میرنیوز

آیا روسیه قابل اعتماد است؟

آیا روسیه قابل اعتماد است؟ 2022-01-15T07:35:21+03:30

در آستانه‌ی انجام این سفر به دنبال پاسخ به پرسش‌هایی درباره روسیه از جمله «میزان شناخت مردم ایران و روسیه از یکدیگر»، «قابل اعتماد بودن روسیه» و «جایگاه ایران در سیاست‌های روسیه» به سراغ یکی از بازیگران نوظهور عرصه دیپلماسی عمومی رفتیم؛ «انجمن دوستی ایران و روسیه» مجموعه‌ای مردم نهاد است که در حوزه دوستی مردم ایران و روسیه فعالیت می‌کند؛ انجمنی که با شعار «تحکیم و گسترش روابط دوستانه و برادری با روسیه» و برای «زمینه سازی برای پیشبرد اهداف مشترک دو ملت در حوزه‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی و زمینه سازی فعالیت‌های اقتصادی در چارچوب دیپلماسی عمومی» تشکیل شده است.

در ادامه متن کامل گفت‌وگوی ایسنا را با امیر محمودزاده، مدیرعامل انجمن دوستی ایران و روسیه می‌خوانید:

آیا روسیه قابل اعتماد است؟
امیر محمود زاده مدیرعامل انجمن دوستی ایران و روسیه

به عنوان پرسش نخست لطفاً بفرمائید که انجمن‌های دوستی به چه دلیلی تاسیس شده‌اند و به دنبال چه هستند؟

- انجمن‌های دوستی بازویی برای دیپلماسی عمومی پنهان هستند که هدف‌شان ایجاد پل‌های معنوی، فرهنگی و اجتماعی بین مردم و تمدن دو کشور است؛ یعنی می‌توانند وظایف دولت‌ها را به خوبی پشت پرده انجام دهند. انجمن‌های دوستی با لابی‌گری، رایزنی، گفت‌وگو و کارهایی که شاید انجام آن از طریق دولت امکان پذیر نباشد یا به سختی انجام شود را با دوستی و همدلی و با بهره‌گیری از مدل‌های مردمی به صورت مردم‌محور انجام می‌دهند.

انجمن دوستی ایران و روسیه با چه هدفی تاسیس شده است؟

- ایده اصلی تاسیس انجمن دوستی ایران و روسیه دی ماه سال ۱۳۹۸ شکل گرفت و از همان زمان یکسری افراد برای عضویت در هیئت رئیسه این انجمن انتخاب شدند و بنده نیز عهده‌دار مسئولیت راه‌اندازی و اداره آن شدم. این انجمن تقریباً از اردیبهشت ۱۳۹۹ ثبت و به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد و تاکنون نیز ۵۰۰ نفر به عضویت این انجمن درآمده‌اند. پیگیری دیپلماسی عمومی، فرهنگ سازی، ترویج روابط فرهنگی و هنری بین دو کشور و آموزش زبان روسی به تجار، دانشجویان، روسیه دوستان، علاقه مندان به فرهنگ و ادبیات روسیه مهمترین اهداف و برنامه‌هایی است که در انجمن دوستی ایران و روسیه دنبال می‌کنیم.

همچنین تا کنون ۶ جلد کتاب در حوزه‌های آموزش، فرهنگ، ادبیات و گردشگری توسط انجمن دوستی ایران و روسیه به چاپ رسیده است. برگزاری مستمر نشست‌های فرهنگی هنری در حوزه روسیه و تدوین سندهای بلند مدت مانند سند آینده پژوهی روابط ایران و روسیه نیز از دیگر اقداماتی است که تا کنون در انجمن انجام شده است.

اعتبارات مالی انجمن از کجا تامین می‌شود؟

- هزینه‌های انجمن از طریق کمک‌های مالی شرکت‌های مختلف تامین می‌شود؛ این شرکت‌ها در ازای دریافت رایگان خدماتی نظیر آموزش زبان روسی به پرسنل‌شان یا انجام کار مطالعاتی و خلق تقاضا در روسیه برای کار آنها و همچنین دریافت محتوای فرهنگی و علمی برای اداره انجمن کمک‌هایی می‌کند.

یعنی خودتان هیچ فعالیت اقتصادی ندارید؟

- خیر؛ چون انجمن‌های دوستی طبق اساسنامه‌ تاسیسی که دارند از فعالیت اقتصادی منع شده‌اند. البته همین اساسنامه به ما اجازه می‌دهد تا در فعالیت‌های اقتصادی تسهیل‌گری کنیم؛ مثلا می‌توانیم برای انجام یک کار اقتصادی رایزنی کنیم اما خودمان نمی‌توانیم منافع یا درآمدی داشته باشیم.

