میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان رسیدگی به طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، محسن زنگنه پیشنهاد داد که ماده ۲ که مربوط به نحوه تشخیص رجل سیاسی و مذهبی است، از این قانون حذف شود.
قاضی زاده هاشمی: نسبت روسای جمهور با اصول اعتقادی باید مشخص شود
در ادامه جلسه، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در مخالفت با این پیشنهاد، گفت: کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در مجلس به تصویب رسیده است و باید گفت که ماده اصلی آن همین ماده ۲ است و نباید این ماده را حذف کرد.
وی افزود: زمانی که جریان انتخاب دولت ها و رئیس جمهورها را آسیب شناسی می کنیم و همچنین بعضاً می بینیم که برخی از روسای جمهور در مسیر اقدامات خود دچار مشکلاتی می شوند، به دلیل نداشتن و یا دقیق نبودن خصوصیات ماده ۲ در آنها است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بسیاری از آنان سابقه مدیریت و سنوات طولانی و مسئولیت های کلان در کشور داشتند اما فاقد راهبرد، بینش و اعتقادی دقیق بودند و نسبت آنان با آرمان های انقلاب اسلامی، اصول اعتقادی، ولایت فقیه و دشمنی آنان با نظام سلطه روشن نبوده و این مسائل باعث مشکلاتی در کشور شده است.
قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه بعضاً این افراد فاقد مشاور، برنامه اجرایی و طرح کلان برای رشد کشور بودند، خاطرنشان کرد: سیاستهای کلی انتخابات هم اشاره کرده است که ما باید معیارها را دقیق کنیم و باید جزء به جزء این معیارها احصاء شود تا شورای نگهبان ببیند که این موارد در کاندیدای ریاست جمهوری وجود دارد یا خیر.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: از سوی دیگر، عدم احراز صلاحیت کاندیداها دقیق می شود و ما باید نگاه منظومه ای به این افراد داشته باشیم و به نظرم کار بسیار خوبی است و حتی می توان معیارهای دیگری را هم به آن اضافه کرد.
وی بیان کرد: ماده ۲ طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری به صورت دقیق و شفاف مشخص می کند که چرا فردی به عنوان رجل سیاسی، مذهبی، مدیر و مدبر شناخته شد و فرد دیگری شناخته نشد و برای شورای نگهبان پاسخگویی ایجاد می کند.
امیرآبادی فراهانی: شورای نگهبان معیارهای رجل سیاسی و مذهبی را مشخص کرده است
در ادامه جلسه، احمد امیرآبادی فراهانی در موافقت با حذف ماده ۲ از طرح اصلاح قانون ریاست جمهوری، گفت: مسئول اجرای این قانون، وزارت کشور و شورای نگهبان است که در سیاست های کلی انتخابات آمده است که تعریف معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری بر عهده شورای نگهبان است.
وی بیان کرد: تعریف این معیارها و شرایط مذکور برای تشخیص رجل سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبر بودن در دی ماه سال ۹۶ در جلسه شورای نگهبان به تصویب رسید و شورای نگهبان تعاریف رجل سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبر بودن را مشخص کرده است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ۵ جلسه است که ما درگیر بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری هستیم و ماده ۲ هم پیشنهادات زیادی دارد و اگر حذف نشود، وقت مجلس را می گیرد و از طرف دیگر شورای نگهبان آن را رد می کند و به مجلس ارجاع می دهد.
کولیوند: تشخیص مدیر و مدبر بودن بر عهده شورای نگهبان است
همچنین محمدجواد کولیوند معاون پارلمانی وزارت کشور در این باره، گفت: در اصل ۱۱۵ قانون اساسی، معیارهای رجل سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبر بودن آمده و تشخیص آن بر عهده شورای نگهبان است.
وی افزود: همچنین در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری آمده است که تعریف معیارها و شرایط لازم جهت تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری بر عهده شورای نگهبان است.
معاون پارلمانی وزارت کشور اظهار داشت: مجلس و شورای نگهبان دو رکن قانونگذاری در امتداد هم هستند و نباید اختیارات یکدیگر را محدود کنند.
در ادامه جلسه نمایندگان مجلس شورای اسلامی با پیشنهاد محسن زنگنه مبنی بر حذف این ماده از طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری مخالفت کردند.
منبع : خبرگزاری مهر
صمصامی: گرانی تنها راه حل مشکل ناترازی انرژی نیست
مهاجرانی: گفتگو نیازمند عملیسازی احترام و اعتماد از سوی کشورهای غربی است
سنگدوینی: باید گازهای فلر جمع آوری شوند
بهرامی: توسعه انرژی های تجدیدپذیر با جدیت دنبال شود
بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۴ شرکتهای دولتی نیازمند اصلاح و بازنگری است
احمدی: امنیت انرژی کشور با تشدید ناترازی ها در تهدید است
قالیباف: در تابستان امسال بیش از ۱۵ هزار مگاوات ناترازی در مصرف انرژی داشتیم
تقویت اقتدار دریایی، رویکرد نوین پدافند غیرعامل در امنیت ملی
حسینی: رفع ناترازی انرژی نیاز به کار جمعی در کشور دارد
شریعتی: از شهریور تا آبان ذخایر نیروگاه ها کاهش یافته است
پاکنژاد: سطح ذخایر سوخت نیروگاهها در وضعیت مناسبی قرار دارد
علیآبادی: در حال حاضر در هیچ نقطهای خاموشی نداریم
سطح علمی و فقهی شهید رئیسی مغفول مانده است
سیاوشی: نشاندار کردن مالیاتها گامی به سوی توسعه عادلانه ۳۱ استان است
ناظمی: ساخت تمدن اسلامی با تکیه بر نظریه حکمرانی اسلامی ممکن است
موضوع قطعی برق و تأمین سوخت نیروگاهها امروز در مجلس بررسی میشود
غریبآبادی: آلمان و آمریکا در جنایات شیمیایی رژیم بعث علیه مردم ایران شریک جرم هستند
ابلاغ قانون افزایش سهمیه دولت در صندوق بینالمللی پول توسط قالیباف
عراقچی: جامعه جهانی مانع از عادیانگاری نسلکشی اسرائیل شود
عراقچی: جامعه جهانی باید مانع از عادیانگاری نسلکشی و جنایتکاری رژیم اسرائیل شود
جامعه جهانی باید مانع از عادیانگاری نسلکشی و جنایتکاری رژیم اسرائیل شود
علیرضا شریفی مدیرکل بازرسی ریاست جمهوری شد
عارف: احیای دریاچه ارومیه یک طرح فراملی و حیثیتی است
علیرضا شریفی مدیرکل بازرسی ریاست جمهور شد
پزشکیان: باید با مردم درباره اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم
نگاهداری: شکلگیری جبهه مقاومت، نتیجه فرهنگ بسیجی است
امانی:اراده ملتهاشکستهای متعددی بررژیم صهیونیستی تحمیل کرده است
مهاجرانی: چگونگی رفع فیلتر به جمع بندی نهایی نرسیده است
سخنان رهبر انقلاب فصل جدیدی از جهاد تبیین و جهاد خدمت گشود
هفته بسیج نمایش اقتدار ملتی است که مسیر تعالی را طی میکند