میرنیوز

دلالان سطح استان تهران شناسنامه‌دار می‌شوند

دلالان سطح استان تهران شناسنامه‌دار می‌شوند 2021-09-14T10:58:41+04:30

به گزارش ایسنا به نقل از  روابط عمومی و رسانه؛ مسعود ستایشی، قائم مقام دادگستری استان تهران در این نشست تصریح کرد: یکی از مواردی که در سند تحول به آن اشاره شد، حوزه پیشگیری از وقوع جرم و ماموریت بسیار مهم آن است که منبعث از قانون اساسی است.

قائم مقام دادگستری استان تهران خاطرنشان کرد: بر این اساس حوزه پیشگیری از وقوع جرم، باید تدابیری در جهت رفع شکایات و دعاوی و جرائمی که در اولویت هستند، اتخاذ کند.

وی خاطرنشان کرد: طبق بررسی‌های به عمل آمده، موضوع جلسه از میان دعاوی اولویت دار و مدعوین (منتخبین) از میان ۲۸ عضو شورای پیشگیری استان تهران انتخاب شده اند، تا در جهت بررسی تخصصی علل و عوامل مواردی که موجبات پیدایش افزایش دعاوی مربوط به سند رسمی است، اقدامی صورت گیرد که به همراه راهکارهای قانونی آن در محدوده سند تحول و موازین قانونی در سطح جامعه قابل انجام باشد.

علی دیزجی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران نیز در این نشست بیان کرد: دعاوی مربوط به اسناد رسمی و عادی (از قبیل الزام به تنظیم سند رسمی، ابطال سند و امثالهم) ازجمله دعاوی پرتکرار در محاکم بوده و تقریباً تمامی حوزه‌های قضایی دادگستری استان تهران درگیر این موضوع هستند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت:در راستای ارتقاء و گسترش دامنه پیشگیری از وقوع جرم و مهار و کنترل حدوث دعاوی، اوّلین نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران با رویکرد علمی-عملی به منظور احصاء عوامل بروز این دسته از دعاوی، ارائه راهکار رفع این عوامل و در نتیجه، کاهش پرونده‌های مربوط به آن در سالن ولایت دادگستری استان تهران با حضور مسئولان دستگاه‌های متولّی برگزار شد.

دیزجی در ادامه تصریح کرد: علت انتخاب موضوع در ارتباط با سند رسمی برای این شورا، افزایش آمار ۳۰ درصدی راجع به اسناد در پنج‌ماهه اول سال جاری در مقایسه با پنج‌ماهه سال گذشته است، که در قالب دعاوی مربوط به الزام به تنظیم سند رسمی ظاهر شده است.

وی بیان داشت: در حوزه تهران ۲۱ هزار بنگاه معاملات ملکی وجود دارد و برای متصدیان املاک پروانه صادر می‌شود. در هر بنگاه معاملات ۱۰ تا ۳۰ نفر کار می‌کنند که پروانه ندارند و معاملات توسط آن‌ها جوش می‌خورد و آن‌ها درصد خود را می‌گیرند. علت شکل گیری دعاوی مربوط به اسناد در ۱۰ فراز آماده شده است، که این جلسه در خصوص بعضی از آن‌ها مذاکره خواهد شد.

این مقام قضایی در ادامه افزود: در حوزه املاک، صدور پروانه برای دلالان برعهده سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و در حوزه معاملات بازرگانی بر عهده وزارت صمت است. از آنجا که اکثر دعاوی در حوزه املاک مرتبط با معاملاتی است که دلالان منعقد می‌کنند، نمی‌توان به نقش دلالان بی توجه بود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت: بر این اساس، چون دلالان فاقد شناسنامه و پروانه هستند؛ لذا از مسئولیت مدنی، کیفری و موازینی که قانون تجارت تکلیف کرده (مانند داشتن دفاتر، ارائه مفاصا حساب) دور بوده و غالباً معاملاتی را که منعقد می‌سازند منتهی به طرح دعوا می‌شود؛ بنابراین ضروری دانستیم که دلالان در سطح استان تهران شناسنامه‌دار شوند.

دیزجی اظهار کرد: طی جلسات متعدد این معاونت با وزارت صمت مقرر شد که این وزارتخانه در حوزه معاملات بازرگانی، برای دلالان در استان تهران به‌عنوان پایلوت پروانه دلالی صادر کند. همچنین سامانه‌ای طراحی شود تا دلالان حوزه‌های مختلف جهت صدور پروانه در آن ثبت‌نام کنند؛ ولی تا کنون پاسخی از سوی وزارت صمت دریافت نشده است. همچنین در طی جلسات فراوان با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درحوزه املاک مقرر شد تا سازمان مذکور، کار پژوهشی و علمی راجع به دلالی در حوزه املاک انجام دهد تا تصمیم نهایی اتخاذ شود.
معاون برنامه ریزی و فناوری اطلاعات دادگستری استان تهران نیز در این نشست گفت: طبق بند ۳ ماده ۲ قانون تجارت، دلالی فعالیتی قانونی است.

