میرنیوز
سید علی یزدیخواه در گفتگو با خبرنگار مهر، با انتقاد از بودجه در نظر گرفته برای بخش فرهنگی کشور در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، گفت: بودجه بخش فرهنگی کشور در لایحه بودجه سال ۹۹ حدود نیم درصد از کل بودجه عمومی کشور بود که با تلاش اعضای کمیسیون فرهنگی و تلفیق مجلس، سهم بخش فرهنگ در بودجه سال ۱۴۰۰ به حدود دو درصد از بودجه عمومی کشور ارتقا یافت. متاسفانه سهم فرهنگ از بودجه سال ۱۴۰۱ نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و باید افزایش یابد.
وی با بیان اینکه معمولاً بخش فرهنگی کشور در بودجهریزی مظلوم واقع میشود، افزود: معمولاً دولتها در تدوین بودجه به بخشهای اقتصادی، درمانی و حمل و نقل اولویت میدهند و آن طور که باید و شاید به بودجه بخش فرهنگی توجه نمیکنند، در حالی که اگر به بخش فرهنگ توجه شود، بسیاری از مشکلات اساسی کشور مرتفع میشود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تجمیع بودجه نهادهای فرهنگی در چند مجموعه، متذکر شد: در بودجه سالهای قبل، نهادهای فرهنگی خودشان به صورت مستقل ردیف اعتباری داشتند اما در لایحه بودجه ارائه شده از سوی دولت برای سال آینده، بودجه نهادهای فرهنگی ذیل چند مجموعه تجمیع شده که از نظر ما پسندیده نیست.
یزدیخواه ادامه داد: تجمیع بودجه نهادهای فرهنگی ذیل چند مجموعه، اختصاص بودجه به نهادهای فرهنگی را بسیار سخت میکند و باعث میشود که آنان دچار تعارضات درون دستگاهی شوند. نظر ما تفکیک بودجه نهادها و دستگاههای فرهنگی از یکدیگر است و حتماً این موضوع مهم را در جریان بررسی لایحه بودجه در صحن مجلس دنبال خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه همچنین تلاش میکنیم بودجه بخش فرهنگی کشور را افزایش دهیم، اظهار داشت: یکی از راههای افزایش بودجه بخش فرهنگی کشور آن است که نمایندگان در قالب پیشنهادات خود منابع جدید مالی برای دولت تعریف کنند. برای مثال، برخی از مشمولان غایب خدمت سربازی در خارج از کشور هستند که این نگرانی را دارند که اگر به ایران بیایند، به آنان اجازه داده نشود به خارج از کشور بازگردند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: ما میتوانیم در بودجه پیشبینی کنیم که این افراد برای دریافت کارت پایان خدمت باید چه هزینهای را پرداخت کنند. با این کار هم مشکل مشمولان غایب خدمت سربازی در خارج از کشور حل میشود و هم درآمدی برای دولت ایجاد میشود و میتواند آن را برای تقویت بودجه بخش فرهنگی کشور اختصاص دهد.
یزدیخواه با انتقاد از فضاسازی منفی برخی افراد و جریانهای سیاسی نسبت به بودجه نهادها و دستگاههای فرهنگی، افزود: برخی از افراد درباره بودجه بخش فرهنگی کشور فقط سیاسیکاری میکنند. بودجه نهادها و دستگاههای فرهنگی، عدد قابل توجهی نیست و حتماً باید تقویت شود.
وی با بیان اینکه بودجه فرهنگ در مقابل بودجه کل کشور عدد قابل توجهی نیست اما منتقدان به بودجه بخش فرهنگی کسانی هستند که اعتقادی به فرهنگ بومی و ارزشی کشور ندارند، گفت: علت هجمعه غربیها و معاندان نظام به بودجه نهادها و دستگاههای فرهنگی کشورمان آن است که آنان قائل به فرهنگ مستقلی برای ایران نیستند و تمایل دارند مردم ایران مانند غربیها زندگی کنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما باید در مقابل این تفکرات بایستیم و در راستای تقویت وضعیت فرهنگی کشور گام برداریم و این مسئله مستلزم تقویت بودجه فرهنگی کشور است.
منبع : خبرگزاری مهر
الگوی سوم زن مسلمان، پاسخ جهانی به عدالت اجتماعی و خانواده
سردار سلامی: برای ایران قوی باید اقتصاد بسیار مقاوم داشته باشیم
افتتاح نمایشگاه شکوه سرافرازی توسط رئیس مجلس
خوش سیما: انقلاب اسلامی با تحریم و تهدید، تضعیف نمیشود
چرا شرکتی که متهم است باید صاحب ایرانخودرو شود؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان داد مردم همراه نظام هستند
یکی از اهداف فراکسیون کارآفرینی مجلس کمک به تولید داخلی است
عدهای با راهاندازی بازار سیاه دارو با جان مردم بازی میکنند
چرا شرکتی که متهم است باید صاحب ایران خودرو شود؟
پیشنهاد یک نماینده مجلس درباره نحوه تعیین حداقل حقوق و دستمزد سال آینده
باید پاسخ ترامپ قمارباز را با وفاق و همدلی دهیم
ورود دیوان محاسبات به ترک فعلها در افزایش قیمت ارز
حجازی زاده: انقلاب اسلامی نه تنها یک حرکت سیاسی بلکه یک جریان فرهنگی و معنوی است
حاجی بابایی: مسئولان حداقل مشکل سیبزمینی را حل کنند
۳ فقره سوال از وزرای دولت در مجلس اعلام وصول شد
تقدیر مجلس از نقش سربازان گمنام امام زمان (عج) در خنثیسازی توطئههای دشمن
حاجیدلیگانی: با یک تصمیم درباره ایرانخودرو چند هزار میلیارد تومان به جیب مافیا میرود
احداث ساختمان اقتصادی ایران در بغداد برای اولین بار در کشورهای جهان
یک فوریت لایحه اصلاح قوانین مربوط به تعزیرات حکومتی تصویب شد
انسجام داخلی حول محور منویات رهبری منجر به شکست دشمنان میشود
مقاومت زنان غزه نتیجه هویتسازی مادران است
نخستوزیر تاجیکستان دوشنبه به تهران میآید
زنان نخبه در خط مقدم؛ الگوی سوم زن مسلمان در گام دوم انقلاب
تصویب طرح فهرست قوانین نامعتبر در حوزه میراث فرهنگی و کشاورزی
مردم ایران همیشه پای نظام انقلابی ایستادند
قالیباف: ۱۲ هزار قانون خلاصه شده و در قالب ۵۰ طرح جامع قرار میگیرند
عراقچی: امنیت دریاها نباید ابزاری برای فشار یا اعمال نفوذ قدرتهای فرامنطقهای باشد
ماموریت قالیباف به کمیسیون عمران برای بررسی ابعاد وقوع سیل در برخی مناطق رشت
زنگنه: سیاستهای غلط دولت درباره طلا و سکه منجر به تحریک جامعه میشود
قالیباف: تنقیح قوانین یکی از کارهای مهم و اولویت مجلس است