر خارجه در یادداشتی در روزنامه النهار با اشاره به تحولات سوریه نوشت: برخلاف فضای رسانه ای من شخصاً این تحولات را غیرمترقبه ندیدم.

جلیلی: مقاومت در سال‌های اخیر تمام محاسبات دشمن را به هم ریخته است

جلیلی: مقاومت در سال‌های اخیر تمام محاسبات دشمن را به هم ریخته است
2024-12-17T19:36:17+03:30
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: هنر مقاومت در این چند دهه وارد کردن مولفه‌های جدیدی در عرصه بود و این مولفه‌ها تمام محاسبات دشمن را به ...

دشمن تصور می‌کرد با شهادت سیدحسن نصرالله جلوی حملات حزب‌الله را خواهد گرفت

دشمن تصور می‌کرد با شهادت سیدحسن نصرالله جلوی حملات حزب‌الله را خواهد گرفت
2024-12-17T19:09:38+03:30
احمد وحیدی گفت: دشمنان تصور می‌کردند با زدن سید حسن نصرالله مسئله پاسخ‌های نظامی حزب‌الله به اسرائیل حل خواهد شد در حالی که این مسئله اینطور نبود و حملات حزب...

مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی سال آینده اجرا می‌شود

مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی سال آینده اجرا می‌شود
2024-12-17T19:09:37+03:30
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی در سال آینده خبر داد و گفت: بعد از سال چهارم این مصوبه با تنفسی مواجه خواهد شد.

توقف اجرای مصوبه افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی پس از سال چهارم

توقف اجرای مصوبه افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی پس از سال چهارم
2024-12-17T18:56:17+03:30
اجرای مصوبه افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی که برای ۴ سال تصویب شده بود، با مصوبه امروز شورای‌عالی انقلاب فرهنگی پس از اجرا در سال آینده از پایان سا...

تحولاتی که در سوریه رخ داد یک جنگ ترکیبی بود

تحولاتی که در سوریه رخ داد یک جنگ ترکیبی بود
2024-12-17T18:29:38+03:30
کارشناس مسائل غرب آسیا، گفت: تحولاتی که در سوریه رخ داد حاکی از وقوع یک جنگ ترکیبی بود که در چندین حوزه اتفاق افتاد.

وزیر امور خارجه عازم مصر شد

وزیر امور خارجه عازم مصر شد
2024-12-17T18:16:18+03:30
وزیر خارجه برای شرکت در نشست وزیران امور خارجه سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور اسلامی در حال توسعه در رأس هیاتی عازم قاهره پایتخت مصر شد.

عارف: اگر به مرزنشینان رسیدگی نشود با چالش‌های جدی مواجه می‌شویم

عارف: اگر به مرزنشینان رسیدگی نشود با چالش‌های جدی مواجه می‌شویم
2024-12-17T18:03:01+03:30
معاون اول رئیس جمهور گفت: متأسفانه مرزهای کشورما عملاً مناطقی محروم هستند و اگر به «مرزنشینان» ما که «مرزداران» کشور هستند رسیدگی نشود، ممکن است در آینده با ...

قائم‌پناه: بخش زیادی از صنایع برای جلوگیری از سرمازدگی تعطیل است

قائم‌پناه: بخش زیادی از صنایع برای جلوگیری از سرمازدگی تعطیل است
2024-12-17T16:56:17+03:30
معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: برای جلوگیری از سرمازدگی بخش زیادی از صنایع کشور را مجبور شدیم تعطیل کنیم.

اردوی مشترک چتربازی ایران و بلاروس در بوشهر آغاز شد

اردوی مشترک چتربازی ایران و بلاروس در بوشهر آغاز شد
2024-12-17T16:42:59+03:30
اردوی مشترک چتربازی سقوط آزاد تیم‌های منتخب نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و ارتش بلاروس در بوشهر آغاز به‌کار کرد.

قالیباف: تلاش می‌کنیم ۱۲ هزار قانون کشور را به ۳ هزار برسانیم

قالیباف: تلاش می‌کنیم ۱۲ هزار قانون کشور را به ۳ هزار برسانیم
2024-12-17T16:42:59+03:30
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امیدواریم طی یک سال دیگر به نقطه‌ای خواهیم رسید که ۱۲ هزار قانون کشور که حدود ۷۰ هزار مقررات و آئین‌نامه از قبال آن منتشر شده است...

قالیباف لایحه بودجه ۱۴۰۴ را به شورای نگهبان ارسال کرد

قالیباف لایحه بودجه ۱۴۰۴ را به شورای نگهبان ارسال کرد
2024-12-17T16:29:39+03:30
رئیس مجلس شورای اسلامی قانون بودجه سال ۱۴۰۴ را به شورای نگهبان ارسال کرد.

بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد

بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد
2024-12-17T16:03:01+03:30
رئیس مجلس شورای اسلامی قانون بودجه سال ۱۴۰۴ را به شورای نگهبان ارسال کرد.

بازدید هیئت آکادمی عمان از مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی

بازدید هیئت آکادمی عمان از مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی
2024-12-17T15:00:45+03:30
هیئت آکادمی عمان از مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی بازدید کرد.

انتقاد از سیاست‌های غیرسازنده کانادا در مسائل سیاسی و فرهنگی؛ حضور ایران در سوریه مستشاری بود

انتقاد از سیاست‌های غیرسازنده کانادا در مسائل سیاسی و فرهنگی؛ حضور ایران در سوریه مستشاری بود
2024-12-17T15:00:45+03:30
سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری گفت: رویکرد کانادا در سال‌های اخیر بسیار نامناسب و غیرسازنده بوده است که ناشی از سیاست‌های نسنجیده‌ای است که در عرصه های سیاس...

مخبر: باید برای مسائل تازه در حکمرانی، راه‌حل متناسب بیابیم

مخبر: باید برای مسائل تازه در حکمرانی، راه‌حل متناسب بیابیم
2024-12-17T13:54:01+03:30
مشاور و دستیار رهبری انقلاب گفت: هرروز در میدان و اجرا با مسائل تازه‌ای روبه‌رو می‌شویم که در یک حکومت اسلامی باید برای آن‌ها راه‌حل متناسب اندیشیده شود.

باید به تاثیرات سوریه در منطقه بپردازیم

باید به تاثیرات سوریه در منطقه بپردازیم
2024-12-17T13:40:43+03:30
کارشناس مسائل غرب آسیا، گفت: باید به تاثیرات سوریه در منطقه بپردازیم، هر چند لازم‌است از این مرحله سوریه عبور کنیم.

رهبر انقلاب: آن کسی که ریشه‌کن خواهد شد، اسرائیل است

رهبر انقلاب: آن کسی که ریشه‌کن خواهد شد، اسرائیل است
2024-12-17T12:07:21+03:30
حضرت آیت الله خامنه‌ای فرمودند: تصور آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی از همپیمانان آنها مبنی بر پایان مقاومت کاملاً اشتباه است؛ آن کسی که ریشه‌کن خواهد شد، اسر...

دیدار هزاران نفر از اقشار مختلف بانوان با رهبر معظم انقلاب

دیدار هزاران نفر از  اقشار مختلف بانوان با رهبر معظم انقلاب
2024-12-17T11:54:03+03:30
هزاران نفر از زنان و دختران، صبح امروز با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)