حسن بابایی عنوان کرد: موضوع عرفی دلالی یعنی کسی بین خریدار و فروشنده یک نقش مخرب را ایفا می‌کند؛ اما در قانون تجارت یک حرفه است. صدور پروانه برای آنان از این جهت هم حائز اهمیت است که آنان علی‌رغم اینکه درآمد بالایی دارند هیچ مالیاتی پرداخت نمی‌کنند و از سویی دیگر با صدور پروانه برای دلالان صنفی، جلوی کلاهبرداری بسیاری از افراد با نام دلال (دلال عرفی) گرفته خواهد شد.


نماینده سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز در این نشست بیان داشت: سازمان ثبت بر اساس دستورالعمل سال ۱۳۸۴ مقید به صدور پروانه تخصصی برای واحدهای صنفی است. براساس قانون، هر واحد صنفی، نظارت و مسئولیت کیفری و مدنی دلالان را باید برعهده گیرد، اما عملاً اینطور نیست. از سویی دیگر امکان صدور پروانه برای هزاران دلال از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک وجود ندارد.

وی گفت: در سال ۱۳۱۰ نقل و انتقال املاک به عهده سازمان ثبت اسناد و املاک بود تا اینکه در سال ۱۳۱۶ به دفاتر اسناد رسمی منتقل شد که بعدها متوجه شدند که فقط دفاتر این‌کار را انجام نمی‌دهند؛ بلکه گروهی هم تحت عنوان دلال هستند که معاملات را انجام می‌دهند؛ بنابراین مقرر شد هرگاه با مداخله دلالان ملکی انتقال پیدا کرد، ذیل سند توسط سازمان ثبت امضا شود؛ که این عمل در سال‌های بعد مورد غفلت قرار گرفت.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار سیاسی

حجت الاسلام محمدحسنی انتصاب رئیس جدید عقیدتی سیاسی فراجا را تبریک گفت

حجت الاسلام محمدحسنی انتصاب رئیس جدید عقیدتی سیاسی فراجا را تبریک گفت
2025-03-13T17:43:01+03:30
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش انتصاب حجت‌الاسلام «شیرازی» را به ریاست سازمان عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی کل کشور تبریک گفت.

عراقچی: همسایگان اولویت ما هستند

عراقچی: همسایگان اولویت ما هستند
2025-03-13T17:03:01+03:30
وزیر امور خارجه ضمن ابراز خوشحالی از میزبانی مشاور دیپلماتیک (رئیس کشور امارات) گفت: همسایگان ما اولویت ما هستند.

احضار سفرای ۳ کشور اروپایی به وزارت خارجه

احضار سفرای ۳ کشور اروپایی به وزارت خارجه
2025-03-13T16:23:20+03:30
در اعتراض به همدستی انگلیس، فرانسه و آلمان با آمریکا در سوءاستفاده از سازوکار شورای امنیت و برگزاری نشست بسته درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، سفرای این...

برگزاری جلسه هیئت امنای موزه و مرکز اسناد مجلس با حضور قالیباف

برگزاری جلسه هیئت امنای موزه و مرکز اسناد مجلس با حضور قالیباف
2025-03-13T13:29:43+03:30
جلسه هیئت امنای موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با حضور رییس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

«فرمان اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۴۰۵» از سوی پزشکیان صادر شد

«فرمان اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۴۰۵» از سوی پزشکیان صادر شد
2025-03-13T12:36:19+03:30
«فرمان اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۴۰۵» به روش ثبتی‌مبنا، از سوی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران صادر شد.

عارف درگذشت وزیر اسبق آموزش و پرورش را تسلیت گفت

عارف درگذشت وزیر اسبق آموزش و پرورش را تسلیت گفت
2025-03-13T12:09:45+03:30
در پی درگذشت محمود فرشیدی، وزیر اسبق آموزش و پرورش؛ محمدرضا عارف در پیامی این ضایعه را تسلیت گفت.

دریادار سیاری: پیروزی در جنگ نرم نیازمند آثار فاخر فرهنگی است

دریادار سیاری: پیروزی در جنگ نرم نیازمند آثار فاخر فرهنگی است
2025-03-13T12:09:44+03:30
معاون هماهنگ کننده ارتش با اشاره به کم عمق بودن آثار تلویزیونی مرتبط با ارتش گفت: ما برای مقابله با جنگ نرم به تولیدات فرهنگی نیاز داریم.

