میرنیوز
علی اصغر زرگر کارشناس مسائل بینالملل، در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اختلافات داخلی عراق درباره ترکیب دولت بعدی این کشور اظهار کرد: قبلاً در عراق اکثریت شیعهای وجود داشت که خیلی هم با هم اختلاف نداشتند اما ظاهرا الان در انتخابات جدید بخشی از شیعیان اکثریتی را تشکیل داده و در تلاشند تا با اهل سنت و کردها دولتی ائتلافی را تشکیل دهند.
وی افزود: به نظر میرسد آن بخش از جریان شیعی که مخالف حضور آمریکاییها هستند و شاید برای جنگ با داعش بیشترین تلاش را داشتهاند، در ائتلاف شیعی عراق برای تشکیل دولت آتی حضور کمرنگتری دارند. بر همین اساس احتمالاً دولت آتی عراق به نوعی به دنبال آن خواهند بود تا بیشتر به آمریکا نزدیک شود. زمانی که اکثریتی از کردها، شیعیان صدری و اهل سنت در مجلس حضور داشته باشد، اینها یک ناسیونالیسم عربی را خواهند داشت و گاهی اوقات میبینیم که در صحبتهایشان نیز شعارهایی در همین راستا مطرح میکنند. البته آمریکایی ها در موضوع ایران هراسی پشت آنها هستند و حس ناسیونالیستی عراق را علیه ایران تشویق و تهییج میکنند.
این کارشناس مسائل بینالملل در ادامه با بیان اینکه «تنها منبع اطلاع از تحولات داخلی کشور عراق، رسانههای مختلف هستند که ممکن است به نوعی رنگ و لعاب بدون واقعیت به تحولات عراق بدهند»، خاطر نشان کرد: باید دقت داشته باشیم که رسانههایی مثل بیبیسی و صدای آمریکا درصدد القای فضای ضدایرانی و ضد همسایگی و ایجاد فضای شیعه هراسی از نوع شیعههای مخالف حضور آمریکا هستند. البته این سیاست جدیدی نیست و قبلاً نیز وجود داشته است.
زرگر همچنین در پاسخ به پرسشی درباره وعدهها و توانایی مقتدی صدر، رهبر جریان صدر که در انتخابات اخیر بیشترین کرسی را در پارلمان به دست آورده گفت: به نظرم مقتدی صدر نمیتواند مستقل بسیاری از وعدههای خود را عملیاتی کند از جمله در بحث خروج آمریکایی ها از عراق. در موضوع خروج نیروهای خارجی از جمله آمریکاییها از عراق که به عنوان یکی از وعدههای مقتدی صدر مطرح است، پارلمان عراق پیشتر اعلام کرده که آمریکاییها باید از عراق خارج شوند ولی این موضوع تاکنون عملی نشده است. گرچه آمریکا اعلام کرده که میخواهد نیروهای نظامی خود را از عراق خارج کند ولی همزمان نیز اعلام کرده که دو هزار نیروی "مستشاری" را نگاه خواهند داشت.
وی با تاکید بر اینکه مقتدی صدر درباره خروج نیروهای خارجی اعم از آمریکای و ترکیهای قصدی ندارد اما درحال بازی با کارت آنها برای جلب نظر و رای است، اظهار کرد: مقتدی صدر تاکنون عملکرد متناقضی داشته است؛ او زمانی علیه آمریکاییها راه افتاد و تلاش نمود تا با آنها بجنگد اما زمانی نیز با حضور آمریکاییها مماشات کرد.
این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به وعده مقتدی صدر درباره خلع سلاح به اصطلاح "گروههای شبه نظامی" خاطر نشان کرد: نوک پیکان مقتدی صدر درباره خلع سلاح گروههای شبه نظامی به سمت نیروهای مقاومت به ویژه گروههای شیعهی مسلحی است که در مقابل داعش بیشترین تلفات و ایثار را از خود نشان دادند؛ این سیاست را نخست وزیر فعلی عراق و آمریکا بسیار پیگیر بودند تا در صورت امکان یا این نیروهای را بطور کلی منحل و خلع سلاح کنند یا در ارتش عراق ادغام کرده و تحت امر ارتش درآورند.
