میرنیوز

حضور بستگان نامزدها در خارج از کشور در احراز صلاحیت‌شان موثر نیست/ ۱۰ پرونده را ۲ بار به رأی گذاشتیم

حضور بستگان نامزدها در خارج از کشور در احراز صلاحیت‌شان موثر نیست/ ۱۰ پرونده را ۲ بار به رأی گذاشتیم 2021-05-25T23:47:45+04:30

به گزارش خبرنگار مهر، سیامک ره پیک در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به سوالات مربوط به چگونگی بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان پرداخت. آقای ره پیک افزود: ما هر تصمیمی که ما در شورای نگهبان می‌گیریم باید با حداقل ۷ رأی به تأیید برسد.

قائم مقام دبیر شورای نگهبان افزود: مثلاً اگر به هر دلیلی یکی از اعضا غایب باشد همچنان معیار تصمیم گیری اکثریت مطلق ۷ رأی باید به یک تصمیم ابراز شود.

آقای ره پیک گفت: این امر در مصوبات مجلس نیز وجود دارد که ما اگر بخواهیم در خصوص مصوبات مجلس نیز در شورا رأی بگیریم و بخواهیم مغایرت بگیریم باید حداقل ۷ رأی وجود داشته باشد.

وی افزود: در بررسی صلاحیت‌ها نیز به همین شکل است و اگر جایی نیاز به تأیید صلاحیت وجود دارد حداقل باید ۷ رأی وجود داشته باشد از ۱۲ رأی تا بتوانیم بگوییم صلاحیت یا احراز صلاحیت صورت گرفته است.

قائم مقام دبیر شورای نگهبان گفت: بنابر این ممکن است در مورد خاصی ۷ رأی تأیید صلاحیت داشته باشد و بعضی جاها ممکن است ۸ رأی و بعضی جاها بیشتر نیز باشد.

ره پیک افزود: ما در ادوار شورای نگهبان در جایی که نیاز به رأی گیری است حتی یک مورد هم سابقه نداریم که تأییدی صورت گرفته باشد یا احرازی صورت گرفته باشد از این حد نصاب کمتر باشد چرا که غیرقانونی خواهد شد.

وی گفت: باید توجه بشود که یک ضابطه‌ای برای تصمیم گیری وجود دارد و نباید به گونه‌ای در ذهن بعضی‌ها بیاید که تصمیمات اجماعی یا غیر اجماعی گرفته می‌شود بلکه بدین صورت نیست همه تصمیمات مشخص است صورت جلسه می‌شود و هیچکس نظر برتری ندارد و هر فردی مستقلاً اظهار نظر می‌کند.

قائم مقام دبیر شورای نگهبان افزود: رأی گیری به صورت مخفی و کتبی انجام می‌شود و حتی اوراقی که در آن رأی گیری می‌شود هیچ اثری از خط کسی یا نوشته کسی که بتوان آن را تشخیص داد که چه کسی به چه کسی رأی داده است نداریم.

ره پیک گفت: باید اینگونه تصور شود که در فرآیند بررسی صلاحیت‌ها وقتی که پرونده کسی مطرح می‌شود پرونده افراد به صورت انفرادی مطرح و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی همچنین در پاسخ به سؤالی در خصوص فرآیند بررسی ادامه داد: ما در بررسی صلاحیت‌های مجلس و به ویژه ریاست جمهوری که اهمیت بیشتری دارد پرونده هر فردی که داوطلب شده و شرایط اولیه ثبت نام را دارد به عنوان فردی است که صلاحیت بررسی پرونده وی در شورا وجود دارد و برای وی پرونده‌ای تشکیل شده از جهات مختلف، استعلامات از دستگاه‌های نظارتی، دستگاه‌های نظارتی مالی، دستگاه‌های نظارتی مالیاتی، گزارش‌های متعددی در پرونده‌ها وجود دارد ضمن اینکه شورای نگهبان هم دارای گروه‌های کارشناسی است و کار می‌کنند که در خصوص سوابق و وضعیت ارزیابی‌هایی که در خصوص سوابق وجود دارد و در نهایت یک پرونده قابل توجهی برای هر فرد مطرح می‌شود.

