میرنیوز
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، سردار حسنی آهنگر فرمانده دانشگاه جامع امام حسین(ع) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز در پنجمین جشنواره سلمان فارسی طی سخنانی اظهار داشت: پیروزی انقلاب اسلامی سبب تغییر هندسه تمدنی قدرت جهانی شد.
وی افزود: در بیانیه گام دوم انقلاب هم بهعنوان نسخه جهانی شدن انقلاب اسلامی بر ایجاد تمدن اسلامی تأکید شده است. رسیدن به این آرمان بلند نیازمند رسیدن به استقلال در عرصههای مختلف است و برای رسیدن به این استقلال باید به مرجعیت و اقتدار علمی دست پیدا کرد.
سردار آهنگر عنوان کرد: اقتدار علمی ایران قوی را بهارمغان میآورد و برای رسیدن به الگوی تمدنی نیازمند ایران قوی هستیم. علیرغم همه پیشرفتهای جهان غرب، آرامش خانواده بهعنوان کانون اصلی جامعه از آن سلب شده است و جهان غرب برای رسیدن به سعادت بشری برنامهای ندارد.
وی ادامه داد: لذا ما باید به قدرت بینالمللی جهت ایجاد تمدن نوین اسلامی دست پیدا کنیم و برای رسیدن به این مهم نیازمند اقتدار و استقلال علمی هستیم زیرا حکمرانی در جهان آینده مبتنی بر علم و دانش است.
فرمانده دانشگاه امام حسین تصریح کرد: امروز شرکتهای دانشبنیان درحال ایجاد یک زیستبوم علم و فناوری هستند که این زیستبوم بهعنوان موتور پیشران حرکت رو به جلوی هر کشوری تلقی میشود، از همین رو ایجاد این زیستبوم در کشور امری ضروری است.
وی با یادآوری اینکه "امروز یک جنگ تمامعیار ترکیبی و هوشمند علیه ایران بهراه افتاده است"، گفت: در این جنگ تمامعیار عملیات روانی یکی از پایههای مهم آن است. در این بخش تلاش اصلی برای اثرگذاری روی باورهای مردم و تصمیمات مسئولان است. پایه دیگر این جنگ، نبردهای اقتصادی و یکی دیگر از ارکان آن مقابله با پیشرفتهای علمی کشور است. بهنظر ما شرکتهای دانشبنیان و مراکز علم و فناوری یکی از مراکز حیاتی کشور هستند که دشمن درصدد ضربه زدن به آنهاست.
وی ابراز کرد: بازیگران اصلی اقتصاد دانشبنیان همین مراکز علم و فناوری هستند که با طیف مختلفی از تهدیدات روبهرو هستند، اما در پدافند غیرعامل عموم سیاستها برای مقابله با تهدیدات سخت و نیمهسخت طراحی شده است و کمتر به تهدیدات نرم توجه شده است. تهدیدات نرمی که مراکز علم و فناوری با آن روبهرو هستند تهدیدات متنوعی است. نفوذ در سطح سیاستگذاری در مراکز علم و فناوری یکی از این تهدیدات است. یکی از مصادیق این نفوذ پولپاشیهای نامتناسب است.
حسنی آهنگر ادامه داد: نکته بعد نپرداختن به مسائل راهبردی و نیازهای اساسی کشور است و نکته بعدی نفوذ یا انحراف در سطح مراکز دانشبنیان است که یکی از مصادیق آن فرار مغزها و مهاجرت نخبگان است.
فرمانده دانشگاه امام حسین تأکید کرد: در کشورهای درحالتوسعه مهاجرت نخبگان وجود دارد اما این مهاجرت با برنامهریزی است، بهصورتی که این کشورها از مهاجرت نخبگان کسب درآمد میکنند اما در ایران این امر بهعکس است و ما فقط برای این موضوع هزینه میدهیم. ما باید یک شبکه جهانی از نخبگان ایرانی در سطح جهان شکل دهیم تا بتوانیم علوم و فناوریهای بروز جهانی را به کشور انتقال دهیم.
وی عنوان کرد: باید بررسی کنیم که چهمقدار از توان علمی کشور در حوزههای راهبردی و مورد نیاز صرف شده است، برای مثال ما در حوزه نفت و گاز در کشور مزیت مطلق داریم و نیاز داریم در کشور بهصورت راهبردی در دانشگاهها به این موضوع پرداخته شود، اما ما فقط در حوزههای فنی به این مهم پرداختهایم.