زرگر در پایان افزود: عملیاتی شدن وعده خلع سلاح شبه نظامیان به جزئیات توافق مقتدی صدر با نیروهای آمریکایی بستگی دارد؛ به هر حال اگر دولت آتی عراق به سمت خلع سلاح شبه نظامیان حرکت کند، احتمالاً با مقاومت از سوی این گروهها روبرو خواهد شد و شرایط پس از آن نیز غیر قابل پیشبینی خواهد بود و با آیندهای غیر قابل پیشبینی در عراق مواجه خواهیم شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
امید دارم تجربه جهادی رهروان شهید رئیسی به کار مقاومت بیاید
گزارش تلفنی «شیبانی» به وزیر امور خارجه در مورد آخرین تحولات لبنان
پزشکیان به طور سرزده به وزارت بهداشت رفت
تغییر و تحول نمایندگیهای دیپلماتیک خارج از کشور امری متعارف است
هزینه مقاومت بسیار کمتر از هزینه تسلیم و سازش است
فرماندهان نیروی دریایی ارتش با آرمان های امام راحل تجدید میثاق کردند
پژمانفر: با تصمیمات لحظهای در حوزه انرژی، به جامعه شوک وارد نکنیم
سرلشکر باقری: پاسخ به تجاوز اسرائیل ورای تصورات سران این رژیم طرح ریزی شده است
سرلشکر باقری: دکترین دفاعی ایران بر مبنای پاسخ کوبنده و بازدارنده به تهدیدات دشمنان است
گزارش کمیسیون اصل ۹۰ درباره رسیدگی به شکایات در حوزه زمینخواری قرائت شد
امیر واحدی: بسیج ستون خیمه انقلاب است
معاون رئیس جمهور با امیر دریادار سیاری دیدار کرد
پاداش پایان خدمت کارمندان دولت ۶۵۰ میلیون تومان شد
صمصامی: گرانی تنها راه حل مشکل ناترازی انرژی نیست
مهاجرانی: گفتگو نیازمند عملیسازی احترام و اعتماد از سوی کشورهای غربی است
سنگدوینی: باید گازهای فلر جمع آوری شوند
بهرامی: توسعه انرژی های تجدیدپذیر با جدیت دنبال شود
بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۴ شرکتهای دولتی نیازمند اصلاح و بازنگری است
احمدی: امنیت انرژی کشور با تشدید ناترازی ها در تهدید است
قالیباف: در تابستان امسال بیش از ۱۵ هزار مگاوات ناترازی در مصرف انرژی داشتیم
تقویت اقتدار دریایی، رویکرد نوین پدافند غیرعامل در امنیت ملی
حسینی: رفع ناترازی انرژی نیاز به کار جمعی در کشور دارد
شریعتی: از شهریور تا آبان ذخایر نیروگاه ها کاهش یافته است
پاکنژاد: سطح ذخایر سوخت نیروگاهها در وضعیت مناسبی قرار دارد
علیآبادی: در حال حاضر در هیچ نقطهای خاموشی نداریم
سطح علمی و فقهی شهید رئیسی مغفول مانده است
سیاوشی: نشاندار کردن مالیاتها گامی به سوی توسعه عادلانه ۳۱ استان است
ناظمی: ساخت تمدن اسلامی با تکیه بر نظریه حکمرانی اسلامی ممکن است
موضوع قطعی برق و تأمین سوخت نیروگاهها امروز در مجلس بررسی میشود
غریبآبادی: آلمان و آمریکا در جنایات شیمیایی رژیم بعث علیه مردم ایران شریک جرم هستند