میرنیوز
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، امروز 28 خردادماه، 365 روز از برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری میگذرد؛ سال گذشته در چنین روزی بود که ملت ایران با حضور حدود 30 میلیونی خود در انتخابات سید ابراهیم رئیسی را برای سکانداری قوه مجریه کشور و بهعنوان هشتمین رئیسجمهور ایران انتخاب کردند. انتخابات سال 1400 از ساعت 7 صبح حدود 19 ساعت بهطول انجامید و کار رأیگیری در بسیاری از شعبهها تا پاسی از بامداد و پس از بستهشدن درب شعب، ادامه داشت.
در ادامه نگاهی به برخی اقدامات و دستاوردهای دولت سیزدهم میپردازیم؛
** بکارگیری نیروها و دریافت نظرات در اداره کشور
رئیسی قبل از انتخابات اعلام کرده بود که در دولت وی جناحی عمل کردن، حزبگرایی سیاسی و بگومگوهای سیاسی جایی ندارد و با عزم ملی سراغ حل مشکلات و گرهگشایی از مسائل مردم میرود. به باور ناظران سیاسی کشور در دولت قبل دچار نوعی شکاف سیاسی شده بود و نقدناپذیری و عدم استقبال از نقدهای سازنده توسط دولت سابق از علل این پدیده شناخته میشود.
با رویکار آمدن دولت جدید رئیسی بعضاً از افرادی که شاید نسبت سیاسیای هم با او نداشتند استفاده کرد و برنامه گرفت؛ بهعنوان مثال احمد زیدآبادی فعال سیاسی اصلاحطلب که در اینباره گفت پس از حضور سید ابراهیم رئیسی در ساختمان پاستور، از دفتر ایشان برای ارائۀ نظراتم با من تماس گرفته شد. همچنین مهدی نصیری فعال رسانهای نیز مشابه همین ماجرا را بیان کرده و گفته که از دفتر رئیسی با او تماس گرفته شده تا نظرات و برنامههایش را به رئیس دولت بدهد. البته نمونههای متعدد دیگری نیز در اینزمینه وجود دارد.
حدود 10 روز بعد از انتخابات و قبل از استقرار دولت سیزدهم، رئیسی در اقدامی با نامزدهای انتخاباتی جلسه دو ساعتهای برگزار کرد و اعضا نیز راهحلها و راهکارهای خود برای حل مشکلات را با رئیسجمهور منتخب در میان گذاشته و اعلام همکاری کردند.
رئیسی در این جلسه در راستای گفتهی قبلی خود مبنی بر عدم نگاه سیاسی در پیشبرد کشور، گفت مردم باید احساسشان این باشد که همه نگاههای سیاسی و دیدگاهها منتهی به رفع مشکلات و گرهها از زندگی آنها خواهد بود.
رئیسجمهور از نامزدهای انتخاباتی خواسته بود که با دولت برای پیشبرد اهداف انقلاب و حل مشکلات همکاری داشته باشند و محسن رضایی را بهعنوان معاون اقتصادی خود منصوب کرد و قاضیزاده هاشمی نیز به بنیاد شهید و امور ایثارگران رفت.
از دیگر نکات قابل توجه و اقدامات رئیسی این بود که مخاطب خود را فراتر از دایرهی رأیدهندگان قرار داد و حتی به کسانی که بههردلیلی رأی هم ندادند پرداخته و گفت بنده بهعنوان رئیسجمهور خود را خادم همه جمهور و ملت ایران میدانم، چه کسانی که به من و یا دیگر نامزدها رأی داده و یا کسانیکه به هر علتی رأی ندادند.
به گفتهی کارشناسان این حس پیش از این برای مردم شکل گرفته بود که گویا بخشی از مردم رئیسجمهور دارند و در قاطبهی مردم دیده نمیشد که رئیسجمهورشان دغدغههای آنان را پیگیری میکند.
