میرنیوز

شلیک جوان ۲۱ ساله به بنیانگذار ایران نوین

شلیک جوان ۲۱ ساله به بنیانگذار ایران نوین 2021-12-16T04:10:48+03:30

به گزارش ایسنا، امروز ۲۵ آذر ماه پنجاه و هشتمین سالگرد تاسیس حزب ایران نوین در سال ۱۳۴۲ است.

حزب ایران نوین چهار ماه بعد از حمله خونین گارد شاهنشاهی به مدرسه فیضیه و به خاک و خون کشیدن تعداد زیادی از علما و طلاب این مدرسه با ادغام چند حزب و گروه سیاسیِ سرشناس در یکدیگر، متولد شد.

این حزب از ائتلاف چهره‌های سیاسی سرشناس، برخی اعضای دفتر نخست وزیری، برخی وکلای مجلس و برخی قضات و وکلای با نفوذ عصر پهلوی تشکیل شد.

شلیک جوان ۲۱ ساله به بنیانگذار ایران نوین
کنگره حزب ایران نوین به ریاست امیرعباس هویدا

سابقه

در اواخر سال ۱۳۳۹ با همکاری حسنعلی منصور، ایرج منصور، دکتر محمدعلی مولوی، فریدون معتمدوزیری و امیرعباس هویدا و ۳۰ نفرِ دیگر گروهی موسوم به «پیشرو» تشکیل شد و اسم این تشکل بعدا به کانون ترقی تغییر کرد.

دو حزب مردم و ملّیون در سال ۱۳۳۹ مقارن با بیستمین دوره انتخابات مجلس شورای ملی وارد رقابت‌های ناسالم انتخاباتی شدند. در این دوره تقلب‌های فراوان و زد و بندهای بسیاری اتفاق افتاد که با ثابت شدن اسناد تقلبات انتخاباتی و زد و بندها، حزب مردم به عنوان اقلیت و حزب ملّیون به عنوان اکثریت، انتخابات باطل شد و هر دو حزب اعتبار خود را از دست دادند.

منوچهر اقبال نخست‌وزیر وقت و دبیرکل حزب ملّیون از یک سو و اسدالله علم دبیرکل حزب مردم از سوی دیگر از دبیرکلی احزاب خود استعفا دادند و حزب ملّیون عملا با برکناری نخست‌وزیر از بین رفت، اما حزب مردم به صورت کمرنگ به رهبری دکتر یحیی عدل و سپس علینقی کنی، ناصر عاملی و محمد فضائلی تا سال ۱۳۵۳ در صحنه سیاسی کشور حضور داشتند و در دوره‌های بیست و یکم در سال ۱۳۴۲و بیست و دوم در سال ۱۳۴۶و بیست و سوم در سال۱۳۵۰ در انتخابات مجلس شورای ملی با حزب ایران نوین رقابت کرد و اقلیت مجلس را در اختیار داشت. این حزب در دوران حیات سیاسی خود با جناح‌بندی‌ها و اختلافات بسیاری روبه‌رو بود و سرانجام در سال ۱۳۵۳ با برقراری نظام تک حزبی در ایران به کلی از بین رفت.

اعضای حزب مردم پس از کم رنگ شدن نقش سیاسی شان در تشکل سیاسی به نام کانون مترقی ایران ادغام شدند و با این کار زمینه سازماندهی قدرتمندتر چهره‌ی سیاسی و وابسته به دربار بیش از گذشته فراهم شد و دو نخست وزیر را بر آن داشت به همراه سایر دوستانشان در ۲۵ آذر ۱۳۴۲ حزب ایران نوین را تاسیس کنند و این حزب به بزرگ‌ترین و با نفوذترین حزب دولتی عصر پهلوی تبدیل کنند.