ره پیک افزود: به عنوان مثال در همین دوره که بررسی صورت گرفت در خصوص یکی از نامزدها حدود چهار ساعت بحث شد.

وی گفت: ما این تعداد ۴۰ نفر را که شرایط ثبت نام را داشتند بر اساس مصوبه شورا به همین شکل پرونده آنان را بررسی کردیم.

قائم مقام دبیر شورای نگهبان افزود: البته همه پرونده‌ها اینگونه نیست که بررسی آن‌ها چهار ساعت به طول بکشد و این بستگی به سوابق و اهمیت و کیفیت پرونده دارد، ولی تمام این ۴۰ پرونده مورد بررسی قرار گرفت.

ره پیک گفت: حتی اگر در شورای نگهبان مطرح می‌شد که یکی از اعضای محترم درخواستی دارد که به یک دلیلی حتی پس از رأی گیری نسبت به یک پرونده لازم است که پرونده مجدداً بررسی شود و حتی مجدداً رأی گیری شود این کار انجام شده است.

وی افزود: ما در این دوره حدود ۱۰ پرونده را دوبار بررسی و دو بار رأی گیری کردیم و یک پرونده را سه بار مطرح و سه بار بر روی آن رأی گیری شد.

قائم مقام دبیر شورای نگهبان گفت: در حدود شرایط و امکانات که کار فوق العاده‌ای نسبت به حالت معمولی انجام می‌شود، این بررسی‌ها صورت می‌گیرد.

ره پیک افزود: خود ما باید به یک اغنایی برسیم چرا که افرادی که رأی می‌دهند باید از نظر وجدانی اغنا شوند و طبیعتاً این کار سختی است و انجام می‌شود.

بررسی صلاحیت داوطلبان در هفت جلسه فشرده چهار ساعته

قائم مقام دبیر شورای نگهبان گفت: در بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری ما حدود هفت جلسه فشرده مفصل چهار ساعته داشتیم.

سیامک ره پیک در ادامه در پاسخ به سؤالی در این خصوص که دو نفر که در یک برهه زمانی مختلف رئیس یک سازمان بودند یا در یک نهادی یک پست داشتند یک دوره آن فرد مورد تأیید قرار گرفته و الآن وی تأیید نشده است؟ افزود: بحث مدیریت و شاخص‌های آن مثل چند سال خدمت در مدیریت‌های کلان کشور؛ بخشی از یکی از شرایطی است که در قانون اساسی آمده است.

وی گفت: ممکن است دو نفر در یک پست مشابه حضور داشتند منتهی در قانون شرایط متعددی ذکر شد.

قائم مقام دبیر شورای نگهبان گفت: آن کسی که احراز نشده شرایط دیگر را نداشته است.

ره پیک همچنین در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه آیا اقامت داشتن یا زندگی کردن بستگان درجه یک در خارج از کشور می‌تواند یکی از دلایل عدم احراز داوطلبان باشد افزود: به طور طبیعی اگر این موضوع باشد نخیر، و این فی نفسه تأثیری در عدم احراز افراد ندارد اما ممکن است در برخی موارد این موضوع با مسائل دیگری قرار گرفته باشد.

وی افزود: مثلاً ما مصوبات لازم الاجرایی داریم که فرزندان مسئولان در برخی کشورها تحصیل نکنند و اگر این مصداق آن شود؛ بله ممکن است چون ممنوعیتی ملی است و مصوبه‌ای لازم الاجراست و نباید این کار را کنند.

ره پیک گفت: استعلامات از دستگاه‌های مختلف صورت می‌گیرد و آنها وظیفه دارند درباره داوطلبان به ما پاسخ دهند.

وی افزود: دستگاهی که وظیفه خاصی دارد باید به ما در مواردی که استعلام می‌شود گزارش دهد و فرض بر این است که به گزارش این دستگاه تخصصی باید اعتماد کرد.

