میرنیوز

لزوم تحول اقتصادی در دولت سیزدهم/ سیاست‌های پولی و ارزی نیاز به جراحی دارد

لزوم تحول اقتصادی در دولت سیزدهم/ سیاست‌های پولی و ارزی نیاز به جراحی دارد 2021-07-15T11:54:53+04:30

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دفتر رئیس‌جمهور منتخب،، جمعی از اساتید و نخبگان اقتصادی از گرایش‌های مختلف، چهارشنبه در نشستی ۳ ساعته با حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی به بیان دیدگاه‌ها، نظرات و راهکارهای مدنظر خود درباره نوع مواجهه دولت با مشکلات بخش اقتصاد و نحوه ورود به عرصه حل و فصل این مشکلات پرداختند.

در نشست رئیس جمهور منتخب با اساتید و نخبگان اقتصادی شاپور محمدی عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، به عنوان اولین سخنران، گفت: کسری بودجه به یک بیماری و عادت مزمن در دولت‌های مختلف تبدیل شده که تامین این کسری نیز همواره با ایجاد تورم و بی‌ثباتی اقتصادی همراه بوده و مهمترین راه رفع این مشکل، اصلاح نظام درآمدهای مالیاتی و استفاده از دارایی‌های راکد است.

غلامرضا مصباحی‌مقدم عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) نیز به عنوان دومین سخنران کمبود سرمایه مالی را جدی‌ترین مانع در مسیر سرمایه‌گذاری و رشد سریع اقتصادی دانست و اظهار داشت: کسری بودجه به رقم ۴۰۰هزار میلیارد تومان بالغ شده و هزینه‌های جاری بیش از ۹۰ درصد بودجه سالیانه را می‌بلعند. همچنین زمان اجرای پروژه‌های عمرانی به طور متوسط به بیش از ۱۰ سال رسیده است.

سومین سخنران جلسه محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بود که گفت: برخی از مصوبات شورای هماهنگی سران قوا باید مورد آسیب‌شناسی قرار گیرد و این آسیب‌شناسی قطعا برای ادامه مسیر این شورا راهگشا خواهد بود.

وی با تاکید بر لزوم تقویت و استفاده از همه ظرفیت‌ها در عرصه دیپلماسی اقتصادی، از اینکه در سه سال گذشته با وجود جنگ تحمیلی اقتصادی، در چین به عنوان بزرگ‌ترین شریک تعاملات اقتصادی رایزن اقتصادی نداشته‌ایم، انتقاد و تصریح کرد: یکی دیگر از تصمیمات شجاعانه‌ای که دولت سیزدهم باید اتخاذ کند، اصلاح تصمیم غلط توزیع ارز با نرخ ترجیحی است که بر اساس بررسی‌های انجام شده در مجلس، بیش از سه چهارم مابه‌التفاوت قیمت آن، به شکل رانت و فساد در کشور توزیع شده است.

حسین راغفر عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) به عنوان سخنران بعدی این نشست شرایط کشور را اضطراری توصیف و تصریح کرد: در اثر سیاست‌های اجرا شده دولت‌های سه دهه گذشته، جمعیت محدودی از درون بخش‌های دولتی به ثروت فراوان رسیده‌اند و با کنار گذاشتن بخش بزرگی از مردم از متن امور، امروز بزرگترین مانع انجام اصلاحات اساسی شده‌اند. همین افراد در حال فضاسازی برای تاثیرگذاری بر روی تصمیمات و اقدامات دولت سیزدهم هستند.

سید محمدرضا سیدنورانی عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی سخنران پنجم این نشست بود که جلوگیری از احجاف دستگاه‌های دولتی و تکریم مردم، لزوم کوچک و چابک‌سازی دستگاه‌های دولتی و عمومی غیردولتی، واگذاری مدیریت بنگاه‌های دولتی به جای واگذاری خود بنگاه، تک نرخی کردن ارز، ادغام بانک‌های خصوصی در یکدیگر، مقابله با فساد و جلوگیری از تعارض منافع را به عنوان برخی راهکارهای خروج از وضعیت نامطلوب اقتصادی موجود مطرح کرد.

احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به عنوان ششمین سخنران جلسه تاکید کرد که ۳۰ سال است هر چه اجرا شده فقط وضعیت را بدتر کرده است و از رئیس جمهور منتخب درخواست کرد که در اولین اقدام کارت هوشمند غذا، دارو و درمان و آموزش بین مردم توزیع کند تا اندکی فشارها از روی مردم کاسته شود.