کانون مترقی ایران نه به عنوان حزب، بلکه به صورت جمعیت در پاییز ۱۳۴۰ توسط گروهی از جوانان تحصیلکرده در آمریکا و پاره‌ای از وزرا و رجال سیاسی چون حسنعلی منصور و امیرعباس هویدا تشکیل شد. این جمعیت با از بین رفتن حزب ملّیون در نقش حزبی مستقل در برابر حزب مردم ظاهر شد و در بیست و یکمین دوره انتخابات مجلس شورای ملی در سال ۱۳۴۲ شرکت کرد.

تأسیس این کانون در واقع پیش‌درآمد تاسیس حزب ایران نوین بود که یک سال و اندی بعد توسط اعضای کانون مترقی تاسیس شد.

حزب ایران نوین در قیاس با همه احزاب و گروه‌های سیاسی آن روزگار از تعداد چهره‌های سرشناس و افراد کارکشته سیاسی بیشتری بهره مند بود و تشکیلاتی تر و حرفه ای تر از سایرین ساختار قدرت در ایران عصر پهلوی را شکل داد.

روزنامه اطلاعات فردای روز تاسیس حزب نوشت: «عصر دیروز طی مراسمی، حزب ایران نوین موجودیت خود را اعلام داشت و رسما شروع به کار کرد. در این جلسه اصول و هدف‌های حزب جدید اعلام شد و دبیرکل و اعضای شورای مرکزی حزب تعیین شدند. جلسه مذکور با حضور نزدیک به ۸۰۰ تن از رجال و شخصیت‌های مملکتی و نمایندگان دو مجلس شورای ملی و سنا در ساعت شش و نیم بعدازظهر در تالار فرهنگ تشکیل شد. .... پس از قرائت اعلامیه تشکیل حزب و مرامنامه شامل مباحث مربوط به ترقی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در ۳۴ اصل و اعلام اهداف حزب، آقای حسنعلی منصور به‌عنوان دبیر کل حزب ایران نوین انتخاب شد.»

شلیک جوان ۲۱ ساله به بنیانگذار ایران نوین
محمد بخارایی در سن ۲۱ ساله

حسنعلی منصور در اول بهمن ۱۳۴۳ مقابل ساختمان مجلس شورای ملی به دست محمد بخارایی از دوستان حجت الاسلام والمسلمین سیدمجتبی نواب صفوی معروف به سیدمجتبی میرلوحی و از اعضای فعال جمعیت فداییان اسلام با اسلحه کمری مورد سوء قصد قرار گرفت و پنج روز بعد در بیمارستان پارس تهران درگذشت. نخست وزیری که در سن ۴۱ سالگی به دست جوانی ۲۱ ساله ترور شد و  جایش را به امیرعباس هویدا، معاون دبیرکل داد، البته هویدا به زودی با حکم محمدرضا شاه به عنوان نخست‌وزیر جدید جایگزین نخست وزیر مقتول شد.

حزب ایران نوین با دارا بودن کمیته اجرایی و دفتر سیاسی، سازمان جوانان، زنان، کشاورزان، کارگران، بازرگانان، سندیکاهای کارگری، اتحادیه‌های اصناف و سایر تشکیلات وابسته در کنار کمیته مرکزی خود اقدامات گسترده ای در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی داشت.

این حزب برای آموزش کادر خود مدرسه عالی علوم سیاسی و امور حزبی تاسیس کرد و روزنامه ندای ایران نوین را به عنوان ارگان خود منتشر کرد.

حزب ایران نوین در بیست و دومین و بیست و سومین دوره انتخابات مجلس شورای ملی در سال‌های ۱۳۴۶ و ۱۳۵۰ اکثریت را در مجلس شورای ملی در اختیار گرفت. این حزب بزرگ‌ترین و ماندگارترین حزب دولتی طی دهه‌های ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ بود و تا روی کار آمدن نظام تک حزبی در سال ۱۳۵۳ اکثریت سیاسی را در اختیار داشت.

سرانجام این حزب، انحلال و بعد ادغام در حزب سلطانِ پهلوی بود. به دنبال فرمان محمدرضا شاه، حزب ایران نوین در ۱۱ اسفند ۱۳۵۳ هم زمان با انحلال سایر احزاب و تشکل‌های حزبی منحل شد و اعضای آن به همراه اعضای دیگر احزاب سیاسی آن روزگار در حزب رستاخیز تحت نظارت مستقیم محمدرضا شاه پهلوی و خاندان سلطنت ادغام شدند.