شما مجموعه‌ای به نام انجمن دوستی ایران و روسیه راه اندازی کرده‌اید؛ این پرسش مطرح است که آیا واقعاً روس‌ها قابل اعتماد و اهل دوستی هستند؟

- برای ما منفعت کشور بسیار مهم است؛ ممکن است زمانی روابط ایران و روسیه کم یا کند بوده و یا اصلاً رابطه‌ای وجود نداشته؛ حتی ممکن است در گذشته کدری‌ها و تیرگی‌هایی در روابط دو کشور بوده باشد اما الان ایران و روسیه دو قدرت منطقه‌ای هستند که باید با هم‌افزایی و تعامل با یکدیگر همکاری کنند. الان هم روسیه به ما نیازمند است و هم ما به روسیه نیاز داریم و همه این‌ها باعث می‌شود که ما دور میز با روسیه مذاکره و گفت‌وگو کنیم.

امروز ایران و روسیه موضوعات مشترک زیادی دارند و منافع‌مان به هم گره خورده استامروز ایران و روسیه موضوعات مشترک زیادی دارند و منافع‌مان به هم گره خورده است؛ همکاری‌های اقتصادی با هند و چین، توسعه چابهار، حوزه آبی مشترک دریای خزر، انرژی، برق و گاز، برجام و هزاران موضوع مشترک دیگر برای گفت‌وگو بین دو کشور وجود دارد که نیازمند برقراری دوستی و مودت میان دو حاکمیت است. اما دوستی و مودت اصلی بین مردم دو کشور شکل می‌گیرد؛ مردم دو کشور باید با هم دوست باشند، روابط با یکدیگر را بپذیرند و کار علمی و فرهنگی انجام دهند. در این راستا ما نیز به عنوان یک کاتالیزور و مجموعه‌ای که روابط دوستی بین کشورها ایجاد می‌کند، فعالیت می‌کنیم.

آیا روسیه قابل اعتماد است؟

به نظر شما مردم دو کشور ایران و روسیه چه احساسی نسبت به هم دارند؟ آیا شناختی از یکدیگر دارند؟

- شناخت‌شان خیلی کم است و آن شناخت کم نیز باعث شده مقداری از یخ روابط هنوز آب نشده باشد. اما انجمن از زمان تاسیس در این زمینه تلاش بسیاری کرده است. تا کنون اقدامات خوبی در زمینه تولید فیلم سینمایی مشترک، اجرای تئاتر مشترک و همچنین پیگیری مباحث فرهنگی که مردم دو کشور بر روی آنها اشتراک و همگرایی دارند انجام دادیم و اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است. امروز ایرانی‌های بیشتری نسبت به قبل به حوزه فرهنگ روسیه و زبان روسی علاقه پیدا کرده‌اند و همچنین روس‌های بسیاری علاقمند به زبان فارسی هستند و این علاقه‌مندی‌ها، آرام آرام همدلی و هم زبانی ایجاد می‌کند.

به عنوان مجموعه‌ای که در راستای نزدیکی ایران و روسیه به هم فعالیت دارید، تا کنون چه اقداماتی در زمینه ارتقای شناخت  مردم دو کشور نسبت به یکدیگر انجام داده‌اید؟

- برگزاری شب شعر و مراسم‌های بزرگداشت ادبیان روسی و ایرانی، اجرای تئاترهای مشترک، برپایی نمایشگاه‌های غذا، انتشار کتب، مجلات نشریات با موضوع ایران و روسیه و همچنین برپایی آیین‌های ایرانی مانند شب یلدا و نوروز حوزه‌های فعالیت مشترک ما با روس‌ها است. یکی از مهمترین فعالیت‌هایی که تاکنون انجام داده‌ایم نیز تدوین یک سند آینده پژوهی برای روابط ۳۰ ساله ایران و روسیه است.

یکی از موضوعاتی در برهه‌های افزایش تعاملات سیاسی بین دو کشور، در برخی محافل از جمله فضای مجازی مطرح می‌شود، نوعی احساس بی اعتمادی به روسیه است؛ این ابراز احساسات به ویژه در ایام مذاکرات برجام افزایش یافته است؛ نظر شما در این‌باره چیست؟

در بحث روسیه با چهارگانه‌ی توهم، جعل، رانت و تضاد منافع مواجه هستیم که باید آرام آرام آن‌ها را مرتفع کنیم- روسیه رفیق و شریک استراتژی ما است. نکته‌ای که وجود دارد این است که ما در بحث روسیه با چهارگانه‌ی توهم، جعل، رانت و تضاد منافع مواجه هستیم که باید آرام آرام آن‌ها را مرتفع کنیم. به نظر می‌رسد تضادی در منافع برخی در کشور وجود دارد که هر زمان روابط ایران و روسیه به سمت یک نقطه ویژه و همگرایی می‌رود که فرصت‌های بسیاری برای مردم دو کشور ایجاد می‌کند، عده‌ای این روابط را خراب می‌کنند چون منافع‌شان در شکل‌گیری و ارتقای روابط با روسیه نیست.