قائم مقام دبیر شورای نگهبان گفت: دستگاه‌ها در بسیاری موارد اعلام می‌کنند که ارزش گزارشی که می‌دهند چقدر است؛ بنابر این اصل بر این است که گزارش‌ها مورد اعتماد است و اگر جایی استثنایی وجود داشت؛ آن استثناست.

ره پیک به عنوان مثال اگر نیروی انتظامی در حوزه اختیارات خود گزارشی داد باید به آن اعتماد کرد، چرا که منابع در اختیار اوست و دستگاه‌های محاسبات مالی وقتی گزارشی می‌دهند منابع در اختیار آنها است.

وی افزود: در برخی موارد که موضوع مهم است؛ در بررسی‌ها فقط به یک گزارش اکتفا نمی‌شود چرا که موضوع؛ موضوع مهمی است و باید بررسی‌ها از سوی چند دستگاه انجام شود که اطمینان آور شود و گاهی وقت‌ها اعضا تردید دارند و سوال می‌کنند که دستگاه‌های مربوطه توضیحات را بدهند و گزارش را تکمیل کنند.

ره پیک گفت: بنابراین تمام این تلاش‌ها برای اینکه کار انجام شود صورت می‌گیرد و اگر جایی گزارشی به صورت استثنا اشتباه باشد یا نقصی داشته باشد؛ اینها خارج از فرایندی است که به صورت منطقی انجام می‌شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چگونه می‌شود شخصی در دوره دهم مجلس تأیید صلاحیت نشده در انتخابات ریاست جمهوری تأیید صلاحیت می‌شود و یا اینکه قبلاً در انتخابات ریاست جمهوری تأیید صلاحیت نشده و الآن تأیید صلاحیت می‌شود گفت: بعضی موارد این مسائل در فضای مجازی به گونه‌ای مطرح می‌شود که انگار این اتفاقات عادی است.

قائم مقام دبیر شورای نگهبان افزود: ممکن است این اتفاق بیفتد اما این اتفاق؛ اتفاق استثنایی است.

ره پیک گفت: نباید این گونه مطرح کرد که یک چنین رویه‌ای وجود دارد.

وی افزود: در انتخابات مجلس در دوره گذشته ۱۶ هزار داوطلب داشتیم که برخی از آنها سابقه داشتند و کسانی بودند که سابقه رد داشتند و در دوره گذشته تأیید شدند و فرض کنید ممکن است اینها ۲۰ تا ۳۰ نفر باشند و این امر یک امر استثنایی است و یا برعکس هم احتمال دارد.

ره پیک گفت: در مورد ریاست جمهوری هم فاصله بین دو زمان هست.

وی افزود: فرض بفرمائید از جهات دیگر اتهامی متوجه نامزد بوده است و مدارکی وجود دارد در این زمینه نمی‌شود خوب تصمیم گرفت که احراز صلاحیت ممکن است، بنابراین اتفاق نیفتاده و رسانه‌ای هم نشده اما بعد از گذشت زمان؛ رفع اتهام شده است.

قائم مقام دبیر شورای نگهبان گفت: ممکن است ابهامی در مورد سندی وجود داشته که در آن زمانی که این مسأله مطرح بوده نمی‌شد با این مدارک و سند باید تأیید صلاحیت کنیم.

ره پیک افزود: ممکن است پرونده‌ای در گذشته دارای اشکالی بوده اما این اشکال رفع شده و الآن دلیل اساسی نیست که بخواهید آن شخص را تأیید نکنید و این موارد؛ استثناست.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار سیاسی

ایران بر استقرار ثبات و برقراری حاکمیت یکپارچه در سودان تأکید دارد

ایران بر استقرار ثبات و برقراری حاکمیت یکپارچه در سودان تأکید دارد
2025-02-17T23:16:18+03:30
در دیدار وزیر خارجه سودان با رئیس مجلس شورای اسلامی بر استقرار ثبات در سودان و برقراری حاکمیت یکپارچه و حفظ تمامیت سرزمینی در این کشور تأکید شد.