عراقچی: ایده جدیدی برای حل مسائل با آژانس مطرح شده است

عراقچی: ایده جدیدی برای حل مسائل با آژانس مطرح شده است
2025-03-13T12:09:44+03:30
وزیر خارجه کشورمان خبر داده که تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری دارد و یک ایده جدید برای حل مسائل مطرح است که در حال بررسی آن هستیم.

سرلشکر باقری: حرکت پرشتاب در فناوری با جدیت ادامه یابد

سرلشکر باقری: حرکت پرشتاب در فناوری با جدیت ادامه یابد
2025-03-13T12:09:43+03:30
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در بازدید از پارک علم فناوری دانشگاه جامع امام حسین (ع) بر ادامه حرکت پرشتاب و با جدیت در علم و فناوری تاکید کرد.

عراقچی:ایده‌ای جدید برای حل مسائل با آژانس مطرح شده است

عراقچی:ایده‌ای جدید برای حل مسائل با آژانس مطرح شده است
2025-03-13T11:56:25+03:30
وزیر خارجه کشورمان خبر داده که تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری دارد و یک ایده جدید برای حل مسائل مطرح است که در حال بررسی آن هستیم.

پزشکیان: نمی‌دانم برای این گرانی‌ها باید یقه چه کسی را بگیرم

پزشکیان: نمی‌دانم برای این گرانی‌ها باید یقه چه کسی را بگیرم
2025-03-13T11:02:59+03:30
رئیس جمهور گفت: اگر داده‌ها را به درستی مدیریت می‌کردیم این بلا سر ما نمی‌آمد که الان نمی دانم که برای این گرانی‌ها باید یقه چه کسی را بگیرم.

تسلیت معاون اول رئیس‌جمهور به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی

تسلیت معاون اول رئیس‌جمهور به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی
2025-03-13T10:16:24+03:30
در پی درگذشت مادر همسر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، معاون اول رئیس‌جمهور در پیامی این ضایعه را به او تسلیت گفت.

پزشکیان: واردات پنل‌های خورشیدی ثبت سفارش شده است

پزشکیان: واردات پنل‌های خورشیدی ثبت سفارش شده است
2025-03-13T10:03:05+03:30
رئیس‌جمهور گفت: کارها در زمینه پنل‌های خورشیدی به سرعت در حال شکل‌گیری است و مجوزها ثبت سفارش شده و تلاش می‌کنیم مشکلی در گمرک پیش نیاید.

پزشکیان: واردات پنل های خورشیدی ثبت سفارش شده است

پزشکیان: واردات پنل های خورشیدی ثبت سفارش شده است
2025-03-13T09:49:42+03:30
رئیس جمهور گفت: کارها در زمینه پنل‌های خورشیدی به سرعت در حال شکل گیری است و مجوزها ثبت سفارش شده و تلاش می‌کنیم مشکلی در گمرک پیش نیاید.

بازدید فرمانده نیروی دریایی ارتش از ناوشکن‌های چین و روسیه

بازدید فرمانده نیروی دریایی ارتش از ناوشکن‌های چین و روسیه
2025-03-13T08:43:01+03:30
امیر دریادار ایرانی به دعوت فرماندهان ناوگروه روسی و چینی از یگان‌های شرکت کننده دو کشور در رزمایش مرکب کمربند دریایی ۲۰۲۵ ایران، روسیه و چین بازدید کرد.

سامانه «باور ۳۷۳» باور صنعت دفاعی ما است

سامانه «باور ۳۷۳» باور صنعت دفاعی ما است
2025-03-13T08:29:38+03:30
معاون هماهنگ‌کننده نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: ما یکی از ظرفیت‌های شاخص پدافندی خود به نام «باور ۳۷۳» را با موفقیت آزمایش کردیم و این خط بطلانی بر ادعای صهی...

تقویت همکاریهای دفاعی ایران و بلاروس

تقویت همکاریهای دفاعی ایران و بلاروس
2025-03-13T00:43:05+03:30
وزرای دفاع ایران و بلاروس بر تقویت همکاری‌های دفاعی تاکید کردند.

پزشکیان لایحه ۲ ژوئیه ۱۹۹۹ ژنو را به مجلس ارسال کرد

پزشکیان لایحه ۲ ژوئیه ۱۹۹۹ ژنو را به مجلس ارسال کرد
2025-03-13T00:16:39+03:30
رئیس جمهور لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سند ژنو مصوب ۱۱ تیر ۱۳۷۸ (۲ ژوئیه ۱۹۹۹) را به مجلس ارسال کرد.