ما در انجمن دوستی ایران و روسیه تلاش می‌کنیم اذهان ایرانیان به خصوص جوانان ایرانی را نسبت به پتانسیل‌های همکاری با روسیه روشن و شفاف کنیم؛ چراکه باید آگاه باشند و بدانند که همکاری با روسیه همیشه ثمربخش، مثبت و یک حُسن است و هرچه دو کشور به هم نزدیک شوند دو ملت بیشتر سود می برند.

سفر آتی رئیس جمهوری به روسیه منشا خیر و برکت و سفری تاریخی و استراتژیک و سرنوشت ساز برای ایران است و از مواهب آن ۱۵۰ میلیون روس و ۸۰ میلیون ایرانی منفعت می برند.

یادمان باشد روس‌ها همیشه به ما نیاز دارند و این‌گونه نیست که فقط ما به روس‌ها نیاز داشته باشیم؛ الان روس‌ها در سند روابط خارجی‌شان در سال ۲۰۲۲ به موضوع حرکت به سمت هند اشاره کرده‌اند و این موضوع تنها با کمک ایران قابل انجام است؛ اگر بخواهند به کریدورهای بین‌المللی متصل شوند، این کار از طریق ایران قابل انجام است. روس‌ها همچنین برای کنترل و مدیریت منطقه به ایران نیاز دارند؛ تمام این حوزه‌ها باعث می‌شود روس‌ها نیز به ما  نیاز داشته باشند.

در داخل کشور برخی معتقدند روس‌ها در تعاملات بین‌المللی خود از ایران به عنوان یک ابزار چانه‌زنی یا وجه‌المعامله استفاده می‌کنند؛ آیا با این گذاره موافقید؟

- خیر؛ به نظر من این‌گونه نیست چراکه روسیه اهرم‌های خیلی قوی برای فشار آوردن به غرب دارد. الان در موضوعاتی نظیر اوکراین، قزاقستان، قره باغ یا هر جایی که غرب به دنبال ایجاد آشوب در آن است، روسیه به راحتی مدیریت می‌کند چون ابزار مدیریت را در اختیار دارد. امروز روسیه قطب انرژی دنیا است و انرژی اروپا را تامین می‌کند. خطوط مهم لوله‌های گاز اروپا از روسیه تامین و عبور داده می‌شود و می‌توان گفت که روسیه آن‌قدر ابزار استراتژیک دارد که اصلاً برای فشار آوری به غرب به ایران نیاز ندارد.

اگر ایران درخواست‌هایی از روسیه دارد، روسیه نیز درخواست‌هایی از ایران دارد و هر درخواستی که معقول، استاندارد و مورد وثوق ملت ایران باشد روی میز مذاکره قرار می‌گیردهر موقع شما دور یک میز برای مذاکره می‌نشینید، چیزی می‌دهید و چیزی می‌گیرید؛ مذاکره یک اتوبان دو طرفه است. اگر ایران درخواست‌هایی از روسیه دارد، روسیه نیز درخواست‌هایی از ایران دارد و هر درخواستی که معقول، استاندارد و مورد وثوق ملت ایران باشد روی میز مذاکره قرار می‌گیرد چون در نهایت برای اجرایی و عملیاتی شدن یک سند بلند مدت استراتژیک، اول از همه مردم دو کشور باید آن‌ را بپسندند، بپذیرند و به آن عمل کنند؛ یعنی اگر می خواهید یک سند کتابخانه ای و آرشیوی نشود باید مردم آن را بپذیرند.

مدل‌هایی که انجمن دوستی ایران و روسیه پیگیری می‌کند مدل‌های سخت و دولتی نیست بلکه مدل‌های مردم در مردم (people to people) است؛ مدل‌مان همان مدل اثرگذاری منطقه‌ای یعنی تولید قدرت نرم است. معتقدیم با تولید قدرت نرم که زیربنایی فرهنگی دارد، قدرت سخت نیز ایجاد خواهد شد.

تصور کنید تعداد زیادی روس به ایران بیایند و سرمایه گذاری کنند و تعداد زیادی ایرانی به روسیه بروند و در آنجا سرمایه گذاری کنند؛ این سرمایه گذاری مشترک، منافعی مشترک ایجاد  می‌کند و امنیت می‌آورد و این اتفاق نیز در ابتدا مستلزم اقدامات فرهنگی است. اقدامات فرهنگی زیربنای هر کار امنیتی، اقتصادی، سیاسی و علمی است و زیر بنای فرهنگی نیز عبارت است از در اختیار داشتن ابزارهای فرهنگی نظیر کتاب، فیلم، مجله، نمایشنامه و برگزاری جلسات شب شعر.