شلیک جوان ۲۱ ساله به بنیانگذار ایران نوین

ترس سلطان

محمدرضا پهلوی در ۲۱ اسفند ۱۳۵۳ سربسته به اسدالله عَلَم گفته بود که ترس او از بلندپروازی‌های حزب ایران نوین و هویدا باعث انحلال احزاب گذشته و تشکیل حزب واحد رستاخیز شد.

عَلَم در خاطراتش نوشت: «باز هم صحبت حزب جدید شد. عرض کردم نخست‌وزیر هم خیلی پَکَر است. فرمودند چرا؟ عرض کردم آخر حزب ایران نوین ادعای اکثریت قاطع بین مردم ایران داشت و شاید هم حساب‌های دیگر، کسی چه می‌داند. فرمود او البته آدم باهوشی است و مطمئن هستم که می‌داند هیچ گُهی نمی‌تواند بخورد. ولی یک هزارم هم ممکن بود برای خودش خیال‌هایی بپروراند. این اولین دفعه است که این فرمایش را از شاهنشاه می‌شنوم. حتی فرمودند در داخل این تشکیلات وسیع وقتی فراکسیون‌های قوی بودند البته می‌توانند با هم ائتلاف کرده دولت با اکثریت درست کنند.»

او با شنیدن این سخنان از شاه البته در پوست خود نمی‌گنجید که بالاخره پس از سال‌ها توانسته او را نسبت به نیات احتمالی حزب اکثریت و هویدا مردد ببیند.

البته عَلَم در جای‌جای خاطرات خود این خشم و کینه دیر پا و فراموش نشدنی اش از امیرعباس هویدا را پنهان نکرده است. چنان که در خاطرات روز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۵۴ خود نوشت: «شاهنشاه واقعاً به حق باید متوجه همه جهات باشند. چنان که بلندپروازی‌ها و گه‌خوری‌های دولت و حزب اکثریت را نقش بر آب کردند. آخر به حزب ایران نوین چه ربطی دارد که در کنگره خود از تمام احزاب پیش رو و پس رو و کمونیست و غیرکمونیست و لیبرال و چنین و چنان دعوت کند؟ شاهنشاه آنچنان هوشیار هستند که حدی بر آن متصور نیست.»

دکتر حسین خطیبی از اعضای برجسته حزب ایران نوین و نایب رییس وقت مجلس به روزمرگی افتادن احزاب پیشین که جز تکرار بسیاری از مسائل و مباحث کلیشه‌ای و غیرقابل اعتنا، برنامه و ایده قابل توجهی را در چنته نداشتند، از دلایل انحلال آن احزاب و تاسیس حزب رستاخیز ارزیابی می‌کند.

به عقیده خطیبی این احزاب از برآورده کردن برنامه انقلاب سفید شاه و ساختن و تربیت کردن رجال و دولتمردانی که بتوانند در آینده این طرح را به مورد اجرا بگذارند، ناتوان بودند و جز وقت‌گذرانی و نمایش‌های بیرونی و تظاهر که با فساد و بی‌اعتقادی توام بود، خود پایه‌گذار بحران اجتماعی و سیاسی جدیدی شده بودند که خطیبی آن را «فئودالیزم حزبی» لقب می‌دهد.

او اضافه کرد که رویگردانی و عدم اعتقاد مردم کشور به این احزاب، عرصه فعالیت اجتماعی احزاب را به حد هیچ تنزل داده بود.

«پل یالتا» مفسر روزنامه لوموند در همان زمان ناتوانی حزب ایران نوین از تقویت و توسعه برنامه‌های انقلاب سفید شاه که اساساً برای اجرا کردن آن بنا شده بود و نیز بی‌اعتباری بسیار شدید و غیرقابل التیام این حزب در نزد مردم ایران را از دلایل اصلی انحلال این حزب و سایر احزاب موجود ارزیابی ‌کرد.