** نجات جانها؛ واکسیناسیون عمومی و تزریق 150 میلیون دوز
در ادامه به بُعد دیگری از اقدامات آقای رئیسی میپردازیم؛ از اولین شعارهای رئیسجمهور در مناظرات انتخاباتی مسئله مقابله با کرونا و واکسیناسیون عمومی بود؛ بر اساس آمار(در اواخر کار دولت سابق) روزانه حدود 700 خانواده داغدار میشدند و واکسنی برای تزریق بهدست عموم مردم نرسیده بود اما با رویکار آمدن دولت جدید، از ماههای نخستین دولت سیزدهم سیل واکسیناسیون شکل گرفت و تا به امروز بیش از 150 میلیون دوز واکسن وارد و همچنین تولید شده است. این درحالیست که در روزهای گذشته آمار کرونا به صفر رسید و هماکنون نیز تعداد جانباختگان کمتر از انگشتان دو دست میشود.
رئیسی در شهریورماه 1400 واکسن ایرانی برکت را دریافت کرد؛ رئیسجمهور زمانیکه واکسن در دسترس همگان قرار گرفت، درحالی واکسن زد که مشخص نیست حسن روحانی چه زمانی و چه واکسنی را دریافت کرد.
** هماندیشی با گروههای مختلف و پرکردن شکافهای سیاسی
شامگاه شنبه 10 اردیبهشت نشست هماندیشی با فعالان سیاسی به دعوت رئیسجمهور برگزار شد و افراد مختلفی از اصولگرایان و اصلاحطلبان در جلسه حاضر شده و به بیان نقطه نظرات و انتقادات خود پرداختند.
رئیسی در این جلسه گفت احزاب و تشکلهای سیاسی باید در خدمت تحقق عدالت، اصلاح جامعه و حاکم کردن ارزشها باشد و اگر حزب مقصد و معبد افراد شد، قبیلهگرایی بر فضای فعالیتهای سیاسی حاکم میشود و این نقطه آغاز انحراف عرصه سیاست است.
احمد توکلی، مجید انصاری، حسین مرعشی، علی مطهری، محمدحسین صفارهرندی، سعید لیلاز، حمید رسایی، حسین کمالی، سید محمدعلی ابطحی، اشرف بروجردی، شهاب طباطبایی، الهام امینزاده از جمله افراد حاضر در این جلسه بودند.
محسن هاشمیرفسنجانی درباره این جلسه که به بیان نظراتش پرداخته بود، میگوید جلسه با آقای رئیسی نسبت به جلسات با آقای روحانی آرامتر بود و همه سعی کردند آرام صحبت کنند، مباحث هم بیشتر به سمت موضوعات اقتصادی میرفت.
به گفتهی مدعوین این نشست، رئیسجمهور با سعهی صدر انتقادات را شنیده و پذیرا بوده و مجددا خواسته که اعضا نظرات خود برای برونرفت از شرایط فعلی را با وی در میان بگذارند و از همکاری انان با دولت استقبال کرده است. و این در حالی بود که آقای روحانی برای پیشبرد امورات خود، یکی از پروژههای اصلی دولتش را به ایجاد شکافهای سیاسی اختصاص داده بود. در واقع احتمالاً بخشی از دولت رئیسی فکر میکرد چاره پیشبرد نزدیکیاش به غرب، شکاف انداختن در بدنه داخل است.
** تعامل با رسانهها و گفتوگو با مردم
رسانهها پُلی میان مردم و دولتمردان هستند تا دغدغههای آنان را به مسئولان برسانند و به گفتهی کارشناسان، توجه به رسانه و مطبوعات از مهمترین حوزههایی است که باید مد نظر قرار بگیرد.
رئیسی پیش از انتخابات با مدیران روزنامهها و خبرگزاریهای اصلاحطلب دیدار و گفتوگو کرد و این کار بعد از انتخابات هم ادامه داشت؛ و دیدار رمضانیِ رئیسجمهور با رسانهها در فروردینماه امسال برگزار شد و مدیران رسانهها که از طیفهای مختلف دعوت شده بودند بیپرده مباحث خود را با رئیس دولت در میان گذاشتند.