اگر می‌خواهیم مجموعه‌ای موفق در منطقه باشیم به یک رصدخانه فرهنگی و هنری نیازمندیم؛ یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید یک رصدخانه فرهنگی و هنری ایجاد کند و محیط داخلی و بین المللی را مورد رصد فرهنگی قرار دهد و محتوای فرهنگی تولید کند تا این محتوا تبدیل به زیربنای فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی باشد.

آیا روسیه قابل اعتماد است؟

نورد استریم ۲ یکی از خطوط لوله‌های انتقال گاز روسیه به اروپا است که با تهدید تحریم از سوی اروپا و آمریکا مواجه است؛ به نظر شما آیا این احتمال وجود ندارد که روسیه در معاملات خود با غرب بطور مثال در موضوع این خط لوله از ایران به عنوان یک ابزار استفاده کند؟

- خیر؛ به دلیل اینکه ایران علاوه بر اینکه توانمندی و قدرت استراتژیک دارد، اهرم‌های انحصاری در اختیار دارد. ایران در یک چهارراه ترانزیتی قرار دارد که روسیه تمایل بسیاری برای استفاده از آن دارد. همچنین ایران دارای قدرت نرم و سخت در منطقه است؛ برای همین است که با ایران مذاکره می‌شود. اگر ایران چنین قدرت‌هایی را نداشت، اصلاً کسی با ما مذاکره نمی‌کرد و هر کاری که می‌خواستند با ما می‌کردند.

چرا با ما مذاکره می‌کنند و دور یک میز می‌نشیند؟ چرا از برجام خارج می‌شوند اما دوباره الان می‌خواهند وارد شوند؟ چرا با واسطه و بی واسطه با ما مذاکره می‌کند؟ چون به ایران نیاز دارند. مذاکره از نیاز شکل می‌گیرد و اگر کسی به کسی نیاز نداشته باشند با او مذاکره نمی‌کند.

نقش روسیه را در مذاکرات برجامی که این روزها در وین در حال برگزاری است، چطور ارزیابی می‌کنید؟

روس‌ها به دنبال احیای برجام هستند به این دلیل که ثبات در ایران یعنی ثبات در روسیه و مرزهای آن و آرامش در ایران یعنی آغاز سرمایه گذاری‌های مشترک دو کشور- به نظرم روسیه در مذاکرات برجامی نقش تعدیل کنندگی را بر عهده دارد؛ روسیه طرف‌ها را به دور میز فرا می‌خواند و تلاش می‌کند شکاف‌ها و سوءتفاهمات را برطرف نماید تا برجام به نقطه احیا برسد چون این به نفع روسیه است. برخی در ایران سوء تفاهم و شبهه افکنی می‌کنند که روس‌ها نمی‌خواهند برجام  احیا شود؛ نه، این‌گونه نیست؛ روس‌ها به دنبال احیای برجام هستند به این دلیل که ثبات در ایران یعنی ثبات در روسیه و مرزهای آن و آرامش در ایران یعنی آغاز سرمایه گذاری‌های مشترک دو کشور.

روس‌ها این‌ها را خوب می‌فهمند و به دنبال آرامش مرزی، جذب سرمایه گذاری و استفاده از توان دیپلماسی ایران هستند و تمام این‌ها نیز نیازمند آن است که ایران برجام را امضا کند تا روسیه به انتظاراتی که در پس ذهنش از منطقه دارد، برسد.

روس‌ها چه انتظاراتی از منطقه دارند؟

- روس‌ها دنبال آن هستند تا ثبات منطقه‌ای از طریق ایران انجام شود چون آنها بی نهایت سرمایه گذاری مشترک و تعداد زیادی کشور تازه استقلال یافته در اطراف ایران، بی نهایت منافع در خزر و بی نهایت منافع در چابهار دارند که دست‌یابی به آن‌ها در سایه ثبات ایران شکل می‌گیرد. روسیه الان به چابهار، اقیانوس هند، کریدور شمال-جنوب و گردشگری در دریای خزر نیاز دارد.  حتی شاید روزی به سوآپ نفت نیز نیاز داشته باشد که از طریق ایران انجام می‌گیرد.

به نظر شما روسیه چقدر برای حاکمیت جمهوری اسلامی ایران در منطقه احترام قائل است؟

آقای پوتین احترام و اعتقاد شدیدی به حضرت آقا دارد و حضرت آقا را مسیح زمان می‌داند- ۱۰۰ درصد. آقای پوتین احترام و اعتقاد شدیدی به حضرت آقا دارد و حضرت آقا را مسیح زمان می‌داند؛ وقتی به ایران می‌آید مستقیم به دفتر حضرت آقا می‌رود و ارادتی ویژه به حضرت آقا دارند؛ دلیلش نیز آن است که تمام پیش بینی‌ها و آینده نگری‌های حضرت آقا را قبول دارد چراکه همه این آینده نگری‌ها درست از آب درآمده است. به این دلیل که رهبری نگاهی جهان شمول، استراتژیک و آینده پژوهانه دارد، پوتین و سیاستمدارهای روسیه حضرت آقا یعنی حاکمیت ایران را حاکمیتی قدرتمند می‌دانند و احترام ویژه‌ای برای آن قائل هستند. به نظر من رابطه روسیه با ایران خیلی خاص و دوستانه و مبتنی بر احترام متقابل است.

