میرنیوز
به گزارش ایسنا، فواد ایزدی صبح روز یکشنبه در نشست بازتاب انقلاب اسلامی در آثار اندیشمندان جهان که از سوی جهاد دانشگاهی و انجمن ایرانی مطالعات جهانی در دانشگاه حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با موضوع اندیشکده های آمریکایی و انقلاب اسلامی که به دلیل سرماخوردگی به صورت ویدئوکنفرانس سخنرانی می کرد با بیان مطلب فوق گفت: اندیشکده ها در آمریکا نهادهای مستقلی نیستند. البته دولتی نیز محسوب نمی شوند و با توجه به هزینه های مادی شان به برخی از جریان ها و افراد در آمریکا وابستگی دارند.
وی ادامه داد: بنابراین سیاست خارجی در آمریکا اگر به سمتی حرکت می کند که این سمت معمولا توسط سیاستمداران تعیین می شود و این سیاستمداران نیز بیش از اینکه متأثر از این پژهشکده ها و اندیشکده ها باشند متأثر از حمایت های مالی افرادی هستند که در انتخابات از آن ها حمایت کرده اند.
این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه چندی پیش یک کار پژوهشی در مورد اندیشکده هایی که در آمریکا در مورد ایران فعالیت می کنند، انجام شد و براساس این پژوهش می توان این اندیشکده ها را به چهار گروه تقسیم کرد.
فواد ایزدی با بیان اینکه دسته اول پژوهشکده ها و اندیشکده هایی هستند که بر روی اعمال فشار حداکثری علیه تهران تأکید دارند و ما در دوران ترامپ به وضوح فعالیت آن ها را مشاهده می کردیم، افزود: آن ها نگاه خصمانه ای به جمهوری اسلامی ایران دارند و تأکید بر این دارند که باید از طریق تحریم و فشار، ایران سرنگون شود. این اندیشکده ها در بین جمهوری خواهان دارای نفوذ و تأثیرگذاری هستند. البته سیاست را آن ها تعیین نمی کنند بلکه همراه آن سیاست می شوند و آن را تبیین و دنبال می کنند.
این استاد دانشگاه گروه دوم را اندیشکده هایی عنوان کرد که معتقد به سرنگونی جمهوری اسلامی ایران هستند و معتقد که در این ارتباط باید اهرم های قدرت از ایران گرفته شود تا از طریق سلب این اهرم های قدرت، جمهوری اسلامی ایران سرنگون شود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه این گروه دوم از نظر جمعیت بزرگترین گروه در بین چهار گروه مورد اشاره است، افزود: این ها نسبت به گروه اول هوشمندانه تر رفتار می کنند. آن ها معتقدند که جمهوری اسلامی ایران به راحتی سرنگون نمی شود و اگر این اتفاق به راحتی قابل تحقق بود در ۴۳ سال گذشته انجام شده بود. آن ها می گویند باید اهرم های قدرت از ایران گرفته شود و در همین چارچوب از برجام حمایت می کردند و به برجام ۲ و ۳ نیز اعتقاد داشتند.
فواد ایزدی در توصیف گروه سوم نیز گفت: آن ها به دنبال سرنگونی نیستند بلکه آن ها معتقدند که ما باید کاری کنیم که ایران به سمتی برود که ما می خواهیم و در همین چارچوب تأکید دارند که نباید این تصور در ایران ایجاد شود که ما می خواهیم جمهوری اسلامی ایران را سرنگون کنیم. آن ها می گویند ایران کشور مهمی است و نباید بین ایران و آمریکا تقابل ادامه پیدا کن. آنها مخالف تحریم هستند ولی می گویند که ما باید کاری کنیم که ایران به سمتی که ما می خواهیم حرکت کند. بنابراین نگاه آن ها نیز خیرخواهانه نیست.
این استاد دانشگاه ادامه داد: گروه چهارم چپ ها هستند که مخالف سیاست خارجی آمریکا هستند و معتقدند که سیاست خارجی آمریکا استعماری است و این نوع سیاست باعث تضعیف آمریکا شده است. این گروه از نظر تعداد کمترین تعداد را در بین دیگر گروه های مورد اشاره دارد و هیچ گاه در دولت حضور نداشته و اجازه حضور ندارد.
وی با بیان اینکه گروه یک در بین جمهوری خواهان و گروه دو در بین دموکرات ها دارای نفوذ هستند، افزود: در طول ۴۳ سال گذشته تلاش های زیادی صورت گرفته که جمهوری اسلامی ایران سرنگون شود ولی علیرغم این تلاش ها انقلاب اسلامی ایران همچنان پایدار مانده و به فعالیت های خود ادامه داد و خواهد داد و این چیز کمی نیست.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
سلیمی نمین: در موارد متعددی در تاریخ وفاق داشتیم
برگزاری جلسه کارگروه مدیریت مصرف انرژی به ریاست رئیس دفتر پزشکیان
اتمام پروژههای نیمه تمام از محل مولدسازی در اولویت قرار دارد
نشست معاونان وزرای خارجه ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برگزار میشود
نشست «نسبت وفاق ملی و اصولگرایی» آغاز شد
بیانیه مجمع جهانی بیداری اسلامی درمحکومیت حمله تروریستی درپاکستان
بقائی: نشست معاونان وزرای خارجه ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برگزار میشود
نشست «نسبت وفاق ملی واصولگرایی» آغاز شد
متکی: جلادان و سران سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی باید محاکمه شوند
رئیسی: مردم از ما میپرسند چرا یک شبه خودرو ۳۰ درصد گران شد؟
شجره: باید حمایتهای سیاسی،نظامی و اقتصادی رژیم صهیونیستی قطع شود
آثار و برکات تفکر بسیجی در سراسر جبهه مقاومت تبلور یافته است
انتقاد از بهکارگیری بازنشستگان در دولت
ما برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آمادهایم
انتقاد یک نماینده از سخنان رسایی درباره «تابعیت قهری»
چرا قانون عفاف و حجاب ابلاغ نمیشود؟
طحان نظیف: انتخابات میاندورهای مجلس فقط در تبریز برگزار میشود
انتخاب اعضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان و مجلس
آژانس انرژی اتمی بازیچه چند کشور غربی شده است
سردار قریشی: بسیجیان باید در زمینه حل مشکلات کشور پیشتاز باشند
رئیسی: خودروسازان داخلی بیش از این با جان و روان مردم بازی نکنند
لاهوتی: نباید برق در این شرایط اقتصادی گران میشد
آژانس انرژی اتمی بازیچه سیاسی چند کشور غربی شده است
پاکمهر: تورم بیداد میکند و برنامهای برای کنترلش نیست
«بیگدلی» رئیس نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کابل شد
محمدبیگی: در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به موضوعات زنان و خانواده توجه شود
حاجی بابایی: وزرا باید درباره گرانی های اخیر به مجلس توضیح دهند
مومنی: شعار وفاق ملی در انتخاب استانداران به طور کامل محقق شد
نشست مطبوعاتی رئیس مجلس چهارشنبه برگزار می شود
تعداد اعضای هیئت اجرایی در شعب ثبتنام انتخابات شوراها تعیین شد