در گزارش ساواک از حزبگرایی در ایران آمده است: «دستگاه حزب درست به منزله تجارتخانه و یا مؤسسه ای انتفاعی شده که عده ای صرفاً منافع خویش را در نظر گرفته و با حمایت منافع فردی منافع اجتماعی را در نظر نمی گیرند، مثلاً فعلاً کلیه امور انتخابی و انتصابی حزب با نظر آقای مهندس معینی قائم مقام دبیر کل حزب انجام می شود و نام برده در کلیه اعمالی که می شود بی نظر نیست و نسبت به کسانی که دارای سوابق و شخصیتی باشند مثل اینکه دارای عقده روانی می باشند و معتقد است کسانی که در کارترها قرار می گیرند یا از دوستان و کسان او مانند اخوی خود که بدون دارا بودن سابقه کامل حزبی به صرف عضویت گمرک به نمایندگی مجلس انتخاب شده و یا رفقای او مثل آقای مهندس بلوری سناتور و رئیس شیروخورشید تهران و رشید نادرخانی رئیس فعلی انجمن شهر، منتخبین و منتصبین را از بین کسان و افراد مطیع خود انتخاب می نماید و از طرفی کادرهای حساس حزب بین همین دسته آقایان که سمت نمایندگی مجلس را دارا می باشند تقسیم شده که اکثراً مانند امیر حسین شیخ بهایی که عهده دار امور اصناف در حزب می باشد و یا ناصر اولیایی شیرازی عهده دار امور قسمت های بازرگانی می باشند نه تنها عقیده عمومی را سست نموده بلکه اصولاً به احزاب بدبین کرده است در حالی که در مورد دو نفر مذکور گفته می شود علاوه بر اینکه داعیه حزب و دوستی با مقامات دولتی دارند با حاج آقا بزرگ ابوحسین (تاجر بازار) و دار و دسته های او که سابقه تحریک در موارد مختلف داشته همکاری نموده و جلساتی در شهر کرج دارا می باشد.»

منابع:

یادداشتهای اسدالله علم

سه حزب ، مظفر شاهدی ،.ص ۱۰۰۴

مظفری، آیت؛ جریان‌شناسی سیاسی ایران معاصر، قم، زمزم هدایت، ۱۳۸۷، چاپ سوم

مقصودی، مجتبی؛ تحولات سیاسی اجتماعی ایران ۱۳۵۷ ـ ۱۳۲۰، تهران، روزنه، ۱۳۸۰، چاپ اول

دارابی، علی؛ جریان‌شناسی سیاسی در ایران، تهران، انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشهٔ اسلامی، ۱۳۸۸

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار سیاسی

افتتاح نمایشگاه شکوه سرافرازی توسط رئیس مجلس

افتتاح نمایشگاه شکوه سرافرازی توسط رئیس مجلس
2025-02-16T15:10:02+03:30
نمایشگاه شکوه سرافرازی، مرتبط با محصولات و دستاوردهای شهرستان‌های جهرم و خفر با حضور رئیس مجلس افتتاح شد.

خوش سیما: انقلاب اسلامی با تحریم و تهدید، تضعیف نمی‌شود 

خوش سیما: انقلاب اسلامی با تحریم و تهدید، تضعیف نمی‌شود 
2025-02-16T14:16:20+03:30
نماینده مردم گرمی در مجلس گفت: انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب اعتقادی است و با تحریم، تهدید، زور و فشار حداکثری در همه حوزه‌ها تضعیف نمی‌شود.

چرا شرکتی که متهم است باید صاحب ایران‌خودرو شود؟

چرا شرکتی که متهم است باید صاحب ایران‌خودرو شود؟
2025-02-16T13:49:42+03:30
نماینده مردم کرمان در مجلس گفت: آنچه در جریان ایران‌خودرو اتفاق افتاد، جای سوال دارد و چرا شرکتی که متهم است، باید صاحب ایران‌خودرو شود.

راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان داد مردم همراه نظام هستند

راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان داد مردم همراه نظام هستند
2025-02-16T13:49:41+03:30
نماینده مردم مهاباد در مجلس گفت: باید مسئولان‌ به فکر مردم باشند. راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان داد مردم همراه نظام هستند و باید قدر مردم را بدانیم.

یکی از اهداف فراکسیون کارآفرینی مجلس کمک به تولید داخلی است

یکی از اهداف فراکسیون کارآفرینی مجلس کمک به تولید داخلی است
2025-02-16T13:36:19+03:30
رئیس فراکسیون کارآفرینی، رفع موانع تولید و اشتغال مجلس شورای اسلامی، اهداف تشکیل این فراکسیون در مجلس را تشریح کرد.

عده‌ای با راه‌اندازی بازار سیاه دارو با جان مردم بازی می‌کنند

عده‌ای با راه‌اندازی بازار سیاه دارو با جان مردم بازی می‌کنند
2025-02-16T13:36:19+03:30
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس گفت: عده‌ای با راه‌اندازی بازار سیاه دارو با جان مردم بازی می‌کنند که دستگاه‌های نظارتی باید دست دلالان را کوتاه کنند.

چرا شرکتی که متهم است باید صاحب ایران خودرو شود؟

چرا شرکتی که متهم است باید صاحب ایران خودرو شود؟
2025-02-16T13:36:18+03:30
نماینده مردم کرمان در مجلس گفت: آنچه در جریان ایران‌خودرو اتفاق افتاد، جای سوال دارد و چرا شرکتی که متهم است، باید صاحب ایران خودرو شود.

پیشنهاد یک نماینده مجلس درباره نحوه تعیین حداقل حقوق و دستمزد سال آینده

پیشنهاد یک نماینده مجلس درباره نحوه تعیین حداقل حقوق و دستمزد سال آینده
2025-02-16T13:36:18+03:30
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: انتظار ما از دولت این است که تورم را علاوه بر آمار و اعداد، از چشم زندگی روزمره مردم و دشواری‌های معیشتی اقشار مختلف ببیند.

باید پاسخ ترامپ قمارباز را با وفاق و همدلی دهیم

باید پاسخ ترامپ قمارباز را با وفاق و همدلی دهیم
2025-02-16T13:36:18+03:30
نماینده مردم مشهد در مجلس، در واکنش به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران، گفت: پاسخ کوبنده به این مردک قمارباز و قاتل را با همدلی و وفاق دهیم.

ورود دیوان محاسبات به ترک فعل‌ها در افزایش قیمت ارز

ورود دیوان محاسبات به ترک فعل‌ها در افزایش قیمت ارز
2025-02-16T12:56:19+03:30
دیوان محاسبات کشور علل افزایش قیمت ارز را بررسی و عدم اقدام قانونی بانک‌مرکزی را به دادسرا ارسال کرد.

حجازی زاده: انقلاب اسلامی نه تنها یک حرکت سیاسی بلکه یک جریان فرهنگی و معنوی است

حجازی زاده: انقلاب اسلامی نه تنها یک حرکت سیاسی بلکه یک جریان فرهنگی و معنوی است
2025-02-16T12:43:04+03:30
یک استاد دانشگاه گفت: انقلاب اسلامی نه تنها یک حرکت سیاسی، بلکه یک جریان فرهنگی و معنوی است که ریشه در آموزه‌های دینی و الهی دارد

حاجی بابایی: مسئولان حداقل مشکل سیب‌زمینی را حل کنند

حاجی بابایی: مسئولان حداقل مشکل سیب‌زمینی را حل کنند
2025-02-16T12:29:44+03:30
نایب رئیس مجلس گفت: مسئولان ذیربط حداقل مشکل سیب زمینی را که امروز مشکل اساسی برای خانوارهای کم درآمد شده است، حل کنند.