طی ماه‌های گذشته شاهد درگیری‌هایی در منطقه قره باغ میان کشورهای آذربایجان و ارمنستان بودیم؛ در این درگیری‌ها با وجود اینکه برخی منافع ایران نیز مورد تهدید واقع شد، اما برخی معتقدند در حل‌و فصل ماجرا توسط روسیه، ایران دخالت داده نشد؛ این در شرایطی است که به گفته جناب‌عالی روسیه ایران را دوست خود می‌داند؛ نظر شما در این‌باره چیست؟

- روسیه در همه فعالیت‌هایی که در منطقه یا مرزهای منطقه‌ای ما انجام می‌دهد، هماهنگی‌های لازم را  با حاکمیت ایران انجام می‌دهد و موضوعاتی که با منافع ایران ارتباط دارد را با مشورت انجام می‌دهد. شاید کسانی که می‌خواهند چهارگانه‌ای که به آن اشاره کردم را در ذهن مردم متبادر کنند، بگویند که نه، روس‌ها فقط منافع خودشان را در نظر می‌گیرند، اما باید گفت که در تصمیمی که روس‌ها در قره‌باغ گرفتند نیز منافع مشترک ایران لحاظ شد.

باید حواس‌مان باشد و ببینیم که در قره‌باغ چه اتفاقی در حال رخ دادن بود و روسیه چگونه به آن عمل کرد. حواسمان باشد که هفته پیش در قزاقستان چه اتفاقی در حال رخ دادن بود و روسیه چگونه عمل کرد؛ همه این‌ها باید پس ذهن‌مان باشد و من فکر می‌کنم تصمیماتی که دولت روسیه می‌گیرد با هماهنگی حاکمیت ایران است، یعنی در اتاق‌های فکر مشترک تصمیم‌گیری جامعی می‌شود که منافع همه دیده شود.

به نظر جناب‍عالی روسیه در مقایسه با سایر همسایگان و رقبای خود چه جایگاهی برای ایران قائل است؟

اگر از طرف ایران در اذهان عمومی گفته می‌شود روس‌ها به ما وفادار نبودند اما روس‌ها می‌گویند ایران در همه لحظات وفادار بوده و هست- نگاه روس‌ها به ایران نگاهی استراتژیک و بلند مدت است؛ به این دلیل که ایران را یک رفیق و شریکی وفادار می‌دانند. اگر از طرف ایران در اذهان عمومی گفته می‌شود روس‌ها به ما وفادار نبودند اما روس‌ها می‌گویند ایران در همه لحظات وفادار بوده و هست. روس‌ها ما را یک شریک مهم در منطقه برای پیشبرد اهداف و دیدگاه‌های بلندمدت خودشان می‌دانند. نگاه روس‌ها این است که در هر اتفاقی که می‌خواهد در منطقه رخ دهد، ایران باید یک طرف میز مذاکره باشد.

آیا روسیه قابل اعتماد است؟

به نظر شما چرا مردم ایران فکر می‌کند روس‌ها برخی مواقع به ایران وفادار نبودند اما روس‌ها معتقد به وفاداری کامل ایران هستند؟

روابط ایران و روسیه در حال شکل‌گیری است و در سفر پیش‌روی آقای رئیسی به روسیه که سفری تاریخ ساز و استراتژیک است، بسیاری از سوء‌تفاهمات موجود برطرف می‌شود- به این دلیل که در ایران گروهی غرب‌گرا و درس خوانده غرب هستند که نگاه و رویکردشان به غرب است و هنوز هم آمریکا و غرب را کدخدا می‌دانند و فکر می‌کنند آن طرف دنیا در غرب تصمیم گیری و تصمیم سازی می‌شود؛ این درحالی است که قرن حاضر، قرن شرق، آسیا، ایران و روسیه است. یادمان باشد این گروه منافع‌شان در این نیست که روابط ایران و روسیه گرم شود و شکل بگیرد و استوار شود؛ این‌ها غرب‌گرا هستند؛ در همه بخش‌ها نیز حضور دارند.

هرگاه ایران و روسیه درحال دست‌یابی به یک نقطه مهم هستند، غرب‌گرایان داخلی این نقطه را به هم می‌زنند و خراب می‌کنند. ولی واقعیت این است روابط ایران و روسیه در حال شکل‌گیری است و در سفر پیش‌روی آقای رئیسی به روسیه که سفری تاریخ ساز و استراتژیک است، بسیاری از سوء‌تفاهمات موجود برطرف می‌شود.