هفتمین سخنران جلسه محمد خوش‌چهره عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران بود که تاکید کرد: دخالت دادن ایده‌ها، سلایق و باورهای روسای جمهور در راهکارهای اجرایی یکی از دلایل بروز و انباشت مشکلات اقتصادی بوده است. همچنین باید بدانیم که مشکلات اقتصادی صرفا با نگاه اقتصادی قابل حل و فصل شدن نیستند چرا که عوامل غیراقتصادی متعددی هستند که در اقتصاد کشور تاثیرگذارند.

مسعود نیلی عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف نیز به عنوان دیگر سخنران این نشست، ‌ با طرح این ۴ سوال که مشکل چیست، دلایل بروز آن چیست، راهکارهای رفع مشکل کدامند و از کجا باید شروع به حل مشکل کرد؟ اظهار داشت: در حال حاضر تامین مالی، تامین انرژی، تامین خدمات و بودجه عمومی، خدمات اجتماعی و نظام مبادله با دنیا ۶ مشکل اولویت‌دار کشور هستند که کارکردهای آنها در حال حاضر به طور کامل مختل است. امروز متاسفانه در آستانه وقوع یک شرایط تورمی شدید غیرقابل کنترل هستیم.

شمس‌الدین حسینی نماینده مجلس و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی نهمین سخنران این نشست بود که با تاکید بر ضرورت جدی گرفتن حمکرانی اقتصادی از سوی دولت، ‌خاطرنشان کرد: متاسفانه در گذشته به قانون اساسی وفادار نماندیم و با وجود آنکه قرار بود دولت کارفرمای بزرگی نباشد، امروز بزرگ‌ترین کارفرمای کشور است. از سوی دیگر قرار بود دولت تامین کننده نیازهای اساسی و خدمات اجتماعی باشد و نه تولید کننده، اما متاسفانه دولت‌های گذشته ورود ناموفقی در عرصه تولید نیازهای اساسی و خدمات اجتماعی داشته‌اند و امروز وضعیت مطلوبی در این زمینه نداریم.

سید مهدی زریباف رئیس موسسه مطالعات مبانی و مدل‌های اقتصادی بومی به عنوان دهمین سخنران جلسه گفت: دولت سیزدهم باید بر تحول اقتصادی مبتنی بر عدالت تاکید کند چرا که در سال‌های گذشته متاسفانه رویکردهای سرمایه‌سالارانه در کشور حاکم و در ساختارهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری نهادینه شده است. دولت آینده بیش از آنکه وارث اقتصاد فقیر دولت دوازدهم باشد، وارث مکانیزم انتقال ثروت از فقرا به ثروتمندان است.

محمدرضا فرزین عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی هم اظهار داشت: مجموعه‌ای عظیم از ناترازی‌ها شرایط کشور را بسیار سخت و نگران‌کننده ساخته، اما انتخاب شما به عنوان رئیس جمهور امیدی برای حل مشکلات ایجاد کرده است. باید با عملیاتی کردن سامانه‌های اطلاعاتی و اتصال و یکپارچه کردن این سامانه‌ها، با ایجاد شفافیت کارزار موثری برای مبارزه با فساد ایجاد کرد.

عادل پیغامی عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) دوازدهمین سخنران جلسه بود که گفت: اطلاعات مغشوش، متفاوت و بعضا متناقض از یک موضوع واحد یکی از بزرگترین مشکلات کشور است که هیچگاه اراده‌ای برای رفع آن وجود نداشته است. عمق حکمرانی دولت منوط به تهیه و ارائه آمار دقیق و واحد است.

آیت ابراهیمی مدیرعامل بانک انصار نیز با بیان اینکه امروز دستگاه محاسباتی دولت مختل شده است، گفت: نیاز به یک جراحی جدی در سیاست‌های پولی و ارزی داریم. همچنین باید یارانه‌ها را به شکل واقعی و دقیق هدفمند کنیم. دولت سیزدهم باید حکمرانی اقتصادی کشور را اصلاح کند.

چهاردهمین سخنران جلسه محمدهادی زاهدی‌وفا عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) بود که اظهار داشت: متاسفانه چه بخواهیم و چه نخواهیم، کثرت و انباشت مشکلات، دولت را در اولویت‌دهی به مسائل دچار دردسر می‌کند. بهره‌وری در بخش دولتی بسیار پایین است که این موضوع به بخش خصوصی نیز تحمیل شده است. برای حل این مسائل در وهله اول باید خود نظام تصمیم‌گیری اقتصادی را که به یک مشکل تبدیل شده است، اصلاح کنید.

مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد هم در این نشست تصریح کرد: بسیاری از مسائلی که به عنوان مشکلات پیش روی دولت در آغاز کار عنوان شد، در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دیده شده و به آنها پرداخته شده است. باید با اصلاح نظام تفکر و تصمیم‌گیری اقتصادی، سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را محور اصلاح وضعیت قرار داد.

