میرنیوز
سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل بینالمللی در گفتگو با خبرنگار مهر، در تشریح آخرین تحولات افغانستان گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای همان تشکیل، موضوع صلح در منطقه را به عنوان یکی از دستورالعملهای حقیقی خودش قرار داده است. در رابطه با این مسائل نیز تلاش میکند در منطقه یک صلح عادلانه برقرار باشد.
وی تصریح کرد: در همین راستا، بسیاری از منازعات نظامی که ممکن بود در منطقه به وجود بیاید، توسط مدیریت و میانجیگری جمهوری اسلامی ایران به تأخیر افتاد و یا بهطور کلی حل و فصل شد.
کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: یکی از نمونههای بارز این مسئله در منطقه ژئوپلیتیک غرب آسیا، موضوع افغانستان است که در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران برای چندمین بار اعلام کرده است، برای کمک به صلح، آرامش و امنیت همه مردم افغانستان و برای توسعه اقتصادی این کشور آمادگی کامل را دارد.
صدرالحسینی گفت: اما متأسفانه این مسئله مشاهده میشود که آمریکاییها با یک تجاوز ناجوانمردانه نظامی، در طول بیست سال گذشته، اجازه حضور هیچ کشوری را که به دنبال توسعه و امنیت افغانستان باشد را ندادند.
کارشناس مسائل بینالملل تاکید کرد: تاکنون اتفاقی رخ نداده و جای نگرانی زیادی نیست، اما مشخص نیست که حاکمیت سرزمین افغانستان بر عهده چه گروه، جریان و یا چه دولتی باشد.
صدرالحسینی افزود: جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرده است که آماده برگزاری جلسات فیمابین گروهها و جریانهای افغانستانی است.
وی تصریح کرد: در همین راستا نیز هیئتی از دولت و جریانهای مؤثر در افغانستان در تهران حضور یافتند که نقش محوری جمهوری اسلامی در این موضوع را کاملاً مشهود میسازد.
کارشناس مسائل بینالملل گفت: لازم به یادآوری است که از سالهای گذشته، هم دولت افغانستان و هم جریانهای مؤثر و تأثیرگذار در اتمسفر سیاسی و اجتماعی افغانستان، به ویژه طالبان، از حسننیت جمهوری اسلامی کاملاً مطلع شده بودند.
صدرالحسینی ادامه داد: به دلیل همین حسننیت اثبات شده است که برای همه ملت، دولت و گروههای افغانستانی محرز است که اولین جلسه دولت و جریانهای مؤثر در افغانستان در تهران برگزار شد.
وی اظهار داشت: یکی از نکات مهمی که در حال حاضر برای همه تحلیلگران و مسئولین ذیربط در حوزه امنیت ملی مطرح است، آینده نزدیک افغانستان است.
کارشناس مسائل بینالملل تاکید کرد: یعنی در طول ۳ تا ۶ ماه آینده، چه دولت و جریانی و یا چه جریانهایی در افغانستان حاکم خواهد شد.
صدرالحسینی گفت: یک احتمال این است که دولت افغانستان بتواند شرایط را ساماندهی، امنیت و عدالت را برقرار کند و مستقر بماند.
وی افزود: احتمال دوم این است که اگر طالبان بتواند حکومت را در دست گیرد و همه جریانهای ریشهدار قومی و مذهبی در افغانستان با توجه به میزان وزنی که دارند، در قدرت آینده شریک کند.
کارشناس مسائل بینالملل گفت: فرض سوم این است که جریانهای سرکش و آشوبطلب مستقر شوند، که قطعاً این اول از همه بر روی امنیت مردم افغانستان و توسعه عمومی این کشور و همچنین احتمالاً بر روی همسایگان تأثیر منفی خواهد گذاشت.
صدرالحسینی تاکید کرد: البته جمهوری اسلامی به خوبی امنیت ملی خودش را میشناسد و میتواند منافع ملی خود را به خوبی تأمین کند، لذا ثابت شده است که در برابر هیچ کشور و جریانی در موضوع امنیت ملی عقب نشینی نخواهد کرد.