چرا از نظر شما سفر آقای رئیسی به روسیه مهم است؟

- به نظر من سفر حضرت آیت الله رئیسی به روسیه مهمترین سفر است چون به عنوان اولین مهمان سال ۲۰۲۲ روسیه و با دعوت رسمی پوتین انجام می‌شود. این سفر منجر به یک تغییر اساسی در نگاه‌ها به روسیه می‌شود. همچنین در این سفر قرار است موضوعات مهمی از جمله برجام، مباحث مربوط به انرژی، نفت، حذف روادید گردشگری، ایرانیان مقیم روسیه، دانشجویان ایرانی مورد مذاکره قرار بگیرد.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار سیاسی

تجاوز دشمن با پاسخ مهلک پدافند هوایی مواجه می‌شود

 تجاوز دشمن با پاسخ مهلک پدافند هوایی مواجه می‌شود
2024-04-14T14:25:50+03:30
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) با بیان اینکه کریدورها کاملا باز شده و پروازها در حال انجام است، گفت: اعلام می‌کنیم آسمان ایران در مقابل هرگونه...

جلسه نماینده اسرائیل با منافقین در آلبانی درپی حمله ایران

 جلسه نماینده اسرائیل با منافقین در آلبانی درپی حمله ایران
2024-04-14T14:25:50+03:30
در پی حمله تلافی جویانه شب گذشته ایران علیه رژیم صهیونیستی، یک مقام اطلاعاتی این رژیم برای انجام عملیات روانی در داخل ایران، با منافقین در البانی گفتگو کرده...

هشدار فرمانده کل ارتش به آمریکا: مداخله نکنید

 هشدار فرمانده کل ارتش به آمریکا: مداخله نکنید
2024-04-14T14:25:49+03:30
فرمانده‌کل ارتش گفت: به سردمداران آمریکا نیز هشدار می‌دهیم که اگر در حمایت از رژیم صهیونیستی بخواهند ورود و یا مداخله کنند، تمام پایگاه‌ها و منافع آنها اهدا...

۹۰ درصد نمایندگان جدید با آرزوهایشان وارد مجلس می‌شوند

 ۹۰ درصد نمایندگان جدید با آرزوهایشان وارد مجلس می‌شوند
2024-04-14T11:58:39+03:30
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: ۹۰درصد نمایندگان جدید مجلس واقعیت‌های مجلس را نمی‌دانند و با آمال و آرزوهایشان به مجلس می‌روند ولی آنجا که می‌روند پی می‌بر...

نامه به آملی‌ لاریجانی درباره طرح ساماندهی کارکنان دولت

 نامه به آملی‌ لاریجانی درباره طرح ساماندهی کارکنان دولت
2024-04-14T11:58:39+03:30
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در نامه‌ای به آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، خواستار حضور نماینده هیات عالی نظارت در این کمیسیون درباره بررسی طرح سامان...

ایران متناسب با منافعش پاسخ رژیم صهیونیستی را خواهد داد

 ایران متناسب با منافعش پاسخ رژیم صهیونیستی را خواهد داد
2024-04-14T11:58:38+03:30
نائب رئیس مجلس تاکید کرد: جمهوری اسلامی ضمن تاکیدی که بر حمایت از معنوی از غزه دارد، حق انتقام را برای خود محفوظ می‌داند ولی نوع عمل را متناسب با منافع خودش...

تکذیب پیامکهای هشدار به نام سازمان پدافند غیرعامل

 تکذیب پیامکهای هشدار به نام سازمان پدافند غیرعامل
2024-04-14T11:58:38+03:30
سازمان پدافند غیرعامل پیامکهای ارسالی مبنی بر هشدار شرایط سخت و امنیتی در کشور را جعلی خواند و آنها را تکذیب کرد.

نیروی دریایی سپاه کشتی صهیونیستی را توقیف کرد

 نیروی دریایی سپاه کشتی صهیونیستی را توقیف کرد
2024-04-14T11:58:37+03:30
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک کشتی باری مرتبط با رژیم صهیونیستی را توقیف کرد.

حمله گسترده موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل آغاز شد

 حمله گسترده موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل آغاز شد
2024-04-14T11:58:36+03:30
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از دقایقی پیش حملات همه‌جانبه خود علیه رژیم صهیونیستی را آغاز کرد.

تجمع مردم تهران در حمایت از عملیات سپاه علیه اسرائیل

 تجمع مردم تهران در حمایت از عملیات سپاه علیه اسرائیل
2024-04-14T11:58:36+03:30
مردم تهران در حمایت از حمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به رژیم صهیونیستی در مناطقی از پایتخت تجمع کردند.