۳ فقره سوال از وزرای دولت در مجلس اعلام وصول شد 

۳ فقره سوال از وزرای دولت در مجلس اعلام وصول شد 
2025-02-16T12:16:23+03:30
در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، دو فقره سوال از وزیر اقتصاد و یک سوال از وزیر اطلاعات اعلام وصول شد.

تقدیر مجلس از نقش سربازان گمنام امام زمان (عج) در خنثی‌سازی توطئه‌های دشمن 

تقدیر مجلس از نقش سربازان گمنام امام زمان (عج) در خنثی‌سازی توطئه‌های دشمن 
2025-02-16T12:16:23+03:30
نمایندگان مجلس، به مناسبت هفته سربازان گمنام امام زمان (عج)، از نقش بی‌بدیل زحمتکشان خدوم عرصه گمنامی در خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان تقدیر کردند.

حاجی‌دلیگانی: با یک تصمیم درباره ایران‌خودرو چند هزار میلیارد تومان به جیب مافیا می‌رود

حاجی‌دلیگانی: با یک تصمیم درباره ایران‌خودرو چند هزار میلیارد تومان به جیب مافیا می‌رود
2025-02-16T12:16:23+03:30
نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس گفت: با یک تصمیم درباره ایران‌خودرو و کروز چند هزار میلیارد تومان به یک مافیا می‌رود.

احداث ساختمان اقتصادی ایران در بغداد برای اولین بار در کشورهای جهان

احداث ساختمان اقتصادی ایران در بغداد برای اولین بار در کشورهای جهان
2025-02-16T11:36:20+03:30
با همت جوانان متخصص ایرانی، جهادگران عرصه سازندگی و دولت چهاردهم مرکز تجارت جهانی مشترک ایران و عراق در بغداد به زودی بهره برداری می‌شود.

یک فوریت لایحه اصلاح قوانین مربوط به تعزیرات حکومتی تصویب شد

یک فوریت لایحه اصلاح قوانین مربوط به تعزیرات حکومتی تصویب شد
2025-02-16T11:36:19+03:30
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با یک فوریت لایحه اصلاح و تکمیل برخی از قوانین مربوط به تعزیرات حکومتی موافقت کردند.

انسجام داخلی حول محور منویات رهبری منجر به شکست دشمنان می‌شود 

انسجام داخلی حول محور منویات رهبری منجر به شکست دشمنان می‌شود 
2025-02-16T11:36:19+03:30
نماینده مردم رشت در مجلس گفت: نتیجه انسجام داخلی و حول محور منویات رهبر معظم انقلاب بودن، قدرت ایران و شکست دشمنان است.

مقاومت زنان غزه نتیجه هویت‌سازی مادران است

مقاومت زنان غزه نتیجه هویت‌سازی مادران است
2025-02-16T11:36:19+03:30
همسر شهید رئیسی در همایش ملی الگوی سوم زن مسلمان در گام دوم انقلاب اسلامی، گفت: مقاومت زنان غزه نتیجه هویت‌سازی مادران است و اسلام به زن نگاهی تعالی‌بخش دارد.

نخست‌وزیر تاجیکستان دوشنبه به تهران می‌آید

نخست‌وزیر تاجیکستان دوشنبه به تهران می‌آید
2025-02-16T11:23:01+03:30
نخست‌وزیر تاجیکستان به دعوت رسمی محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور به منظور انجام سفر رسمی دوجانبه به تهران می‌آید.

زنان نخبه در خط مقدم؛ الگوی سوم زن مسلمان در گام دوم انقلاب

زنان نخبه در خط مقدم؛ الگوی سوم زن مسلمان در گام دوم انقلاب
2025-02-16T11:23:01+03:30
رئیس مرکز تحقیقات راهبردی بانوان و خانواده بسیج اساتید کشور زنان نخبه را در خط مقدم الگوی زن مسلمان در گام دوم انقلاب دانست.