از دیگر ابعاد توجه دولت به رسانهها میتوان به گفتوگوهای تلویزیونی رئیسی اشاره کرد(البته جدای از سفرهای استانی و حضور بیواسطه بین اقشار و طیفهای مختلف مردم که مستمرا انجام میگیرد). رئیسی تاکنون حدوداً هر 50 روز یکبار در تلویزیون حاضر شده و مستقیما با مردم سخن گفته است. آخرین گفتوگوی تلویزیونی وی 21 اردیبشتماه و در جریان اجرای مردمیسازی یارانهها بود که شخصا در اینباره با مردم سخن گفت و مسئله را با جامعه در میان گذاشت.
** سفرهای استانی و صبحجمعه با مردم!
بهگفتهی ناظران سیاسی و کارشناسان، از نقاط قوت دولت سیزدهم انجام سفرهای استانی و سرکشی به اقصینقاط کشور است که از اولینروزهای آغاز بکار دولت انجام گرفته و ادامه دارد. البته این موضوع مورد هجمهی برخی قرار گرفته و اینگونه مطرح میشود که گویا این حجم از سفرهای استانی و سرکشی به مردم، کارشناسی نیست و جلوهی رسانهای دارد.
مسئولان دولتی نیز فرایند این سفرها منتشر کردهاند که پیش از انجام، با مسئولان محلی، نمایندگان مجلس و نخبگان هر منطقه جلسه برگزار شده و کار کارشناسی انجام میگیرد و مسئلهشناسی و اولویتشناسی میشود. پیگیری مصوبات نیز قبل از پایان سفر آغار شده و تا به سرانجام رسیدن مصوبه، دنبال خواهد شد.
آقای رئیسی در اینباره گفته که کار را ششروز در سطح ملی و یکروز هم در سطح استانی دنبال میکند. کارشناسان معتقدند حضور و گفتوگوی بیواسطه بین مردم و آنهم در نقاط مختلف کشور از شهری و روستایی و مناطق محروم موج جدیدی از اقبال عمومی و ترمیم سرمایه اجتماعی مردم را در برداشته است.
** سرعت عمل در پیگیری و حضور در میدان
در این بخش از گزارش به برخی اقدامات و حضور میدانی رئیسجمهور میپردازیم؛ آقای رئیسی پس از زلزله در اندیکای خوزستان صبح جمعه 7 آبان 1400 بدون اطلاع قبلی و سرزده خود را به منطقه رساند و ضمن بازدید از محل و گفتوگو با مردم دستورهایی برای رسیدگی فوری به زلزلهزدگان صادر کرد.
رئیسی همچنین در روزهای آغازین اجرای این طرح، صبح جمعه 23 اردیبهشتماه به میدان بهمن تهران رفت و با مردم به گفتوگو پرداخت و همچنین بعد از بازدید از یکی از شعب فروشگاههای زنجیرهای، شخصا در جلسه ستاد تنظیم بازار حاضر شد.
کارشناسان معتقدند این اقدام رئیسجمهور در حضور بین مردم و در مرکز توزیع کالاهای اساسی، موجب آرامش و اطمینانخاطر مردم شد؛ خصوصا که آقای رئیسی در گفتوگو با مردم اعلام کرد که شخصا اجرای دقیق و صحیح این طرح و اینکه بر جامعه و خصوصا اقشار آسیبپذیر فشار وارد نکند را دنبال خواهد کرد.
ضمنا پس از فاجعه ریزش ساختمان متروپل در آبادان و جانباختن حدود 40 نفر از هموطنانمان، مسئولان دولتی از ساعات ابتدایی وارد میدان شده و مدیریت عملیات را بهدست گرفتند. احمد وحیدی وزیر کشور ششروز در محل حادثه حضور یافت و بحران را مدیریت میکرد که مورد تمجید و تحسین رهبر معظم انقلاب هم قرار گرفت.