شاهد۱۳۶؛ پهپاد انتحاری سپاه علیه اسرائیل را بشناسید

 شاهد۱۳۶؛ پهپاد انتحاری سپاه علیه اسرائیل را بشناسید
2024-04-14T11:58:36+03:30
یکی از مأموریت‌های پهپادهای انتحاری شاهد انهدام و یا اشباع سایت‌های پدافندی دشمن است تا موشک‌های بالستیک و سایر پهپادها بتوانند با گذر از سد سامانه‌های پداف...

اصابت ده‌ها فروند موشک سپاه به اهدافی در سرزمین‌های اشغالی

 اصابت ده‌ها فروند موشک سپاه به اهدافی در سرزمین‌های اشغالی
2024-04-14T11:58:36+03:30
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از شلیک و اصابت ده‌ها فروند موشک بالستیک به اهدافی در سرزمین‌های اشغالی خبر داد.

ایران در صورت اقدام اسرائیل با شدت بیشتری تنبیه خواهد کرد

 ایران در صورت اقدام اسرائیل با شدت بیشتری تنبیه خواهد کرد
2024-04-14T11:58:35+03:30
حمله گسترده جبهه مقاومت از جهت‌های گوناگون به رژیم صهیونیستی فضای بسیار متفاوتی را در منطقه ایجاد کرده است.

ایران کدام پایگاه هوایی اسرائیل را هدف قرار داد؟

 ایران کدام پایگاه هوایی اسرائیل را هدف قرار داد؟
2024-04-14T11:58:35+03:30
پایگاهی که هواپیماهای اسرائیلی از طریق آن کنسولگری ایران را زدند، با موشک هدف قرار گرفت.

منبع آگاه: اسرائیل در صورت پاسخ بلا‌فاصله تنبیه می‌شود

 منبع آگاه: اسرائیل در صورت پاسخ بلا‌فاصله تنبیه می‌شود
2024-04-14T11:58:34+03:30
یک منبع آگاه گفت: پس از پایان عملیات تنبیهی ایران و جبهه مقاومت، اگر صهیونیستها بخواهند پاسخی بدهند قطعاً تنبیه بعدی «بلافاصله» و با شدت مضاعف خوا...

حمله چهاروجهی و پیچیده ایران به اسرائیل

 حمله چهاروجهی و پیچیده ایران به اسرائیل
2024-04-14T11:58:34+03:30
عملیات گسترده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه اسرائیل پاسخی پیچیده چندوجهی و هوشمندانه به جنایات اخیر اسرائیل است.

شورای نگهبان: عملیات «وعده صادق» نمایش اقتدار نظام بود

 شورای نگهبان: عملیات «وعده صادق» نمایش اقتدار نظام بود
2024-04-14T11:58:34+03:30
شورای نگهبان با صدور بیانیه‌ای از اقدام نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حمله موفق به مواضع رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های فل...

هشدار سپاه به آمریکا نسبت به هرگونه مشارکت در ضربه به ایران

 هشدار سپاه به آمریکا نسبت به هرگونه مشارکت در ضربه به ایران
2024-04-14T11:58:34+03:30
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه شماره ۲ خود به انهدام اهداف نظامی مهم ارتش تروریستی صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی و هشدار به دولت تروریستی آمریکا نس...

سرلشکر باقری: عملیات «وعده صادق» با موفقیت کامل انجام شد

 سرلشکر باقری: عملیات «وعده صادق» با موفقیت کامل انجام شد
2024-04-14T11:58:33+03:30
رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: این عملیات از نظر ما پایان یافته است و قصدی بر ادامۀ آن نیست و اگر رژیم صهیونیستی اقدامی علیه ما چه در خاک ما و چه در مراکز مت...

ناکامی پدافند اسرائیل مقابل عملیات ترکیبی ایران|گزارش

 ناکامی پدافند اسرائیل مقابل عملیات ترکیبی ایران|گزارش
2024-04-14T11:58:33+03:30
ساختار پدافند هوایی اسرائیل علی‌رغم تمام سرمایه‌گذاری‌هایی که برای آن شده بود، مقابل عملیات ترکیبی ایران شکست خورد.

سلامی: اقدام بعدی درصورت واکنش اسرائیل سخت‌تر خواهد بود

 سلامی: اقدام بعدی درصورت واکنش اسرائیل سخت‌تر خواهد بود
2024-04-14T11:58:32+03:30
فرمانده‌کل سپاه درباره عملیات وعده صادق گفت: گزارش دقیق، مستند و میدانی از اصابت‌ها تا این لحظه نشان‌دهنده این است که این عملیات با موفقیتی بیش از حد انتظار...