۹۳ درصد مردم سوءمدیریت داخلی را عامل اصلی مشکلات اقتصادی می‌دانند

۹۳ درصد مردم سوءمدیریت داخلی را عامل اصلی مشکلات اقتصادی می‌دانند
2025-02-17T21:43:00+03:30
طبق نتایج نظرسنجی برنامه «به اضافه یک»، ۹۳ درصد از مخاطبان، سوءمدیریت داخلی را عامل اصلی مشکلات اقتصادی کشور معرفی کرده‌اند.

عراقچی: تحت فشار حداکثری و تهدید مذاکره نخواهیم کرد

عراقچی: تحت فشار حداکثری و تهدید مذاکره نخواهیم کرد
2025-02-17T21:42:59+03:30
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه اگر با ملت ایران با زبان احترام صحبت شود با همان زبان هم پاسخ داده خواهد شد، گفت: ما تحت فشار حداکثری و تهدید مذاکره نخ...

اسلامی: صنعت هسته‌ای پیشران توسعه ملی است

اسلامی: صنعت هسته‌ای پیشران توسعه ملی است
2025-02-17T21:16:19+03:30
رئیس سازمان انرژی اتمی در دیدار با جمعی از مدیران و هنرمندان اداره کل هنرهای نمایشی رادیو گفت: صنعت هسته‌ای پیشران توسعه ملی ایران بوده و تمامی سرفصل‌های این...

اجلاس وزرای خارجه کشورهای اسلامی درمورد طرح کوچ فلسطینیان برگزار می‌شود

اجلاس وزرای خارجه کشورهای اسلامی درمورد طرح کوچ فلسطینیان برگزار می‌شود
2025-02-17T21:02:59+03:30
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به طرح شوم کوچ فلسطینیان گفت: ایران پیشنهاد برگزاری اجلاس وزرای خارجه کشورهای اسلامی داده که قرار شد در ماه مارس برگزار شود.

رد ادعاهای رسانه‌ای در مورد ارسال محموله نظامی از سوی ایران به یمن

رد ادعاهای رسانه‌ای در مورد ارسال محموله نظامی از سوی ایران به یمن
2025-02-17T20:49:38+03:30
سخنگوی وزارت امور خارجه ادعاهای رسانه‌ای در مورد ارسال محموله نظامی از سوی ایران به یمن را تذکیب کرد.

آمادگی مجلس برای تقویت اقتصاد بازار و رونق کسب و کار

آمادگی مجلس برای تقویت اقتصاد بازار و رونق کسب و کار
2025-02-17T20:09:42+03:30
رئیس مجلس در پیامی بر همراهی نمایندگان مجلس برای تعامل با جامعه اصناف در راستای رفع موانع قانونی و نظارتی به‌منظور تقویت اقتصاد بازار و رونق کسب و کار به‌ویژ...

سردار فدوی: «وعده صادق ۳» به موقعش انجام خواهد شد

سردار فدوی: «وعده صادق ۳» به موقعش انجام خواهد شد
2025-02-17T20:09:41+03:30
جانشین فرمانده کل سپاه در خصوص وعده صادق ۳ گفت: به موقعش انجام خواهد شد. ما ۴۶ سال است به میزان قابل قبولی درست عمل کردیم، از این به بعد هم ان‌شاءالله درست ع...

مخبر: گره‌های امروز کشور به دست بخش خصوصی باز می‌شوند

مخبر: گره‌های امروز کشور به دست بخش خصوصی باز می‌شوند
2025-02-17T19:43:12+03:30
مشاور و دستیار مقام معظم رهبری گفت: فناوری‌های جدید زمینه واگذاری مسئولیت‌های جدید به بخش خصوصی و مردم را فراهم کرده و گره‌هایی که امروز در کشور وجود دارند ب...