بقایی: ممانعت در ارسال مواد غذایی و برق به غزه محکوم است

بقایی: ممانعت در ارسال مواد غذایی و برق به غزه محکوم است
2025-03-12T23:09:53+03:30
سخنگوی وزارت امور خارجه، اقدام رژیم صهیونیستی در ممانعت از ارسال مواد غذایی و قطع برق در باریکه غزه را محکوم کرد.

اعتراض خانواده شهدای ترور به حمایت اروپا از گروه‌های تروریستی

اعتراض خانواده شهدای ترور به حمایت اروپا از گروه‌های تروریستی
2025-03-12T22:16:43+03:30
نماینده انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در اجلاس شورای حقوق بشر در جلسه گزارشگر تروریسم سازمان ملل متحد، به حمایت دولت‌های غربی از گروه‌های تروریستی اعتراض کرد.

عراقچی دریافت نامه ترامپ را تأیید کرد

عراقچی دریافت نامه ترامپ را تأیید کرد
2025-03-12T22:16:43+03:30
وزیر امور خارجه کشورمان با انتشار مطلبی در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: عصر امروز پذیرای آقای انور قرقاش مشاور دیپلماتیک رئیس کشور امارات متحده عربی بودم و نام...

پیام تسلیت رئیس‌جمهور در پی درگذشت مرحوم فرشیدی

پیام تسلیت رئیس‌جمهور در پی درگذشت مرحوم فرشیدی
2025-03-12T21:36:35+03:30
مسعود پزشکیان در پیامی درگذشت زنده‌یاد محمود فرشیدی وزیر اسبق آموزش و پرورش را تسلیت گفت.

رهبر انقلاب: دعوت رئیس‌جمهور آمریکا برای مذاکره فریب افکار عمومی است

رهبر انقلاب: دعوت رئیس‌جمهور آمریکا برای مذاکره فریب افکار عمومی است
2025-03-12T21:36:34+03:30
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار هزاران نفر از دانشجویان سراسر کشور با بی‌حاصل خواندن مذاکره با دولت فعلی آمریکا فرمودند: دعوت رئیس‌جمهور آمریکا برای مذاکره، ...

پیام عراقچی به کویت درخصوص تعمیق روابط دو کشور

پیام عراقچی به کویت درخصوص تعمیق روابط دو کشور
2025-03-12T21:09:39+03:30
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درخصوص تعمیق روابط دو کشور ایران و کویت پیامی برای وزیر خارجه این کشور ارسال کرد.

رضایی: آمریکا برای نجات دلار به استبداد سخیف روی آورده است

رضایی: آمریکا برای نجات دلار به استبداد سخیف روی آورده است
2025-03-12T20:29:58+03:30
دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: امروز آمریکا به دنبال نجات دلار است و در این راستا به استبدادی سخیف روی آورده است.

ایالات متحده در تمامی بحران‌های جهانی نقشی فعال ایفا می‌کند

ایالات متحده در تمامی بحران‌های جهانی نقشی فعال ایفا می‌کند
2025-03-12T20:17:10+03:30
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در دیدار با دبیر شورای امنیت بلاروس بر لزوم همکاری‌های دوجانبه در مقابله با تهدیدات مشترک تأکید کرد.

رضایی: بیداری و انگیزه دو عامل پیروزی مردم ایران است

رضایی: بیداری و انگیزه دو عامل پیروزی مردم ایران است
2025-03-12T20:17:08+03:30
دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: پس از شکست توطئه‌های متعدد دشمنان، آنان اکنون به سراغ دو عامل مهم پیروزی مردم ایران رفته‌اند و آن دو عامل بیداری...

لایحه محیط زیستی همکاری‌های شانگهای به مجلس ارسال شد

لایحه محیط زیستی همکاری‌های شانگهای به مجلس ارسال شد
2025-03-12T19:49:47+03:30
رئیس‌جمهور لایحه توافقنامه همکاری بین دولت‌های کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در زمینه همکاری در حوزه حفاظت از محیط زیست را به مجلس فرستاد.

قائم‌پناه: بحثی درباره موافقت یا مخالفت با استعفای ظریف مطرح نشده است

قائم‌پناه: بحثی درباره موافقت یا مخالفت با استعفای ظریف مطرح نشده است
2025-03-12T19:09:44+03:30
معاون اجرایی رئیس‌جمهور، درباره استعفای محمدجواد ظریف گفت که تاکنون صحبتی در این زمینه صورت نگرفته و بحثی درباره موافقت یا مخالفت مطرح نیست.

گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و جمهوری آذربایجان

گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
2025-03-12T18:56:22+03:30
وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در خصوص روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای و برخی موضوعات فی‌مابین تبادل نظر کردند.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)