میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه قاسم پور رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در برنامه «به وقت ایران»، با اشاره به نقش زنان در عرصه های علمی کشور،گفت: در عرصه آموزش متوسطه، ابتدایی و دانشگاهی با رشدی مواجه هستیم که به نظر می آید هیچ اختلاف نظری وجود ندارد و با تحولات عینی در عرصه آموزش زنان در جامعه مواجه هستیم.
وی افزود: در فضای آموزشی هیچ گاه تفاوت های زنان و مردان را به طور جدی ملاحظه نکردیم. اگر قرار است آموزشی دهیم که هم فرد را برای حضور در عرصه اجتماعی و اشتغال و همچنین برای نقش آفرینی در عرصه های خانوادگی آماده کند چه میزان سیستم آموزشی و دانشگاهی فرد را برای این فضا مهیا می کند و این یکی از پرسش های جدی می باشد که بدان پاسخ داده نشده است.
رئیس فراکسیون زنان مجلس تاکید کرد: سیستم آموزشی نتوانسته خود را با آموزه ها سازگار کند و این باعث بوجود آمدن چالش هایی شده است که از جمله مهمترین آنها، ورود کمتر زنان به تحصیلات تکمیلی است که اگر هم وارد شوند فاصله ای بین سن ازدواج و تحصیل آنها صورت می گیرد.
قاسم پور با بیان اینکه حدود ۲۵درصد زنان کشور دارای تحصیلات تکمیلی هستند، گفت: اگر به آموزش به عنوان یک بحث جهت دار نگاه شود، در این میان بحث هایی است که نسبت به مبانی بحث و تصمیم گیری و سیاست گذاری در این حوزه هنوز تصمیم گیری نشده و باید گفت که هنوز در حوزه اندیشه ورزی هستیم و همین باعث شده است تا تحصیلات زنان وارد مقاطع بعدی از حیث تحصیلات واشتغال و دیگر عرصه ها نشود، تنها به این دلیل که این نسبت فرهنگی هنوز برقرار نشده است.
وی افزود: برای ورود در رشته های فنی و مهندسی، فضا برابر می باشد و مبتنی بر کسب رتبه علمی بالاتر است و بحث جنسیت لحاظ نمیشود اما از حیث علاقمندی زنان به این رشته ها کمتر ورود پیدا می کنند و حتی در صورت ورود کمتر به ادامه آن رشته می پردازند.
نماینده مردم تهران در مجلس یادآور شد: در فضای دانشگاه ها و حوزه تحصیل یکی از دلایلی که زنان امکان ورود به بدنه مدیریتی دانشگاه ها و هیئت علمی را ندارد موازنه جدی است که باید بین نقش های خانوادگی و نقش های اجتماعی وعلمی برقرار شود که بخش زیادی از این موازنه و ارائه تسهیلات باید از سوی دولت ها صورت بگیرد. در بحث مرخصی برای زنان و ارائه خدماتی همچون مهدکودک و سایر موارد دیگر معمولا به دلیل ضعف در این حوزه باعث شده تا از رغبت زنان نسبت به این موضوع کاسته شود.
قاسم پور افزود: وقتی در مقاطع بالاتر با ریزش آمار زنان در ورود به هیئت علمی مواجه می شویم باید به چند نکته توجه کرد. اولا باید به نرخ رشد توجه شود. در سال ۵۷، (۱.۴) اعضای هیئت علمی را زنان تشکیل می دادند اما اکنون ۳۳درصد اعضای هیئت علمی کشور از زنان هستند. ثانیا: نگاه به رسوبات فرهنگی است که بعضا باعث برخورد تبعیض آمیز نسبت به زنان شود ولی با این نرخ رشد، قاعدتا بخشی از این رسوبات فرهنگی در حال کاهش است و مهمتر از همه این مسائل تسهیلاتی است که باید برای زنان در نظر گرفته شود و وظیفه مجالس و دولت هااست که بتواند این مسئله را به گونه تمشیت کنند که زنان بتوانند با آسودگی خاطر و وضعیت آرامش گونه ای وارد عرصه اجتماعی شوند.