وزرای خارجه ایران و سودان با یکدیگر دیدار کردند

وزرای خارجه ایران و سودان با یکدیگر دیدار کردند
2025-02-17T19:16:20+03:30
وزیر امور خارجه سودان با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در تهران با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند.

برگزاری نخستین کارگاه حکمرانی تقنینی در مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی

برگزاری نخستین کارگاه حکمرانی تقنینی در مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی
2025-02-17T19:02:58+03:30
نخستین کارگاه حکمرانی تقنینی با حضور نمایندگان مجلس در مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی برگزار گردید.

سردار فدوی: وعده صادق ۳ به موقعش انجام خواهد شد

سردار فدوی: وعده صادق ۳ به موقعش انجام خواهد شد
2025-02-17T18:49:53+03:30
جانشین فرمانده کل سپاه در خصوص وعده صادق ۳ گفت: به موقعش انجام خواهد شد. ما ۴۶ سال است به میزان قابل قبولی درست عمل کردیم، از این به بعد هم ان‌شاءالله درست ع...

امیر موسوی: اگر قیام مردم تبریز نبود، تاریخ به نحو دیگری رقم می‌خورد

امیر موسوی: اگر قیام مردم تبریز نبود، تاریخ به نحو دیگری رقم می‌خورد
2025-02-17T18:09:39+03:30
فرمانده کل ارتش در همایش ملی جنگ شناختی گفت: اگر خیزش مردم تبریز و آذربایجان نبود شاید اکنون تاریخ به نحو دیگری رقم می‌خورد.

مهاجرانی: عزم دولت برای حفظ و تقویت صنعت نفت و گاز جدی است

مهاجرانی: عزم دولت برای حفظ و تقویت صنعت نفت و گاز جدی است
2025-02-17T17:16:18+03:30
سخنگوی دولت با بیان اینکه عسلویه به عنوان بزرگترین میدان گازی کشور باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، عنوان کرد: عزم دولت وفاق، برای حفظ و تقویت صنعت نفت و گاز ...

عارف: اقتصاد ایران و تاجیکستان می‌تواند مکمل هم باشد

عارف: اقتصاد ایران و تاجیکستان می‌تواند مکمل هم باشد
2025-02-17T17:16:17+03:30
معاون اول رئیس جمهور در نشست خبری مشترک با نخست وزیر تاجیکستان عنوان کرد: اقتصاد ایران و تاجیکستان می‌تواند مکمل یکدیگر باشد.

عسلویه به عنوان بزرگترین میدان گازی کشور باید بیشتر مورد توجه باشد

عسلویه به عنوان بزرگترین میدان گازی کشور باید بیشتر مورد توجه باشد
2025-02-17T17:02:58+03:30
سخنگوی دولت با بیان اینکه عسلویه به عنوان بزرگترین میدان گازی کشور باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، عنوان کرد: عزم دولت وفاق، برای حفظ و تقویت صنعت نفت و گاز ...

اعضا هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد قصر شیرین مشخص شدند

اعضا هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد قصر شیرین مشخص شدند
2025-02-17T16:36:19+03:30
اعضا موظف هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد تجاری - صنعتی قصر شیرین با تصویب هیئت وزیران مشخص شدند.

استقبال رسمی عارف از نخست وزیر تاجیکستان

استقبال رسمی عارف از نخست وزیر تاجیکستان
2025-02-17T16:09:41+03:30
نخست وزیر تاجیکستان مورد استقبال رسمی معاون اول رئیس جمهور قرار گرفت.

نگاهداری: زیست بوم فناورانه توانمندسازی معلولان شکل گیرد

نگاهداری: زیست بوم فناورانه توانمندسازی معلولان شکل گیرد
2025-02-17T15:56:20+03:30
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: در کشور برای شکل دادن به رویکرد توانمندسازی معلولان، زیست بوم این حوزه متناسب با تحولات فناوری باید شکل گیرد.