حسنی آهنگر گفت: امروز خطوط تولید دانشبنیان مورد تهدید هستند و با خرابکاریهای صنعتی مواجه هستیم. ما امروز در سطح آزمایشگاههای نیروهای مسلح شاهد خرابکاری صنعتی بودهایم و تلاش شده است تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی ما را از بین ببرند.
وی با بیان اینکه دنیا در حال تجربه کردن یک پدیده جدید مبتنی بر علوم شناختی و هوش مصنوعی است، گفت: عملاً یک فصل جدید از جهش علم و فناوری و حکمرانی هوشمند در حال شکلگیری است و همه مؤلفههای تمدنی در حال تغییر است و قواعد تمدنی گذشته دیگر قابل استفاده نیست، لذا باید استانداردهای سبک نوین حکمرانی را تدوین کنیم. امروز جنگ شناختی بهعنوان بعد ششم جنگ معرفی شده است و جنگهای آینده جنگ ذهنها و باورها است و ابزار این جنگ، علوم شناختی است.
حسنی آهنگر در پایان گفت: ما امروز حدود 6000 شرکت دانشبنیان داریم که در افق 1404 باید به 40 هزار شرکت دانشبنیان برسد، از سوی دیگر باید این زیستبوم علم و فناوری باید با اقتصاد کشور گره بخورد تا بتواند اقتصاد ایران را به اقتصاد دوازدهم دنیا بدل کند.
انتهای پیام/+
منبع : خبرگزاری تسنیم
درخواست امیرعبداللهیان برای روانسازی مراودات تجاری بین ایران و قطر
آمادگی رسانه ملی برای تبیین و انعکاس خبری فعالیتهای مجمع تشخیص مصلحت
برای دستیابی به توافق قوی، پایدار و قابل اتکا به مذاکرات وارد شدیم
تصویب لایحه الحاق همکاری مبارزه با جرائم سازمانیافته در دریای خزر در مجمع تشخیص
برگزاری جلسه شورای هماهنگی اطلاعات کشور
دستور رئیسی برای جلوگیری از تعطیلی برنامههای هنری مجموعه سعدآباد
مصمم به تحقق رشد اقتصادی با همراهی بخش خصوصی هستیم
مخبر: دولت با تمام توان پشتیبان تیم ملی فوتبال است
جلسه شورای هماهنگی اطلاعات کشور برگزار شد
آییننامه اجرایی اعطای تسهیلات ازدواج، اشتغال و حمایتی تصویب شد
نماز جمعه تهران به امامت آیت الله خاتمی اقامه میشود
۴ نکته درباره یادداشتهای محسن هاشمی درباره انرژی هستهای: خاطرات پدر را بخوانید تا معنای خودسانسوری مشخص شود
هیچگونه مطالبات فرابرجامی نداریم/ اهل مذاکره منطقی هستیم
رئیس بسیج سازندگی: اقدامات جهادگران به خوبی منعکس نمیشود/۱۶۵ قرارگاه عملیاتی جهادی در کشور فعالیت میکنند
فرمانده نیروی زمینی ارتش: نهضت احداث منازل سازمانی تا رفع نیاز همه یگانها ادامه خواهد یافت
هیچ گونه مطالبات فرابرجامی نداریم
جبهه باطل در مقابل انقلاب اسلامی شکست خورده است
اولین گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۱ منتشر شد/ تحقق ۷۹ درصدی درآمد مالیاتی
سرمایهگذاری ۲۰ میلیارد دلاری دولت در طرحهای وزارت نفت
وزیر امور خارجه قطر با «امیرعبداللهیان» دیدار و گفتگو کرد
لایحه اصلاح موادی از قانون بودجه ۱۴۰۱ در دولت تصویب شد
امید به آینده در سیره امام محمد باقر(ع) متجلی است
مردم به زودی شاهد نتایج سرمایهگذاری شرکتهای بزرگ اقتصادی خواهند بود
اختصاص اینترنت رایگان برای سه دهک پایین جامعه
رئیسی: مردم بزودی شاهد نتایج سرمایهگذاری شرکتهای بزرگ در پروژههای کلان خواهند بود
پرداخت یارانه به افراد برخوردار و قطع یارانه نیازمندان ناحق است
وزیر بهداشت: افراد در سال ۱۴۰۱ یک دُز یادآور واکسن کرونا بزنند
رئیسی: بررسی اعتراض کسانی که یارانه دریافت نکردند با اعتماد به خوداظهاریها باشد
دنبال تغییر رئیس سازمان سینمایی کشور نیستیم
اختصاص اینترنت رایگان به سه دهک پایین جامعه