وی تصریح کرد: بنابراین این نکته مهمی است که ما نگرانی نسبت به مسائل داخلی کشور نداریم، اما قطعاً امنیت، صلح، ثبات و توسعه افغانستان برای ما بسیار با اهمیت است.
کارشناس مسائل بینالملل اظهار داشت: اشغالگری آمریکاییها در افغانستان، طی ۲۰ سال گذشته که بدون مجوز سازمانها و نهادهای بینالمللی بوده است، یک دخالت آشکار نظامی در امور یک کشور مستقل است.
صدر الحسینی گفت: بعد از خروج غیرمسئولانهی آمریکا از افغانستان، هیچ امکانات امنیتی برای تأمین امنیت و ایجاد صلح و ثبات در این کشور از جانب آمریکا به دولت قانونی افغانستان تعلق نگرفته و سپرده نشده است.
منبع : خبرگزاری مهر
امید دارم تجربه جهادی رهروان شهید رئیسی به کار مقاومت بیاید
گزارش تلفنی «شیبانی» به وزیر امور خارجه در مورد آخرین تحولات لبنان
پزشکیان به طور سرزده به وزارت بهداشت رفت
تغییر و تحول نمایندگیهای دیپلماتیک خارج از کشور امری متعارف است
هزینه مقاومت بسیار کمتر از هزینه تسلیم و سازش است
فرماندهان نیروی دریایی ارتش با آرمان های امام راحل تجدید میثاق کردند
پژمانفر: با تصمیمات لحظهای در حوزه انرژی، به جامعه شوک وارد نکنیم
سرلشکر باقری: پاسخ به تجاوز اسرائیل ورای تصورات سران این رژیم طرح ریزی شده است
سرلشکر باقری: دکترین دفاعی ایران بر مبنای پاسخ کوبنده و بازدارنده به تهدیدات دشمنان است
گزارش کمیسیون اصل ۹۰ درباره رسیدگی به شکایات در حوزه زمینخواری قرائت شد
امیر واحدی: بسیج ستون خیمه انقلاب است
معاون رئیس جمهور با امیر دریادار سیاری دیدار کرد
پاداش پایان خدمت کارمندان دولت ۶۵۰ میلیون تومان شد
صمصامی: گرانی تنها راه حل مشکل ناترازی انرژی نیست
مهاجرانی: گفتگو نیازمند عملیسازی احترام و اعتماد از سوی کشورهای غربی است
سنگدوینی: باید گازهای فلر جمع آوری شوند
بهرامی: توسعه انرژی های تجدیدپذیر با جدیت دنبال شود
بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۴ شرکتهای دولتی نیازمند اصلاح و بازنگری است
احمدی: امنیت انرژی کشور با تشدید ناترازی ها در تهدید است
قالیباف: در تابستان امسال بیش از ۱۵ هزار مگاوات ناترازی در مصرف انرژی داشتیم
تقویت اقتدار دریایی، رویکرد نوین پدافند غیرعامل در امنیت ملی
حسینی: رفع ناترازی انرژی نیاز به کار جمعی در کشور دارد
شریعتی: از شهریور تا آبان ذخایر نیروگاه ها کاهش یافته است
پاکنژاد: سطح ذخایر سوخت نیروگاهها در وضعیت مناسبی قرار دارد
علیآبادی: در حال حاضر در هیچ نقطهای خاموشی نداریم
سطح علمی و فقهی شهید رئیسی مغفول مانده است
سیاوشی: نشاندار کردن مالیاتها گامی به سوی توسعه عادلانه ۳۱ استان است
ناظمی: ساخت تمدن اسلامی با تکیه بر نظریه حکمرانی اسلامی ممکن است
موضوع قطعی برق و تأمین سوخت نیروگاهها امروز در مجلس بررسی میشود
غریبآبادی: آلمان و آمریکا در جنایات شیمیایی رژیم بعث علیه مردم ایران شریک جرم هستند