وی به اهمیت مجلس یازدهم به موازنه نقش های خانوادگی اجتماعی اشاره کرد و گفت: اگر تحکیم خانواده برای ما یک اصل بنیادین است و فرزندآوری و بعد خانوار مهم است و در کنار آن نقش آفرینی زنان نیز در عرصه اجتماعی مهم تلقی می شود باید در کنار هم تحقق یابد و این امکان با ارائه تسهیلات و خدمات صورت خواهد گرفت.
نماینده مردم تهران در مجلس اظهار داشت: حوزه آموزش در کشور ما یک حوزه «کورجنس» است و هر جا سویه های جنسیتی پیدا می کند با مقاومت اجتماعی جدی رو به رو می شویم. اگر مجلس تکثیر دانشگاه تک جنسیتی را تصویب کند، با نگاه برخی از فعالین این حوزه مواجه خواهیم شد که چرا باید دانشگاه های تک جنسیتی داشته باشیم. بسیاری از حوزه مباحث زنان کشور هنوز در حوزه اندیشه ورزی تعیین و تکلیف نشده اند. بنابراین، قاعدتا در حوزه سیاستگذاری شاهد جدال گفتمان ها خواهیم بود.
منبع : خبرگزاری مهر
نگاهداری: شکلگیری جبهه مقاومت، نتیجه فرهنگ بسیجی است
امانی:اراده ملتهاشکستهای متعددی بررژیم صهیونیستی تحمیل کرده است
مهاجرانی: چگونگی رفع فیلتر به جمع بندی نهایی نرسیده است
سخنان رهبر انقلاب فصل جدیدی از جهاد تبیین و جهاد خدمت گشود
هفته بسیج نمایش اقتدار ملتی است که مسیر تعالی را طی میکند
عارف: بیانصافیها علیه دولت ادامه یابد شرایط را بازگو میکنیم
راهکارهای کمک به بیماران صعبالعلاج در دفتر ظریف بررسی شد
نهمین جشنواره ملی مالک اشتر بسیج برگزار شد
دیدار «کاظمی قمی» با همتای چینی خود در افغانستان
اولین کنفرانس ملی حکمرانی هوشمند اسفندماه سال جاری برگزار میشود
«بودجه تفصیلی صندوق توسعه ملی» در دیوان محاسبات کشور بررسی شد
پارلمان کشورهای اسلامی باید در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی تدبیر مناسبی داشته باشند
«عراقچی» وارد لیسبون شد
عارف: هدف «دولت وفاق ملی» جلوگیری از افزایش تورم است
مخبر: هنر کارکردن با مردم در همه ابعاد میراث شهید رئیسی است
پیشرفت کشور با نقشآفرینی جوانان رقم خواهد خورد
سرلشکر موسوی: نیروی دریایی اقتدار ایران را فراتر از مرزها به رخ قدرتها کشید
حداقل حقوق بازنشستگان ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان شد
سرلشکر باقری: قدرت دریایی پیشران پیوند ایران با جهان اسلام است
رهبر انقلاب: روحیه بسیجی بر آمریکا و رژیم صهیونیستی غلبه میکند
رهبر انقلاب: بسیج بر خدا باوری و خودباوری بنا شده است
سخنرانی حضرت آیتالله خامنهای در دیدار با بسیجیان آغاز شد
عارف: آزادراه تهران - شمال باید در اولین فرصت تکمیل و نهایی شود
وزیر کشور: ۳ استاندار باقیمانده تا چهارشنبه تعیین میشوند
سردار سلیمانی: ۶۲ هزار گروه جهادی بسیج برای کمک به دولت آمادگی دارند
عارف: آزادراه تهران شمال باید در اولین فرصت تکمیل و نهایی شود
جمعی از بسیجیان سراسر کشور تا دقایقی دیگر با رهبر انقلاب اسلامی دیدار میکنند
جمعی از بسیجیان تا دقایقی دیگر با رهبر انقلاب اسلامی دیدار میکنند
رزمایش مشترک نیروی زمینی سپاه و ارتش جمهوری آذربایجان آغاز شد
ایران ادعای مداخله در قتل خاخام اسرائیلی در امارات را قاطعانه رد کرد