رئیسی: ماجراجویی جدید علیه ایران پاسخ سنگین‌تر خواهد داشت

 رئیسی: ماجراجویی جدید علیه ایران پاسخ سنگین‌تر خواهد داشت
2024-04-14T11:58:32+03:30
رئیس جمهور تصریح کرد: اینجانب به پیروی از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی و به پشتوانه حمایت ملت سرافراز و نیروهای مسلح مقتدر ایران اسلامی تاکید می‌کنم که...

عموعابدینی خبر داد: جذب نخبگان در دانشکده‌های علوم و فناوری‌های راهبردی

 عموعابدینی خبر داد: جذب نخبگان در دانشکده‌های علوم و فناوری‌های راهبردی
2024-02-26T06:00:56+03:30
معاون آموزشی وزارت علوم از ابلاغ دستورالعمل ایجاد دانشکده‌های علوم و فناوری‌های راهبردی با رویکرد فرادانشکده‌ای خبر داد و گفت: ماموریت اصلی این دانشکده‌ها ج...

دوستی: لیست انتخاباتی «صدای ملت» مورد حمایت ۴ حزب اصلاح‌طلب است

 دوستی: لیست انتخاباتی «صدای ملت» مورد حمایت ۴ حزب اصلاح‌طلب است
2024-02-26T06:00:56+03:30
عضو فهرست انتخاباتی صدای ملت تاکید کرد: این لیست متشکل از اصلاح‌طلبان، اعتدالیون و مستقلین بوده که از طرف چهار حزب اعتماد ملی، ندای ایرانیان، کارگزاران و اع...

داداش پور: دانشجویان دارای شرایط خاص مورد حمایت جدی قرار می‌گیرند

 داداش پور: دانشجویان دارای شرایط خاص مورد حمایت جدی قرار می‌گیرند
2024-02-26T06:00:55+03:30
رییس سازمان امور دانشجویان گفت: در بازنگری آیین‌نامه شوراهای موارد خاص ضمن صیانت از مقررات آموزش عالی دانشجویان دارای شرایط خاص مورد حمایت جدی قرار می‌گیرند.

تاکید هیات پارلمانی ایران بر توقف فوری جنگ در غزه

 تاکید هیات پارلمانی ایران بر توقف فوری جنگ در غزه
2024-02-26T06:00:55+03:30
هیات پارلمانی ایران در حاشیه مجمع مجالس آسیایی در آذربایجان با هیات های پارلمانی برخی کشورها همچون فلسطین، بنگلادش، سوریه و نایب رئیس مجلس قطر دیدار و گفت‌و...

جریمه ۶ تا ۲۴ میلیونی در انتظار کارکنان دولتی که در ساعت اداری تبلیغات انتخاباتی کنند

 جریمه ۶ تا ۲۴ میلیونی در انتظار کارکنان دولتی که در ساعت اداری تبلیغات انتخاباتی کنند
2024-02-26T06:00:54+03:30
یک جرم‌شناس گفت: اگر کارکنان دولت در ساعت اداری اقدام به تبلیغات اداری کنند به مجازات نقدی درجه ۶ موضوع ماده (۱۹) قانون مجازات اسلامی( بیش از ۶۰ میلیون ریال...

محصولی: بدنبال وحدت شاخص محور نیروهای انقلابی هستیم

 محصولی: بدنبال وحدت شاخص محور نیروهای انقلابی هستیم
2024-02-26T06:00:54+03:30
دبیرکل جبهه پایداری گفت: همچنانکه قبلاً در مورد مراحل چهارگانه وحدت نیروهای انقلابی مطرح کردیم در صورت امکان بدنبال فهرست واحد جبهه‌های انقلابی هستیم.

سرلشکر باقری: امنیت پایدار در شرایط پرتلاطم منطقه‌ای محصول رویکرد جامعه اطلاعاتی کشور است

 سرلشکر باقری: امنیت پایدار در شرایط پرتلاطم منطقه‌ای محصول رویکرد جامعه اطلاعاتی کشور است
2024-02-26T06:00:54+03:30
رئیس ستاد‌کل نیروهای مسلح تأکید کرد: امنیت پایدار در شرایط پرتلاطم منطقه‌ای و مواجهه با امواج تهدید و طمع دشمنان؛ محصول رویکرد جهادی، انقلابی و حرفه‌ای و هم...

وعده‌های نشدنی، به اعتماد مردم خدشه وارد می‌کند/ مشارکت آگاهانه در انتخابات، موجب هراس دشمن است| گفت‌وگو با محسن ردادی

 وعده‌های نشدنی، به اعتماد مردم خدشه وارد می‌کند/ مشارکت آگاهانه در انتخابات، موجب هراس دشمن است| گفت‌وگو با محسن ردادی
2024-02-26T06:00:53+03:30
جامعه‌شناس سیاسی می‌گوید اگر کاندیداها بخواهند صادقانه صحبت کنند، باید با مردم همدلی داشته باشند و به جامعه بگویند «ما هم به اندازه‌ی شما دغدغه اصلاح ک...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)