تصویب طرح‌ فهرست قوانین نامعتبر در حوزه میراث فرهنگی و کشاورزی 

تصویب طرح‌ فهرست قوانین نامعتبر در حوزه میراث فرهنگی و کشاورزی 
2025-02-16T11:23:01+03:30
در جلسه علنی امروز مجلس، طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه میراث فرهنگی و همچنین در حوزه کشاورزی تصویب شد.

مردم ایران همیشه پای نظام انقلابی ایستادند

مردم ایران همیشه پای نظام انقلابی ایستادند
2025-02-16T11:09:42+03:30
نایب رئیس مجلس با اشاره به حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال، گفت: مردم ایران همیشه پای نظام انقلابی ایستادند.

قالیباف: ۱۲ هزار قانون خلاصه شده و در قالب ۵۰ طرح جامع قرار می‌گیرند

قالیباف: ۱۲ هزار قانون خلاصه شده و در قالب ۵۰ طرح جامع قرار می‌گیرند
2025-02-16T11:09:42+03:30
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: حدود ۱۲ هزار قانون به یک‌سوم خلاصه می‌شوند و در قالب ۵۰ طرح جامع قانون قرار می‌گیرند.

عراقچی: امنیت دریاها نباید ابزاری برای فشار یا اعمال نفوذ قدرت‌های فرامنطقه‌ای باشد

عراقچی: امنیت دریاها نباید ابزاری برای فشار یا اعمال نفوذ قدرت‌های فرامنطقه‌ای باشد
2025-02-16T10:56:22+03:30
ویر امور خارجه کشورمان گفت: ما بر این باوریم که امنیت دریاها نباید ابزاری برای فشار یا اعمال نفوذ قدرت‌های فرامنطقه‌ای باشد، بلکه باید نتیجه همکاری کشورهای م...

ماموریت قالیباف به کمیسیون عمران برای بررسی ابعاد وقوع سیل در برخی مناطق رشت

ماموریت قالیباف به کمیسیون عمران برای بررسی ابعاد وقوع سیل در برخی مناطق رشت
2025-02-16T10:56:22+03:30
رئیس مجلس شورای اسلامی، به کمیسیون عمران ماموریت داد تا ابعاد وقوع سیل در برخی از مناطق رشت را مورد بررسی قرار دهد.

زنگنه: سیاست‌های غلط دولت درباره طلا و سکه منجر به تحریک جامعه می‌شود 

زنگنه: سیاست‌های غلط دولت درباره طلا و سکه منجر به تحریک جامعه می‌شود 
2025-02-16T10:56:21+03:30
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: سیگنال افزایش قیمت طلا متناسب با سیاست‌های تحریمی نیست و این سیاست‌های غلط باعث تحریک جامعه می‌شود.

قالیباف: تنقیح قوانین یکی از کارهای مهم و اولویت مجلس است

قالیباف: تنقیح قوانین یکی از کارهای مهم و اولویت مجلس است
2025-02-16T10:43:02+03:30
رئیس مجلس گفت: با توجه به اینکه شاهد تورم قوانین و بروکراسی در کشور هستیم، تنقیح قوانین یکی از با اولویت‌ترین موضوعات مجلس است.

مردانی: زنان مسلمان ایرانی با تکیه بر ارزش‌های اسلامی در عرصه‌های مختلف پیشرفت کرده‌اند

مردانی: زنان مسلمان ایرانی با تکیه بر ارزش‌های اسلامی در عرصه‌های مختلف پیشرفت کرده‌اند
2025-02-16T10:43:02+03:30
رئیس سازمان بسیج اساتید گفت: زنان مسلمان ایرانی توانسته‌اند با تکیه بر ارزش‌های اسلامی، در عرصه‌های مختلف پیشرفت کنند و نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشند.

پیشرفت ۸۳ درصدی برنامه‌های بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس در سال ۱۴۰۳

پیشرفت ۸۳ درصدی برنامه‌های بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس در سال ۱۴۰۳
2025-02-16T10:29:41+03:30
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اظهار کرد: برنامه‌های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در سال ۱۴۰۳ با پیشرفت ۸۳ درصدی مورد ارزیابی قرار گرفت.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)