آغاز فرآیندهای انتخابات خبرگان رهبری در تبریز و بیرجند

آغاز فرآیندهای انتخابات خبرگان رهبری در تبریز و بیرجند
2025-02-17T15:16:21+03:30
رئیس ستاد انتخابات کشور فرمان آغاز فرآیند انتخابات خبرگان رهبری در آذربایجان شرقی و خراسان جنوبی را صادر کرد.

عراقچی: ثبات در یمن نقش مهمی در  امنیت و توسعه پایدار منطقه دارد

عراقچی: ثبات در یمن نقش مهمی در  امنیت و توسعه پایدار منطقه دارد
2025-02-17T14:49:40+03:30
وزیر امور خارجه بر موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی یمن تاکید کرد و گفت: ثبات و امنیت در یمن نقش مهمی در امنیت و توسعه ...

عراقچی: ثبات در یمن نقش مهمی در  امنیت و توسعه پایدار در کل منطقه دارد

عراقچی: ثبات در یمن نقش مهمی در  امنیت و توسعه پایدار در کل منطقه دارد
2025-02-17T14:23:00+03:30
وزیر امور خارجه بر موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی یمن تاکید کرد و گفت: ثبات و امنیت در یمن نقش مهمی در امنیت و توسعه ...

نجفی: همکاری نهادهای مختلف با وزارت اطلاعات برای تامین امنیت ضروری است

نجفی: همکاری نهادهای مختلف با وزارت اطلاعات برای تامین امنیت ضروری است
2025-02-17T14:22:59+03:30
عضو شورای مرکزی حزب نسل نو تأکید کرد: همکاری نهادهای مختلف با وزارت اطلاعات برای تامین امنیت و آرامش جامعه ضروری است.

آمادگی ایران برای تقویت و گسترش روابط اقتصادی با نپال

آمادگی ایران برای تقویت و گسترش روابط اقتصادی با نپال
2025-02-17T14:22:59+03:30
وزیر امور خارجه با اشاره به سوابق روابط حسنه بین دو کشور، بر آمادگی ایران برای تقویت و گسترش روابط بین ایران و نپال به خصوص در حوزه‌های اقتصادی و تجاری و انر...

تاکید وزرای خارجه ایران و عمان بر تداوم رایزنی بین تهران و مسقط

تاکید وزرای خارجه ایران و عمان بر تداوم رایزنی بین تهران و مسقط
2025-02-17T14:09:54+03:30
وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان با تاکید بر اهمیت روند تحولات در منطقه و جهان، تداوم رایزنی و مشورت بین تهران و مسقط را ضروری و مهم دانستند.

برگزاری سومین همایش اقتصادی خزر در تهران

برگزاری سومین همایش اقتصادی خزر در تهران
2025-02-17T14:09:53+03:30
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه گفت: سومین همایش اقتصادی خزر ۲۹ و ۳۰ بهمن ماه در تهران به میزبانی معاون اول رئیس‌جمهور برگزار می شود.

دیدار نماینده ویژه سوئیس در امور خاورمیانه با «عراقچی»

دیدار نماینده ویژه سوئیس در امور خاورمیانه با «عراقچی»
2025-02-17T13:03:03+03:30
نماینده ویژه سوئیس در امور خاورمیانه و شمال آفریقا با وزیر امور خارجه کشورمان دیدار کرد.

وزیر خارجه نپال با «عراقچی» دیدار کرد

وزیر خارجه نپال با «عراقچی» دیدار کرد
2025-02-17T13:03:03+03:30
وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و نپال با یکدیگر دیدار و گفتکو کردند.

دیدار عراقچی و وزیر خارجه عمان

دیدار عراقچی و وزیر خارجه عمان
2025-02-17T12:49:42+03:30
وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان دیدار کردند.

دیدار رئیس هیئت مذاکره‌کننده دولت نجات ملی یمن با «عراقچی»

دیدار رئیس هیئت مذاکره‌کننده دولت نجات ملی یمن با «عراقچی»
2025-02-17T12:49:41+03:30
سخنگو و رئیس هیئت مذاکره‌‎کننده دولت نجات ملی یمن با وزیر امور خارجه کشورمان دیدار کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)