یاسر جبرائیلی عضو هیئت علمی پژوهشکده حکمت به عنوان شانزدهمین سخنران جلسه با اشاره به ضرورت اصلاح نظام مالیاتی به ویژه با توجه به کسری ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی بودجه امسال، خاطرنشان کرد: متاسفانه نگاه در دولت از اداره کشور به اداره خود دولت تنزل یافته است. امروز عمده فشار مالیات بر دوش کارمندان و کارگران است و طبقه ثروتمند کشور مالیات چندانی پرداخت نمی‌کنند.

وی افزود: در کشورهای مختلف، سازمان‌های کم اهمیت‌تر از سازمان امور مالیاتی به شکل مستقیم زیر نظر رئیس جمهور اداره می‌شوند و در برخی کشورها حتی ادارات ثبت احوال و املاک زیر نظر سازمان امور مالیاتی فعالیت می‌کنند. سازمان امور مالیاتی باید از وزارت اقتصاد جدا شده و زیر نظر رئیس جمهور فعالیت کند.

احسان خاندوزی نماینده مجلس و عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان هفدهمین و آخرین اقتصاددان مدعو این جلسه،گفت: دولت دوازدهم در ایام اخیر افتتاح طرح‌های عمرانی را افزایش داده، اما تاثیر ملموسی از این افتتاح‌ها در جامعه مشاهده نمی‌کنیم چرا که اقتصاد از سطح کلان از دست رفته و در سطح خرد و با افتتاح پروژه‌ها اصلاح نمی‌شود. دولت سیزدهم باید نابرابری‌ها در کشور را به نفع مردم بهم بزند.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار سیاسی

امیر موسوی: اگر قیام مردم تبریز نبود، تاریخ به نحو دیگری رقم می‌خورد

امیر موسوی: اگر قیام مردم تبریز نبود، تاریخ به نحو دیگری رقم می‌خورد
2025-02-17T18:09:39+03:30
فرمانده کل ارتش در همایش ملی جنگ شناختی گفت: اگر خیزش مردم تبریز و آذربایجان نبود شاید اکنون تاریخ به نحو دیگری رقم می‌خورد.

مهاجرانی: عزم دولت برای حفظ و تقویت صنعت نفت و گاز جدی است

مهاجرانی: عزم دولت برای حفظ و تقویت صنعت نفت و گاز جدی است
2025-02-17T17:16:18+03:30
سخنگوی دولت با بیان اینکه عسلویه به عنوان بزرگترین میدان گازی کشور باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، عنوان کرد: عزم دولت وفاق، برای حفظ و تقویت صنعت نفت و گاز ...

عارف: اقتصاد ایران و تاجیکستان می‌تواند مکمل هم باشد

عارف: اقتصاد ایران و تاجیکستان می‌تواند مکمل هم باشد
2025-02-17T17:16:17+03:30
معاون اول رئیس جمهور در نشست خبری مشترک با نخست وزیر تاجیکستان عنوان کرد: اقتصاد ایران و تاجیکستان می‌تواند مکمل یکدیگر باشد.

عسلویه به عنوان بزرگترین میدان گازی کشور باید بیشتر مورد توجه باشد

عسلویه به عنوان بزرگترین میدان گازی کشور باید بیشتر مورد توجه باشد
2025-02-17T17:02:58+03:30
سخنگوی دولت با بیان اینکه عسلویه به عنوان بزرگترین میدان گازی کشور باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، عنوان کرد: عزم دولت وفاق، برای حفظ و تقویت صنعت نفت و گاز ...

اعضا هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد قصر شیرین مشخص شدند

اعضا هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد قصر شیرین مشخص شدند
2025-02-17T16:36:19+03:30
اعضا موظف هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد تجاری - صنعتی قصر شیرین با تصویب هیئت وزیران مشخص شدند.

استقبال رسمی عارف از نخست وزیر تاجیکستان

استقبال رسمی عارف از نخست وزیر تاجیکستان
2025-02-17T16:09:41+03:30
نخست وزیر تاجیکستان مورد استقبال رسمی معاون اول رئیس جمهور قرار گرفت.

نگاهداری: زیست بوم فناورانه توانمندسازی معلولان شکل گیرد

نگاهداری: زیست بوم فناورانه توانمندسازی معلولان شکل گیرد
2025-02-17T15:56:20+03:30
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: در کشور برای شکل دادن به رویکرد توانمندسازی معلولان، زیست بوم این حوزه متناسب با تحولات فناوری باید شکل گیرد.