رئیسجمهور که از اولین ساعات وقوع حادثه دستوراتی را صادر کرده بود، صبح جمعه 13 خرداد به محل حادثه متروپل رفت و ضمن بازدید، با خانوادههای جانباختگان دیدار و گفتوگو کرد. رئیسجمهور همچنین در جلسه شورای اداری استان، مجددا دستور پیگیری مسئله را تا پایان صادر کرد.
همچنین روز گذشته( جمعه 27 خرداد) و در سالروز تشکیل جهاد سازندگی جمعی از فعالان و مدیران گروههای جهادی با حضور در حسینیه جماران با آقای رئیسی دیدار کردند و رئیسجمهور حمایت دولت از اقدامات و گروههای جهادی را اعلام کرد.
از جمله نکات قابل توجه این مراسم نیز حضور سید حسن خمینی و همچنین سعید قاسمی بود که گفتهی ناظران سیاسی نشان از نگاه فراجناحی برای حل مسائل کشور و ترمیم شکافهای سیاسی دارد.
در پایان اینکه، دولت سیزدهم راه طولانی و پُر امیدی را برای گرهگشایی و حل مشکلات مردم در پیش دارد که نیازمند استفاده از ظرفیتهای داخلی و همسایگی و بینالمللی است که البته تاکنون گامهایی برای این مهم برداشته شده است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
روایت خبرنگار المیادین از دیدار با عراقچی
عراقچی: تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل مواجه میشود
نمایندگی ایران: پیشنهاد معرفی بازرسان جایگزین جدید را به گروسی ارائه کردیم
دیدار وزیر دفاع ایران و وزیر دارایی ونزوئلا
دیدار وزیر دفاع با جمعی از فعالان اقتصادی ایرانی در کاراکاس
عراقچی: سفر گروسی به تهران سیاسی بود
بحرینی: پیشرفتهای علمی و هستهای، نشاندهنده شکست تحریمهاست
امیر الهامی: اجازه نمیدهیم پرچم عزت رزمندگان روی زمین بماند
وتوی بیشرمانه توقف نسل کشی در غزه توسط آمریکا شکست دیگری برای شورای امنیت است
فرمانده کل ارتش به خانواده شهیدان پدافند نشان فداکاری اعطا کرد
دیدار وزیر دفاع ایران با معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ونزوئلا
علوی دستیار ویژه پزشکیان و رئیس شورای امور اقوام،ادیان و مذاهب شد
آیتالله خاتمی خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
صهیونیستها منتظر سیلی قاطع حزبالله باشند
سرلشکر باقری: بسیج از مهمترین نیروهای درونزا و ظرفیتهای ملی است
امیر آشتیانی: مقاومت مردم غزه مورد تحسین جهانیان قرار گرفته است
قالیباف: تا آخرین توان پای کار حمایت از جبهه مقاومت هستیم
نیکزاد: ما هیچ یک از مسئولان کشور را خیانتکار نمیدانیم
رحماندوست: چرا باید در کشورمان فیلترشکن فروخته شود؟
نخعی: افزایش قیمت یک شبه خودرو باعث بیاعتمادی مردم میشود
محسن رضایی: وعده صادق ۳ عملیاتی خواهد شد
ثابتی: باید خودروسازان داخلی را مجبور به رقابت کنیم
سرلشکر صفوی: امنیت مهمترین نیاز کشور است
تاکید بر ترویج و اجرای سیاستهای اصلاح الگوی مصرف در جلسه امروز هیئت دولت
آیت الله جنتی: تفکر بسیجی میداندار مبارزه با رژیم صهیونیستی است
پزشکیان: مرحومه حدیدچی نمونهای کامل از بانوان انقلابی در مکتب انسانساز اسلام است
اولین پایه حکمرانی فرهنگی مردم هستند
فیاضی: از حقوق ایران در برابر رفتارهای شیطنتآمیز آژانس دفاع شود
مردم چه گناهی کردهاند که باید خودروی بیکیفیت و گران بخرند؟
وزیر امور خارجه قطر با عراقچی دیدار کرد