آغاز فرآیندهای انتخابات خبرگان رهبری در تبریز و بیرجند

آغاز فرآیندهای انتخابات خبرگان رهبری در تبریز و بیرجند
2025-02-17T15:16:21+03:30
رئیس ستاد انتخابات کشور فرمان آغاز فرآیند انتخابات خبرگان رهبری در آذربایجان شرقی و خراسان جنوبی را صادر کرد.

عراقچی: ثبات در یمن نقش مهمی در  امنیت و توسعه پایدار منطقه دارد

عراقچی: ثبات در یمن نقش مهمی در  امنیت و توسعه پایدار منطقه دارد
2025-02-17T14:49:40+03:30
وزیر امور خارجه بر موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی یمن تاکید کرد و گفت: ثبات و امنیت در یمن نقش مهمی در امنیت و توسعه ...

عراقچی: ثبات در یمن نقش مهمی در  امنیت و توسعه پایدار در کل منطقه دارد

عراقچی: ثبات در یمن نقش مهمی در  امنیت و توسعه پایدار در کل منطقه دارد
2025-02-17T14:23:00+03:30
وزیر امور خارجه بر موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی یمن تاکید کرد و گفت: ثبات و امنیت در یمن نقش مهمی در امنیت و توسعه ...

نجفی: همکاری نهادهای مختلف با وزارت اطلاعات برای تامین امنیت ضروری است

نجفی: همکاری نهادهای مختلف با وزارت اطلاعات برای تامین امنیت ضروری است
2025-02-17T14:22:59+03:30
عضو شورای مرکزی حزب نسل نو تأکید کرد: همکاری نهادهای مختلف با وزارت اطلاعات برای تامین امنیت و آرامش جامعه ضروری است.

آمادگی ایران برای تقویت و گسترش روابط اقتصادی با نپال

آمادگی ایران برای تقویت و گسترش روابط اقتصادی با نپال
2025-02-17T14:22:59+03:30
وزیر امور خارجه با اشاره به سوابق روابط حسنه بین دو کشور، بر آمادگی ایران برای تقویت و گسترش روابط بین ایران و نپال به خصوص در حوزه‌های اقتصادی و تجاری و انر...

تاکید وزرای خارجه ایران و عمان بر تداوم رایزنی بین تهران و مسقط

تاکید وزرای خارجه ایران و عمان بر تداوم رایزنی بین تهران و مسقط
2025-02-17T14:09:54+03:30
وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان با تاکید بر اهمیت روند تحولات در منطقه و جهان، تداوم رایزنی و مشورت بین تهران و مسقط را ضروری و مهم دانستند.

برگزاری سومین همایش اقتصادی خزر در تهران

برگزاری سومین همایش اقتصادی خزر در تهران
2025-02-17T14:09:53+03:30
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه گفت: سومین همایش اقتصادی خزر ۲۹ و ۳۰ بهمن ماه در تهران به میزبانی معاون اول رئیس‌جمهور برگزار می شود.

دیدار نماینده ویژه سوئیس در امور خاورمیانه با «عراقچی»

دیدار نماینده ویژه سوئیس در امور خاورمیانه با «عراقچی»
2025-02-17T13:03:03+03:30
نماینده ویژه سوئیس در امور خاورمیانه و شمال آفریقا با وزیر امور خارجه کشورمان دیدار کرد.

وزیر خارجه نپال با «عراقچی» دیدار کرد

وزیر خارجه نپال با «عراقچی» دیدار کرد
2025-02-17T13:03:03+03:30
وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و نپال با یکدیگر دیدار و گفتکو کردند.

دیدار عراقچی و وزیر خارجه عمان

دیدار عراقچی و وزیر خارجه عمان
2025-02-17T12:49:42+03:30
وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان دیدار کردند.

دیدار رئیس هیئت مذاکره‌کننده دولت نجات ملی یمن با «عراقچی»

دیدار رئیس هیئت مذاکره‌کننده دولت نجات ملی یمن با «عراقچی»
2025-02-17T12:49:41+03:30
سخنگو و رئیس هیئت مذاکره‌‎کننده دولت نجات ملی یمن با وزیر امور خارجه کشورمان دیدار کرد.

قالیباف برای شرکت در اجلاس APA به باکو می‌رود

قالیباف برای شرکت در اجلاس APA به باکو می‌رود
2025-02-17T12:36:21+03:30
طبق گفته عضو هیئت رئیسه مجلس، هیئت پارلمانی کشورمان به ریاست قالیباف و برای شرکت در پانزدهمین اجلاس APA به باکو سفر می‌کند.

تشکیل کمیته‌های تخصصی برای بررسی جداول بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون تلفیق

تشکیل کمیته‌های تخصصی برای بررسی جداول بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون تلفیق
2025-02-17T12:36:20+03:30
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، از تشکیل کمیته‌های تخصصی در کمیسیون تلفیق برای بررسی جداول بودجه خبر داد.

لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت تقدیم مجلس شد

لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت تقدیم مجلس شد
2025-02-17T12:36:20+03:30
معاون امور مجلس رئیس جمهور، از تقدیم لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت به مجلس شورای اسلامی خبر داد.

عارف: ترکمنستان جایگاه ویژه‌ای در توسعه روابط همسایگی ایران دارد

عارف: ترکمنستان جایگاه ویژه‌ای در توسعه روابط همسایگی ایران دارد
2025-02-17T12:36:19+03:30
معاون اول رئیس‌جمهور در دیدار با معاون رئیس کابینه وزرای ترکمنستان گفت: اولویت ایران برای توسعه روابط با کشورهای همسایه است و در این راهبرد ترکمنستان جایگاه ...

کلیات برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی تصویب شد

کلیات برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی تصویب شد
2025-02-17T12:23:00+03:30
در جلسه «شورای عالی راهبری برنامه هفتم توسعه» در دفتر معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، موضوعات «برنامه مقابله با فقر» و «برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی در دولت» ...

۲/۹ همت بهای خوراک تحویلی به پالایشگاه‌ها به خزانه‌داری کشور واریز شد

۲/۹ همت بهای خوراک تحویلی به پالایشگاه‌ها به خزانه‌داری کشور واریز شد
2025-02-17T12:09:42+03:30
با پیگیری دیوان محاسبات کشور، مبلغ ۲/۹ همت بهای خوراک تحویلی به پالایشگاه‌ها به خزانه‌داری کشور واریز شد.

برگزاری نشست‌های بزرگ تجاری در نخستین روز از همایش اقتصادی خزر

برگزاری نشست‌های بزرگ تجاری در نخستین روز از همایش اقتصادی خزر
2025-02-17T11:56:29+03:30
نشست‌های نخستین روز از همایش اقتصادی خزر و با حضور وزرا، معاونان وزرا و سایر نمایندگان بخش خصوصی و فعالان اقتصادی کشورهای حاشیه دریای خزر برگزار شد.

پزشکیان: عالمی که به علمش عمل می‌کند، گره‌گشای مشکلات کشور است

پزشکیان: عالمی که به علمش عمل می‌کند، گره‌گشای مشکلات کشور است
2025-02-17T11:56:29+03:30
رئیس‌جمهور گفت: اعتقاد و باور ما این است که تنها علم و عالمی که می‌تواند به علم خود عمل کند، توانایی حل مشکلات ما را دارد.

فدوی: دشمنان به شکست مقابل انقلاب اسلامی اعتراف دارند

فدوی: دشمنان به شکست مقابل انقلاب اسلامی اعتراف دارند
2025-02-17T11:56:28+03:30
جانشین فرمانده کل سپاه گفت: ما سخت و محکم در این میدان هستیم و خواهیم بود اما این اعتراف دشمنان است که می‌گویند پیروزی در برابر ایران نداشتیم.

قالیباف برای شرکت در پانزدهمین اجلاس APA به باکو می‌رود

قالیباف برای شرکت در پانزدهمین اجلاس APA به باکو می‌رود
2025-02-17T11:42:58+03:30
طبق گفته عضو هیئت رئیسه مجلس، هیئت پارلمانی کشورمان به ریاست قالیباف و برای شرکت در پانزدهمین اجلاس APA به باکو سفر می‌کند.

رهبر انقلاب: راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان داد تهدیدات نرم‌افزاری کارساز نیست

رهبر انقلاب: راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان داد تهدیدات نرم‌افزاری کارساز نیست
2025-02-17T11:29:44+03:30
رهبر انقلاب بیان کردند: مردم مشکلاتی دارند و توقعات به حقی دارند اما راهپیمایی عظیم ملت در ۲۲ بهمن نشان داد که تهدید نرم‌افزاری دشمن بر این کشور و این ملت کا...

سقف پست‌های سازمان اداری استخدامی و سازمان برنامه و بودجه تعیین شد

سقف پست‌های سازمان اداری استخدامی و سازمان برنامه و بودجه تعیین شد
2025-02-17T11:03:04+03:30
هیئت وزیران سقف پست‌های سازمان اداری و استخدامی کشور را تا ۷۴۱ پست و سقف پست‌های سازمان برنامه و بودجه را ۵۲۰۰ پست تعیین کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)